Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

29 May 2022
14:34 uur

Premier De Croo schaart zich nu toch achter verplichte vaccinatie: “Ik wil dat overwegen”

Gazet van Antwerpen

27/12/2021 - 07:44

“Verplichte vaccinatie? Dat is politieke luiheid. Wat gaan we doen met degenen die zich echt niet willen laten vaccineren? Vastbinden aan een stoel en toch prikken? De echte uitdaging is net mensen te overtuigen om zich te laten vaccineren.” Met deze woorden in de krant ‘L’Echo’ liet premier Alexander De Croo (Open Vld) eind november verstaan tegen verplichte vaccinatie te zijn. Nu ziet het er naar uit dat de premier deze mening toch enigszins herziet. “Het doel is iedereen vaccineren.”


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP GAZET VAN ANTWERPEN

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Premier De Croo: “Een verplichting? Willen we de antivaxers echt vleugels geven?” (20/11/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Ondanks de druk in zijn eigen regering blijft premier De Croo een verplichte vaccinatie afwijzen. “Ook een volledige vaccinatie zal de druk op de zorg niet helemaal wegnemen.”
  [naar artikel]
 2. Premier De Croo: “Vaccins verplichten? Willen we de antivaxers echt vleugels geven?” (20/11/2021 - Het Belang van Limburg)
  Ondanks de druk in zijn eigen regering blijft premier De Croo een verplichte vaccinatie afwijzen. “Ook een volledige vaccinatie zal de druk op de zorg niet helemaal wegnemen.”
  [naar artikel]
 3. Verplichte vaccinatie in zorgsector op komst: “In de zorg ben je verantwoordelijk voor anderen” (20/08/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Er is een verplichte vaccinatie in de zorg op komst. Dat kondigde premier Alexander De Croo (Open Vld) aan tijdens de persconferentie na het Overlegcomité. “Het Overlegcomité heeft aan de ministers van Gezondheid gevraagd om de voorwaarden te onderzoeken die verplichte vaccinatie voor het hele zorgpersoneel mogelijk moeten maken”, klonk het.
  [naar artikel]
 4. Verplichte vaccinatie in Duitsland nabij (02/12/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Verplichte vaccinatie in Duitsland nabij “Enkel Indonesië, Micronesië, Tadzjikistan en Turkmenistan.” Met dat lijstje onfrisse dictaturen probeerde premier Alexander De Croo (Open Vld) zich er twee weken geleden van af te maken: geen verplichte vaccinatie in ons land. Het feit dat PS-voorzitter Paul Magnette het ondertussen al een aantal keer heel hardnekkig op tafel had gelegd, en zo zijn liberale […] Lees dit artikel: Verplichte vaccinatie in Duitsland nabij
  [naar artikel]
 5. Premier De Croo maakt een bocht en vindt verplichte vaccinatie ‘te overwegen’ (27/12/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Premier Alexander De Croo (Open Vld) maakt een bocht en zet dan toch de deur op een kier om vaccinatie te verplichten. Dat niet-gevaccineerden een té grote impact hebben op de zorg, doet hem het geweer van schouder veranderen. Maar in de Wetstraat moeten nog veel hordes genomen worden voor een vaccinatieplicht ook echt realiteit wordt.
  [naar artikel]
 6. Premier De Croo tegen verplichte vaccinatie, Groen-voorzitter Almaci zegt niet categoriek nee (11/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Premier Alexander De Croo is tegen een verplichte vaccinatie. Hij noemt het een theoretische discussie. “Hoe ga je dat in de praktijk organiseren? Ga je controlepunten optrekken in de straten? En wat indien de mensen weigeren om zich te laten vaccineren? Ga je ze dan opsluiten?”, vraagt hij zich af in een interview met de Franstalige krant Le Soir. Groen-voorzitter Meyrem Almaci zegt niet categoriek nee, maar hoopt de vaccinatiegraad op een andere manier omhoog te krijgen.
  [naar artikel]
 7. De Croo en PS in de clinch over verplichte vaccinatie (18/11/2021 - De Tijd)
  18:09 Premier Alexander De Croo had in de Kamer nog maar net duidelijk gemaakt dat hij niet wil weten van een verplichte vaccinatie voor alle Belgen, of de PS-Kamerfractie hernam de oekaze van PS-voorzitter...
  [naar artikel]
 8. Alexander De Croo: “Een verplichting? Willen we de antivaxers echt vleugels geven?” (20/11/2021 - Het Nieuwsblad)
  Ondanks de druk in zijn eigen regering blijft premier De Croo een verplichte vaccinatie afwijzen. "Ook een volledige vaccinatie zal de druk op de zorg niet helemaal wegnemen."
  [naar artikel]
 9. Premier De Croo geen voorstander van verplichte vaccinatie (16/11/2021 - Het Belang van Limburg)
  Premier Alexander De Croo is geen voorstander van een algemene verplichte vaccinatie tegen corona. Volgens de eerste minister moet verder worden ingezet op het overtuigen van de mensen.
  [naar artikel]
 10. PS ziet verplichte vaccinatie vanaf 18 jaar als dé oplossing, De Croo geen voorstander (16/11/2021 - Knack)
  Premier Alexander De Croo is geen voorstander van een algemene verplichte vaccinatie tegen corona. Volgens de eerste minister moet verder worden ingezet op het overtuigen van de mensen.
  [naar artikel]
 11. CD&V: “Verplichte vaccinatie moet er komen” (17/11/2021 - Het Nieuwsblad)
  CD&V heeft zich in het Vlaams Parlement uitgesproken voor de veralgemeende vaccinatieplicht. “We moeten de volgende stap zetten. De verplichte vaccinatie moet er komen”, zo zei Vlaams parlementslid Maaike De Rudder. Vlaams minister van Volksgezondheid Wouter Beke (CD&V) herhaalt dat hij het debat over de verplichte vaccinatie wil aangaan, maar dat het aan de federale regering is om de regels rond sancties en afdwingbaarheid uit te werken.
  [naar artikel]
 12. Premier De Croo: "Gaan we mensen vastbinden op stoel en onder dwang vaccin geven?” (21/11/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Er gaan al maar meer stemmen op voor een verplichte vaccinatie. Maar de liberalen binnen de regering blijven zich daartegen verzetten, net zoals premier Alexander De Croo (Open Vld). “Gaan we mensen vastbinden op een stoel en onder dwang een vaccin toedienen?” poneert hij in de studio van VTM NIEUWS.
  [naar artikel]
 13. Premier De Croo schaart zich achter energieminister Van der Straeten (10/12/2021 - Knack)
  De brief waarin Engie duidelijk heeft gemaakt dat de verlenging van de kerncentrales geen optie is, kan volgens premier Alexander De Croo niet als een verrassing komen.
  [naar artikel]
 14. De Croo schaart zich hartstochtelijk achter ‘gemeenschappelijke Europese schuld’ (15/06/2020 - Express)
  In een opvallend opiniestuk bij de website Politico gooit minister van Financiën Alexander De Croo (Open Vld) zijn volle politieke gewicht achter zogenaamde ‘gemeenschappelijke... The post De Croo schaart zich hartstochtelijk achter ‘gemeenschappelijke Europese schuld’ appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 15. PS ziet verplichte vaccinatie vanaf 18 jaar als dé oplossing, De Croo is geen voorstander (16/11/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De PS wil onmiddellijk de discussie opstarten over de verplichte vaccinatie van de hele bevolking vanaf 18 jaar tegen het coronavirus. Waals minister-president Elio Di Rupo zal het Overlegcomité aangrijpen om het thema op tafel te leggen. Premier Alexander De Croo (Open Vld) is dan weer geen voorstander van een algemene verplichte vaccinatie tegen corona. Volgens de eerste minister moet verder worden ingezet op het overtuigen van de mensen.
  [naar artikel]
 16. Eventsector neemt het antivaxers kwalijk: “Please, maak die prik verplicht” (04/12/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Een streep door de zeven Sportpaleisconcerten van Studio 100 dit weekend en daar is volgens Hans Bourlon (59) één verantwoordelijk voor: alle anti-vaxxers. “Als 100 procent gevaccineerd was, zaten we nu niet in deze situatie”, stelt de topman. Hij smeekt om een verplichte vaccinatie. “Enkel zo geraken we uit deze impasse.” Een piste waar de volledige eventsector zicht achter schaart, waaronder Sportpaleisbaas Jan Van Esbroeck (57). “Als ik mocht stemmen, ik ben voor.”
  [naar artikel]
 17. Petra De Sutter over akkoord verplichte vaccinatie zorgpersoneel: “Teksten zijn nu verfijnd en verbeterd” (21/11/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Vicepremier Petra De Sutter (Groen) vindt dat het “verfijnde” akkoord over de verplichte vaccinatie in de zorgsector een verbetering is ten opzichte van het oorspronkelijke dat PS-voorzitter Paul Magnette plots opblies. “Het waren moeilijke momenten tijdens het overleg daarover, maar we zijn er toch weer in geslaagd om tot een akkoord te komen”, zei ze in De Zevende Dag.
  [naar artikel]
 18. Alexander De Croo schaart zich achter Egbert Lachaert (10/03/2020 - Express)
  De voormalige voorzitter van Open Vld heeft zich uitgesproken over de opvolger van Gwendolyn Rutten. Hij kiest voor kamp-Lachaert en... The post Alexander De Croo schaart zich achter Egbert Lachaert appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 19. Nederlands-Limburg over verplichte vaccinatie: “Laat zorgpersoneel maar snel naar hier komen” (17/11/2021 - Het Belang van Limburg)
  In Nederlands-Limburg wordt afkeurend gereageerd op het Belgische besluit om zorgmedewerkers die zich niet laten vaccineren te ontslaan. “Over verplichte vaccinatie gaan we het hier niet hebben.”
  [naar artikel]
 20. Verplichte vaccinatie voor iedereen? “Enkel Indonesië, Micronesië, Tadzjikistan en Turkmenistan doen dat” (18/11/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De PS-fractie heeft in de Kamer het standpunt van voorzitter Paul Magnette herhaald dat het coronavaccin voor iedereen verplicht zou moeten worden. Premier Alexander De Croo sloeg de deur daarvoor echter zo goed als dicht. “Slechts vier landen in de wereld verplichten de vaccinatie: Indonesië, Micronesië, Tadzjikistan en Turkmenistan.”
  [naar artikel]
 21. Strengere premier De Croo: “Deze epidemie is er vandaag één aan het worden van niet-gevaccineerden” (17/09/2021 - Het Nieuwsblad)
  Premier Alexander De Croo (Open VLD) was tijdens de persconferentie hard voor niet-gevaccineerden: “We kunnen als samenleving niet aanvaarden dat er mensen zijn die anderen vrijwillig ziek maken”, zei hij. Ook minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) vindt dat er nog werk aan de winkel is: “We moeten weer oproepen tot vaccinatie.”
  [naar artikel]
 22. De Croo: 'Geen verplichte vaccinatie zorgpersoneel' (18/07/2021 - De Tijd)
  15:46 Zorgmedewerkers verplicht vaccineren is niet nodig, ondanks de stijgende besmettingscijfers, vindt premier De Croo.
  [naar artikel]
 23. “Verplichte vaccinatie voor werknemers? In België is daar geen wettelijke basis voor” (29/07/2021 - Express)
  Lees dit artikel: “Verplichte vaccinatie voor werknemers? In België is daar geen wettelijke basis voor” Almaar meer grote Amerikaanse bedrijven, zoals Google, Facebook en Netflix, eisen van hun werknemers dat ze gevaccineerd zijn tegen het coronavirus vooraleer ze op het werk komen. In België is zo’n verplichte vaccinatie volgens de huidige wetten onmogelijk, zeggen hr-experten. “Wanneer een vaccin niet verplicht is door de overheid, blijft elke medewerker vrij om te […] Lees dit artikel: “Verplichte vaccinatie voor werknemers? In België is daar geen wettelijke basis voor”
  [naar artikel]
 24. Gaf De Croo het slechte voorbeeld door niet te telewerken? “Dit kan ook een les zijn” (23/11/2021 - Het Nieuwsblad)
  Voor premier Alexander De Croo leek het verplichte telewerk gisteren even niet van toepassing te zijn. Hij ging ook nog lunchen met de Franse premier Jean Castex, die nu besmet blijkt te zijn met corona. En dus zit De Croo nu thuis in quarantaine. Een slecht voorbeeld voor alle mensen die zich wel aan de coronaregels houden? Of kan dit ons net motiveren om de regels nog meer na te leven?
  [naar artikel]
 25. Verplichte vaccinatie voor Amerikaanse militairen: “Gezonde en parate strijdmacht is nodig” (10/08/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Verplichte vaccinatie voor Amerikaanse militairen: “Gezonde en parate strijdmacht is nodig” Het Pentagon wil 1,3 miljoen Amerikaanse militairen verplichten om zich te laten vaccineren. Dat maakte de regering-Biden maandag bekend. De maatregel moet uiterlijk half september van kracht zijn, maar volgens de Amerikaanse minister van Defensie Lloyd Austin kan die deadline vervroegd worden als het Pfizer-vaccin de definitieve goedkeuring krijgt van de medicijnenwaakhond FDA of als […] Lees dit artikel: Verplichte vaccinatie voor Amerikaanse militairen: “Gezonde en parate strijdmacht is nodig”
  [naar artikel]
 26. Vooruit-voorzitter Conner Rousseau dringt aan op verplichte vaccinatie: “Zo kunnen we onze vrijheid terugwinnen” (11/01/2022 - Het Nieuwsblad)
  Vooruit-voorzitter Conner Rousseau heeft dinsdag in Terzake aangedrongen op een parlementair debat over verplichte vaccinatie. Die verplichting moet volgens hem afgedwongen worden via het Covid Safe Ticket. “Zolang er geen zekerheid is dat omikron de laatste variant van het virus is, moeten we blijven inzetten op vaccinatie”, zei hij.
  [naar artikel]
 27. Vooruit-voorzitter Conner Rousseau dringt aan op verplichte vaccinatie: “Zo kunnen we onze vrijheid terugwinnen” (11/01/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Vooruit-voorzitter Conner Rousseau heeft dinsdag in Terzake aangedrongen op een parlementair debat over verplichte vaccinatie. Die verplichting moet volgens hem afgedwongen worden via het Covid Safe Ticket. “Zolang er geen zekerheid is dat omikron de laatste variant van het virus is, moeten we blijven inzetten op vaccinatie”, zei hij.
  [naar artikel]
 28. Verplichte vaccinatie zorgpersoneel beroert gemoederen in de Kamer (18/11/2021 - Het Belang van Limburg)
  De PS-fractie in de Kamer echode donderdagmiddag het standpunt van voorzitter Paul Magnette dat het coronavaccin voor iedereen verplicht moet worden, en niet alleen voor het zorgpersoneel. Premier Alexander De Croo (Open Vld) sloeg de deur even daarvoor net zo goed als dicht: “Vier landen in de wereld verplichten de vaccinatie: Indonesië, Micronesië, Tadzjikistan en Turkmenistan.”
  [naar artikel]
 29. Premier De Croo: “We moeten erkennen dat we er niet gaan komen met enkel vaccinatie” (02/12/2021 - Het Belang van Limburg)
  Premier Alexander De Croo (Open VLD) en minister van Volksgezondheid Frank Vandebroucke (Vooruit) zijn donderdag in de Kamer fel onder vuur genomen door de oppositie. De Croo bleef strijdvaardig in afwachting van het Overlegcomité vrijdag, maar moest wel erkennen dat het vertrouwen in de vaccinatiecampagne als totaaloplossing voorbarig leek.
  [naar artikel]
 30. Premier De Croo: “We moeten erkennen dat we er niet gaan komen met enkel vaccinatie” (02/12/2021 - Het Nieuwsblad)
  Premier Alexander De Croo (Open VLD) en minister van Volksgezondheid Frank Vandebroucke (Vooruit) zijn donderdag in de Kamer fel onder vuur genomen door de oppositie. De Croo bleef strijdvaardig in afwachting van het Overlegcomité vrijdag, maar moest wel erkennen dat het vertrouwen in de vaccinatiecampagne als totaaloplossing voorbarig leek. Hij riep iedereen dan ook op om komaf te maken met taboes, en om morgen de coronamaatregelen te nemen die nodig zijn. “Er mogen geen heilige huisjes meer zijn.”
  [naar artikel]
 31. Premier De Croo: “We slaan een belangrijke bladzijde om” (04/03/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Vanaf maandag 7 maart schakelt ons land naar code geel. Dat heeft premier Alexander De Croo vrijdag gezegd na afloop van het Overlegcomité. “Dat betekent dat het overgrote deel van de beperkingen verdwijnt”, aldus De Croo.
  [naar artikel]
 32. Hitler en co waren tegen verplichte vaccinatie. Het vergelijken met nazipraktijken is dus een beetje onnozel (25/09/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Hitler en co waren tegen verplichte vaccinatie. Het vergelijken met nazipraktijken is dus een beetje onnozel Tegenstanders van (verplichte) vaccinatie hebben het al snel over fascistische en nazipraktijken. Maar geschiedkundig klopt dat niet. De nazi’s versoepelden de Duitse vaccinmandaten – ze promootten homeopathie en “natuurlijke genezing” en hadden de neiging zich te verzetten tegen vaccinatie. Niet omdat ze er niet in geloofden, wel omdat ze begrepen dat als je veel mensen […] Lees dit artikel: Hitler en co waren tegen verplichte vaccinatie. Het vergelijken met nazipraktijken is dus een beetje onnozel
  [naar artikel]
 33. Magnette kiest voor de forcing over verplichte vaccins én de confrontatie met De Croo: “Ofwel is het voor iedereen verplicht ofwel voor niemand” (17/11/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Magnette kiest voor de forcing over verplichte vaccins én de confrontatie met De Croo: “Ofwel is het voor iedereen verplicht ofwel voor niemand” Met een bijzonder scherp communicatieoffensief zet Paul Magnette (PS) de liberalen en met name premier Alexander De Croo (Open Vld) onder druk. Die laatste krijgt vanuit steeds meer hoeken dezelfde boodschap over de corona-aanpak: tijd om de vaccins algemeen verplicht te maken. De socialisten zeggen het luidop, net als de groenen, maar ook de CD&V-voorzitter […] Lees dit artikel: Magnette kiest voor de forcing over verplichte vaccins én de confrontatie met De Croo: “Ofwel is het voor iedereen verplicht ofwel voor niemand”
  [naar artikel]
 34. Premier De Croo: “Onwaarschijnlijke verruwing van het politieke debat” (18/11/2021 - Het Nieuwsblad)
  Premier Alexander De Croo noemt “de permanente verbale oorlog” die de politiek is geworden “zeer destabiliserend”. Volgens hem zorgt de “onwaarschijnlijke verruwing” ervoor “dat het bijzonder moeilijk is geworden om nog duurzame menselijke relaties te onderhouden met mensen uit andere partijen. “En zonder die sterke banden kom je geen meter vooruit om akkoorden te sluiten.”
  [naar artikel]
 35. Premier De Croo: “Onwaarschijnlijke verruwing van het politieke debat” (19/11/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Premier Alexander De Croo (Open Vld) noemt “de permanente verbale oorlog” die de politiek is geworden “zeer destabiliserend”. Volgens hem zorgt de “onwaarschijnlijke verruwing” ervoor “dat het bijzonder moeilijk is geworden om nog duurzame menselijke relaties te onderhouden met mensen uit andere partijen. “En zonder die sterke banden kom je geen meter vooruit om akkoorden te sluiten.”
  [naar artikel]
 36. Een coronapas alleen voor gevaccineerden of toch verplichte vaccinatie? Dit is hoe elke politieke partij erover denkt (27/12/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Open Vld ziet plots toch heil in een 1G-beleid - een coronapas exclusief voor gevaccineerden - maar dat is voor de groenen dan weer “pure discriminatie”. Voor de socialisten kan elk pad bewandeld worden, zolang de vaccinatiegraad maar tot een maximum opgekrikt wordt. Hoe het ook zij: verplichte vaccinatie - of toch een vorm ervan - is in de Wetstraat niet langer taboe. Dit is hoe elke partij ernaar kijkt.
  [naar artikel]
 37. Premier De Croo feliciteert Macron: “Fransen kozen voor de waarden van de Verlichting” (24/04/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Premier Alexander De Croo heeft Emmanuel Macron zondagavond gefeliciteerd met zijn verkiezingsoverwinning. De Franse president haalde het van Marine Le Pen en blijft zo vijf jaar langer in het zadel. “Laat ons samen werk maken van een sterk en verenigd Europa”, schrijft premier De Croo op Twitter.
  [naar artikel]
 38. Minister Vandenbroucke wil verplichte prik voor zorgpersoneel, Margot Cloet: “ Zou een vanzelfsprekendheid moeten zijn in de zorg” (16/08/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) zal voorstellen om een verplichte vaccinatie voor het zorgpersoneel in te voeren. Dat heeft hij vanavond gezegd in het Canvas-programma “Terzake”. “Ik zal uitdrukkelijk in de federale regering en aan de collega’s in de gewesten voorstellen dat we vaccinatie verplicht maken voor mensen die actief zijn in de zorg”, stelde hij.
  [naar artikel]
 39. Vijf vragen over een verplichte vaccinatie: “Of ons dat uit het moeras zou trekken? We weten het niet” (15/11/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De geest is uit de fles: federaal minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) en zijn Waalse collega Christie Morreale (PS) leggen verplichte vaccinatie op tafel. Is een verplichte prik een garantie dat we uit het corona-moeras geraken? Experts beantwoorden vijf vragen over een eventuele verplichting.
  [naar artikel]
 40. “Andermaal wordt het pompen of verzuipen om dit land draaiende te houden” (10/01/2022 - Het Belang van Limburg)
  De angst voor het coronavirus is buitenproportioneel, het Covid Safe Ticket is onwettig en onwetenschappelijk. Dat is de overtuiging van 5.000 demonstranten zondagnamiddag in Brussel. “Wat daar wordt gezegd, is klinkklare onzin. Wie zich misdraagt, wordt aangehouden”, waarschuwde premier Alexander De Croo (Open Vld) bij aanvang, verwijzend naar een eerdere betoging op 21 november die in zware rellen uitmondde. De eerste minister herhaalde dat het vaccinatiebewijs absoluut wettig is en dat dit door meerdere rechtbanken in ons land is bevestigd. Prompt gaf hij ook mee dat verplichte vaccinatie tijdens het volgende Overlegcomité weer op tafel zal liggen.
  [naar artikel]
 41. Politici blijven verplichte vaccinatie op tafel leggen, ethici stellen zich daar vragen bij: “Overheid die vaccinatie afdwingt via coronapas, is laf” (22/12/2021 - Het Nieuwsblad)
  Een nieuwe dag, een nieuw geluid in het debat rond verplichte vaccinatie. Vandaag breekt CD&V-minister van Welzijn Wouter Beke een lans in Het Belang van Limburg. In Knack herhaalt Vooruit-voorzitter Conner Rousseau zijn standpunt. Alleen: het comité voor bio-ethiek formuleert net nu enkele aanbevelingen over die verplichting. En die zijn niet eenduidig positief, integendeel.
  [naar artikel]
 42. Premier De Croo en 4 ministers in quarantaine: “Ik voel me goed” (23/11/2021 - Het Nieuwsblad)
  Premier Alexander De Croo (Open VLD), die momenteel in quarantaine zit nadat hij maandag contact had met de positief geteste Franse premier Jean Castex, voelt zich goed. Dat heeft de premier dinsdag gezegd tijdens een persconferentie over de voorstelling van de projecten van Microsoft in België, die hij online volgde. “Ik voel me helemaal goed, ik pas me aan zoals zovele duizenden mensen in ons land.”
  [naar artikel]
 43. Bianca Debaets (CD&V) ziet verplichte vaccinatie in Brussel als “enige uitweg” (22/09/2021 - Het Nieuwsblad)
  Brussels parlementslid Bianca Debaets (CD&V) pleit voor een verplichte vaccinatie in het Brussels gewest. “Dat is de enige uitweg”, verklaarde ze woensdag tijdens de plenaire vergadering van de Raad van de Vlaamse Gemeenschapscommissie. De huidige aanpak heeft volgens Debaets zelfs aangetoond dat er verdeeldheid is binnen de Brusselse regering.
  [naar artikel]
 44. Coronacommissariaat pleit niet voor verplichte vaccinatie, wel voor “coronacertificaat” (14/01/2022 - Het Belang van Limburg)
  Het coronacommissariaat pleit niet voor een verplichte vaccinatie tegen Covid-19, blijkt uit een nota die donderdagavond naar de leden van het Overlegcomité en het voorzitterschap van de Kamer is gestuurd. Pedro Facon en zijn team geven de voorkeur aan de invoering van een “coronacertificaat”. Dat staat te lezen in het document, dat Belga kon inkijken.
  [naar artikel]
 45. Coronacommissariaat pleit niet voor verplichte vaccinatie, wel voor “coronacertificaat” (14/01/2022 - Het Nieuwsblad)
  Het coronacommissariaat pleit niet voor een verplichte vaccinatie tegen Covid-19, blijkt uit een nota die donderdagavond naar de leden van het Overlegcomité en het voorzitterschap van de Kamer is gestuurd. Pedro Facon en zijn team geven de voorkeur aan de invoering van een “coronacertificaat”. Dat staat te lezen in het document, dat Belga kon inkijken.
  [naar artikel]
 46. Verplichte vaccinatie zorgpersoneel beroert gemoederen in de Kamer (18/11/2021 - VRT NWS)
  De politieke standpunten over de verplichte vaccinatie van het zorgpersoneel bleken vanmiddag nogmaal heel ver uit elkaar te liggen, tijdens het wekelijkse vragenuurtje in de Kamer. De PS-fractie herhaalde het standpunt van partijvoorzitter Paul Magnette dat het coronavaccin voor iedereen verplicht moet worden, en niet alleen voor het zorgpersoneel. Premier Alexander De Croo (Open VLD) sloeg daarvoor de deur zo goed als dicht.
  [naar artikel]
 47. Premier De Croo is scherp voor organisatie coronabetoging: “Coronapas onwetenschappelijk? Klinkklare onzin” (09/01/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Premier Alexander De Croo (Open Vld) heeft zich in de studio van VTM Nieuws scherp uitgelaten over de coronabetoging die deze namiddag door Brussel trekt. “Mocht iedereen zich gedragen zoals een aantal van de mensen die daar meningen hebben, zaten we al maanden in een lockdown”, klonk het.
  [naar artikel]
 48. Premier De Croo is scherp voor organisatie coronabetoging: “Coronapas onwetenschappelijk? Klinkklare onzin” (09/01/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Premier Alexander De Croo (Open Vld) heeft zich in de studio van VTM Nieuws scherp uitgelaten over de coronabetoging die deze namiddag door Brussel trekt. “Mocht iedereen zich gedragen zoals een aantal van de mensen die daar meningen hebben, zaten we al maanden in een lockdown”, klonk het.
  [naar artikel]
 49. Waals minister: “Verplichte vaccinatie mag geen taboe zijn” (19/10/2021 - Het Nieuwsblad)
  “De verplichte vaccinatie van de totale (kiesgerechtigde) bevolking hoeft geen taboe zijn, maar we moeten stap voor stap vooruit gaan”. Dat verklaarde Waals minister van Gezondheid Christie Morreale dinsdag tijdens een debat over de uitbreiding van het Covid Safe Ticket in Wallonië.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy