Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

01 December 2021
07:38 uur

Europees Geneesmiddelenagentschap zet licht op groen voor coronavaccin Pfizer voor kinderen vanaf 5 jaar

VRT NWS

25/11/2021 - 13:30

Het Europees Geneesmiddelenagentschap (EMA) heeft het licht op groen gezet voor een coronavaccin voor 5- tot 11-jarigen. Of kinderen bij ons ook effectief een coronaprik zullen krijgen, staat evenwel nog niet vast: onder meer de Hoge Gezondheidsraad zal zich eerst nog over de (ethische) kwestie moeten uitspreken. Voor alle duidelijkheid: dit advies gaat over het coronavaccin van Pfizer en BioNTech.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP VRT NWS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Pfizer vraagt Europese goedkeuring coronavaccin voor kinderen vanaf 5 jaar (15/10/2021 - Het Belang van Limburg)
  De farmabedrijven Pfizer en BioNTech hebben in Europa een aanvraag ingediend voor het gebruik van hun coronavaccin bij kinderen van 5 tot en met 11 jaar oud. De gegevens van de klinische proeven zijn overgemaakt aan het Europees Geneesmiddelenagentschap (EMA), zo is vrijdag meegedeeld.
  [naar artikel]
 2. Pfizer vraagt Europese goedkeuring coronavaccin voor kinderen vanaf 5 jaar (15/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De farmabedrijven Pfizer en BioNTech hebben in Europa een aanvraag ingediend voor het gebruik van hun coronavaccin bij kinderen van 5 tot en met 11 jaar oud. De gegevens van de klinische proeven zijn overgemaakt aan het Europees Geneesmiddelenagentschap (EMA), zo is vrijdag meegedeeld.
  [naar artikel]
 3. Europees Geneesmiddelenagentschap hakt knoop door over Pfizer-vaccin (21/12/2020 - De Standaard)
  Als alles goed gaat, beslist het Europese Geneesmiddelenagentschap (EMA) maandagnamiddag over een voorwaardelijke marktvergunning voor het coronavaccin van het Duitse BioNTech en het Amerikaanse Pfizer. Als dat het licht op groen zet, kan de vaccinatie kort na Kerstmis starten.
  [naar artikel]
 4. EMA zet licht op groen voor Pfizer-BioNTech-vaccin vanaf vijf jaar (25/11/2021 - Het Belang van Limburg)
  Het Europees geneesmiddelenagentschap EMA heeft het licht op groen gezet voor het Pfizer-BioNTech-vaccin tegen het coronavirus voor kinderen van vijf tot elf jaar. Dat deelt het EMA donderdag mee.
  [naar artikel]
 5. Groen licht voor vaccinatie vanaf 5 jaar (25/11/2021 - De Standaard)
  Het Europees geneesmiddelenagentschap EMA heeft het licht op groen gezet voor het Pfizer-BioNTech-vaccin tegen het coronavirus voor kinderen van vijf tot elf jaar. De dosis van het vaccin zal wel lager zijn dan tot nu toe het geval was in oudere leeftijdsgroepen.
  [naar artikel]
 6. Europees Geneesmiddelenagentschap beslist vandaag over BioNTech-Pfizer-vaccin (21/12/2020 - Het Nieuwsblad)
  Het Europese Geneesmiddelenagentschap (EMA) beslist normaal maandag over een voorwaardelijke marktvergunning voor het coronavaccin van het Duitse BioNTech en het Amerikaanse Pfizer. Als dat het licht op groen zet, kan de vaccinatie tegen Covid-19 kort na Kerstmis starten.
  [naar artikel]
 7. Europees Geneesmiddelenagentschap geeft groen licht voor Pfizer-vaccin (21/12/2020 - De Standaard)
  Het Europese geneesmiddelenagentschap (EMA) besliste maandagmiddag over de marktvergunning van het coronavaccin van Pfizer/BioNtech. Het Amerikaans-Duitse vaccin krijgt een voorwaardelijke marktvergunning. Dat betekent dat Europa kort na Kerstmis, wellicht op 27 december, kan beginnen vaccineren.
  [naar artikel]
 8. Europees Geneesmiddelenagentschap zet licht op groen voor Moderna-vaccin (06/01/2021 - Het Belang van Limburg)
  Het Europese Geneesmiddelenagentschap (EMA) heeft het licht op groen gezet voor het Moderna-vaccin. Het is na dat van Pfizer en BioNTech het tweede coronavaccin dat kan worden ingezet op de Europese markt.
  [naar artikel]
 9. Europa geeft groen licht voor coronavaccin Pfizer/BioNTech (21/12/2020 - Het Belang van Limburg)
  Het Europese Geneesmiddelenagentschap EMA heeft aanbevolen om het coronavaccin van Pfizer en BioNTech een voorwaardelijke marktvergunning te geven. Verwacht wordt dat de Europese Commissie nu binnen enkele dagen het licht op groen zal zetten.
  [naar artikel]
 10. VIDEO. Hoe werkt het coronavaccin? (11/02/2021 - Het Belang van Limburg)
  Het Europees Geneesmiddelenagentschap heeft het licht op groen gezet voor het Pfizer, Moderna en AstraZeneca vaccin. Maar hoe werkt het coronavaccin precies?
  [naar artikel]
 11. Geneesmiddelenagentschap VS keurt Pfizervaccin goed voor kinderen vanaf 12 jaar (11/05/2021 - Het Belang van Limburg)
  Het Amerikaanse geneesmiddelenagentschap FDA oordeelt dat het coronavaccin van Pfizer-BioNTech geschikt is om toe te dienen aan kinderen vanaf twaalf jaar.
  [naar artikel]
 12. Pfizer/BioNTech-vaccin krijgt groen licht voor gebruik bij 12- tot 15-jarigen  (29/05/2021 - VRT NWS)
  Het Europees geneesmiddelenagentschap EMA heeft groen licht gegeven voor het gebruik van het coronavaccin van Pfizer/BioNTech bij 12- tot 15-jarigen. Het vaccin van Pfizer/BioNTech is daarmee het eerste dat bij die leeftijdsgroep mag worden toegediend.
  [naar artikel]
 13. Europees Geneesmiddelenagentschap geeft groen licht voor Pfizervaccin, Commissie wil vanavond al volgen (21/12/2020 - De Morgen)
  Het Europese vasteland krijgt zijn eerste vaccin tegen corona. Het Europees Medicijn Agentschap (EMA) heeft vanmiddag groen licht gegeven voor markttoelating van het coronavaccin van de Amerikaanse farmaceut Pfizer en het Duitse bedrijf BioNTech. Een ‘belangrijke mijlpaal’, zegt het EMA.
  [naar artikel]
 14. EMA zet licht op groen voor vaccinatie vanaf 5 jaar (25/11/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Het Europees geneesmiddelenagentschap (EMA) heeft een positief advies gegeven voor de coronavaccins van Pfizer BionTech en Moderna bij kinderen van 5 tot 11 jaar. Dat betekent nog niet dat 5- tot 11-jarigen in ons land sowieso gevaccineerd worden.
  [naar artikel]
 15. EMA zet licht op groen voor vaccinatie tegen coronavirus vanaf vijf jaar (25/11/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Het coronavaccin van Pfizer/BioNTech is veilig en effectief voor kinderen vanaf 5 jaar, oordeelt het Europees Geneesmiddelenbureau (EMA). De experts stellen vast dat de voordelen van het vaccin ook voor jonge kinderen zwaarder wegen dan het risico op bijwerkingen, die doorgaans mild zijn. Het EMA adviseert de Europese Commissie dan ook het vaccin goed te keuren voor toediening aan kinderen van 5 tot en met 11 jaar.
  [naar artikel]
 16. EMA geeft groen licht voor coronavaccin Pfizer en BioNTech (21/12/2020 - De Morgen)
  Het Europese vasteland krijgt zijn eerste vaccin tegen corona. Het Europees Medicijn Agentschap (EMA) heeft vanmiddag groen licht gegeven voor markttoelating van het coronavaccin van de Amerikaanse farmaceut Pfizer en het Duitse bedrijf BioNTech. Een ‘belangrijke mijlpaal’, zegt het EMA.
  [naar artikel]
 17. Coronavaccin Pfizer-BioNTech krijgt groen licht van Europees Geneesmiddelenbureau (21/12/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Het Europees Geneesmiddelenbureau (EMA) oordeelt positief over het coronavaccin dat BioNTech en Pfizer samen hebben ontwikkeld. Met de goedkeuring is een cruciale stap gezet naar toelating van dit eerste coronavaccin tot de Europese Unie, en dus ook de Belgische markt.
  [naar artikel]
 18. Vaccinproductie Pfizer in Puurs krijgt een boost (23/04/2021 - De Standaard)
  Vanaf mei wordt de vaccinproductie bij Pfizer in Puurs met 20 procent opgetrokken. Het Europees Geneesmiddelenagentschap EMA heeft daarvoor vrijdag groen licht gegeven.
  [naar artikel]
 19. Groen licht voor Modernavaccin: “Middel werkt waarschijnlijk ook tegen Britse coronavariant” (06/01/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Het Europees geneesmiddelenagentschap (EMA) heeft het licht op groen gezet voor het coronavaccin van het Amerikaanse bedrijf Moderna. Het middel zal waarschijnlijk ook werken tegen de Britse variant, klinkt het. Verder onderzoek moet hier nog wel uitsluitsel over brengen. In december werd het vaccin van Pfizer/BioNTech goedgekeurd.
  [naar artikel]
 20. Komt het coronavaccin voor 5-jarigen eraan? (21/09/2021 - Het Belang van Limburg)
  Komt het coronavaccin voor kleine kinderen eraan? Zeker, als het van producent Pfizer afhangt. De farmagigant heeft een reeks testen uitgevoerd op kinderen in de leeftijdsgroep van 5 tot 11 jaar en is daar nu mee naar buiten gekomen. Volgens Pfizer is zijn coronavaccin veilig voor kinderen. En het werkt bij hen net zo goed als bij volwassenen. Maar als wij het hier willen toedienen aan 5 tot 11-jarigen, moet het eerst goedgekeurd worden door het Europees geneesmiddelenagentschap. Vlaams minister van Volksgezondheid Wouter Beke wil nog niet op de feiten vooruit lopen, maar hij staat er wel voor open om te kijken of we de vaccinatiestrategie kunnen aanpassen.
  [naar artikel]
 21. Europa geeft groen licht voor Pfizer-vaccin: “Een historische gebeurtenis” (21/12/2020 - Gazet van Antwerpen)
  Het Pfizer-vaccin is goedgekeurd door het Europese Geneesmiddelenagentschap. Nu is het aan de Europese Commissie, die het coronavaccin maandagavond ook zullen goedkeuren. Zodra dat een feit is, kan de vaccinatie beginnen voor alle Europeanen ouder dan 16 jaar.
  [naar artikel]
 22. Europa keurt gebruik van Pfizer/BioNTech goed voor kinderen vanaf 12 jaar (31/05/2021 - Het Nieuwsblad)
  De Europese Commissie heeft maandag officieel de toelating gegeven om het coronavaccin van Pfizer/BioNTech toe te dienen aan kinderen van 12 jaar en ouder. De commissie volgt daarmee het advies van het Europese Geneesmiddelenagentschap (EMA).
  [naar artikel]
 23. Cyberaanval op Europees Geneesmiddelenbureau: documenten over coronavaccin van Pfizer/BioNTech ingekeken (09/12/2020 - VRT NWS)
  Het Europees Geneesmiddelenagentschap (EMA) in Amsterdam is het doelwit geworden van een cyberaanval. Daarbij zouden de hackers documenten over het coronavaccin van Pfizer/BioNTech hebben kunnen inkijken. Dat meldt BioNTech in een persbericht en bevestigt Pfizer aan onze redactie.
  [naar artikel]
 24. Dan toch sneller groen licht voor Pfizer-vaccin in Europa? “Elke dag telt” (15/12/2020 - Het Nieuwsblad)
  Het Europees Geneesmiddelenagentschap EMA zal zich al op 21 december buigen over de goedkeuring voor het Pfizer/BioNTech-vaccin.
  [naar artikel]
 25. Europa beslist over BioNTech-Pfizer-vaccin: kunnen we na kerst vaccineren? (21/12/2020 - Het Belang van Limburg)
  Het Europese Geneesmiddelenagentschap (EMA) beslist normaal maandag over een voorwaardelijke marktvergunning voor het coronavaccin van het Duitse BioNTech en het Amerikaanse Pfizer. Als dat het licht op groen zet, kan de vaccinatie tegen Covid-19 kort na Kerstmis starten.
  [naar artikel]
 26. Amerikaanse adviescommissie geeft groen licht voor vaccin van Pfizer-BioNTech  (11/12/2020 - VRT NWS)
  Het coronavaccin van Pfizer-BioNTech kan vanaf volgende week toegediend worden in de Verenigde Staten. Een adviescommissie van de Amerikaanse geneesmiddelenautoriteit (FDA) heeft daartoe het licht op groen gezet.
  [naar artikel]
 27. EMA beveelt coronavaccin Pfizer aan voor 5- tot 11-jarigen (25/11/2021 - Express)
  Lees dit artikel: EMA beveelt coronavaccin Pfizer aan voor 5- tot 11-jarigen Het Europees Geneesmiddelenbureau (EMA) beveelt het Covid-vaccin van Pfizer/BioNTech aan voor kinderen van 5 tot 11 jaar, zo maakte het woensdag bekend in een persbericht. Het EMA heeft bevestigd dat het Pfizervaccin veilig en werkzaam is bij 5- tot 11-jarigen. Volgens het geneesmiddelenbureau zijn de voordelen groter dan de mogelijke risico’s, zeker bij kinderen met […] Lees dit artikel: EMA beveelt coronavaccin Pfizer aan voor 5- tot 11-jarigen
  [naar artikel]
 28. Europees Geneesmiddelenagentschap opent deur voor marktvergunning voor vaccin Pfizer/BioNTech (21/12/2020 - Het Nieuwsblad)
  Het Europese Geneesmiddelenagentschap EMA heeft aanbevolen om het coronavaccin van Pfizer en BioNTech een voorwaardelijke marktvergunning te geven. De Europese Commissie zal, volgens voorzitter Von der Leyen, maandagavond al een beslissing nemen.
  [naar artikel]
 29. EMA geeft positief advies over coronavaccin Pfizer/BioNTech voor kinderen vanaf 5 jaar (25/11/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Het Europees Geneesmiddelenbureau EMA geeft een positief advies over het coronavaccin Pfizer/BioNTech voor kinderen vanaf 5 jaar.
  [naar artikel]
 30. EMA: “Overlijdens na coronavaccin van Pfizer niet gerelateerd aan toediening” (29/01/2021 - Express)
  Er is geen verband tussen het vaccin van Pfizer/BioNTech en overlijdens die na de inenting geregistreerd zijn. Dat laat het Europees Geneesmiddelenagentschap (EMA) weten op basis van een analyse van de gegevens van enkele sterfgevallen na het toedienen van dat coronavaccin. Eén maand geleden begon men in de Europese Unie met het gebruik van het […] The post EMA: “Overlijdens na coronavaccin van Pfizer niet gerelateerd aan toediening” appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 31. Europa keurt Pfizer-vaccin goed (21/12/2020 - Express)
  Het Europees Geneesmiddelenagentschap heeft maandag het eerste coronavaccin goedgekeurd. Vanaf 27 december kunnen de Europese lidstaten het Pfizer-vaccin inspuiten. Later... The post Europa keurt Pfizer-vaccin goed appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 32. EMA beslist eind volgende week over vaccin voor kinderen van 5 jaar en ouder (18/11/2021 - Het Belang van Limburg)
  Het Europees Geneesmiddelenagentschap (EMA) neemt naar verwachting eind volgende week een beslissing over de goedkeuring van het coronavaccin van Pfizer/BioNTech voor kinderen van vijf jaar en ouder.
  [naar artikel]
 33. Pfizer vraagt binnenkort in VS goedkeuring aan voor zijn coronavaccin voor kinderen tussen 6 maanden en 5 jaar (15/09/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Pfizer vraagt binnenkort in VS goedkeuring aan voor zijn coronavaccin voor kinderen tussen 6 maanden en 5 jaar Pfizer en BioNTech gaat volgende maand in de Verenigde Staten bij de Food and Drug Administration (FDA) de goedkeuring aanvragen voor het gebruik van hun coronavaccin bij kinderen in de leeftijd van 6 maanden tot 5 jaar oud. Het verwacht die goedkeuring in november te krijgen. Op dit moment heeft het coronavaccin van Pfizer en […] Lees dit artikel: Pfizer vraagt binnenkort in VS goedkeuring aan voor zijn coronavaccin voor kinderen tussen 6 maanden en 5 jaar
  [naar artikel]
 34. Moderna vraagt Europese goedkeuring coronavaccin voor jonge kinderen (10/11/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Moderna heeft een aanvraag ingediend voor het gebruik van zijn coronavaccin bij kinderen van 6 tot en met 11 jaar in Europa. Dat meldt het Europees geneesmiddelenagentschap (EMA).
  [naar artikel]
 35. Moderna vraagt Europese goedkeuring coronavaccin voor jonge kinderen (10/11/2021 - Het Belang van Limburg)
  Moderna heeft een aanvraag ingediend voor het gebruik van zijn coronavaccin bij kinderen van 6 tot en met 11 jaar in Europa. Dat meldt het Europees geneesmiddelenagentschap (EMA).
  [naar artikel]
 36. Moderna vraagt Europese goedkeuring coronavaccin voor jonge kinderen (10/11/2021 - Het Nieuwsblad)
  Moderna heeft een aanvraag ingediend voor het gebruik van zijn coronavaccin bij kinderen van 6 tot en met 11 jaar in Europa. Dat meldt het Europees geneesmiddelenagentschap (EMA).
  [naar artikel]
 37. Nu ook positief advies voor Moderna-vaccin: hoe werkt het en waarin verschilt het van het Pfizer-vaccin? (06/01/2021 - VRT NWS)
  Het Europese geneesmiddelenagentschap (EMA) geeft nu ook het coronavaccin van Moderna een positief advies. Het is het tweede vaccin dat groen licht krijgt, na dat van Pfizer-BioNTech. Hoe anders is dit vaccin en hoe snel kan het ons vooruithelpen? Vier vragen en antwoorden.
  [naar artikel]
 38. Coronavaccin van Johnson & Johnson goedgekeurd door Europees Geneesmiddelenagentschap (11/03/2021 - VRT NWS)
  Zoals verwacht heeft het Europees Geneesmiddelenagentschap het coronavaccin van het Amerikaanse Johnson & Johnson zopas goedgekeurd voor iedereen vanaf 18 jaar. Het is het eerste goedgekeurde vaccin waar maar één dosis van nodig is en waar veel landen op rekenen om hun vaccinatiestrategie te kunnen versnellen. Het vaccin biedt 67 procent bescherming tegen de symptomen van COVID-19.
  [naar artikel]
 39. GSK vraagt Europees groen licht voor coronamedicijn (18/11/2021 - De Tijd)
  16:23 Het Britse farmabedrijf GlaxoSmithKline (GSK) heeft bij het Europees Geneesmiddelenagentschap EMA groen licht gevraagd voor een medicijn tegen Covid-19. Dat volgt ten vroegste binnen twee maanden.
  [naar artikel]
 40. Europees Geneesmiddelenagentschap geeft groen licht aan coronamedicijn van Merck (19/11/2021 - Het Belang van Limburg)
  Europees Geneesmiddelenagentschap (EMA) geeft groen licht aan coronamedicijn van Merck, “in context van stijgend aantal infecties en sterfgevallen”.
  [naar artikel]
 41. EMA start onderzoek op naar gebruik van Pfizervaccin bij jonge kinderen (18/10/2021 - Het Belang van Limburg)
  Het Europees Geneesmiddelenagentschap EMA start het onderzoek naar de klinische proeven die farmabedrijven Pfizer en BioNTech hebben overgemaakt, over het gebruik van hun coronavaccin bij kinderen van 5 tot en met 11 jaar oud. Toezichthouder EMA moet de resultaten nu beoordelen en beslissen of het model ook voor die leeftijdsgroep ingezet mag worden.
  [naar artikel]
 42. EMA start onderzoek op naar gebruik van Pfizervaccin bij jonge kinderen (18/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Het Europees Geneesmiddelenagentschap EMA start het onderzoek naar de klinische proeven die farmabedrijven Pfizer en BioNTech hebben overgemaakt, over het gebruik van hun coronavaccin bij kinderen van 5 tot en met 11 jaar oud. Toezichthouder EMA moet de resultaten nu beoordelen en beslissen of het model ook voor die leeftijdsgroep ingezet mag worden.
  [naar artikel]
 43. EMA beslist eind volgende week over vaccin voor kinderen van 5 jaar en ouder (18/11/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Het Europees Geneesmiddelenagentschap (EMA) neemt naar verwachting eind volgende week een beslissing over de goedkeuring van het coronavaccin van Pfizer/BioNTech voor kinderen van vijf jaar en ouder. Het onderzoek naar de gegevens verloopt voorspoedig, zei het EMA donderdag in Amsterdam.
  [naar artikel]
 44. Pfizer-vaccin krijgt groen licht in VS, president Trump: "Eerste vaccinaties binnen de 24 uur" (12/12/2020 - VRT NWS)
  Het Amerikaanse geneesmiddelenagentschap FDA heeft het coronavaccin van Pfizer en BioNTech goedgekeurd voor noodgebruik. Daardoor kunnen nu ook in de VS de eerste vaccinaties voor prioritaire groepen plaatsvinden. President Donald Trump wil dat er meteen wordt gestart.
  [naar artikel]
 45. Pfizer dient verzoek in voor versnelde goedkeuring van coronavaccin (20/11/2020 - De Morgen)
  De Amerikaanse farmareus Pfizer en het Duitse biotechnologiebedrijf BioNTech zullen vandaag een verzoek voor de noodprocedure indienen bij het Amerikaanse geneesmiddelenagentschap (FDA). Op die manier wil Pfizer zijn coronavaccin vervroegd op de Amerikaanse markt brengen. Het is de eerste aanvraag ter goedkeuring van een coronavaccin in de Verenigde Staten.
  [naar artikel]
 46. Australië keurt coronavaccin Pfizer/BioNTech goed voor tieners van 12 tot 15 jaar (23/07/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Australië heeft het licht op groen gezet voor de toediening van het Pfizer/BioNTech coronavaccin bij tieners van 12 tot 15 jaar. Dat heeft minister van Volksgezondheid Greg Hunt vandaag gemeld.
  [naar artikel]
 47. Vandenbroucke hoopt kinderen van zes tot elf jaar te kunnen vaccineren vanaf januari: “Als het mag van Europa” (11/11/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) is uitgesproken voorstander van de vaccinatie van kinderen, van zodra het Europees Geneesmiddelenagentschap (EMA) daarvoor toestemming geeft. "Ik hoop dat we kinderen van zes tot elf jaar kunnen vaccineren vanaf januari. We wachten op groen licht van Europa. Als het mogelijk is, vind ik dat we het moeten doen", zei Vandenbroucke in het actualiteitenprogramma 'Jeudi en prime' op de Franstalige omroep RTBF.
  [naar artikel]
 48. Krijgt het AstraZeneca-vaccin groen licht? Volg persconferentie van het EMA (29/01/2021 - De Standaard)
  Krijgt het coronavaccin van AstraZeneca groen licht van het Europees Geneesmiddelenagentschap (EMA)? En onder welke voorwaarden? Volg de persconferentie van het EMA hier.
  [naar artikel]
 49. Pfizer dient verzoek in voor versnelde goedkeuring van coronavaccin (20/11/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De Amerikaanse farmareus Pfizer zal vandaag een verzoek voor de noodprocedure indienen bij het Amerikaanse geneesmiddelenagentschap (FDA). Op die manier wil Pfizer zijn coronavaccin vervroegd op de Amerikaanse markt brengen.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.