De beste Belgische krantenkoppen, elke minuut geupdate.

Getuigen van Jehova niet voor de rechter in onderzoek naar seksueel misbruik van minderjarigen

VRT NWS

21/10/2021 - 16:49

De getuigen van Jehova moeten niet voor de rechter komen voor seksueel misbruik van minderjarigen. Dat heeft de Brusselse raadkamer beslist. De eenzijdige verklaringen worden volgens de raadkamer niet ondersteund door genoeg bewijsmateriaal.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP VRT NWS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. ‘Onderzoek nodig naar misbruik bij Jehova’s getuigen’ (20/12/2018 - De Standaard)
  Het officiële adviescentrum voor sektes in ons land vraagt aan de Kamer om een onderzoek naar seksueel misbruik van minderjarigen bij de getuigen van Jehova.
  [naar artikel]
 2. “Onderzoek nodig naar misbruik bij Jehova’s getuigen” (20/12/2018 - Het Nieuwsblad)
  Het officiële adviescentrum voor sektes in ons land vraagt aan de Kamer om een onderzoek naar seksueel misbruik van minderjarigen bij de getuigen van Jehova. Dat schrijft De Morgen. Een aantal getuigenissen zijn ook gesignaleerd bij het parket.
  [naar artikel]
 3. 'Onderzoek nodig naar misbruik bij Jehova's getuigen' (20/12/2018 - Knack)
  Het officiële adviescentrum voor sektes in ons land vraagt aan de Kamer om een onderzoek naar seksueel misbruik van minderjarigen bij de getuigen van Jehova. Dat schrijft De Morgen donderdag. Een aantal getuigenissen zijn ook gesignaleerd bij het parket.
  [naar artikel]
 4. “Onderzoek nodig naar seksueel misbruik bij Jehova's getuigen” (20/12/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Het officiële adviescentrum voor sektes in ons land vraagt aan de Kamer om een onderzoek naar seksueel misbruik van minderjarigen bij de getuigen...
  [naar artikel]
 5. Sekteobservatorium: "Onderzoek nodig naar misbruik bij Jehova's getuigen" (20/12/2018 - VRT NWS)
  Het officiële adviescentrum voor sektes in ons land, IACSSO, vraagt aan de Kamer om een parlementaire onderzoekscommissie op te richten om onderzoek te doen naar seksueel misbruik van minderjarigen bij de getuigen van Jehova. Dat schrijft De Morgen. Ook het federaal parket is ingelicht maar officieel loopt er nog geen onderzoek.
  [naar artikel]
 6. Centrum vraagt onderzoek naar kindermisbruik bij Jehova’s getuigen (20/12/2018 - De Morgen)
  Het officiële adviescentrum voor sektes in ons land vraagt aan de Kamer om een onderzoek naar seksueel misbruik van minderjarigen bij de getuigen van Jehova. Een aantal getuigenissen zijn ook gesignaleerd bij het parket. “De slachtoffers zijn ongerust over seksuele delinquenten die nog actief zijn binnen Jehova’s getuigen.”
  [naar artikel]
 7. "Pano" onderzoekt hoe Jehova's getuigen seksueel misbruik toedekken: "Ze zijn zowat het paradijs voor pedofielen"  (27/03/2019 - VRT NWS)
  De getuigen van Jehova dekken al jarenlang seksueel misbruik van minderjarigen binnen de organisatie toe via een intern rechtssysteem. Dat is de conclusie van een onderzoek van "Pano" dat vanavond op één wordt uitgezonden. "Pano" sprak met slachtoffers maar ook met ex-ouderlingen, mannen die als rechter fungeren binnen de organisatie. Zij vertellen hoe ze seksueel kindermisbruik toegedekt hebben en hoe de organisatie op de hoogte is van daders maar niet naar de bevoegde autoriteiten stapt.
  [naar artikel]
 8. Hoe Jehova’s getuigen kindermisbruik toedekken: “Paradijs voor pedofielen” (27/03/2019 - Het Belang van Limburg)
  De getuigen van Jehova dekken al jarenlang seksueel misbruik van minderjarigen binnen de organisatie toe via een intern rechtssysteem. Dat is besluit van een nieuw onderzoek van het VRT NWS-programma ‘Pano’.
  [naar artikel]
 9. Getuigen van Jehova buiten vervolging gesteld in onderzoek naar seksueel misbruik van minderjarigen (21/10/2021 - Het Nieuwsblad)
  De Brusselse raadkamer heeft op 5 oktober de vzw Christelijke Gemeente van Jehovah’s Getuigen buiten vervolging gesteld in het onderzoek van het federaal parket naar seksueel misbruik van minderjarigen. Dat meldt Sudpresse en het nieuws wordt bevestigd door de advocaat van de vzw, meester Dimitri de Béco. Het onderzoek was begonnen nadat het sekteobservatorium IACSSO, een onafhankelijk centrum van de overheidsdienst Justitie, eind 2018 aan de alarmbel had getrokken.
  [naar artikel]
 10. Getuigen van Jehova buiten vervolging gesteld in onderzoek naar misbruik minderjarigen (21/10/2021 - De Standaard)
  De Brusselse raadkamer heeft op 5 oktober de vzw Christelijke Gemeente van Jehovah’s Getuigen buiten vervolging gesteld in het onderzoek van het federaal parket naar seksueel misbruik van minderjarigen. Dat meldt Sudpresse en het nieuws wordt bevestigd door de advocaat van de vzw, meester Dimitri de Béco.
  [naar artikel]
 11. “Onderzoek nodig naar misbruik bij Jehova’s getuigen” (20/12/2018 - Metro)
  Het officiële adviescentrum voor sektes in ons land vraagt aan de Kamer om een onderzoek naar seksueel misbruik van minderjarigen bij de getuigen van Jehova. Dat schrijft De Morgen. Een aantal getuigenissen zijn ook gesignaleerd bij het parket. Het sekteobservatorium IACSSO, een onafhankelijk centrum van de overheidsdienst Justitie, heeft het afgelopen jaar “verschillende directe en indirecte getuigenissen ontvangen”. Het gaat over mensen die verklaarden als kind seksueel geweld te hebben ondergaan bij de getuigen van Jehova. Over hoeveel getuigenissen het gaat, kan IACSSO niet meedelen. De bal ging een jaar geleden aan het rollen, na meldingen bij de Nederlandse stichting Reclaimed Voices. Daar kwamen 286 getuigenissen binnen, vorige maand deed het gerecht in Nederland invallen in kerken en woningen van Jehova’s getuigen. Het sekteobservatorium vraagt nu om in België een parlementaire onderzoekscommissie op te richten. De aanbevelingen werden overgemaakt aan Kamervoorzitter Siegfried Bracke en verschillende leden van de regering, maar de timing is niet ideaal gezien de val van de regering. Ook het federaal parket is op de hoogte gebracht. bron: Belga Het bericht “Onderzoek nodig naar misbruik bij Jehova’s getuigen” verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 12. Misbruik bij getuigen van Jehova: “Naar justitie stappen doen ze nooit” (22/12/2018 - De Morgen)
  Erwins dochter Marie is seksueel misbruikt bij de getuigen van Jehova. Hoe lang, dat weet Erwin niet. Al meer dan tien jaar ontzeggen Jehova’s getuigen hem elk contact met zijn dochter. “Ik ben 100 procent zeker dat men nooit naar de politie is gestapt. Bij Jehova’s getuigen moet iedereen zwijgen.”
  [naar artikel]
 13. Na getuigenissen over seksueel misbruik: politie valt binnen in Belgisch hoofdkantoor van Jehova’s getuigen (30/04/2019 - Het Nieuwsblad)
  De politie heeft afgelopen donderdag een huiszoeking verricht in het Belgische hoofdkantoor van de Jehova’s getuigen. Dat heeft het federaal parket bevestigd aan onze redactie. Er loopt al een tijdje een onderzoek naar mogelijk seksueel misbruik binnen de organisatie.
  [naar artikel]
 14. Herbekijk: "Pano" over het toedekken van seksueel misbruik bij Jehova's getuigen (27/03/2019 - VRT NWS)
  "Pano" schetst deze week een portret van Jehova's getuigen die seksueel misbruik intern toedekken. Het reportagemagazine van VRT NWS sprak met slachtoffers en met ex-ouderlingen, mannen die binnen de organisatie als rechter optreden. Herbekijk de volledige uitzending hierboven.
  [naar artikel]
 15. 'De jehova's hebben mij alles afgepakt. Eerst mijn jeugd, nu mijn familie' (11/04/2019 - De Morgen)
  Daders van seksueel misbruik bij Jehova's getuigen worden zelden of nooit aangegeven, zo bleek vorige week uit Nederlands onderzoek. Belgische ex-jehova's bevestigen: 'Naar de politie gaan, dat doe je niet. Tenzij de dader een ongelovige is.'
  [naar artikel]
 16. Meldpunt voor seksueel misbruik bij getuigen van Jehova: "Dit is het topje van de ijsberg" (28/03/2019 - VRT NWS)
  In "Pano" spraken verschillende voormalige getuigen van Jehova openlijk over seksueel kindermisbruik binnen de organisatie. "Het topje van de ijsberg", zegt Pascal Mertens, mede-oprichter van het meldpunt Reclaimed Voices voor seksueel misbruik bij getuigen van Jehova. Mertens zegt "dagelijks" zulke verhalen te horen, en roept de organisatie op om zelf met de feiten naar justitie te stappen. "Verbreek de stilte", klinkt het. 
  [naar artikel]
 17. Ex-lid onthult misbruik bij getuigen van Jehova: “Ik was acht. Ik dacht dat het normaal was, wat die man met mij deed” (21/12/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Er moet een parlementair onderzoek komen naar seksueel misbruik binnen Jehova’s Getuigen. Dat is de aanbeveling van het IACSSO, de instelling die de sektes in ons land in de gaten houdt. ­Minstens tien mensen zouden al getuigd hebben over gevallen van kindermisbruik die in ons land werden doodgezwegen. “Iedereen zwijgt, ook de slachtoffers. Want wie praat, zal verstoten ­worden”, zegt een slachtoffer.
  [naar artikel]
 18. Ex-lid onthult misbruik bij getuigen van Jehova: “Ik was acht. Ik dacht dat het normaal was, wat die man met mij deed” (21/12/2018 - Het Nieuwsblad)
  Er moet een parlementair onderzoek komen naar seksueel misbruik binnen Jehova’s Getuigen. Dat is de aanbeveling van het IACSSO, de instelling die de sektes in ons land in de gaten houdt. ­Minstens tien mensen zouden al getuigd hebben over gevallen van kindermisbruik die in ons land werden doodgezwegen. “Iedereen zwijgt, ook de slachtoffers. Want wie praat, zal verstoten ­worden”, zegt een slachtoffer.
  [naar artikel]
 19. “Jehova’s zijn het paradijs voor kindermisbruikers: het wordt tijd dat dit vuile potje wordt geopend” (28/03/2019 - Gazet van Antwerpen)
  “Dit moet je echt voor jou houden, we willen geen smaad op Gods naam brengen. Je moet ons vertrouwen. We zullen samen nog een keer bidden tot God en dat komt goed.” Dat kreeg een lid van Jehova’s getuigen te horen nadat ze het slachtoffer geworden was van seksueel misbruik. En ze was lang niet de enige, zo blijkt uit de ‘Pano’-reportage van woensdagavond. De organisatie stopt al jarenlang seksueel misbruik van minderjarigen in de doofpot.
  [naar artikel]
 20. “Jehova’s zijn het paradijs voor kindermisbruikers: het wordt tijd dat dit vuile potje wordt geopend” (28/03/2019 - Het Nieuwsblad)
  “Dit moet je echt voor jou houden, we willen geen smaad op Gods naam brengen. Je moet ons vertrouwen. We zullen samen nog een keer bidden tot God en dat komt goed.” Dat kreeg een lid van Jehova’s getuigen te horen nadat ze het slachtoffer geworden was van seksueel misbruik. En ze was lang niet de enige, zo blijkt uit de ‘Pano’-reportage van woensdagavond. De organisatie stopt al jarenlang seksueel misbruik van minderjarigen in de doofpot.
  [naar artikel]
 21. “Jehova’s zijn het paradijs voor kindermisbruikers: het wordt tijd dat dit vuile potje wordt geopend” (28/03/2019 - Het Belang van Limburg)
  “Dit moet je echt voor jou houden, we willen geen smaad op Gods naam brengen. Je moet ons vertrouwen. We zullen samen nog een keer bidden tot God en dat komt goed.” Dat kreeg een lid van Jehova’s getuigen te horen nadat ze het slachtoffer geworden was van seksueel misbruik. En ze was lang niet de enige, zo blijkt uit de ‘Pano’-reportage van woensdagavond. De organisatie stopt al jarenlang seksueel misbruik van minderjarigen in de doofpot.
  [naar artikel]
 22. Ook in deze landen is seksueel misbruik bij Jehova's getuigen aan het licht gekomen (27/03/2019 - VRT NWS)
  Seksueel misbruik bij de getuigen van Jehova is in verschillende landen al jaren een terugkerend onderwerp. Eind vorig jaar maakte onze sektewaakhond IACSSO in een rapport een samenvatting van wat er in het buitenland op dat vlak allemaal gaande is. In bijna alle gevallen valt het op dat de getuigen het misbruik binnen de muren van organisatie proberen te regelen, zelfs zonder misdrijven te melden aan het gerecht. Ook valt het op dat slachtoffers altijd bijzonder zwak staan.
  [naar artikel]
 23. Huiszoeking bij hoofdkantoor Jehova’s getuigen België (30/04/2019 - VRT NWS)
  De politie heeft donderdag een huiszoeking gedaan bij het Belgische hoofdkantoor van de Jehova's getuigen in Kraainem. Het federaal parket bevestigt de huiszoeking aan VRT NWS. De inval kwam er in het kader van een onderzoek naar seksueel misbruik binnen de organisatie.  
  [naar artikel]
 24. Huiszoeking bij Belgisch hoofdkantoor van Jehova’s getuigen (30/04/2019 - De Standaard)
  De politie heeft afgelopen donderdag een huiszoeking verricht in het Belgische hoofdkantoor van de Jehova’s getuigen. Dat heeft het federaal parket bevestigd. Er loopt al een tijdje een onderzoek naar mogelijk seksueel misbruik binnen de organisatie.
  [naar artikel]
 25. VRT NWS Ochtendupdate: geen meerderheid in Brits parlement, misbruik bij Jehova's en bijna 5 miljoen verkeersboetes verstuurd (28/03/2019 - VRT NWS)
  Het Britse parlement is er gisterenavond niet in geslaagd een meerderheid te vinden voor een alternatieve aanpak van de brexit.  Alle acht alternatieven werden weggestemd. Seksueel misbruik van minderjarigen binnen de gemeenschap van Jehova's getuigen, is jarenlang niet aangegeven. Dat concludeert het programma "Pano" na onderzoek. En in 2018 zijn er bijna 5 miljoen verkeersboetes opgestuurd. Dat is 20 procent meer dan in 2017. 
  [naar artikel]
 26. Al ruim zeventig meldingen van seksueel misbruik of geweld bij Belgische Jehova’s (03/04/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Het meldpunt van vzw Reclaimed Voices België ontving al meer dan zeventig meldingen van seksueel misbruik bij de getuigen van Jehova in Vlaanderen....
  [naar artikel]
 27. Al bijna honderd gevallen gemeld van seksueel misbruik bij getuigen van Jehova (09/08/2019 - Het Nieuwsblad)
  In zes maanden tijd zijn bijna honderd gevallen van seksueel misbruik bij de getuigen van Jehova in België gemeld bij de organisatie Reclaimed Voices. Dat schrijft Le Soir vrijdag.
  [naar artikel]
 28. Al bijna honderd gevallen gemeld van seksueel misbruik bij getuigen van Jehova (09/08/2019 - Het Belang van Limburg)
  In zes maanden tijd zijn bijna honderd gevallen van seksueel misbruik bij de getuigen van Jehova in België gemeld bij de organisatie Reclaimed Voices. Dat schrijft Le Soir.
  [naar artikel]
 29. Al bijna honderd gevallen gemeld van seksueel misbruik bij getuigen van Jehova (09/08/2019 - De Standaard)
  In zes maanden tijd zijn bijna honderd gevallen van seksueel misbruik bij de getuigen van Jehova in België gemeld bij de organisatie Reclaimed Voices. Dat schrijft Le Soir.
  [naar artikel]
 30. Al bijna honderd gevallen gemeld van seksueel misbruik bij getuigen van Jehova (09/08/2019 - Het Laatste Nieuws)
  In zes maanden tijd zijn bijna honderd gevallen van seksueel misbruik bij de getuigen van Jehova in België gemeld bij de organisatie Reclaimed...
  [naar artikel]
 31. Al bijna honderd gevallen gemeld van seksueel misbruik bij getuigen van Jehova (09/08/2019 - Metro)
  In zes maanden tijd zijn bijna honderd gevallen van seksueel misbruik bij de getuigen van Jehova in België gemeld bij de organisatie Reclaimed Voices. Dat schrijft Le Soir vandaag. Reclaimed Voices werkt samen met het Informatie- en Adviescentrum inzake de Schadelijke Sektarische Organisaties (IACSSO) om het aantal gevallen binnen de getuigen van Jehova in ons land te bepalen. Ondertussen zijn er al 90 slachtoffers gemeld. Na de eerste onthullingen in december 2018 en maart 2019 in de media, opende het federaal parket een onderzoek. Eind april werden huiszoekingen uitgevoerd in het hoofdkantoor van de organisatie in Kraainem, maar het parket communiceert niet over het dossier. Volgens een woordvoerder van de getuigen van Jehova werkt de organisatie mee met justitie. De vereniging zegt in België ongeveer 25.000 leden te tellen. Reclaimed Voices schat dat er zo’n 200 tot 250 slachtoffers van misbruik zijn. “Verschillende mensen komen naar ons voor verschillende slachtoffers zoals ouders die ons vertellen dat hun drie of vier kinderen zijn misbruikt”, verklaart Patrick Haeck, voormalig getuige van Jehova en coördinator van de vereniging. Omdat ze nog altijd deel uitmaken van de getuigen van Jehova, hebben de mensen die Reclaimed Voices contacteren schrik om de organisatie te vertrouwen. “Voor het merendeel van de slachtoffers vonden de feiten 10 of 15 jaar geleden plaats”, aldus Haeck nog. bron: Belga Het bericht Al bijna honderd gevallen gemeld van seksueel misbruik bij getuigen van Jehova verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 32. Meldpunt krijgt ruim zeventig meldingen na Pano over seksueel misbruik bij Jehova's getuigen (03/04/2019 - VRT NWS)
  Het nieuw opgerichte meldpunt Reclaimed Voices België kreeg afgelopen week na de Pano-uitzending over seksueel misbruik bij Jehova's getuigen al ruim zeventig meldingen binnen. 
  [naar artikel]
 33. Seksueel misbruik bij de getuigen van Jehova: meldingen van meer dan 90 minderjarige slachtoffers  (09/08/2019 - VRT NWS)
  In de nasleep van de Pano-documentaire over seksueel misbruik bij de getuigen van Jehova, werd in België het meldpunt Reclaimed Voices opgericht. Daar kwamen ondertussen meldingen binnen van meer dan 90 minderjarige slachtoffers, zo meldt Le Soir. Het werkelijke aantal ligt volgens Pascal Mertens, voorzitter van de slachtofferorganisatie in ons land, veel hoger.
  [naar artikel]
 34. Meldingen van misbruik bij getuigen van Jehova blijven binnenlopen: ‘Van de kust tot in Limburg’ (09/08/2019 - De Morgen)
  In een half jaar tijd zijn in ons land al negentig slachtoffers van seksueel misbruik bij de getuigen van Jehova gemeld aan slachtofferorganisatie Reclaimed Voices, zo meldt Le Soir. Volgens woordvoerder Pascal Mertens liggen de reële cijfers veel hoger. “Wie uit de organisatie stapt, pleegt sociale zelfmoord.”
  [naar artikel]
 35. Huiszoeking bij Getuigen van Jehova in onderzoek naar misbruik (30/04/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De politie heeft vorige week donderdag een huiszoeking gedaan bij het Belgische hoofdkantoor van de getuigen van Jehova, in het Vlaams-Brabantse...
  [naar artikel]
 36. Parket valt binnen bij Getuigen van Jehova in onderzoek naar misbruik (30/04/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Het federaal parket is afgelopen donderdag binnengevallen op het hoofdkantoor van de Getuigen van Jehova in het Vlaams-Brabantse Kraainem, zo meldt...
  [naar artikel]
 37. Minister Geens wil meer begeleiding voor getuigen van Jehova die organisatie willen verlaten (28/03/2019 - VRT NWS)
  Minister van Justitie Koen Geens (CD&V) wil dat getuigen van Jehova die de organisatie willen verlaten, terecht kunnen bij één aanspreekpunt. Dat zegt de minister een dag na de "Pano"-reportage over seksueel misbruik bij de getuigen van Jehova.
  [naar artikel]
 38. Meldpunt heeft nu al weet van ruim zeventig slachtoffers van seksueel misbruik of geweld bij Belgische Jehova’s (03/04/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Het meldpunt van vzw Reclaimed Voices België heeft nu al weet van zeker zeventig slachtoffers van seksueel misbruik bij de getuigen van Jehova in...
  [naar artikel]
 39. Meldingen van misbruik bij getuigen van Jehova blijven binnenlopen: ‘Reële cijfers zullen zelfs nog veel hoger liggen’ (09/08/2019 - De Morgen)
  In een half jaar tijd zijn in ons land al negentig slachtoffers van seksueel misbruik bij de getuigen van Jehova gemeld aan slachtofferorganisatie Reclaimed Voices, zo meldt Le Soir. Volgens woordvoerder Pascal Mertens liggen de reële cijfers veel hoger. “Wie uit de organisatie stapt, pleegt sociale zelfmoord.”
  [naar artikel]
 40. Zwaar seksueel misbruik tegen minderjarigen zal niet meer kunnen verjaren (16/10/2019 - VRT NWS)
  Ernstig seksueel misbruik tegen minderjarigen zal binnenkort niet meer kunnen verjaren. De commissie Justitie heeft daarover een wetsvoorstel goedgekeurd. Vaak komen slachtoffers pas jaren na het misbruik naar buiten met hun verhaal, maar dan is het vaak te laat om de dader nog voor de rechter te brengen.
  [naar artikel]
 41. Afschaffing verjaring voor seksueel misbruik op minderjarigen stap dichterbij (16/10/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Seksueel misbruik op minderjarigen kan binnenkort niet meer verjaren. De Kamercommissie Justitie heeft daarover een wetsvoorstel goedgekeurd....
  [naar artikel]
 42. Al zeventig mogelijke slachtoffers van misbruik bij getuigen van Jehova (03/04/2019 - De Standaard)
  Het schandaal over misbruik binnen de getuigen van Jehova barstte eerst in het buitenland los, maar krijgt sinds de Pano-reportage van vorige week ook in België aandacht. Bij het meldpunt ‘Reclaimed Voices België’ is sprake van zeventig mogelijke slachtoffers.
  [naar artikel]
 43. Demir (N-VA) over wet rond verjaring seksueel misbruik minderjarigen: “Wet hoort aan kant van slachtoffers te staan” (04/09/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De Vlaamse regering wil absoluut verhinderen dat de wet die ervoor zorgt dat seksueel misbruik van minderjarigen niet langer kan verjaren, wordt...
  [naar artikel]
 44. Geen verjaring meer van seksueel misbruik van minderjarigen (07/11/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Seksueel misbruik van minderjarigen kan binnenkort niet meer verjaren. De plenaire Kamer heeft daarover vandaag een wetsvoorstel goedgekeurd van...
  [naar artikel]
 45. N-VA en sp.a willen samen verjaring seksueel misbruik minderjarigen afschaffen (25/09/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Kamerleden Valerie Van Peel (N-VA) en John Crombez (sp.a) slaan de handen in mekaar om de verjaringstermijn van seksueel misbruik op minderjarigen...
  [naar artikel]
 46. ‘Schaf verjaring in zaken over seksueel misbruik van minderjarigen af’ (26/09/2019 - De Morgen)
  Sp.a en N-VA willen samen de verjaringstermijn afschaffen in zaken over seksueel misbruik van minderjarigen. ‘De realiteit heeft ons de noodzaak hiervan wel geleerd’, stelt strafpleiter Christine Mussche, die slachtoffers van misbruik door katholieke priesters vertegenwoordigt.
  [naar artikel]
 47. Jehova's volgen Jezus naar Flanders Expo (09/04/2019 - De Morgen)
  30.000 getuigen van Jehova verzamelen dit weekend in Gent om te bidden en toneel te bekijken. Het aantal jehova's in België blijft stabiel, maar de meeste vragen die het adviescentrum over sektes krijgt, gaan wel over de jehova's.
  [naar artikel]
 48. Vaticaan publiceert handboek voor onderzoek naar seksueel misbruik in de kerk (16/07/2020 - Het Belang van Limburg)
  Op initiatief van paus Franciscus heeft het Vaticaan donderdag zijn richtlijnen bekendgemaakt aan de geestelijkheid omtrent de te voeren procedure bij vermoedens van seksueel misbruik van minderjarigen binnen de kerk van Rome.
  [naar artikel]
 49. Rechter hoopt onderzoek naar seksueel misbruik in de kerk na 8 jaar af te ronden: “Het duurt nu echt te lang” (18/08/2018 - Het Belang van Limburg)
  Het is nu acht jaar geleden dat het federaal parket een onderzoek opende naar Operatie Kelk, de codenaam voor het seksueel misbruik in de kerk. “De onderzoeksrechter hoopt het onderzoek in het najaar af te ronden”, zegt parketwoordvoerster Wenke Roggen zaterdag in De Morgen.
  [naar artikel]

Voor meer informatie of contact e-mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy