Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

25 October 2021
23:04 uur

Man met pijl en boog schiet willekeurig voorbijgangers neer in Noorwegen: ‘Meerdere doden en gewonden’

De Morgen

13/10/2021 - 21:23

Volgens de Noorse politie heeft een man in een stad ten westen van de hoofdstad Oslo verschillende slachtoffers gemaakt met een pijl en boog. Daarbij zijn ook doden gevallen, zegt de politie. Een verdachte is opgepakt.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP DE MORGEN

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Man met pijl en boog schiet voorbijgangers neer in Noorwegen: ‘Minstens vier doden’, politie onderzoekt terreurmotief (13/10/2021 - De Morgen)
  Een man heeft in de stad Kongsberg ten westen van hoofdstad Oslo verschillende slachtoffers neergeschoten met een pijl en boog. Daarbij zijn ook doden gevallen, zegt de politie, volgens Noorse media zijn er minstens vier dodelijke slachtoffers. Een verdachte is opgepakt, het centrum van de stad is afgezet. De politie onderzoekt of het om een terreurdaad gaat.
  [naar artikel]
 2. 5 doden en 2 gewonden na aanval met pijl en boog in Noorwegen (14/10/2021 - Express)
  Lees dit artikel: 5 doden en 2 gewonden na aanval met pijl en boog in Noorwegen Vijf mensen zijn woensdag om het leven gekomen en twee mensen geraakten gewond na een pijl-en-boogaanval in de Noorse stad Kongsberg. Volgens Noorse politie is de vermoedelijke dader een Deense man van 37. Hij werd ter plaatse aangehouden. De twee gewonden liggen op intensieve zorgen in het ziekenhuis, maar zouden niet levensbedreigend gewond moeten raken, […] Lees dit artikel: 5 doden en 2 gewonden na aanval met pijl en boog in Noorwegen
  [naar artikel]
 3. Man doodt meerdere mensen met pijl en boog in Noorwegen (13/10/2021 - Het Belang van Limburg)
  Een man heeft meerdere mensen doodgeschoten met pijl en boog in Noorse stad Kongsberg. Dat meldt persbureau Reuters.
  [naar artikel]
 4. Australiër schiet dief neer met pijl en boog (07/11/2016 - De Morgen)
  http://dmphotoprovider2.demorgen-cdn.be/photo/australier-schiet-dief-neer-met-pijl-en-boog/mruw6lzxgiztmojrge4c6rsxf43dimq/87d05f7633a279f260efd1b176767be5da701ad76c96ff8ea98f843806432e21/fitwidth_642x0_72369118.jpg
  [naar artikel]
 5. Man in Noorse supermarkt schiet slachtoffers neer met pijl en boog: verschillende doden en gewonden (13/10/2021 - VRT NWS)
  In het stadje Kongsberg, ten westen van de Noorse hoofdstad Oslo, heeft vanavond een man verschillende mensen neergeschoten, mogelijk met een kruisboog. De politie bevestigt dat er verschillende doden en gewonden zijn.
  [naar artikel]
 6. Man doodt meerdere mensen met pijl en boog in Noorwegen, dader aangehouden (13/10/2021 - Gazet van Antwerpen)
  In de Noorse stad Kongsberg heeft een man meerdere mensen doodgeschoten met pijl en boog. Dat meldt persbureau Reuters. De vermoedelijke dader is aangehouden.
  [naar artikel]
 7. Dierenbeul schiet poedel neer met pijl en boog en dumpt hem in vuilnisbak (08/10/2017 - Het Laatste Nieuws)
  In China is schokkend beeldmateriaal opgedoken van een man die op straat met pijl en boog een poedel neerschiet terwijl het beestje op de stoep...
  [naar artikel]
 8. Verschillende doden na aanval met pijl en boog in Noorwegen, politie sluit terreur niet uit (13/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Er zijn verschillende doden gevallen bij een aanval met pijl en boog in het Noorse dorp Kongsberg. De dader, die op verschillende plekken toesloeg, kon aangehouden worden.
  [naar artikel]
 9. Verschillende doden na aanval met pijl en boog in Noorwegen (13/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Er zijn verschillende doden gevallen bij een aanval met pijl en boog in de Noorse stad Kongsberg. De dader sloeg op verschillende plekken toe. Drie kwartier nadat hij zijn moordende raid gestart was, kon hij aangehouden worden.
  [naar artikel]
 10. Vijf doden na aanval met pijl en boog in Noorwegen, agent in de rug geschoten: “We onderzoeken of het om terreur gaat” (13/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Er zijn vijf doden en twee gewonden gevallen bij een aanval met pijl en boog in de Noorse stad Kongsberg. Dat maakte de politie bekend. Een agent in burger werd volgens lokale media in de rug geschoten. De dader sloeg op verschillende plekken toe. Ruim een half uur nadat hij zijn moordende raid gestart was, kon hij aangehouden worden. De politie zal nu onderzoeken of er sprake is van terrorisme, laat een woordvoerster op een persconferentie weten.
  [naar artikel]
 11. Vijf doden en twee gewonden bij pijl-en-boogaanval in Noorwegen (14/10/2021 - De Morgen)
  Bij een aanval met een pijl en boog in de Zuid-Noorse stad Kongsberg zijn zeker vijf doden gevallen. Dat meldt de Noorse politie. Twee anderen raakten gewond. Volgens Noorse media werd een agent in zijn rug geschoten. De verdachte is aangehouden en de politie onderzoekt of het om een terreurdaad gaat.
  [naar artikel]
 12. Op moordtocht met pijl en boog (14/10/2021 - Het Belang van Limburg)
  Een boogschutter heeft in het Noorse stadje Kongsberg meerdere slachtoffers gemaakt, er vielen zeker vijf doden. De politie onderzoekt of het om een daad van terrorisme gaat, en wordt over heel Noorwegen bewapend.
  [naar artikel]
 13. Minstens vier doden na aanval met pijl en boog in Noorwegen: “We onderzoeken of het om terreur gaat” (13/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Er zijn minstens vier doden gevallen bij een aanval met pijl en boog in de Noorse stad Kongsberg. Dat meldt de openbare omroep NRK op basis van betrouwbare bronnen. De dader sloeg op verschillende plekken toe. Drie kwartier nadat hij zijn moordende raid gestart was, kon hij aangehouden worden. De politie zal nu onderzoeken of er sprake is van terrorisme, laat een woordvoerster op een persconferentie weten.
  [naar artikel]
 14. Vlaamse boogjager na aanslag in Noorwegen: “Niet eenvoudig om iemand te doden met pijl en boog” (14/10/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Een terroristische aanslag met pijl en boog, zoals woensdag in de Noorse stad Kongsberg, is vrij uniek en zeker niet eenvoudig. Dat zegt een Vlaams expert die er vrij zeker van is dat de dader van dichtbij heeft geschoten.
  [naar artikel]
 15. Vlaamse boogjager na dodelijke aanslag in Noorwegen: “Niet eenvoudig om iemand te doden met pijl en boog” (14/10/2021 - Het Nieuwsblad)
  Een terroristische aanslag met pijl en boog, zoals woensdag in de Noorse stad Kongsberg, is vrij uniek en zeker niet eenvoudig. Dat zegt een Vlaams expert die er vrij zeker van is dat de dader van dichtbij heeft geschoten.
  [naar artikel]
 16. 37-jarige Deen opgepakt na pijl-en-boogaanval in Noorwegen: 5 doden en 2 gewonden (14/10/2021 - De Morgen)
  De Noorse politie heeft gisteravond een 37-jarige Deense man opgepakt voor de aanval met pijl en boog in de Zuid-Noorse stad Kongsberg. Daarbij kwamen vijf mensen om het leven. Twee anderen, onder wie een politieagent in burger, raakten gewond en zijn naar het ziekenhuis gebracht. De politie onderzoekt nog of er sprake is van terrorisme.
  [naar artikel]
 17. Verdachte van aanval met pijl en boog in Noorwegen had zich bekeerd tot islam (14/10/2021 - Het Belang van Limburg)
  De verdachte van de aanval met pijl en boog woensdagavond in Kongsberg, in het zuiden van Noorwegen, had zich bekeerd tot de islam. Dat heeft de politie donderdag laten weten.
  [naar artikel]
 18. LIVE: Man roept 'Allah Akbar' en steekt voorbijgangers neer in Parijs: een dode en meerdere gewonden (13/05/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Een man met een mes is vanavond passanten te lijf gegaan in Parijs. Er zijn volgens de politie twee doden gevallen en vier gewonden. Eén van de...
  [naar artikel]
 19. Man roept 'Allah Akbar' en steekt voorbijgangers neer in Parijs: een dode en meerdere gewonden (13/05/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Een man met een mes is gisterenavond voorbijgangers te lijf gegaan in Parijs. Daarbij is een dode gevallen en zeker vier gewonden. Volgens...
  [naar artikel]
 20. Vijf doden en twee gewonden bij pijl-en-boogaanval in Noorwegen, Deen opgepakt (14/10/2021 - De Morgen)
  De Noorse politie heeft gisteravond een 37-jarige Deense man opgepakt voor de aanval met pijl en boog in de Zuid-Noorse stad Kongsberg, waarbij vijf mensen om het leven kwamen. Twee anderen, onder wie een politieagent, raakten gewond en zijn naar het ziekenhuis gebracht. Het motief van de man is nog niet duidelijk, de politie onderzoekt of het om een terreurdaad gaat.
  [naar artikel]
 21. Minstens vier doden na aanval met pijl en boog in Noorwegen, agent in de rug geschoten: “We onderzoeken of het om terreur gaat” (13/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Er zijn minstens vier doden gevallen bij een aanval met pijl en boog in de Noorse stad Kongsberg. Dat meldt de openbare omroep NRK op basis van betrouwbare bronnen. Een agent werd in de rug geschoten, stellen lokale media. De dader sloeg op verschillende plekken toe. Ruim een half uur nadat hij zijn moordende raid gestart was, kon hij aangehouden worden. De politie zal nu onderzoeken of er sprake is van terrorisme, laat een woordvoerster op een persconferentie weten.
  [naar artikel]
 22. Minstens vijf doden na aanval met pijl en boog in Noorwegen, agent in de rug geschoten: “We onderzoeken of het om terreur gaat” (13/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Er zijn minstens vijf doden gevallen bij een aanval met pijl en boog in de Noorse stad Kongsberg. Dat meldt de openbare omroep NRK op basis van betrouwbare bronnen. Een agent in burger werd ook in de rug geschoten, stellen lokale media. De dader sloeg op verschillende plekken toe. Ruim een half uur nadat hij zijn moordende raid gestart was, kon hij aangehouden worden. De politie zal nu onderzoeken of er sprake is van terrorisme, laat een woordvoerster op een persconferentie weten.
  [naar artikel]
 23. Vermoedelijke dader van aanval in Noorwegen was bekeerd tot islam en mogelijk geradicaliseerd (14/10/2021 - De Morgen)
  De Deense dader (37) van de aanval met pijl en boog waarbij gisteren in Noorwegen vijf doden en twee gewonden vielen, had zich bekeerd tot de islam en was geradicaliseerd. Een terreurdaad wordt dus niet uitgesloten. De vermoedelijke dader is opgepakt en heeft zich bereid verklaard om met de politie samen te werken.
  [naar artikel]
 24. Vijf doden en twee gewonden bij pijl-en-boogaanval in Noorwegen, 37-jarige Deen opgepakt (14/10/2021 - De Morgen)
  De Noorse politie heeft gisteravond een 37-jarige Deense man opgepakt voor de aanval met pijl en boog in de Zuid-Noorse stad Kongsberg, waarbij vijf mensen om het leven kwamen. Twee anderen, onder wie een politieagent, raakten gewond en zijn naar het ziekenhuis gebracht. Het motief van de man is nog niet duidelijk, de politie onderzoekt of het om een terreurdaad gaat.
  [naar artikel]
 25. Australiër schiet dief neer met pijl en boog (07/11/2016 - Het Laatste Nieuws)
  De Australische politie is op zoek naar een inbreker met een opvallende verwonding. Een boze huiseigenaar schoot de crimineel tijdens een
  [naar artikel]
 26. Vermoedelijke dader van aanval in Noorwegen was bekeerd tot islam en mogelijk geradicaliseerd (14/10/2021 - De Morgen)
  De Deense dader (37) van de aanval met pijl en boog waarbij gisteren in Noorwegen vijf doden en twee gewonden vielen, had zich bekeerd tot de islam en was geradicaliseerd. De aanslag lijkt volgens de politie een terroristische daad te zijn. De vermoedelijke dader is opgepakt en heeft zich bereid verklaard om met de politie samen te werken.
  [naar artikel]
 27. Dit weten we al over de dodelijke raid met pijl en boog in Kongsberg in Noorwegen (14/10/2021 - Het Belang van Limburg)
  Een Deense dertiger heeft in het centrum van een Noors stadje vijf mensen met pijl en boog om het leven gebracht. Twee anderen, waaronder een politieagent, vechten in het ziekenhuis nog voor hun leven. De verdachte is opgepakt en was geen onbekende voor de politie. Dit is wat we al weten.
  [naar artikel]
 28. Politie schiet man dood die voorbijgangers aanvalt met mes aan Londen Bridge (29/11/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Aan London Bridge, in het centrum van de Britse hoofdstad, is vrijdagmiddag een man neergeschoten door de politie. Hij viel voorbijgangers aan met een mes. Er zijn meerdere gewonden gevallen.
  [naar artikel]
 29. “Jacht met pijl en boog verbieden? Dat is net diervriendelijker” (24/03/2018 - Het Belang van Limburg)
  MaasmechelenWallonië wil jagen met pijl en boog verbieden. In Vlaanderen mag dat al langer niet meer. Zonde, vindt Frank Siedentopf. De Maasmechelse voorzitter van de Belgian Bow Hunting Federation ziet enkel voordelen in de jacht met pijl en boog: “Het is diervriendelijker, uitdagender en we kunnen helpen de everzwijnenplaag te bestrijden.”
  [naar artikel]
 30. Aanvaller aanslag Noorwegen vermoordde slachtoffers met steekwapen, niet met pijl en boog (18/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De vijf slachtoffers die vorige week overleden in een terroristische aanslag in de Noorse stad Kongsberg, werden niet vermoord met pijl en boog - zoals lang werd verondersteld - maar met een steekwapen. Dat meldt de Noorse politie maandag.
  [naar artikel]
 31. Deense man opgepakt voor aanval met pijl en boog in Noorwegen die al vijf doden eiste: “We onderzoeken of het om terreur gaat” (14/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De Noorse politie heeft gisteravond een 37-jarige Deense man opgepakt voor de aanval met pijl en boog in de Zuid-Noorse stad Kongsberg. Daarbij kwamen vijf mensen om het leven. Twee anderen, onder wie een politieagent in burger, raakten gewond en zijn naar het ziekenhuis gebracht. Volgens lokale media werd de politieagent in de rug geschoten. Het motief van de man is nog niet duidelijk, de politie onderzoekt nog of er sprake is van terrorisme.
  [naar artikel]
 32. Dertiger doodt vijf mensen met pijl en boog in Noorwegen: dit weten we al (14/10/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Een Deense dertiger heeft in het centrum van een Noors stadje vijf mensen met pijl en boog om het leven gebracht. Twee anderen, onder wie een politieagent, vechten in het ziekenhuis nog voor hun leven. De verdachte is opgepakt en was geen onbekende voor de politie. Dit is wat we al weten.
  [naar artikel]
 33. Aanslag Noorwegen: slachtoffers volgens Noorse politie omgebracht met steekwapen en niet met pijl en boog (18/10/2021 - VRT NWS)
  De 5 slachtoffers van de aanslag vorige week in het Noorse stadje Kongsberg zijn volgens de politie allen met een steekwapen om het leven gebracht. De verdachte, een Deense man, schoot ook met pijl en boog zoals eerder vermeld, maar kon daarmee alleen enkele mensen verwonden.
  [naar artikel]
 34. Man schiet vanuit auto op voorbijgangers in Italiaanse stad, meerdere gewonden (03/02/2018 - De Morgen)
  https://images0.persgroep.net/rcs/cs_2h4b3zrFWgQP5ahslgkBgmQU/diocontent/118205263/_fitwidth/642/?appId=f215d2ebdcdad4aa3dc78550c5970d02&quality=0.90
  [naar artikel]
 35. Man schiet vanuit auto op voorbijgangers in Italiaanse stad, sprake van meerdere gewonden (03/02/2018 - De Morgen)
  https://images0.persgroep.net/rcs/cs_2h4b3zrFWgQP5ahslgkBgmQU/diocontent/118205263/_fitwidth/642/?appId=f215d2ebdcdad4aa3dc78550c5970d02&quality=0.90
  [naar artikel]
 36. Pijl en boog levert ALF-activiste celstraf op (08/11/2016 - De Standaard)
  Voormalig Animal Liberation Front-activiste Anja Hermans (36) uit Beveren is voor de zoveelste keer veroordeeld. Ditmaal werd ze betrapt in het bezit van een pijl en boog.
  [naar artikel]
 37. Pijl-en-boogmoorden Noorwegen: “Mentale gezondheid dader wordt nu onderzocht” (15/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  “De man die woensdag in het Noorse Kongsberg met pijl en boog vijf mensen heeft gedood, is overgedragen aan een medische instelling”, zo heeft procureur Ann Iren Svane Mathiassen vrijdag gemeld.
  [naar artikel]
 38. Belgische boogjagers pleiten voor erkenning: “Pijl en boog ideaal om populatie everzwijnen te beheren” (17/07/2019 - Gazet van Antwerpen)
  “In Wallonië is boogjagen of jagen met pijl en boog toegelaten, in Vlaanderen nog steeds niet en dat is jammer”, zegt Luc Krols (51), voorzitter van de Belgian Bow­hunting Federation (BFF). “Wij pleiten voor de erkenning van de boog als jacht- én als bestrijdingsmiddel. Gezien de opmars van everzwijnen in onze regio is het een veilig en diervriendelijk middel om in te zetten.”
  [naar artikel]
 39. Meerdere gewonden bij schiet- en steekpartij in Marseille (19/02/2019 - Het Belang van Limburg)
  Bij een schiet- en steekpartij in het centrum van Marseille zijn meerdere gewonden gevallen, zo meldt persagentschap AFP. Minstens één van de gewonden zou er erg aan toe zijn.
  [naar artikel]
 40. Meerdere gewonden bij schiet- en steekpartij in Marseille (19/02/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Bij een schiet- en steekpartij in het centrum van Marseille zijn meerdere gewonden gevallen, zo meldt persagentschap AFP. Minstens één van de gewonden zou er erg aan toe zijn.
  [naar artikel]
 41. Man schiet vanuit woning op voorbijgangers in Corsica: dode en zes gewonden (30/01/2019 - Het Laatste Nieuws)
  In Bastia, op Corsica, heeft een man vanmiddag het vuur geopend op voorbijgangers op straat en zich daarna verschanst in zijn appartement. Daarbij...
  [naar artikel]
 42. Professor Criekemans over aanslag Kaboel: ‘Ook de taliban komen hier erg verzwakt uit’ (26/08/2021 - De Morgen)
  Bij twee explosies aan de luchthaven van Kaboel en een nabijgelegen hotel zouden meerdere doden en gewonden zijn gevallen. ‘Dit is een nieuw politiek feit voor de Verenigde Staten en de taliban’, zegt professor David Criekemans (UAntwerpen).
  [naar artikel]
 43. Professor David Criekemans over de aanslag in Kaboel: ‘Wellicht gaan de VS nu versneld terugtrekken’ (26/08/2021 - De Morgen)
  Bij twee explosies aan de luchthaven van Kaboel en een nabijgelegen hotel zouden meerdere doden en gewonden zijn gevallen. ‘Dit is een nieuw politiek feit voor de Verenigde Staten en de taliban’, zegt professor David Criekemans (UAntwerpen).
  [naar artikel]
 44. Terreuraanslag in Wenen: meerdere schietpartijen, ‘meerdere doden’ en gewonden (02/11/2020 - De Morgen)
  In de Oostenrijkse hoofdstad Wenen is een grootschalige politie-actie aan de gang na schietpartijen in het stadscentrum. Volgens de Oostenrijkse minister van Binnenlandse Zaken is er sprake van een terroristische aanslag met meerdere daders. Ook is er sprake van meerdere doden en gewonden. Dit is wat we nu weten:
  [naar artikel]
 45. Pijl en boog kost ALF-activiste Anja Hermans celstraf (08/11/2016 - Gazet van Antwerpen)
  Voormalig Animal Liberation Front-activiste Anja Hermans (36) uit Beveren is voor de zoveelste keer veroordeeld. Ditmaal werd ze betrapt in het bezit van een pijl en boog.
  [naar artikel]
 46. Pijl en boog kost ALF-activiste Anja Hermans celstraf (08/11/2016 - Het Nieuwsblad)
  Voormalig Animal Liberation Front-activiste Anja Hermans (36, foto) uit Beveren is voor de zoveelste keer veroordeeld. Ditmaal werd ze betrapt in het bezit van een pijl en boog.
  [naar artikel]
 47. Man roept 'Allah Akbar' en steekt voorbijgangers neer in Parijs: dode en zeker vier gewonden, IS eist aanslag op (13/05/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Een man met een mes is gisterenavond voorbijgangers te lijf gegaan in Parijs. Daarbij is een dode gevallen en zeker vier gewonden. Volgens...
  [naar artikel]
 48. Man roept 'Allah Akbar' en steekt voorbijgangers neer in Parijs: een dode en zeker vier gewonden (13/05/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Een man met een mes is gisterenavond voorbijgangers te lijf gegaan in Parijs. Daarbij is een dode gevallen en zeker vier gewonden. Volgens...
  [naar artikel]
 49. Onderzoek in Zonhoven naar illegale everzwijnjacht met pijl-en-boog (28/08/2018 - Het Belang van Limburg)
  zonhovenDe Cel Natuurinspectie van het Agentschap voor Natuur & Bos (ANB) start een onderzoek na een melding over illegale jacht met pijl-en-boog. Een Zonhovenaar betrapte twee mannen met een handboog terwijl ze vermoedelijk jacht maakten op everzwijnen in het natuurgebied van de Slangebeekbron.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.