Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

25 October 2021
22:59 uur

Star Trek-acteur William Shatner (en oudste ruimtevaarder ooit) is veilig geland na ruimtetripje

De Morgen

13/10/2021 - 17:46

Acteur William Shatner, die tientallen jaren de legendarische rol van Captain Kirk speelde in de serie ‘Star Trek’, is vandaag écht de ruimte ingegaan. Dat deed hij met een toeristische vlucht van Blue Origin die na een enkele minuten weer veilig op aarde landde. De 90-jarige Shatner is de oudste persoon die ooit in de ruimte is geweest.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP DE MORGEN

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. ‘Star Trek’-acteur William Shatner (90) is oudste ruimtevaarder ooit na ruimtetripje (13/10/2021 - De Morgen)
  Acteur William Shatner, die tientallen jaren de legendarische rol van Captain Kirk speelde in de serie ‘Star Trek’, is vandaag écht de ruimte ingegaan. Dat deed hij met een toeristische vlucht van Blue Origin die na een enkele minuten weer veilig op aarde landde. De 90-jarige Shatner is de oudste persoon die ooit in de ruimte is geweest.
  [naar artikel]
 2. Acteur William Shatner gaat vandaag de ruimte in, als oudste mens ooit (13/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Acteur William Shatner, die tientallen jaren de hoofdrol speelde in de serie Star Trek, gaat vandaag in het echt de ruimte in. Hij gaat mee met een toeristische vlucht van Blue Origin naar de rand van de dampkring. De 90-jarige Shatner wordt dan de oudste persoon die ooit in de ruimte is geweest.
  [naar artikel]
 3. ‘Star Trek’-acteur William Shatner gaat volgende week als oudste man ooit de ruimte in (05/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Volgende week vertrekt de 90-jarige William Shatner naar de ruimte. De ‘Star Trek’-acteur heeft een plaatsje kunnen bemachtigen op een toeristische ruimtevlucht van Blue Origin, het bedrijf van Amazon-baas Jeff Bezos (57). Daarmee wordt hij de oudste man in de ruimte.
  [naar artikel]
 4. LIVESTREAM. Acteur William Shatner gaat als oudste mens ooit de ruimte in (13/10/2021 - Het Belang van Limburg)
  William Shatner, de 90-jarige acteur die Captain Kirk speelde in Star Trek, vliegt vandaag om 16 uur Belgische tijd mee op de volgende ruimtemissie van Blue Origin. Daarmee wordt hij de oudste mens ooit die de ruimte ingaat. Mis geen moment van de vlucht via de livestream.
  [naar artikel]
 5. William Shatner gaat vandaag de ruimte in, als oudste mens ooit (13/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Acteur William Shatner, die tientallen jaren de hoofdrol speelde in de serie ‘Star Trek’, gaat vandaag in het echt de ruimte in. Hij gaat mee met een toeristische vlucht van Blue Origin naar de rand van de dampkring. De 90-jarige Shatner wordt dan de oudste persoon die ooit in de ruimte is geweest.
  [naar artikel]
 6. "Beam me up, Jeff": "Star trek"-acteur William Shatner zal met capsule van  Bezos naar de ruimte vliegen (04/10/2021 - VRT NWS)
  William Shatner, de Canadese acteur die in de populaire "Star trek"-franchise de rol van Captain Kirk speelde, zal met een ruimtecapsule van Amazon-stichter Jeff Bezos meevliegen. Dat maakt Blue Origin, het ruimtevaartbedrijf van Bezos, bekend op zijn website. Met zijn 90 jaar zal Shatner de oudste persoon ooit in de ruimte zijn.
  [naar artikel]
 7. ‘Star Trek’-acteur William Shatner (88) gaat na 18 jaar scheiden (11/12/2019 - Het Laatste Nieuws)
  William Shatner, de acteur die Captain James Kirk speelde in de ‘Star Trek’-series en films, is klaar met zijn huwelijk. Op zijn oude dag heeft de...
  [naar artikel]
 8. Captain Kirk doet het voor echt: William Shatner (90) wordt oudste man in ruimte (24/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De Canadese acteur William Shatner (90) wordt binnenkort de oudste man die ooit in de ruimte was. Hij kocht een ticket bij Blue Origin, het bedrijf van Jeff Bezos dat commerciële vluchten naar de ruimte inlegt. Dat is ironisch, gezien Shatner jarenlang het bekende personage Captain Kirk speelde in de serie ‘Star Trek’.
  [naar artikel]
 9. Star Trek-acteur William Shatner gaat ruimte in met ruimtevaartbedrijf Blue Origin (04/10/2021 - Knack)
  William Shatner, de acteur die Captain Kirk speelde in Star Trek, zal op 12 oktober meevliegen op de volgende ruimtemissie van Blue Origin, zo heeft het ruimtevaartbedrijf maandag bevestigd.
  [naar artikel]
 10. Officieel: Star Trek-acteur William Shatner gaat volgende week de ruimte in met Blue Origin (04/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  William Shatner, de acteur die Captain Kirk speelde in ‘Star Trek’, zal op 12 oktober meevliegen op de volgende ruimtemissie van Blue Origin. Dat heeft het ruimtevaartbedrijf van Amazon-baas en rijkste mens ter wereld Jeff Bezos maandag formeel bevestigd.
  [naar artikel]
 11. William Shatner (88) weigert om ooit nog Captain Kirk te spelen (03/03/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De Canadese acteur William Shatner (88) kruipt naar eigen zeggen niet meer terug in de huid van het legendarische ‘Star Trek’-personage Captain...
  [naar artikel]
 12. 'Star Trek'-acteur William Shatner (86) tekent nieuw platencontract (17/02/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Captain Kirk-acteur William Shatner heeft op 86-jarige leeftijd een platencontract getekend bij een countrymuziekbedrijf. We zouden binnenkort een...
  [naar artikel]
 13. Captain Kirk-acteur William Shatner is de oudste mens in de ruimte: "Zoiets heb ik nog nooit meegemaakt" (13/10/2021 - VRT NWS)
  Acteur William Shatner, vooral bekend als Captain James T. Kirk uit "Star Trek", mag zich met zijn 90 lentes vanaf vandaag de oudste mens in de ruimte noemen. "Zoiets heb ik nog nooit meegemaakt", zei Shatner tijdens de landing. De acteur vloog met een capsule van Blue Origin net boven de grens van de ruimte. Hij breekt daarmee het amper enkele maanden oude record van Wally Funk met 8 jaar.
  [naar artikel]
 14. Ruimtevlucht Star Trek-acteur William Shatner (90) uitgesteld (11/10/2021 - Het Belang van Limburg)
  Star Trek-legende William Shatner zou dinsdag op 90-jarige leeftijd de ruimte ingaan, maar zijn vlucht is een dag uitgesteld. Ruimtevaartbedrijf Blue Origin van Amazon-oprichter Jeff Bezos maakte die beslissing omdat er voor dinsdag veel wind wordt voorspeld in het westen van Texas, waar de raket gelanceerd wordt.
  [naar artikel]
 15. Captain Kirk uit ‘Star Trek’ houdt logboek bij over thuisquarantaine (20/03/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Kapitein Kirk zit in quarantaine. De Canadese acteur William Shatner (88), die het personage uit ‘Star Trek’ speelde, heeft zichzelf geïsoleerd en...
  [naar artikel]
 16. Blue Origin stelt ruimtevlucht Star Trek-legende William Shatner (90) uit wegens wind (11/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Star Trek-legende William Shatner zou dinsdag op 90-jarige leeftijd de ruimte ingaan, maar zijn vlucht is een dag uitgesteld. Ruimtevaartbedrijf Blue Origin van Amazon-oprichter Jeff Bezos nam die beslissing omdat er voor dinsdag veel wind wordt voorspeld in het westen van Texas, waar de raket gelanceerd wordt.
  [naar artikel]
 17. “Beam me up, Scotty”: William Shatner gaat volgende week met Blue Origin naar de ruimte (05/10/2021 - Express)
  Lees dit artikel: “Beam me up, Scotty”: William Shatner gaat volgende week met Blue Origin naar de ruimte William Shatner, de acteur die Captain Kirk speelt in Star Trek, gaat op 12 oktober een ruimtereis maken met Blue Origin, het ruimtevaartbedrijf van Jeff Bezos. Voor de inmiddels 90-jarige acteur is het een droom die in vervulling gaat. “Ik heb al een hele tijd over de ruimte gehoord. Ik grijp nu de kans om […] Lees dit artikel: “Beam me up, Scotty”: William Shatner gaat volgende week met Blue Origin naar de ruimte
  [naar artikel]
 18. Star Trek-acteur René Auberjonois overleden (09/12/2019 - Metro)
  René Auberjonois, de Amerikaanse acteur met Frans-Zwitserse roots, is zondag op 79-jarige leeftijd aan de gevolgen van kanker overleden in Los Angeles. Hij was vooral bekend voor zijn rol in “Star Trek: Deep Space Nine”. “We zijn diepbedroefd om te bevestigen dat René vandaag is overleden”, staat te lezen op de website van de acteur. De eerste grote rol van Auberjonois was in de film “MASH” uit 1970. In de jaren 90 raakte de acteur bekend bij het grote publiek met de rol van Odo in “Star Trek: Deep Space Nine”. Daarnaast speelde hij in de jaren 80 in de sitcom “Benson” en in de jaren 2000 in de reeks “Boston Legal”. Als kleinzoon van een schilder en zoon van een journaliste en schrijver, groeide hij op in Parijs en New York, waar bij zijn carrière startte op Broadway. Star Trek-ster William Shatner spreekt op Twitter over een “groot verlies”. “Het was een fantastische, zorgzame en intelligente man”, reageert George Takei, een andere Star Trek-acteur. Auberjonois was getrouwd en had twee kinderen. Bron: Belga   Het bericht Star Trek-acteur René Auberjonois overleden verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 19. Vragen bij de dood van de derde vrouw van ‘Star Trek’-acteur William Shatner: ongeval of toegedekte moord? (22/08/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Was er toch iets louche aan de hand met de dood van William Shatners derde vrouw Nerine Kidd, die op 40-jarige leeftijd dood werd aangetroffen in...
  [naar artikel]
 20. 'Captain Kirk' houdt logboek bij over thuisquarantaine (20/03/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Kapitein Kirk zit in quarantaine. De Canadese acteur William Shatner (88), die het personage uit ‘Star Trek’ speelde, heeft zichzelf geïsoleerd en...
  [naar artikel]
 21. Captain Kirk gaat mee naar Mars (19/11/2017 - Het Laatste Nieuws)
  William Shatner, de acteur die Captain James Kirk speelde in de Star Trek-series en -films, staat op een lijst van 2,4 miljoen namen die de NASA...
  [naar artikel]
 22. Klimaatexperten in de wolken met uitspraken prins William, William Shatner iets minder: "Hij snapt het niet” (15/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  William Shatner (90), die deze week als oudste persoon ter wereld een ritje naar het heelal maakte, is het niet eens met de kritiek van de Britse prins William (39) op het ruimtetoerisme. Volgens de prins zou het beter zijn mochten “de grootste breinen” zich concentreren op het redden van de planeet. “Hij is een vriendelijke jongen, maar zit fout”, reageert Shatner. Klimaatexperten zijn wel grote fan van de uitspraken van de hertog.
  [naar artikel]
 23. Van 'Star Trek'-acteur tot Facebookster (11/04/2019 - De Morgen)
  Ooit was hij bekend als stuurman Mr. Sulu uit de tv-reeks Star Trek. Maar de roem kwam meer dan 40 jaar later, via Facebook: acteur George Takei schaarde al vier miljoen likes bijeen. Zijn geheim: nichegroepen aanspreken met een mix van humor en maatschappelijk commentaar.
  [naar artikel]
 24. “Star Trek”-acteur Aron Eisenberg overleden (22/09/2019 - Metro)
  Van “Star Trek” bekend, is de Amerikaanse acteur Aron Eisenberg op 50-jarige leeftijd overleden, zo hebben Amerikaanse media zondag op gezag van zijn echtgenote gemeld. In “Star Trek: Deep Space Nine” speelde Eisenberg de rol van Nog. De laatste tijd was het stiller geworden rond de acteur. Waaraan Eisenberg is overleden, is niet bekend. Bron: Belga   Het bericht “Star Trek”-acteur Aron Eisenberg overleden verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 25. Star Trek-acteur René Auberjonois (79) overleden (09/12/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Acteur René Auberjonois, bekend van zijn rollen in onder andere Star Trek: Deep Space Nine, Benson en Boston Legal, is op 79-jarige leeftijd...
  [naar artikel]
 26. "Star Trek-acteur heeft stikkend moeten wachten op zijn dood" (03/08/2016 - Het Laatste Nieuws)
  De ouders van de overleden Star Trek-acteur Anton Yelchin (27) slepen autofabrikant Fiat Chrysler voor de rechter. Ze claimen dat de automatische
  [naar artikel]
 27. ‘Star Trek’-acteur Chris Obi opgepakt: “Hij verkrachtte zes studentes tijdens oefenscènes bij hem thuis” (30/07/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De Britse acteur Chris Obi (51), vooral bekend uit de Netflix-serie ‘Star Trek: Discovery’, is opgepakt op verdenking van aanranding en...
  [naar artikel]
 28. Star Trek-acteur René Auberjonois overleden (09/12/2019 - Het Belang van Limburg)
  De Amerikaanse acteur met Frans-Zwitserse roots René Auberjonois is zondag op 79-jarige leeftijd overleden in Los Angeles aan de gevolgen van kanker. Hij was vooral bekend voor zijn rol in ‘Star Trek: Deep Space Nine’.
  [naar artikel]
 29. Sulu uit 'Star Trek' komt uit de kast (18/08/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Hikaro Sulu is het eerste homoseksuele personage uit de 'Star Trek'-franchise, en dat wordt niet overal met groot enthousiasme onthaald. Acteur
  [naar artikel]
 30. 'Star Trek' gaat waar het al geweest is (27/09/2017 - De Morgen)
  Met Star Trek: Discovery begon op Netflix de eerste nieuwe Star Trek-serie in twaalf jaar tijd. Maar ze zet boldly een koers uit die allang is bevaren.
  [naar artikel]
 31. 'Star Trek' gaat waar het al geweest is (13/04/2019 - De Morgen)
  Met Star Trek: Discovery begon op Netflix de eerste nieuwe Star Trek-serie in twaalf jaar tijd. Maar ze zet boldly een koers uit die allang is bevaren.
  [naar artikel]
 32. “Star Trek”-acteur Aron Eisenberg overleden (22/09/2019 - Het Belang van Limburg)
  Van “Star Trek” bekend, is de Amerikaanse acteur Aron Eisenberg op 50-jarige leeftijd overleden, zo hebben Amerikaanse media zondag op gezag van zijn echtgenote gemeld.
  [naar artikel]
 33. ‘Star Trek’-acteur Chris Obi opgepakt: ‘Hij verkrachtte zes studentes tijdens oefenscènes bij hem thuis’ (30/07/2019 - De Morgen)
  De Britse acteur Chris Obi (51), vooral bekend uit de Netflix-serie Star Trek: Discovery, is opgepakt op verdenking van aanranding en verkrachting. Hij wordt ervan beschuldigd zes studentes bij hem thuis misbruikt te hebben ‘terwijl ze liefdessènes aan het oefenen waren’.
  [naar artikel]
 34. ‘Star Trek’-acteur Anton Yelchin wilde bekendmaken dat hij ongeneeslijk ziek was toen hij stierf bij een bizar ongeval (25/01/2019 - Het Laatste Nieuws)
  ‘Star Trek’-acteur Anton Yelchin was ziek toen hij stierf. Voor zijn dood in 2016 was hij van plan wereldkundig te maken dat hij aan de...
  [naar artikel]
 35. ‘Star Trek’-acteur Anton Yelchin wilde bekendmaken dat hij ongeneeslijk ziek was toen hij stierf (25/01/2019 - Het Laatste Nieuws)
  ‘Star Trek’-acteur Anton Yelchin was ziek toen hij stierf. Voor zijn dood in 2016 was hij van plan wereldkundig te maken dat hij aan de...
  [naar artikel]
 36. Nieuwe Star Trek-serie heet 'Star Trek Discovery' (25/07/2016 - Het Laatste Nieuws)
  De naam van de nieuwe Star Trek-serie die Netflix gaat uitzenden is bekend. De serie zal 'Star Trek: Discovery' heten, vertelde uitvoerend
  [naar artikel]
 37. Creatief met Kirk: de wetenschap achter Star Trek (15/08/2016 - Knack)
  Vijftig jaar na de geboorte van Star Trek is de sciencefictionfranchise springlevend: vanaf volgende week zal de nieuwe bioscoopspin-off Star Trek Beyond ook in België weer volle zalen trekken. Maar hoe wetenschappelijk onderbouwd is het toekomstbeeld van bedenker Gene Roddenberry na al die tijd nog? Verrassend goed, zo blijkt.
  [naar artikel]
 38. ‘Star Trek’-acteur aangehouden voor verkrachting (30/07/2019 - Metro)
  Chris Obi, bekend van zijn rol als T’Kuvma in de Netflix-serie ‘Star Trek: Discovery’, is opgepakt. De Britse acteur wordt ervan verdacht zes studentes te hebben aangerand en verkracht, meldt The Sun. De 51-jarige Chris was onderweg van Los Angeles naar zijn huis in Londen toen hij op Heathrow Airport werd aangehouden. De acteur ontkende alle aantijgingen en werd later op borgtocht vrijgelaten. Chris Obi                                                                                                                                 Foto Twitter Privélessen bij hem thuis De zes vrouwen beweren dat Chris hen tussen 2012 en 2018 heeft belaagd. De acteur was destijds artistiek directeur van een Britse toneelschool en oefende met de studentes afzonderlijk liefdesscènes tijdens privélessen bij hem thuis die volledig uit de hand zouden zijn gelopen. Lees ook : A$AP Rocky pleit onschuldig bij start van zijn proces in Zweden Het bericht ‘Star Trek’-acteur aangehouden voor verkrachting verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 39. ‘Star Trek’-acteur Ben Cross (72) overleden (19/08/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Ben Cross, die vooral bekend werd met de films ‘Chariots of Fire’ en ‘Star Trek’, is dinsdag op 72-jarige leeftijd overleden. Hij stierf na een...
  [naar artikel]
 40. 50 jaar "Star trek": wat is intussen realiteit, wat blijft fictie? (08/09/2016 - De Redactie)
  Exact 50 jaar geleden werd de eerste aflevering van "Star trek" uitgezonden. Het ideale moment om eens na te gaan hoe het staat met de futuristische ideeën die "Star trek" lanceerde.
  [naar artikel]
 41. Patrick Stewart: “Wereld van nu vraagt om nieuwe serie Star Trek” (27/01/2020 - Het Laatste Nieuws)
  ‘Star Trek’ is terug. Streamingdienst Amazon Prime lanceert ‘Star Trek: Picard’, inclusief Sir Patrick Stewart. Hij begint aan zijn tweede leven...
  [naar artikel]
 42. 7 levenslessen van Star Trek (27/09/2016 - Express)
  De science-fictionserie Star Trek bevat zeven levenslessen, zegt auteur David Borgenicht die ze bundelde in zijn boek “The Star Trek Book of Opposites”. Het zijn geen grote levenslessen maar toch zijn het zaken die ik tot op vandaag met me meedraag en die ik ook aan mijn kinderen zal doorgeven: 1. De beste manier om te reizen is om ergens te gaan waar niemand eerder is geweest   Dit geldt niet alleen voor vakanties, maar ook voor het leven zelf. The post 7 levenslessen van Star Trek appeared first on Express [NL].
  [naar artikel]
 43. BINGETIP. 'Star Trek: Discovery': leef lang en vaar ietsje beter (08/10/2017 - Het Belang van Limburg)
  ‘Chotlhejbe’mo’ maH’, moet er laatst in meerdere ‘Star Trek’-minnende huishoudens gegorgeld zijn. Geen massale golf van beroertes, maar Klingon voor ‘We hebben je gemist’: voor het eerst sinds de Enterprise 12 jaar geleden stopte met de uithoeken van het heelal te verkennen, is er een nieuwe ‘Star Trek’-serie te zien op het kleine scherm.
  [naar artikel]
 44. As van acteur James Doohan - “Scotty” uit Star Trek - zweeft al twaalf jaar stiekem mee in ruimtestation ISS (28/12/2020 - VRT NWS)
  De as van James Doohan, de acteur die de rol van “Scotty” vertolkte in de beginjaren van de serie “Star Trek”, zweeft al 12 jaar mee in de ruimte aan boord van ruimtestation ISS. Het was ondernemer Richard Garriott, een van de eerste gewone burgers in de ruimte, die de as in het ruimtestation binnensmokkelde. Garriott en de familie van James Doohan wisten hun geheim 12 jaar lang te bewaren. De Britse krant “The Times “ maakte het verhaal vorige week bekend.
  [naar artikel]
 45. Met Picard mikt ‘Star Trek’ op de sterren (07/02/2020 - Het Belang van Limburg)
  Een serieuze reboot van ‘Star Trek’? Met ‘Picard’ lijkt dat zowaar te gaan lukken. Met dank aan de star power van Patrick Stewart (79), die in zijn comeback als iconische kapitein Jean-Luc Picard de Amazon-serie naar ongekende hoogtes stuwt.
  [naar artikel]
 46. Patrick Stewart keert onverwacht terug als Jean-Luc Picard in nieuwe "Star trek" (05/08/2018 - VRT NWS)
  De Britse acteur Patrick Stewart (78) ) vertolkt opnieuw de rol van Jean-Luc Picard in een gloednieuwe tv-reeks van "Star trek".  Picard speelde in de vorige reeksen en films de kapitein van het ruimteschip de Enterprise.
  [naar artikel]
 47. Kindacteur uit 'Star Trek' sterft op 33-jarige leeftijd (05/01/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Jon Paul Steuer, die tijdens de jaren '80 als eerste de rol van Alexander Rozhenko vertolkte in de serie 'Star Trek' is overleden, zo melden de...
  [naar artikel]
 48. Nieuwe 'Star Trek'-reeks met Patrick Stewart op komst (21/06/2018 - Het Laatste Nieuws)
  'Star Trek' hebben we al in vele kleuren en formaten gezien. Zo was er al 'Discovery', 'Enterprise', 'Voyager' en 'Deep Space Nine'. Daarnaast...
  [naar artikel]
 49. Overlijden Anton Yelchin laat diepe wonden na bij 'Star Trek'-tegenspelers (18/08/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Het zijn donkere dagen voor de cast van 'Star Trek Beyond'. De acteurs stonden op het punt om aan de wereldwijde promotournee te beginnen, toen
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.