Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

29 November 2021
01:23 uur

De enige supermarktketen die zelftesten verkoopt: “Ze vliegen hier de deur uit”

Het Nieuwsblad

25/11/2021 - 09:33

Er is een stormloop op zelftesten. De vraag bij apothekers is enorm. Supermarkten mogen al sinds juli zelftesten verkopen, maar dat doen ze niet. Behalve hier. “Ze vliegen hier de deur uit.”


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HET NIEUWSBLAD

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. De enige supermarktketen die zelftests verkoopt: “Ze vliegen hier de deur uit” (24/11/2021 - Het Belang van Limburg)
  Er is een stormloop op zelftests. De vraag bij apothekers is enorm. Supermarkten mogen al sinds juli zelftesten verkopen, maar dat doen ze niet. Supermarkt Alvo is de enige die zelftesten verkoopt. “Ze vliegen hier de deur uit.”
  [naar artikel]
 2. De enige supermarktketen die zelftests verkoopt: “Ze vliegen hier de deur uit” (25/11/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Er is een stormloop op zelftests. De vraag bij apothekers is enorm. Supermarkten mogen al sinds juli zelftesten verkopen, maar dat doen ze niet. Supermarkt Alvo is de enige die zelftesten verkoopt. “Ze vliegen hier de deur uit.”
  [naar artikel]
 3. Huisarts schreeuwt om ander testbeleid: “Geef elke burger tien gratis zelftesten” (24/11/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Huisarts Stephanie Johanns uit Tildonk heeft het gevoel dat er totaal niet naar haar beroepsgroep geluisterd wordt en ventileert die frustratie op Twitter. “We zijn al sinds augustus aan het schreeuwen dat het test- en quarantainebeleid moet veranderen”, verduidelijkte ze in De Ochtend op Radio 1. Ze pleit voor het stoppen van het massaal PCR-testen en wil dat elke burger tien zelftesten gratis van de overheid krijgt. “Laat artsen weer artsen zijn.”
  [naar artikel]
 4. Lidl verkoopt online voortaan geen wijn meer (21/05/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Supermarktketen Lidl verkoopt via haar webshop voortaan geen wijn meer. “De deuren van onze wijnkelder sluiten definitief op 26 mei”, klinkt het....
  [naar artikel]
 5. Sneltests aan de deur? Plein Publiek flikt het in enkele dagen tijd: “Geen test, geen party” (19/11/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Zijn jongeren echt gekant tegen zelftesten om op een feestje binnen te mogen? De Antwerpse evenementenlocatie Plein Publiek schakelde supersnel en kreeg online meteen honderden positieve reacties. “Aan maskers doen we niet mee. We gaan voor de sneltests, al vrees ik wel dat er veel positieve gaan uitkomen.”
  [naar artikel]
 6. Vlaamse regering jaagt nog jaren op coronafraudeurs: “We zullen alles controleren” (26/08/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De terugvorderingen van onterechte coronasteun vliegen de deur uit. Het gaat al om 10.846 dossiers, goed voor bijna 83 miljoen euro. Dat schrijft De Standaard. “We zullen alles controleren”, waarschuwt Vlaams minister van Werk Hilde Crevits (CD&V). Ondernemersorganisatie Unizo vraagt dat er een verschil wordt gemaakt tussen echte fraudeurs en vergissingen “te goeder trouw” bij aanvragen.
  [naar artikel]
 7. Zo kijkt de horeca naar het vervroegd Overlegcomité: “Het is hier nu al niet meer gezellig, dan liever even sluiten” (26/11/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Alle coronapassen, mondmaskers en zelftesten ten spijt: de besmettingen pieken dag na dag. Vandaag komt het Overlegcomité vervoegd samen om bij te sturen. De horeca-uitbaters houden voor de zoveelste keer hun hart vast. “Zonder overheidssteun komt het niet goed”.
  [naar artikel]
 8. Zij kregen een 10/10 van sterrenchef Luc Bellings: “Datzelfde weekend stond hier een file wachtenden voor de deur” (29/08/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Ze waren met zeven, de kustzaken die de voorbije zomer de perfecte tien kregen opgediend van sterrenchef Luc Bellings. En dat zal niet zonder gevolgen zal blijven, kunnen eerder bekroonde restaurants beamen. “Het Bellings-effect bestaat wel degelijk. Plots staan hier files voor de deur en wil iedereen alleen nog maar dat winnende gerecht proeven. Alsof wij niets anders meer op de menukaart hebben.”
  [naar artikel]
 9. Alle Nederlanders krijgen twee gratis zelftesten voor coronavirus (09/08/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Alle Nederlanders die dat willen, kunnen binnenkort twee gratis zelftesten bestellen. “Testen blijft belangrijk want zonder dat je het zelf weet, kun je andere mensen besmetten met het coronavirus, ook als je geen klachten hebt”, aldus het Nederlandse ministerie van Volksgezondheid.
  [naar artikel]
 10. Verlinden reageert op acties politievakbonden: “Mijn deur staat open” (16/11/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De politievakbonden hebben vanochtend actie gevoerd in Brussel en rond de luchthavens van Zaventem en Charleroi: ze eisen onder meer “een substantiële loonsverhoging”. Minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) reageert in VTM NIEUWS: “Mijn deur blijft open.”
  [naar artikel]
 11. Limburgse dames gaan van deur tot deur in rampgebied: “Kunnen we u helpen?” (14/08/2021 - Het Belang van Limburg)
  Eén maand na de overstromingen in Wallonië blijft enkel de ellende overeind. Linda, Viv en Betsy, drie Limburgse dames, rijden er wekelijks naartoe. Van deur tot deur gaan ze, met één vraag: “Kunnen we u helpen?”
  [naar artikel]
 12. ZO ZIT DAT. Zelftesten vliegen de deur uit, maar hoe moet je ze correct gebruiken? (24/11/2021 - Het Nieuwsblad)
  Volgens de apothekers is de vraag naar zelftests sterk toegenomen. Maar hoe moet je ze gebruiken? Deze korte video legt het haarfijn uit.
  [naar artikel]
 13. ZO ZIT DAT. Zelftesten vliegen de deur uit, maar hoe moet je ze correct gebruiken? (24/11/2021 - Het Belang van Limburg)
  Volgens de apothekers is de vraag naar zelftests sterk toegenomen. Maar hoe moet je ze gebruiken? Deze korte video legt het haarfijn uit.
  [naar artikel]
 14. “Turkije niet het enige land dat met een valutacrisis zal te maken krijgen” (24/11/2021 - Express)
  Lees dit artikel: “Turkije niet het enige land dat met een valutacrisis zal te maken krijgen” Turkije is misschien niet het enige land dat met een valutacrisis te maken krijgt, gezien het vooruitzicht van hogere rentetarieven in de VS. Dat zei de prominente belegger en opkomende markten-expert Mark Mobius op de zakenzender CNBC. “Ja, natuurlijk kan dat”, antwoordde Mobius op de vraag of de scherpe depreciatie van de Turkse munt – […] Lees dit artikel: “Turkije niet het enige land dat met een valutacrisis zal te maken krijgen”
  [naar artikel]
 15. Peter Sagan gaat op zoek naar record van vier wereldtitels: “Het parcours moet me liggen” (23/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Peter Sagan kroonde zich drie jaar op rij (2015, 2016 en 2017) tot wereldkampioen. De 31-jarige Slovaak is normaal niet de man van records, maar de jacht op een vierde titel op het WK wielrennen houdt hem wel bezig. “Dan ben ik de enige recordhouder”, zegt hij. “Hier krijg ik met dit parcours een kans, al volgt die wellicht ook nog in Australië.”
  [naar artikel]
 16. Ex-Afghaanse president biedt excuses aan voor zijn vlucht: “Enige manier om wapens te laten zwijgen” (08/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Ashraf Ghani heeft zijn excuses aangeboden aan het Afghaanse volk. In een bericht op Twitter schrijft de ex-president dat het hem spijt dat hij “het niet anders kon laten eindigen”. “Vluchten was de enige optie om bloedvergieten te voorkomen”, klinkt het.
  [naar artikel]
 17. Nieuwkomer Vanzeir heeft er zin in: “Zal er alles aan doen om me te laten zien aan de bondscoach” (10/11/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Dante Vanzeir (23) meldde zich vandaag voor het eerst als Rode Duivel in Tubeke. De spits van 1A-revelatie Union is naar eigen zeggen “realistisch”, maar “ook ambitieus”: “Nu ik hier ben, wil ik ook een tikkeltje meer.”
  [naar artikel]
 18. Wright Electric: “Elektrisch vliegen is minder veraf dan aangenomen” (04/11/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Wright Electric: “Elektrisch vliegen is minder veraf dan aangenomen” Over zes jaar al zal mogelijk een volledig elektrisch vliegtuig voor het transport van honderd reizigers op de markt verschijnen. Dat heeft de Amerikaanse onderneming Wright Electric, de stuwende kracht achter het initiatief, gezegd. Experts erkennen dat de aankondiging van Wright Electric de tijdlijn voor de introductie van een commercieel passagiersvliegtuig op hernieuwbare energie sterk […] Lees dit artikel: Wright Electric: “Elektrisch vliegen is minder veraf dan aangenomen”
  [naar artikel]
 19. Burgemeester Ternat over penitentiair verlof van inwoonster Els Clottemans: "De deur staat hier altijd open” (02/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Vijftien jaar na de parachutemoord mag Els Clottemans (37) overdag de gevangenis verlaten om een opleiding te volgen. Ze zal dus regelmatig terug te vinden zijn in Ternat, waar ze voor haar arrestatie woonde. “De deur staat open”, zegt Michel Vanderhasselt, burgmeester van Ternat.
  [naar artikel]
 20. Burgemeester Ternat over penitentiair verlof van inwoonster Els Clottemans: "De deur staat hier altijd open” (02/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Vijftien jaar na de parachutemoord mag Els Clottemans (37) overdag de gevangenis verlaten om een opleiding te volgen. Ze zal dus regelmatig terug te vinden zijn in Ternat, waar ze voor haar arrestatie woonde. “De deur staat open”, zegt Michel Vanderhasselt, burgmeester van Ternat.
  [naar artikel]
 21. Dievenduo aan de haal met duurste fietsen van ‘t Veloske: “De buit bedraagt zo’n 40.000 euro. Ze wisten perfect waarmee ze bezig waren” (19/11/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Fietsendieven hebben donderdagnacht hun slag geslagen bij fietsenwinkel ‘t Veloske tegenover de kerk van Dworp. De twee daders gingen aan de haal met voor tienduizenden euro’s aan fietsen. “Het loeiende alarm hield hen niet tegen”, zegt uitbater Jelle Ocula. “De politie was hier op twee minuten, maar op die tijd waren de dieven al gaan vliegen.”
  [naar artikel]
 22. “Samen weer Vastelaovend veere”: carnavalsverenigingen roepen op tot vaccinatie (20/08/2021 - Het Belang van Limburg)
  Om opnieuw “als vanouds” carnaval te vieren, lanceren de carnavalsverenigingen van beide Limburgen een Facebookcampagne. “De enige mogelijkheid tot een normaal carnaval is met een zo hoog mogelijke vaccinatiegraad”, klinkt het.
  [naar artikel]
 23. Wilders en Baudet vliegen elkaar in de haren over vaccinaties: “Je bent knettergek” (15/08/2021 - Het Belang van Limburg)
  PVV-leider Geert Wilders en FVD-voorman Thierry Baudet hebben ruzie. Op Twitter vliegen de twee partijleiders elkaar in de haren over vaccinaties. “Je had je ook nooit demonstratief moeten laten vaccineren, Geert”, zei Baudet op Twitter, die er recentelijk antivax-standpunten op nahoudt. “Je bent knettergek”, repliceerde Wilders. Het is de eerste keer dat de twee rechts-populistisch/extreemrechtse politici openlijk het conflict met elkaar aangaan.
  [naar artikel]
 24. Wilders en Baudet vliegen elkaar in de haren over vaccinaties: “Je bent knettergek” (15/08/2021 - Gazet van Antwerpen)
  PVV-leider Geert Wilders en FVD-voorman Thierry Baudet hebben ruzie. Op Twitter vliegen de twee Nederlandse partijleiders elkaar in de haren over vaccinaties. “Je had je ook nooit demonstratief moeten laten vaccineren, Geert”, zei Baudet op Twitter, die er recentelijk antivax-standpunten op nahoudt. “Je bent knettergek”, repliceerde Wilders. Het is de eerste keer dat de twee rechts-populistisch/extreemrechtse politici openlijk het conflict met elkaar aangaan.
  [naar artikel]
 25. Roberto Martínez ziet “veel positieve” dingen: “De tegengoal is het enige dat ik zou willen vergeten” (16/11/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Een “tevreden” Roberto Martínez na het nochtans matige 1-1-gelijkspel tegen Wales. Vooral de tweede helft viel tegen. “Maar we hebben veel wissels doorgevoerd. Ik was heel blij met ons samenspel”, aldus de bondscoach van de Rode Duivels bij VTM.
  [naar artikel]
 26. Zussen en mama aan het graf van Dominique (40) en haar kindjes, die stierven bij een gezinsdrama: “Onze enige troost is dat ze hier samen liggen” (29/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  “Het werd te emotioneel, hier in Wijnegem waar iedereen onze familie kent. De confrontaties en herinneringen vielen ons te zwaar.” Na het gezinsdrama in 2019 waarbij Dominique Verelst en haar twee kinderen Jamie (11) en Jack (9) omkwamen zijn zussen Valery (44) en Nicky Verelst (47) allebei verhuisd, maar ze komen regelmatig naar het kerkhof om met ‘Domi’ te praten. “We zijn als familie aan elkaar blijven hangen, dáár zou Domi fier op zijn.”
  [naar artikel]
 27. Op bezoek in Oudsbergen, de enige gemeente die de coronaregels weer aanscherpt: “De reden is niet ver te zoeken... De kermis was een echt varkensfeest” (21/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  “Onze excuses, maar het café moet deze week sluiten omwille van corona.” Het lijkt wel alsof we terug gekatapulteerd worden naar een jaar geleden. Hier in Oudsbergen - een Limburgse fusiegemeente van Meeuwen-Gruitrode en Opglabbeek - gelden de komende 10 dagen opnieuw verstrengde coronamaatregelen. Met grote verdeeldheid onder de bewoners als gevolg. “Gaan ze iedereen ook binnensteken als het griepseizoen begint? Het is stilletjes aan genoeg geweest.”
  [naar artikel]
 28. ‘Lelijke’ Lidl-slippers vliegen de deur uit: het geheim achter het succes (09/07/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Na Zeeman, McDonald’s en Aldi heeft ook supermarktketen Lidl een eigen kledinglijn. Sportsokken, badslippers, T-shirts en felgekleurde sneakers...
  [naar artikel]
 29. Zenuwen staan gespannen na zoveelste aanval door wolf: “Probleemwolf? We zitten hier met een probleemburgemeester, ja” (15/09/2021 - Het Nieuwsblad)
  Doodgebeten pony’s, nu ook een dood­gebeten koe. “Maar we zitten níét met een probleemwolf”, benadrukt het Agentschap Natuur en Bos na nieuw overleg. De zenuwen staan duidelijk wel gespannen. De burgemeester van Oudsbergen: “Wat als straks een mens het slachtoffer is?” Jan Loos, van Welkom Wolf: “Probleemwolf? We zitten hier met een probleem­burgemeester, ja.”
  [naar artikel]
 30. Zenuwen staan gespannen na zoveelste aanval door wolf: “Probleemwolf? We zitten hier met een probleemburgemeester, ja” (15/09/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Doodgebeten pony’s, nu ook een dood­gebeten koe. “Maar we zitten níét met een probleemwolf”, benadrukt het Agentschap Natuur en Bos na nieuw overleg. De zenuwen staan duidelijk wel gespannen. De burgemeester van Oudsbergen: “Wat als straks een mens het slachtoffer is?” Jan Loos, van Welkom Wolf: “Probleemwolf? We zitten hier met een probleem ­burgemeester, ja.”
  [naar artikel]
 31. PSG-coach Mauricio Pochettino ontkracht geruchten omtrent overstap naar Manchester United: “Ik ben hier gelukkig” (24/11/2021 - Het Belang van Limburg)
  PSG-coach Mauricio Pochettino lijkt niet meteen geneigd om Parijs te verlaten voor een avontuur bij Manchester United, waar Ole Gunnar Solskjaer afgelopen weekend aan de deur werd gezet na de zoveelste nederlaag dit seizoen. “Ik voel me hier gelukkig”, ontkrachtte de Argentijn eigenhandig de geruchten omtrent een mogelijke overstap.
  [naar artikel]
 32. Zondag Closet sale in Tongeren: “Aan zeker de helft van mijn kleren hangt nog een prijskaartje” (20/11/2021 - Het Belang van Limburg)
  Te veel kleren in je kast en te weinig geld op je rekening? Met een closet sale, waarbij je de kleding uit je kast verkoopt, sla je twee vliegen in een klap.
  [naar artikel]
 33. Experten over uitspraak in zaak-De Pauw: “Voorwaardelijke straf is stok achter de deur die hij nodig heeft” (25/11/2021 - Het Belang van Limburg)
  Met de veroordeling van Bart De Pauw geven de rechters niet alleen een signaal aan de slachtoffers, maar ook aan de samenleving, zeggen experten. “Men bevestigt dat hij met zijn gedrag een grens heeft overschreden. En dat daarop gereageerd moet worden. Hier zullen anderen zich door gesterkt voelen.”
  [naar artikel]
 34. Steven Van Gucht over belang griepvaccin: “Kan situatie in ziekenhuizen draagbaar houden” (09/11/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Nu de winter dichterbij komt, staat ook het griepseizoen voor de deur. “Wie zich tegen de griep kan laten inenten, doet dat beter”, zegt viroloog Steven Van Gucht bij HLN LIVE. “Als gezonde veertiger is dat niet nodig”, zegt hij. “Maar bij zwangere vrouwen, risicopatiënten en 50-plussers raden we het wel aan.” Dit jaar is dat bij die groep zelfs belangrijker dan andere jaren. Herbekijk waarom in de video hierboven.
  [naar artikel]
 35. “Stagflatie is hier!” (12/10/2021 - Express)
  Lees dit artikel: “Stagflatie is hier!” Volgens het rapport van het Amerikaanse Labor Department (ministerie van Arbeid) van september kwamen er vorige maand 194.000 banen bij in de Amerikaanse economie. De prognose was echter 500.000 nieuwe jobs. Peter Schiff, hoofdeconoom van Euro Pacific Capital, meent dat het zwakke banenrapport in combinatie met de algemene prijsstijgingen maar één iets kan betekenen: stagflatie […] Lees dit artikel: “Stagflatie is hier!”
  [naar artikel]
 36. Burgemeester Ternat over penitentiair verlof van inwoonster Els Clottemans, 15 jaar na parachutemoord: "De deur staat hier altijd open” (02/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Vijftien jaar na de parachutemoord mag Els Clottemans (37) overdag de gevangenis verlaten om een opleiding te volgen. Ze zal dus regelmatig terug te vinden zijn in Ternat, waar ze voor haar arrestatie woonde. “De deur staat open”, zegt Michel Vanderhasselt, burgemeester van Ternat.
  [naar artikel]
 37. Zoveel geld is Armstrong kwijt sinds zijn dopingbekentenis (en dat bedrag kan binnenkort meer dan verdubbelen) (19/01/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Vijf jaar geleden zat Lance Armstrong tegenover Oprah Winfrey op de biechtstoel. Het gevolg is gekend: “Yes.” “Yes.” “Yes.” “Yes.” “Yes.” Simpel,...
  [naar artikel]
 38. “Wederzijds geflirt”, “leugens”, of “één fatale sms”: verdediging Bart De Pauw trekt vrouwen een voor een in twijfel op tweede procesdag (15/10/2021 - Het Nieuwsblad)
  Maaike? “Ze liegt.” Ella-June? “Een fatale sms, meer niet.” Lize? “Wederzijds flirten.” Ellen? “Actief geronseld en dus geen slachtoffer.” Dymphne? “Nooit een affaire.” Helena? “Stuurde altijd terug.” Jenka? “Leugenachtige verklaringen.” Liesa? “Gekwetst, maar nooit gestalkt.” Bart De Pauw (53) bood donderdag in tranen zijn excuses aan voor zijn “foutief” gedrag, dat hij een (serie)stalker is, ontkende hij fel. De hele dag was één langgerekte tegenaanval op álle vrouwen. “Er is met belastinggeld een dossier gefabriceerd.”ah
  [naar artikel]
 39. Honden staan voor gesloten deur, maar bundelen kracht om toch te kunnen ontsnappen (29/07/2021 - Het Belang van Limburg)
  Wat als… je vier honden verbiedt om in de slaapkamer te komen? Dan doen ze er alles aan om toch binnen te dringen, dat ontdekte de Braziliaanse Ana. “De ene opent de deur met haar tanden terwijl de andere zijn pootjes gebruikt”, klonk het verbaasd. “Ik zal een andere manier moeten zoeken om ze buiten te houden.”
  [naar artikel]
 40. RECONSTRUCTIE. Zo kwam het ‘pakket van de laatste kans’ tot stand: “Nachtleven krijgt tenminste een kans” (18/11/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Drie of vier dagen thuiswerken? Met Crevits en Van Quickenborne aan de ene kant en Vandenbroucke en de rest aan de andere kant, werd de knoop pas vlak voor de persconferentie doorgehakt. Ook het opnieuw invoeren van het mondmasker was een moeizame discussie, vooral dan voor dancings. Die mogen ook kiezen voor zelftesten aan de ingang, hoe omslachtig ook. “Maar ze krijgen tenminste de kans.”
  [naar artikel]
 41. Besmettingscijfers door het dak in Vlaanderen: “We hebben de deur opengezet” (24/11/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Ondanks de hoge vaccinatiegraad is Vlaanderen de grote trekker van de coronacijfers in ons land. West-Vlaanderen haalt zelfs besmettingscijfers die we in de tweede golf vorig jaar niet gezien hebben. Hoe komt dat? “We hebben de deur voor het virus opengezet”, zegt epidemioloog Pierre Van Damme (U Antwerpen).
  [naar artikel]
 42. Alweer klapt ex van Harry uit de biecht over ‘onmogelijk leven’ van de royals: “Ik zag hem graag, maar zo kon ik niet verder” (28/11/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Met een prins trouwen en in een paleis wonen is de ultieme Disneydroom, maar blijkbaar is de realiteit niet altijd even aantrekkelijk. Florence St George, een ex-vriendin van prins Harry, is achteraf gezien blij dat haar sprookje geen happy end had. “Ik was heel verliefd, maar mijn privacy werd me abrupt afgenomen.” En ze is niet de enige vlam van Harry die het op een lopen zette eens ze doorhad hoe het koningshuis in elkaar zat. “Elke dag stonden er fotografen voor mijn deur. Ik heb respect voor eender wie die dat soort leven kan leiden, want ik kon het niet.”
  [naar artikel]
 43. Besmettingscijfers gaan door het dak in Vlaanderen: “We hebben de deur opengezet” (24/11/2021 - Het Nieuwsblad)
  Ondanks de hoge vaccinatiegraad is Vlaanderen de grote trekker van de coronacijfers in ons land. West-Vlaanderen haalt zelfs besmettingscijfers die we in de tweede golf vorig jaar niet gezien hebben. Hoe komt dat? “We hebben de deur voor het virus opengezet”, zegt epidemioloog Pierre Van Damme (U Antwerpen).
  [naar artikel]
 44. ONZE OPINIE. Ons energiebeleid: “Hier, nen euro” (15/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  “Hier, nen euro!” Het Vlaamse en federale beleid om de stijgende energiefactuur te drukken, doet wat denken aan de legendarische reclamecampagne van De Lijn waar het “stressmannetje” door zijn dak gaat voor één euro. Nadat de federale regering een korting van 40 euro gaf, kon Vlaams minister van Energie Zuhal Demir (N-VA) niet achterblijven: “Hier 50 euro!”. Pijnlijk: net op de dag dat de Nederlandse regering bekend maakte elk gezin een korting van maar liefst 400 euro te geven. De échte uitdaging dreigt tijdens dat hele opbod ondertussen ondergesneeuwd te geraken: hoe stoppen we ermee om een fossiele brandstof als aardgas nog te subsidiëren?
  [naar artikel]
 45. Geef je kind pikant eten en vier andere straffe tips voor kersverse moeders (19/04/2018 - Het Laatste Nieuws)
  “Slaap wanneer je baby slaapt” of “Geniet van elke minuut, want het gaat allemaal zo snel!”. De goedbedoelde, maar clichématige adviezen vliegen...
  [naar artikel]
 46. Peter Sagan gaat in Leuven op zoek naar vierde regenboogtrui: “Parcours moet me liggen” (23/09/2021 - Het Belang van Limburg)
  Peter Sagan kroonde zich drie jaar op rij tot wereldkampioen: in 2015 in Richmond, in 2016 in Qatar en in 2017 in het Noorse Bergen. De 31-jarige Slovaak is normaal niet de man van records, maar de jacht op een vierde regenboogtrui houdt hem wel bezig. “Dan ben ik de enige recordhouder’, zegt hij. “Hier krijg ik met dit parcours een kans, al volgt die wellicht ook nog in Australië.”
  [naar artikel]
 47. Laura uit ‘Blind Getrouwd’ heeft goed nieuws: “Ik ga trouwen!” (13/02/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Laura gaat op bezoek bij haar ouders en valt meteen met de deur in huis: “Ik ga trouwen!” “Da’s wel verrassend”, reageert een trotse papa. “Da’s...
  [naar artikel]
 48. De strijd om de beste kampeerplek langs het WK-parcours in Leuven: “Mensen kwamen smeken aan onze deur” (24/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De WK-gekte in Leuven gaat ongestoord verder. Zo krijgen Leuvenaars met een aantrekkelijke oprit of voortuin langs het parcours geld aangeboden van wildvreemden om er hun camper te mogen plaatsen. “Op den duur kwamen de mensen zelfs wenen aan de deur. Ze wilden er echt voor betalen.”
  [naar artikel]
 49. Olympisch kampioen Gebrselassie wil met leger vechten tegen rebellen in Ethiopië: “Tot de dood? Ja, dat is de ultieme prijs in een oorlog” (25/11/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De Ethiopische olympische goudenmedaillewinnaar en nationale held Haile Gebrselassie (48) heeft zijn intentie uitgesproken om zich aan te sluiten bij de strijd tegen de rebellen in zijn land. “Ik kan hier in geen geval met angst blijven zitten, want de oorlog zal naar mij komen. Tot aan mijn deur.”
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.