Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

25 October 2021
21:52 uur

Vraagtekens bij benoeming nieuwe directeur Actiris

De Tijd

13/10/2021 - 16:41

16:26 Bij de benoeming van de nieuwe directeur van de Brusselse arbeidsbemiddelingsdienst Actiris is mogelijk niet alles volgens het boekje gelopen.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP DE TIJD

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Benoeming van nieuwe Actiris-directeur onder vuur: kreeg kabinetschef vroegtijdig toegang tot vacature? (13/10/2021 - Het Nieuwsblad)
  Bij de benoeming van de nieuwe directeur van de Brusselse arbeidsbemiddelingsdienst Actiris is mogelijk niet alles volgens het boekje gelopen. Er rijzen vragen, nadat de Brusselse Franstalige mediazender BX1 beweert dat de voornaamste kandidaat, Cristina Amboldi, adjunct-kabinetschef van minister van Werk Bernard Clerfayt, vroegtijdig toegang had tot de vacaturedocumenten.
  [naar artikel]
 2. Senaat bevestigt benoeming Christopher Wray als nieuwe directeur van FBI (02/08/2017 - Knack)
  De Amerikaanse Senaat heeft dinsdag met een overduidelijke meerderheid de benoeming van Christopher Wray als nieuwe directeur van de Amerikaanse federale politie FBI bevestigd.
  [naar artikel]
 3. Trumps benoeming voor CIA-directeur wilde zich terugtrekken (07/05/2018 - Knack)
  Gina Haspel, door Amerikaans president Donald Trump voorgedragen als nieuwe CIA-directeur, heeft vrijdag aan het Witte Huis aangeboden om een stap opzij te zetten. Dat deed ze uit vrees om tijdens haar hoorzitting in de Senaat, die de benoeming nog moet goedkeuren, hard aangepakt te zullen worden. Dat bericht The Washington Post zondag.
  [naar artikel]
 4. Amerikaanse Senaat akkoord met benoeming Christopher Wray als nieuwe FBI-directeur (02/08/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De Amerikaanse Senaat heeft vandaag met een overduidelijke meerderheid de benoeming van Christopher Wray als nieuwe directeur van de Amerikaanse
  [naar artikel]
 5. Directrice van Actiris-afdeling ontslagen na vermoedens van gesjoemel (07/08/2018 - VRT NWS)
  De directrice van de afdeling Inspectie van Actiris, de Brusselse openbare tewerkstellingsdienst, is ontslagen. Dat nieuws wordt bevestigd door Actiris. Volgens berichten in verschillende media zou de vrouw ontslagen zijn omdat ze personeel van een sociaal economiebedrijf uit Elsene dat door Actiris gesubsidieerd werd, gratis werken had laten uitvoeren in haar woning.
  [naar artikel]
 6. Brusselse regering verwerpt personeelsplan Actiris (26/10/2018 - Het Nieuwsblad)
  De Brusselse regering heeft het personeelsplan 2018 van de Brusselse arbeidsbemiddelingsdienst Actiris verworpen. Aanleiding zijn twaalf arbeidscontracten die in juli getekend werden en een loonsverhoging inhielden voor de betrokken werknemers die reeds voor Actiris werkten. Zo schrijft L’Echo vrijdag. Volgens Actiris-baas Grégor Chapelle wilde hij met de contracten voorkomen dat de mensen zouden vertrekken.
  [naar artikel]
 7. Baas Gevangeniswezen moet opstappen: benoeming in strijd met taalevenwicht (12/06/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De regering moet op zoek naar een nieuwe directeur-generaal voor het Gevangeniswezen. De benoeming van Rudy Van de Voorde is geschorst omdat die in strijd blijkt met het vereiste taalevenwicht binnen het directiecomité, schrijft Het Nieuwsblad zaterdag.
  [naar artikel]
 8. Regering bevestigt omstreden benoeming Steven Vanackere bij Nationale Bank (15/11/2018 - VRT NWS)
  Het kernkabinet heeft de benoeming van Steven Vanackere (CD&V) als directeur bij de Nationale Bank (NBB) bevestigd. Zijn benoeming was omstreden omdat hij de laatste vrouw in het directiecomité van de NBB vervangt.
  [naar artikel]
 9. Actiris breidt jongerengarantie uit naar alle nieuwe ingeschrevenen (25/01/2019 - VRT NWS)
  Het beheerscomité van Actiris heeft donderdagvoormiddag beslist om de jongerengarantie uit de breiden tot alle nieuwe ingeschreven werkzoekenden. Het aantal werkzoekenden die daardoor in aanmerking komen voor de maatregel stijgt daarvoor van een 10.000 tot 12.000 naar 24.000 per jaar. Dat bevestigde de woordvoerder van de Brusselse arbeidsbemiddelingsdienst.
  [naar artikel]
 10. Actiris schrapt vacature van koerierbedrijf Deliveroo wegens "ongepast gebruik" (16/01/2018 - VRT NWS)
  De Brusselse dienst voor arbeidsbemiddeling Actiris schrapt tijdelijk een werkaanbieding van koerierbedrijf Deliveroo. De vacature vermeldt een statuut als loontrekkende, maar Actiris vermoedt dat dat niet klopt. 
  [naar artikel]
 11. Benoeming Vanackere breekt CD&V zuur op (03/11/2018 - Het Belang van Limburg)
  BrusselDe benoeming van oud-minister Steven Vanackere (CD&V) tot nieuwe directeur van de Nationale Bank van België breekt zijn partij zuur op. Regeringspartners N-VA en Open Vld zetten CD&V vol in de wind. Dat er met het verdwijnen van Marcia De Wachter geen enkele vrouw meer in het directiecomité van de Nationale Bank zit, zet ook kwaad bloed binnen de eigen christendemocratische rangen.
  [naar artikel]
 12. Van Overtveldt: ‘Benoeming Vanackere staat ver van maatschappelijke realiteit’ (05/11/2018 - De Standaard)
  Minister van Financiën Johan Van Overtveldt (N-VA) is bereid opnieuw te praten over de benoeming van Steven Vanackere (CD&V) tot directeur bij de Nationale Bank, maar benadrukt wel dat politieke evenwichten best worden gerespecteerd.
  [naar artikel]
 13. Van Overtveldt: ‘Benoeming Vanackere staat ver van maatschappelijke realiteit’ (05/11/2018 - De Standaard)
  Minister van Financiën Johan Van Overtveldt (N-VA) is bereid opnieuw te praten over de benoeming van Steven Vanackere (CD&V) tot directeur bij de Nationale Bank, maar benadrukt wel dat politieke evenwichten best worden gerespecteerd.
  [naar artikel]
 14. Actiris wil mensen zonder papieren opleiden in knelpuntberoepen (06/02/2019 - Knack)
  De Brusselse arbeidsbemiddelingsdienst Actiris wil het mogelijk maken dat mensen die niet over verblijfspapieren beschikken bij de organisatie kunnen deelnemen aan een opleiding voor een knelpuntberoep.
  [naar artikel]
 15. Website Actiris heeft vacature voor... terrorist (03/10/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Een jobaanbieding die vandaag op de website van Actiris verscheen, deed heel wat verontwaardigde ogen opentrekken. Op de website stond te lezen hoe...
  [naar artikel]
 16. President Trump stelt Christopher Wray voor als nieuwe FBI-directeur (07/06/2017 - De Redactie)
  In de Verenigde Staten heeft president Donald Trump de jurist Christopher Wray voorgedragen als nieuwe directeur voor de federale politiedienst FBI. Die benoeming moet nog wel worden goedgekeurd door de Senaat. Wray wordt dan de opvolger van de omstreden James Comey die onlangs door Trump ontslagen was.
  [naar artikel]
 17. Spoorbaas Dutordoir herschikt NMBS-top (10/09/2018 - De Tijd)
  17:39 De benoeming van Gerd De Vos als de nieuwe directeur techniek is onderdeel van een ruimere stoelendans aan de top van spoorbedrijf NMBS.
  [naar artikel]
 18. Directrice Actiris ontslagen na gratis werken aan haar huis (07/08/2018 - De Tijd)
  18:54 De directrice van de afdeling Inspectie van Actiris, de Brusselse openbare tewerkstellingsdienst, is ontslagen.
  [naar artikel]
 19. Van Overtveldt bereid over benoeming Vanackere bij Nationale Bank te praten, maar wil politieke evenwichten respecteren (05/11/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Minister van Financiën Johan Van Overtveldt (N-VA) is bereid opnieuw te praten over de benoeming van Steven Vanackere (CD&V) tot directeur bij de...
  [naar artikel]
 20. Amerikaanse Senaat keurt benoeming Mike Pompeo goed (26/04/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De Amerikaanse Senaat heeft vandaag de benoeming van CIA-directeur Mike Pompeo tot minister van Buitenlandse Zaken bekrachtigd. De man werd...
  [naar artikel]
 21. Actiris wil mensen zonder papieren opleiden in knelpuntberoepen (18/02/2019 - Metro)
  De Brusselse arbeidsbemiddelingsdienst Actiris wil opleidingen aanbieden voor knelpuntberoepen aan mensen die niet over verblijfspapieren beschikken. Dat schrijft La Libre. De raad van bestuur van Actiris heeft eind januari een voorstel in die zin goedgekeurd. Brussels minister van Werk Didier Gosuin (DéFI) waarschuwt wel dat verblijfspapieren een federale bevoegdheid zijn, maar hij zal het voorstel bestuderen. In een interne nota van Actiris staat te lezen dat het voorstel te kaderen is binnen de moeilijkheden die verschillende actoren op het terrein, zoals werkgeversorganisaties, vakbonden en OCMW’s, meemaken. «We spelen onze rol van vertegenwoordiger van de Brusselse werkgelegenheid. We merken dat de vacatures voor knelpuntberoepen maar niet raken ingevuld, dus dit voorstel kan voor veel partijen een oplossing bieden», zegt Actiris-topman Gregor Chapelle aan La Libre. «Het is een redelijk gevoelig onderwerp, maar het wordt gesteund door alle sociale partners.» Het bericht Actiris wil mensen zonder papieren opleiden in knelpuntberoepen verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 22. Flagey heeft nieuwe directeur (29/03/2019 - De Morgen)
  Enigszins verrassend is ze wel, de benoeming van de 41-jarige Gilles Ledure tot algemeen directeur van het Brusselse cultuurhuis Flagey. Ledure heeft weliswaar een fraai palmares in de klassieke muziekwereld. Maar legt hij ook zakelijk gewicht in de schaal? De opvolger van Hugo De Greef denkt van wel: ‘Schitterende plannen kun je maar uitwerken als ze financieel doortimmerd zijn.’
  [naar artikel]
 23. Zwitserse krant excuseert zich voor ‘ongepaste’ krantenkop over nieuwe WTO-directeur (01/03/2021 - Express)
  ‘Deze oma wordt de nieuwe leider van de Wereldhandelsorganisatie’, kopte de regionale Zwitserse krant Aargauer Zeitung begin februari. Aanleiding was de benoeming van Ngozi Okonjo-Iweala (66) tot directeur-generaal van het WTO, als eerste Afrikaanse vrouw ooit. De krant bood haar excuses aan, die door Okonjo-Iweala inmiddels aanvaard werden. Op 9 februari verscheen bovenstaande bedenkelijke krantenkop […] The post Zwitserse krant excuseert zich voor ‘ongepaste’ krantenkop over nieuwe WTO-directeur appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 24. Hoe Trump met de benoeming van Amy Coney Barrett (48) als hoge rechter nog jaren na zijn presidentschap macht kan blijven uitoefenen (27/10/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De Amerikaanse Senaat heeft de benoeming van Amy Coney Barrett (48) als nieuwe rechter in het Hooggerechtshof goedgekeurd. Daar zal ze de overleden Ruth Bader Ginsburg (87) vervangen. Met Barretts benoeming groeit Trumps invloed in het hoogste rechtscollege van de VS.
  [naar artikel]
 25. Benoeming Vanackere bij Nationale Bank staat op losse schroeven (05/11/2018 - Het Nieuwsblad)
  Minister van Financiën Johan Van Overtveldt (N-VA) is bereid opnieuw te praten over de benoeming van Steven Vanackere (CD&V) tot directeur bij de Nationale Bank, maar benadrukt wel dat politieke evenwichten best worden gerespecteerd. Hij zal opnieuw voorstellen op tafel leggen om de top van de instelling te hervormen.
  [naar artikel]
 26. Amerikaanse Senaat akkoord met benoeming Christopher Wray als nieuwe FBI-directeur (02/08/2017 - De Morgen)
  https://images0.persgroep.net/rcs/U1CKjY2ZE00EcfdTva5gMAklhxY/diocontent/109532974/_crop/0/384/5184/2928/_fitwidth/642/?appId=f215d2ebdcdad4aa3dc78550c5970d02&quality=0.90&format=jpg
  [naar artikel]
 27. Amerikaanse Senaat keurt benoeming Pompeo op Buitenlandse Zaken goed (26/04/2018 - Knack)
  De Amerikaanse Senaat heeft de benoeming door president Donald Trump van CIA-directeur Mike Pompeo tot minister van Buitenlandse Zaken bekrachtigd.
  [naar artikel]
 28. Amerikaanse Senaat keurt benoeming Pompeo op Buitenlandse Zaken goed (26/04/2018 - VRT NWS)
  De Amerikaanse Senaat heeft de benoeming door president Donald Trump van CIA-directeur Mike Pompeo tot minister van Buitenlandse Zaken bekrachtigd.  
  [naar artikel]
 29. Democraten spelen het hard: “Geen nieuwe FBI-directeur, zolang er geen onderzoeksrechter wordt aangesteld” (14/05/2017 - Gazet van Antwerpen)
  De leider van de Democraten in de Amerikaanse Senaat, Chuck Schumer, heeft zondag gezegd dat zijn kamer van het Congres zou moeten weigeren de benoeming door de Republikeinse president Donald Trump van een nieuwe FBI-directeur te bekrachtigen indien het ministerie van Justitie geen rechtsdeskundige aanstelt die een onderzoek leidt naar mogelijke samenwerking tussen het electorale campagneteam van Trump en Moskou, zo heeft nieuwszender CNN zondag bericht.
  [naar artikel]
 30. Democraten spelen het hard: “Geen nieuwe FBI-directeur, zolang er geen onderzoeksrechter wordt aangesteld” (14/05/2017 - Het Belang van Limburg)
  De leider van de Democraten in de Amerikaanse Senaat, Chuck Schumer, heeft zondag gezegd dat zijn kamer van het Congres zou moeten weigeren de benoeming door de Republikeinse president Donald Trump van een nieuwe FBI-directeur te bekrachtigen indien het ministerie van Justitie geen rechtsdeskundige aanstelt die een onderzoek leidt naar mogelijke samenwerking tussen het electorale campagneteam van Trump en Moskou, zo heeft nieuwszender CNN zondag bericht.
  [naar artikel]
 31. Directrice Actiris ontslagen: "Ze liet stagiairs en werkzoekenden gratis werkzaamheden uitvoeren bij haar thuis" (07/08/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Cathérine J. (52), de directrice van de inspectiedienst van Actiris - de Brusselse tegenhanger van de VDAB - werd ontslagen nadat aan het licht...
  [naar artikel]
 32. Gina Haspel nieuwe CIA-directeur (17/05/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De Amerikaanse Senaat heeft vandaag het licht op groen gezet voor de benoeming van Gina Haspel als hoofd van de buitenlandse inlichtingendienst CIA.
  [naar artikel]
 33. Gina Haspel nieuwe CIA-directeur (17/05/2018 - De Morgen)
  De Amerikaanse Senaat heeft vandaag het licht op groen gezet voor de benoeming van Gina Haspel als hoofd van de buitenlandse inlichtingendienst CIA.
  [naar artikel]
 34. Wat de benoeming van de nieuwe Afghaanse premier ons leert over de verdeeldheid binnen de taliban (08/09/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Wat de benoeming van de nieuwe Afghaanse premier ons leert over de verdeeldheid binnen de taliban De taliban hebben bekend gemaakt dat Mullah Hasan Akhund is benoemd tot interim-premier van Afghanistan. Het besluit komt meer dan twee weken nadat de militante islamistische groepering de controle over een groot deel van het land, inclusief de hoofdstad Kaboel, heeft overgenomen. Wie is Mullah Akhund? En wat betekent zijn benoeming voor Afghanistan te midden […] Lees dit artikel: Wat de benoeming van de nieuwe Afghaanse premier ons leert over de verdeeldheid binnen de taliban
  [naar artikel]
 35. Nederlandse beleggers: ‘Stel benoeming Leroy bij KPN uit’ (20/09/2019 - De Morgen)
  Er rijzen steeds meer vraagtekens rond de aanstelling van Dominique Leroy als de nieuwe CEO van het Nederlandse telecombedrijf KPN. Niet alleen vindt de Nederlandse Vereniging van Effectenbezitters VEB dat de aandeelhoudersvergadering van 28 oktober uitgesteld moet worden. Volgens de Nederlandse krant NRC zou Leroy al in juni gecontacteerd zijn door KPN, ruim een maand voordat ze haar aandelen bij proximus verkocht.
  [naar artikel]
 36. Benoeming Vanackere bij Nationale Bank nog niet definitief, Van Overtveldt 'bereid om te praten' (05/11/2018 - Knack)
  Minister van Financiën Johan Van Overtveldt (N-VA) is bereid opnieuw te praten over de benoeming van Steven Vanackere (CD&V) tot directeur bij de Nationale Bank, maar benadrukt wel dat politieke evenwichten best worden gerespecteerd.
  [naar artikel]
 37. Zo doorbreek je het glazen plafond (06/11/2017 - Metro)
  Een gelijke verdeling in het management? Bij Actiris is 64% van de managers een vrouw. Enkele nuttige tips van de arbeidsbemiddelaar van Brussel. Een diversiteitsplan voor je bedrijf in Brussel? Ga naar www.actiris.be/diversiteit. Dit artikel wordt u aangeboden door Metro-partner Actiris. Gemengde jury’s Wie beslist in jouw bedrijf over promoties? Stel jury’s samen met leden van verschillende geslachten. Dat opent de deur naar een gemengd management. Vrouwelijke titels Waarom spreken van directeurs en directrices? Je bedrijfscultuur veranderen begint bij de taal. Partner in diversiteit Wil je echt stappen zetten? De dienst Diversiteit van Actiris helpt Brusselse bedrijven gratis op weg! Balans werk-privé Werknemers hebben vandaag ambities op het werk én thuis. Met flexibele uren en thuiswerk wordt plots meer mogelijk.
  [naar artikel]
 38. Actiris en Fedasil slaan handen in elkaar om asielzoekers aan het werk te krijgen (15/04/2021 - Express)
  De Brusselse arbeidsbemiddelingsdienst Actiris en Fedasil, de instelling die verantwoordelijk is voor de opvang van asielzoekers, slaan de handen in elkaar om asielzoekers in Brussel aan de slag te krijgen. Ze hebben daarvoor een samenwerkingsakkoord ondertekend. Doel van dat samenwerkingsakkoord is om “de sociale en professionele integratie van asielzoekers uit het Brussels Hoofdstedelijk Gewest te […] The post Actiris en Fedasil slaan handen in elkaar om asielzoekers aan het werk te krijgen appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 39. Nieuwe premie voor Brusselse werkzoekenden moet ook Vlaamse werkgevers verleiden (16/11/2017 - VRT NWS)
  Actiris, de Brusselse dienst voor arbeidsbemiddeling, lanceert vandaag een campagne om Brusselse werkzoekenden aan te prijzen, ook bij Vlaamse werkgevers. De Brusselse werkzoekenden krijgen een fikse premie van Actiris waardoor ze een stuk goedkoper worden voor hun werkgever. Ook als ze buiten Brussel werk vinden, bijvoorbeeld in Vlaanderen, kunnen ze hun premie meenemen.  
  [naar artikel]
 40. EU-binnenlandministers geven groen licht voor benoeming Catherine De Bolle (08/03/2018 - Het Nieuwsblad)
  De Europese ministers van Binnenlandse Zaken hebben donderdag op een bijeenkomst in Brussel formeel het licht op groen gezet voor de benoeming van Catherine De Bolle tot directeur bij Europol. De baas van de Belgische federale politie vat op 2 mei haar werk bij de Europese politiedienst in Den Haag aan.
  [naar artikel]
 41. EU-binnenlandministers geven groen licht voor benoeming Catherine De Bolle (08/03/2018 - Het Belang van Limburg)
  De Europese ministers van Binnenlandse Zaken hebben donderdag op een bijeenkomst in Brussel formeel het licht op groen gezet voor de benoeming van Catherine De Bolle tot directeur bij Europol. De baas van de Belgische federale politie vat op 2 mei haar werk bij de Europese politiedienst in Den Haag aan.
  [naar artikel]
 42. Trump verdedigt benoeming nieuwe CIA-directeur na beschuldigingen van foltering (07/05/2018 - Metro)
  De Amerikaanse president Donald Trump heeft vandaag zijn steun uitgesproken voor Gina Haspel, die als eerste vrouw ooit de buitenlandse geheime dienst CIA moet leiden. Trumps blijk van steun komt er nadat er in de Amerikaanse media berichten waren opgedoken over een mogelijke terugtrekking van Haspel, omdat ze vreest in de Senaat hard te worden aangepakt over haar rol bij omstreden ondervragingstechnieken van de CIA. “Mijn zeer gerespecteerde kandidate als CIA-directeur, Gina Haspel, ligt onder vuur omdat ze te hard optreedt tegen terroristen. Stel je voor, in deze erg gevaarlijke tijden hebben we een hooggekwalificeerde persoon, een vrouw, die de Democraten weg willen omdat ze te hard optreedt tegen het terrorisme”, zo deelde Trump vandaag mee in een van zijn vele tweets. Trump had in maart aangekondigd dat hij Haspel wilde benoemen tot nieuwe directeur van de CIA. In een stoelendans als gevolg van de aanhoudende ontslagen in Trumps entourage moet zij de plaats innemen van Mike Pompeo, die op zijn beurt Rex Tillerson was opgevolgd als minister van Buitenlandse Zaken. Maar voor haar benoeming officieel wordt gemaakt, moet er nog een hele procedure worden afgehaspeld. Zo moet ze woensdag ondervraagd worden door de Senaat. De krant Washington Post had gisteren geschreven dat die ondervraging voor grondige twijfels had gezorgd bij de 61-jarige Haspel. Ze zou te kennen hebben gegeven dat ze zich wil terugtrekken, uit vrees om tijdens de hoorzitting hard te worden aangepakt over haar rol bij een omstreden ondervragingsprogramma van de CIA. Daarbij werd in de nasleep van de aanslagen op 11 september 2001 in New York onder meer gebruikgemaakt van de marteltechniek waterboarding op terrorismeverdachten. Nog volgens Washington Post zou Trump erop hebben aangedrongen toch door te gaan met de benoeming. Verschillende Democraten hebben al aangekondigd dat ze zich tegen de benoeming van Haspel zullen verzetten. Bron: Belga   Het bericht Trump verdedigt benoeming nieuwe CIA-directeur na beschuldigingen van foltering verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 43. Trump verdedigt benoeming nieuwe CIA-directeur na beschuldigingen van foltering (07/05/2018 - Metro)
  De Amerikaanse president Donald Trump heeft vandaag zijn steun uitgesproken voor Gina Haspel, die als eerste vrouw ooit de buitenlandse geheime dienst CIA moet leiden. Trumps blijk van steun komt er nadat er in de Amerikaanse media berichten waren opgedoken over een mogelijke terugtrekking van Haspel, omdat ze vreest in de Senaat hard te worden aangepakt over haar rol bij omstreden ondervragingstechnieken van de CIA. “Mijn zeer gerespecteerde kandidate als CIA-directeur, Gina Haspel, ligt onder vuur omdat ze te hard optreedt tegen terroristen. Stel je voor, in deze erg gevaarlijke tijden hebben we een hooggekwalificeerde persoon, een vrouw, die de Democraten weg willen omdat ze te hard optreedt tegen het terrorisme”, zo deelde Trump vandaag mee in een van zijn vele tweets. Trump had in maart aangekondigd dat hij Haspel wilde benoemen tot nieuwe directeur van de CIA. In een stoelendans als gevolg van de aanhoudende ontslagen in Trumps entourage moet zij de plaats innemen van Mike Pompeo, die op zijn beurt Rex Tillerson was opgevolgd als minister van Buitenlandse Zaken. Maar voor haar benoeming officieel wordt gemaakt, moet er nog een hele procedure worden afgehaspeld. Zo moet ze woensdag ondervraagd worden door de Senaat. De krant Washington Post had gisteren geschreven dat die ondervraging voor grondige twijfels had gezorgd bij de 61-jarige Haspel. Ze zou te kennen hebben gegeven dat ze zich wil terugtrekken, uit vrees om tijdens de hoorzitting hard te worden aangepakt over haar rol bij een omstreden ondervragingsprogramma van de CIA. Daarbij werd in de nasleep van de aanslagen op 11 september 2001 in New York onder meer gebruikgemaakt van de marteltechniek waterboarding op terrorismeverdachten. Nog volgens Washington Post zou Trump erop hebben aangedrongen toch door te gaan met de benoeming. Verschillende Democraten hebben al aangekondigd dat ze zich tegen de benoeming van Haspel zullen verzetten. Bron: Belga   Het bericht Trump verdedigt benoeming nieuwe CIA-directeur na beschuldigingen van foltering verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 44. Baas Gevangeniswezen moet opstappen (12/06/2021 - Het Belang van Limburg)
  De regering moet op zoek naar een nieuwe directeur-generaal voor het Gevangeniswezen. De benoeming van Rudy Van de Voorde (foto) is geschorst omdat die in strijd blijkt met het vereiste taalevenwicht.
  [naar artikel]
 45. Werkzoekenden kunnen Actiris voortaan bereiken in Italiaans, Grieks, Fula, Pasjtoe, Dari, Lingala en nog 16 andere talen (30/07/2019 - Het Nieuwsblad)
  De Brusselse arbeidsbemiddelingsdienst Actiris gaat haar tolkendienst uitbreiden van negen naar 22 talen om zo anderstalige werkzoekenden nog sneller een kans te geven op de arbeidsmarkt. De sociale tolkendienst is volledig gratis.
  [naar artikel]
 46. Baas van Gevangeniswezen moet opstappen (12/06/2021 - Het Nieuwsblad)
  De regering moet op zoek naar een nieuwe directeur-generaal voor het Gevangeniswezen. De benoeming van Rudy Van de Voorde is geschorst omdat die in strijd blijkt met het vereiste taalevenwicht binnen het directiecomité.
  [naar artikel]
 47. Steven Vanackere is benoemd tot directeur bij de Nationale Bank (15/11/2018 - Knack)
  Het kernkabinet van de regering bevestigt de benoeming van Steven Vanackere (CD&V) tot directeur bij de Nationale Bank (NBB). Een hervorming moet zorgen voor meer vrouwen in de NBB-top.
  [naar artikel]
 48. Steven Vanackere is nieuwe directeur van Nationale Bank, hervorming moet meer vrouwen aan top krijgen (16/11/2018 - Het Nieuwsblad)
  Het kernkabinet heeft donderdag de benoeming van CD&V-senator Steven Vanackere tot directeur bij de Nationale Bank bevestigd. Dat bevestigt de woordvoerder van premier Charles Michel. De regeringstop gaf ook groen licht voor een hervorming bij de bestuursorganen van de Nationale Bank, om zo meer vrouwen aan de top van de instelling te krijgen.
  [naar artikel]
 49. Het gevangeniswezen heeft een nieuwe baas: Rudy Van De Voorde (12/10/2018 - VRT NWS)
  Het gevangeniswezen heeft een nieuwe baas: Rudy Van de Voorde. Hij was eerder directeur van verschillende gevangenissen en werkte de jongste jaren op het kabinet van minister van Justitie Koen Geens (CD&V). Daarom zien sommigen in deze beslissing een politieke benoeming.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.