Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

28 June 2022
04:57 uur

Ivan Leko sleept zijn vroegere makelaar Dejan Veljkovic voor de rechter: “Ik ben geen sjoemelende trainer”

Het Belang van Limburg

13/01/2022 - 16:33

Ivan Leko (43) sleept makelaar Dejan Veljkovic (51) voor de Antwerpse rechtbank nadat hij in zijn boek, in onze krant én in de uitzending van duidingsprogramma ‘Pano’ zware beschuldigingen uitte. Beschuldigen over zwartgeldstromen en geld opstrijken als trainer bij transfers van spelers. Leko spreekt van onherroepelijke reputatieschade. “Ik ben geen sjoemelende trainer.”


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HET BELANG VAN LIMBURG

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. “Als het parket niet wil ingrijpen, dan doen wij het”: Ivan Leko sleept Dejan Veljkovic voor de rechter (13/01/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Ivan Leko trekt in de tegenaanval. De ex-coach van Club Brugge sleept Dejan Veljkovic voor de burgerlijke rechtbank in Antwerpen na de uitspraken van de gewezen voetbalmakelaar in zijn boek en in duidingsprogramma Pano. “Het is echt té gortig geweest.”
  [naar artikel]
 2. Ivan Leko wil Dejan Veljkovic voor de rechter slepen (13/01/2022 - De Morgen)
  Voetbalcoach Ivan Leko wil ex-makelaar Dejan Veljkovic voor de rechter slepen. Dat meldt Het Nieuwsblad. Aanleiding zijn de beschuldigingen aan Leko’s adres in het boek ‘De biecht van Veljkovic’.
  [naar artikel]
 3. Advocaat Ivan Leko is “verbolgen” over publieke biecht van Dejan Veljkovic: “Zijn reputatie is besmeurd” (15/12/2021 - Het Belang van Limburg)
  Walter Van Steenbrugge, de advocaat van Ivan Leko, heeft tijdens een interview op Radio 1 een ingebrekestelling aangekondigd tegen Dejan Veljkovic.
  [naar artikel]
 4. Hoe Ivan Leko als trainer (naast) zwarte commissies greep (30/11/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Pakte Ivan Leko op transfers als trainer van Club Brugge? Dejan Veljkovic verklaarde in zijn biecht tegenover het parket dat het de bedoeling was dat de Kroatische trainer bijna 300.000 euro zou verdienen op de transfers van Ivan Tomecak, Mats Rits en doelman Karlo Letica. Alleen werd 90 procent van dat geld nooit betaald. Leko kreeg uiteindelijk ‘slechts’ 34.600 euro toegestopt, volgens Veljkovic. Dat schrijft Het Nieuwsblad.
  [naar artikel]
 5. Hoe Ivan Leko als trainer van Club Brugge (naast) zwarte commissies op transfers greep (14/01/2022 - Het Belang van Limburg)
  Pakte Ivan Leko op transfers als trainer van Club Brugge? Dejan Veljkovic verklaarde in zijn biecht tegenover het parket dat het de bedoeling was dat de Kroatische trainer bijna 300.000 euro zou verdienen op de transfers van Ivan Tomecak, Mats Rits en doelman Karlo Letica. Alleen werd 90 procent van dat geld nooit betaald. Leko kreeg uiteindelijk ‘slechts’ 34.600 euro toegestopt, volgens Veljkovic.
  [naar artikel]
 6. Hoe Ivan Leko als trainer van Club Brugge (naast) zwarte commissies op transfers greep (30/11/2021 - Het Belang van Limburg)
  Pakte Ivan Leko op transfers als trainer van Club Brugge? Dejan Veljkovic verklaarde in zijn biecht tegenover het parket dat het de bedoeling was dat de Kroatische trainer bijna 300.000 euro zou verdienen op de transfers van Ivan Tomecak, Mats Rits en doelman Karlo Letica. Alleen werd 90 procent van dat geld nooit betaald. Leko kreeg uiteindelijk ‘slechts’ 34.600 euro toegestopt, volgens Veljkovic.
  [naar artikel]
 7. Club Brugge-trainer Ivan Leko ontving in 2015 geld van Dejan Veljkovic (19/10/2018 - De Morgen)
  Club Brugge-coach Ivan Leko kreeg in 2015 geld op zijn rekening gestort dat afkomstig was van de Cypriotische ­rekeningen van Dejan Veljkovic. Dat melden de kranten van Mediahuis. Het gerecht wil weten waarom.
  [naar artikel]
 8. Advocaat Ivan Leko dient klacht na publieke biecht van Veljkovic: “Zijn reputatie is besmeurd” (15/12/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Walter Van Steenbrugge, de advocaat van Ivan Leko, heeft tijdens een interview op Radio 1 een ingebrekestelling aangekondigd tegen Dejan Veljkovic. Hij pikt het niet dat de spijtoptant zijn cliënt aan de galg praat.
  [naar artikel]
 9. Geld van Dejan Veljkovic op rekening van Ivan Leko (19/10/2018 - Metro)
  Club Brugge-coach Ivan Leko kreeg in 2015 geld op zijn rekening dat ­afkomstig was van de Cypriotische ­rekeningen van Dejan Veljkovic, zo staat vandaag te lezen in de kranten van Mediahuis. Het gerecht wil weten waarom. Ivan Leko werd vorige woensdag opgepakt in het kader van operatie Propere Handen. Een dag later kwam Leko weer vrij, maar hij werd wel in verdenking gesteld wegens witwassen. Volgens informatie van de kranten stelde het gerecht tijdens het onderzoek naar de praktijken van Dejan Veljkovic vast dat die via de Cypriotische rekeningen van zijn ­bedrijven eind 2014 en in de loop van 2015 verschillende bedragen had gestort op de rekening van Leko. Die zou hebben verklaard dat het om achterstallig loon van zijn periode als trainer bij OH Leuven gaat. Leko was tussen februari en november 2014 trainer bij de toenmalige eersteklasser. Als beginnende coach kreeg hij een ­relatief laag basisloon. Na zijn ontslag kreeg hij in de loop van 2015 verschillende stortingen van Veljkovic. De onderzoeksrechter vond dat een verdachte manier van handelen en wilde weten wat daarachter zat. De omweg om dat geld via Veljkovic te betalen, zou gebruikt zijn om fiscale redenen. Veljkovic was op dat moment nog de makelaar van Leko. OHL zou dat geld eerst aan Veljkovic ­hebben gestort en die zou het vervolgens gedeeltelijk hebben doorgestort aan Leko. De club zou dat hebben gedaan op vraag van Veljkovic. Het is niet duidelijk of en onder welk voorwendsel Veljkovic facturen aan de club heeft uitgeschreven om die stortingen te verantwoorden. “Maar van witwas is er in elk geval geen sprake”, zegt Walter Van Steenbrugge, de advocaat van Leko, aan de kranten. “Het gaat hoogstens om een fiscale discussie.” OHL-bestuurder Chris Vandebroeck zegt dat alle facturaties van de club naar Leko en Veljkovic altijd correct zijn verlopen. bron: Belga Het bericht Geld van Dejan Veljkovic op rekening van Ivan Leko verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 10. Geld van Dejan Veljkovic op rekening van Ivan Leko (19/10/2018 - Metro)
  Club Brugge-coach Ivan Leko kreeg in 2015 geld op zijn rekening dat ­afkomstig was van de Cypriotische ­rekeningen van Dejan Veljkovic, zo staat vandaag te lezen in de kranten van Mediahuis. Het gerecht wil weten waarom. Ivan Leko werd vorige woensdag opgepakt in het kader van operatie Propere Handen. Een dag later kwam Leko weer vrij, maar hij werd wel in verdenking gesteld wegens witwassen. Volgens informatie van de kranten stelde het gerecht tijdens het onderzoek naar de praktijken van Dejan Veljkovic vast dat die via de Cypriotische rekeningen van zijn ­bedrijven eind 2014 en in de loop van 2015 verschillende bedragen had gestort op de rekening van Leko. Die zou hebben verklaard dat het om achterstallig loon van zijn periode als trainer bij OH Leuven gaat. Leko was tussen februari en november 2014 trainer bij de toenmalige eersteklasser. Als beginnende coach kreeg hij een ­relatief laag basisloon. Na zijn ontslag kreeg hij in de loop van 2015 verschillende stortingen van Veljkovic. De onderzoeksrechter vond dat een verdachte manier van handelen en wilde weten wat daarachter zat. De omweg om dat geld via Veljkovic te betalen, zou gebruikt zijn om fiscale redenen. Veljkovic was op dat moment nog de makelaar van Leko. OHL zou dat geld eerst aan Veljkovic ­hebben gestort en die zou het vervolgens gedeeltelijk hebben doorgestort aan Leko. De club zou dat hebben gedaan op vraag van Veljkovic. Het is niet duidelijk of en onder welk voorwendsel Veljkovic facturen aan de club heeft uitgeschreven om die stortingen te verantwoorden. “Maar van witwas is er in elk geval geen sprake”, zegt Walter Van Steenbrugge, de advocaat van Leko, aan de kranten. “Het gaat hoogstens om een fiscale discussie.” OHL-bestuurder Chris Vandebroeck zegt dat alle facturaties van de club naar Leko en Veljkovic altijd correct zijn verlopen. Bron: Belga   Het bericht Geld van Dejan Veljkovic op rekening van Ivan Leko verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 11. Ook makelaar van Leko aangehouden, Veljkovic lijkt dé sleutelfiguur in fraudeonderzoek Belgisch voetbal (12/10/2018 - Het Belang van Limburg)
  In het gerechtsgebouw van Tongeren zijn donderdagavond en -nacht de nog aangehouden verdachten bij de onderzoeksrechters voorgeleid. Het lijkt er steeds meer op dat Dejan Veljkovic dé sleutelfiguur is in het onderzoek. Ondertussen is ook de makelaar van Club Brugge-coach Ivan Leko, Dragan Siljanoski, aangehouden in de zaak. Hij wordt verdacht van lidmaatschap van een criminele organisatie en witwaspraktijken.
  [naar artikel]
 12. Hoe een vriend Ivan Leko in nesten bracht (12/10/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Op 11 maart 2018 begon een nieuw leven voor Ivan Leko. Een waarin hij zijn stukgeslagen imago als beloftevolle Europese toptrainer opnieuw moet opbouwen. Zijn vriendschap met makelaar Dejan Veljkovic kwam hem duur te staan. “Maar Ivan slaat terug”, zegt zijn advocaat Walter Van Steenbrugge.
  [naar artikel]
 13. Club-trainer moet imago herstellen na 36 uur in de cel: “Leko was emotioneel, maar ook heel sterk” (12/10/2018 - Het Belang van Limburg)
  Op 11 oktober 2018 begon een nieuw leven voor Ivan Leko. Eén waarin hij zijn stukgeslagen imago als beloftevolle Europese toptrainer opnieuw moet opbouwen. Zijn vriendschap met makelaar Dejan Veljkovic kwam hem duur te staan. “Maar Ivan slaat terug”, zegt zijn advocaat Walter Van Steenbrugge.
  [naar artikel]
 14. Ivan Leko geeft toe dat hij deel van loon niet aan fiscus meldde (28/06/2019 - Het Belang van Limburg)
  Kreeg ex-trainer van Club Brugge Ivan Leko 200.000 euro onder tafel voor het aanbrengen van doelman Karlo Letica? “Van de pot gerukte beschuldigingen van een weinig geloofwaardige spijtoptant”, reageert Leko’s advocaat. Leko verklaart dat voetbalmakelaar Dejan Veljkovic “wel honderdduizend keer” voorstelde om geld te pakken op transfers, maar dat hij telkens weigerde.
  [naar artikel]
 15. Limburgse speurders voelen trainer Ivan Leko weer aan de tand (27/06/2019 - Metro)
  Ivan Leko, ex-trainer van Club Brugge, wordt deze voormiddag in het gebouw van de federale gerechtelijke politie van Limburg in Hasselt aan de tand gevoeld in kader van het fraudeonderzoek in het Belgisch voetbal. Dat heeft zijn advocaat Walter Van Steenbrugge bevestigd. In het najaar van 2018 zat Leko al eens een nachtje in de cel, maar hij werd nadien weer vrijgelaten. Dinsdag ondervroegen de onderzoekers in Hasselt al ex-bondscoach Georges Leekens, ex-bondsvoorzitter François De Keersmaecker en ex-Anderlechtmanager Herman Van Holsbeeck. De nieuwe reeks ondervragingen vindt plaats om de personen te confronteren met de verklaringen die de Servisch-Belgische makelaar Dejan Veljkovic aflegde in zijn rol als spijtoptant. Anderzijds is het de bedoeling van het federale parket om de verklaringen van de personen te toetsen aan de elementen van het onderzoek die tot nu toe verzameld zijn. Zo werd de 41-jarige Leko al eens ondervraagd over de wijze waarop hij betaald werd, toen hij als coach aan de slag was bij Oud-Heverlee Leuven (OHL). Veljkovic was toen zijn manager. Ivan Leko is momenteel trainer bij de club Al Ain in Abu Dhabi in de Verenigde Arabische Emiraten. Leko krijgt in Hasselt bijstand van zijn raadsman Walter Van Steenbrugge. bron: Belga Het bericht Limburgse speurders voelen trainer Ivan Leko weer aan de tand verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 16. Walter Van Steenbrugge, advocaat van Leko, stelt Veljkovic in gebreke: “Zijn reputatie is besmeurd” (15/12/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De getuigenis van Dejan Veljkovic in Pano gisterenavond maakt ook vandaag nog veel los. Op Radio 1 liet advocaat Walter Van Steenbrugge, die Ivan Leko vertegenwoordigt, al weten dat hij vandaag klacht gaat neerleggen tegen de spelersmakelaar.
  [naar artikel]
 17. Ivan Leko kreeg geld bij transfers en om spelers op te stellen (27/06/2019 - De Morgen)
  Ivan Leko, de voorbije twee seizoenen de trainer van Club Brugge, zou geld hebben gekregen bij enkele transfers en om bepaalde spelers op te stellen. Volgens VTM Nieuws heeft spijtoptant Dejan Veljkovic dat verklaard aan de speurders. Dat zou ook de reden zijn waarom Leko donderdagmorgen in Hasselt opnieuw verhoord werd. Het zou gaan om de transfers van spelers Mats Rits, Karlo Letica en Ivan Tomecak.
  [naar artikel]
 18. Na overeenkomst met spijtoptant Veljkovic: “Vijftien man beloond met zwarte commissies” (30/11/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Minstens vijftien trainers en bestuurders, onder wie topnamen als Herman Van Holsbeeck, Georges Leekens en Ivan Leko, moeten zich mogelijk verantwoorden omdat ze illegaal geld of horloges kregen bij transacties van de Servisch-Belgische makelaar Dejan Veljkovic. Dat blijkt uit de overeenkomst die de spijtoptant in de zaak-Propere Handen afsloot met het federaal parket, zo schrijft onze zusterkrant Het Nieuwsblad dinsdag.
  [naar artikel]
 19. Ivan Leko kreeg geld bij transfers en om spelers op te stellen (27/06/2019 - Metro)
  Ivan Leko, de voorbije twee seizoenen de trainer van Club Brugge, zou geld hebben gekregen bij enkele transfers en om bepaalde spelers op te stellen. Volgens VTM Nieuws heeft spijtoptant Dejan Veljkovic dat verklaard aan de speurders. Dat zou ook de reden zijn waarom Leko in Hasselt opnieuw verhoord werd. Het zou gaan om de transfers van spelers Mats Rits, Karlo Letica en Ivan Tomecak. De 41-jarige Leko werd vorig najaar al eens ondervraagd over de wijze waarop hij betaald werd toen hij als coach aan de slag was bij OH Leuven. Veljkovic was toen zijn manager. Ivan Leko werd de voorbije weken als trainer van Club Brugge vervangen door Philippe Clement. De Kroaat bleef niet lang zonder club en tekende intussen voor Al Ain in de Verenigde Arabische Emiraten. Hij wordt in Hasselt bijgestaan door zijn raadsman Walter Van Steenbrugge. bron: Belga Het bericht Ivan Leko kreeg geld bij transfers en om spelers op te stellen verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 20. Spijtoptantenstatuut Veljkovic meteen in vraag gesteld: “Rechter wordt buitenspel gezet” (21/11/2018 - Het Belang van Limburg)
  Advocaat Walter Van Steenbrugge, die Club Brugge-trainer Ivan Leko vertegenwoordigt, stelt zich vragen bij het pact dat het federale parket heeft gesloten met spijtoptant en spilfiguur in het dossier Propere Handen Dejan Veljkovic. “Ik zie een evolutie in strafzaken waarbij het openbare ministerie de rechter buitenspel zet”, meent Van Steenbrugge. “De aanklager gaat hier al zelf een vonnis opstellen dat later nog door een rechter bekrachtigd moet worden, maar dit is slecht voor de maatschappij. Ik vind het gevaarlijk voor een rechtsstaat.”
  [naar artikel]
 21. Spijtoptantenstatuut Veljkovic meteen in vraag gesteld: “Rechter wordt buitenspel gezet” (21/11/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Advocaat Walter Van Steenbrugge, die Club Brugge-trainer Ivan Leko vertegenwoordigt, stelt zich vragen bij het pact dat het federale parket heeft gesloten met spijtoptant en spilfiguur in het dossier Propere Handen Dejan Veljkovic. “Ik zie een evolutie in strafzaken waarbij het openbare ministerie de rechter buitenspel zet”, meent Van Steenbrugge. “De aanklager gaat hier al zelf een vonnis opstellen dat later nog door een rechter bekrachtigd moet worden, maar dit is slecht voor de maatschappij. Ik vind het gevaarlijk voor een rechtsstaat.”
  [naar artikel]
 22. Fraudeonderzoek Belgisch voetbal – Makelaar Dejan Veljkovic blijft aangehouden (12/10/2018 - Metro)
  Makelaar Dejan Veljkovic blijft aangehouden door de onderzoeksrechter in Tongeren. Hij wordt in verdenking gesteld van deelname aan een criminele organisatie, witwassen en omkoping. Dat vertelde zijn advocaat Kris Luyckx rond 05.30 uur bij het buitenkomen van het gerechtsgebouw. bron: Belga Het bericht Fraudeonderzoek Belgisch voetbal – Makelaar Dejan Veljkovic blijft aangehouden verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 23. Geld Veljkovic op rekening Leko (19/10/2018 - De Standaard)
  Ivan Leko, de coach van Club Brugge, kreeg in 2015 geld op zijn rekening gestort van op de Cypriotische rekeningen van Dejan Veljkovic. Het gerecht wil weten waarom.
  [naar artikel]
 24. Ex-Club Brugge-trainer Ivan Leko wordt ondervraagd in voetbalschandaal (27/06/2019 - VRT NWS)
  In het onderzoek naar fraude in het Belgisch voetbal, moet de voormalige trainer van Club Brugge Ivan Leko voor de onderzoeksrechter in Hasselt verschijnen. Het is al de tweede keer dat hij verhoord wordt in dat onderzoek. Sinds eergisteren zijn al meerdere mensen verhoord. Die verhoren komen er nadat verschillende mensen geconfronteerd worden met de verklaringen van spelersmakelaar Dejan Veljkovic, die spijtoptant is geworden in de zaak.
  [naar artikel]
 25. Advocaat van Ivan Leko dient klacht in tegen spijtoptant Veljkovic in Operatie Zero: ‘Zijn reputatie is besmeurd’ (15/12/2021 - De Morgen)
  De getuigenis van Dejan Veljkovic in Een-programma Pano gisterenavond maakt ook vandaag nog veel los. Op Radio 1 liet advocaat Walter Van Steenbrugge, die Ivan Leko vertegenwoordigt, al weten dat hij vandaag klacht gaat neerleggen tegen de spelersmakelaar.
  [naar artikel]
 26. Club-coach Ivan Leko kreeg betalingen rechtstreeks van Cypriotische rekeningen van Veljkovic (19/10/2018 - Knack)
  Club Brugge-coach Ivan Leko kreeg in 2015 geld op zijn rekening dat afkomstig was van de Cypriotische rekeningen van Dejan Veljkovic, zo staat vrijdag te lezen in de kranten van Mediahuis. Het gerecht wil weten waarom.
  [naar artikel]
 27. Waarom kreeg Leko geld via Cyprotische rekening van Veljkovic? (19/10/2018 - Het Belang van Limburg)
  Club Brugge-coach Ivan Leko kreeg in 2015 geld op zijn rekening dat ­afkomstig was van de Cypriotische ­rekeningen van Dejan Veljkovic. Het gerecht wil weten waarom. Leko zou hebben verklaard dat het om achterstallig loon van zijn periode bij OHL gaat
  [naar artikel]
 28. Dejan Veljkovic: “Georges Leekens kreeg een enveloppe voor de transfer van Ivan Trickovski naar Club Brugge” (30/11/2021 - Het Belang van Limburg)
  Dejan Veljkovic spaart ook Georges Leekens niet in zijn verklaringen tegenover het gerecht. De spelersmakelaar stelt dat de oud-bondscoach geld verdiende op de transfer van Ivan Tricovski naar Club Brugge in 2012. “Een bedrag van 5.000 of 10.000 euro” dat Leekens cash in een enveloppe ontvangen heeft. Via zijn advocaat ontkent Leekens alle aantijgingen met klem.
  [naar artikel]
 29. Dejan Veljkovic: “Georges Leekens kreeg een enveloppe voor transfer van Ivan Trickovski naar Club Brugge” (30/11/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Dejan Veljkovic spaart ook Georges Leekens niet in zijn verklaringen tegenover het gerecht. De spelersmakelaar stelt dat de oud-bondscoach geld verdiende op de transfer van Ivan Tricovski naar Club Brugge in 2012. “Een bedrag van 5.000 of 10.000 euro” dat Leekens cash in een enveloppe ontvangen heeft. Via zijn advocaat ontkent Leekens alle aantijgingen met klem.
  [naar artikel]
 30. Leko moet uitleggen waarom geld van Veljkovic op zijn rekening kwam (19/10/2018 - De Standaard)
  Ivan Leko, de coach van Club Brugge, kreeg in 2015 geld op zijn rekening gestort van op de Cypriotische rekeningen van Dejan Veljkovic. Het gerecht wil weten waarom.
  [naar artikel]
 31. Waarom kreeg Leko geld afkomstig van Cypriotische rekening Veljkovic? (19/10/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Club Brugge-coach Ivan Leko kreeg in 2015 geld op zijn rekening dat ­afkomstig was van de Cypriotische ­rekeningen van Dejan Veljkovic. Het gerecht wil weten waarom. Leko zou hebben verklaard dat het om achterstallig loon van zijn periode bij OHL gaat
  [naar artikel]
 32. Makelaar Dejan Veljkovic blijft aangehouden (12/10/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Makelaar Dejan Veljkovic, spilfiguur in het fraudeonderzoek in het Belgisch voetbal, blijft aangehouden door de onderzoeksrechter in Tongeren. Hij wordt in verdenking gesteld van deelname aan een criminele organisatie, witwassen en private omkoping. Dat vertelde zijn advocaat Kris Luyckx rond 05.30 uur bij het buitenkomen van het gerechtsgebouw.
  [naar artikel]
 33. Walter Van Steenbrugge, advocaat van Leko, stelt Veljkovic in gebreke: ‘Zijn reputatie is besmeurd’ (15/12/2021 - De Morgen)
  De getuigenis van Dejan Veljkovic in Pano gisterenavond maakt ook vandaag nog veel los. Op Radio 1 liet advocaat Walter Van Steenbrugge, die Ivan Leko vertegenwoordigt, al weten dat hij vandaag klacht gaat neerleggen tegen de spelersmakelaar.
  [naar artikel]
 34. De trukendoos van Dejan Veljkovic en co: de trainer een extraatje geven van 150.000 euro? We doen alsof het een lening is voor zijn vrouw (30/11/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Hoe meer valse facturen voetbalmakelaar Dejan Veljkovic (51) opstelde, hoe inventiever het voetbalwereldje werd. Zo zou Peter Maes (57) destijds als trainer van Lokeren een extraatje van 150.000 euro zijn toegestopt. Om dit te verdoezelen werd een vals contract opgesteld. Plots had Maes’ vrouw zogezegd een lening van 150.000 euro lopen bij een zekere Branko Veljkovic. Een naam die de échte Veljkovic verzon. Dat zegt Dejan Veljkovic zelf, geruggesteund door het federaal parket.
  [naar artikel]
 35. Georges Leekens: “’t Is belachelijk, dit is een persoonlijke afrekening” (30/11/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Spijtoptant Dejan Veljkovic betaalde jarenlang sommen zwart geld uit aan trainers en bestuurslui van clubs uit de Jupiler Pro League. Eén van de namen die genoemd wordt, is Georges Leekens. De ex-bondscoach zou volgens Veljkovic als toenmalig trainer van Club Brugge in 2012 een envelopje met “5.000 tot 10.000" euro cash gekregen hebben bij de transfer van Ivan Trickovski.
  [naar artikel]
 36. Leko ontkent alle beschuldigingen na lange ondervraging: “Onherstelbare reputatieschade” (27/06/2019 - Het Belang van Limburg)
  Ex-trainer van Club Brugge Ivan Leko werd donderdag zeven uur lang ondervraagd in Operatie Propere Handen. Het gerecht onderzoekt onder meer of de ex-trainer van Club Brugge dankzij een deal met spelersmakelaar Dejan Veljkovic - nu spijtoptant in de hele zaak - geld incasseerde voor inkomende transfers en het opstellen van bepaalde spelers bij Club Brugge. Dat alles gebeurde achter de rug van de betrokken spelers en de club.
  [naar artikel]
 37. Tweede dag van voetbalonderzoek: Leko voor onderzoeksrechter en ondervraging spilfiguren (11/10/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Vandaag gaat het grootschalige onderzoek naar de mistoestanden in het Belgische voetbal voort. Club Brugge-trainer Ivan Leko, die de nacht in de cel moest doorbrengen, zal voorgeleid worden bij de onderzoeksrechter. Zijn advocaat maakt zich echter sterk dat Leko later op de dag nog thuis zal zijn. Nog op het programma vandaag: het verhoor van voetbalmakelaars Mogi Bayat en Dejan Veljkovic, de twee spilfiguren. Om 15 uur hoopt het federaal parket meer duidelijkheid te kunnen geven op een persconferentie.
  [naar artikel]
 38. Tweede dag van voetbalonderzoek: Leko voor onderzoeksrechter en ondervraging spilfiguren (11/10/2018 - Het Belang van Limburg)
  Vandaag gaat het grootschalige onderzoek naar de mistoestanden in het Belgische voetbal voort. Club Brugge-trainer Ivan Leko, die de nacht in de cel moest doorbrengen, zal voorgeleid worden bij de onderzoeksrechter. Zijn advocaat maakt zich echter sterk dat Leko later op de dag nog thuis zal zijn. Nog op het programma vandaag: het verhoor van voetbalmakelaars Mogi Bayat en Dejan Veljkovic, de twee spilfiguren. Om 15 uur hoopt het federaal parket meer duidelijkheid te kunnen geven op een persconferentie.
  [naar artikel]
 39. Dejan Veljkovic doet zijn verhaal van ‘Propere Handen’: “Ik heb mijn verantwoordelijkheid genomen. Dat anderen dat nu ook doen” (14/12/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Dejan Veljkovic heeft voor het eerst zijn verhaal gedaan. Of toch bijna twee jaar geleden. In een in 2020 ingeblikt interview met Pano noemt de spilfiguur in Propere Handen zelf alle bekende namen. De eindafrekening van een makelaar. Van Van Holsbeeck, over Leekens tot Peter Maes. “De bond stelde zelf voor om te betalen via mijn firma.”
  [naar artikel]
 40. Advocaat Veljkovic, die 10 jaar schorsing boven het hoofd hangt: “Geen verrassing” (01/06/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Makelaar Dejan Veljkovic wordt voor tien jaar geschorst als makelaar in België. Zijn advocaat Kris Luyckx is niet verrast en wacht een definitieve...
  [naar artikel]
 41. Opgepakte Ivan Leko is wereldnieuws: imagoschade is enorm (11/10/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Terwijl operatie ‘Propere Handen’ in België vooral uitkijkt naar de wanpraktijken van Mogi Bayat, Dejan Veljkovic en hun betrokken-heid bij eventuele matchfixing, prijkt op alle buitenlandse nieuwssites Ivan Leko prominent bovenaan. Zijn proces lijkt buiten de landsgrenzen al gemaakt. De imagoschade is enorm.
  [naar artikel]
 42. Veljkovic's cliënten onder de loep: gerecht speurt naar zwart geld bij ‘Joegoslavische connectie’ (24/10/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Als makelaar had Dejan Veljkovic de voorbije jaren zowat elke speler en trainer uit de Balkan in zijn portefeuille. Het gerecht pluist nu de...
  [naar artikel]
 43. KIJK LIVE. Spijtoptant Dejan Veljkovic praat (ex-)toplui uit het Belgische voetbal aan de galg: “Voor hem zit de rechtsgang erop, voor de rest begint het pas” (30/11/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De details van de bekentenissen van spijtoptant Veljkovic in Operatie Propere Handen sijpelen door. De voetbalmanager noemt onder meer Georges Leekens, Ivan Leko en Herman van Holsbeeck als drie van de minstens vijftien personen aan wie hij geld in het zwart heeft betaald. Volg de laatste stand van zaken op in deze liveblog.
  [naar artikel]
 44. Kris Luyckx, advocaat en architect van eerste Belgische spijtoptant Dejan Veljkovic: “Desnoods verklikt een spijtoptant zélfs zijn eigen moeder” (04/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Na net geen drie jaar zit het werk van spijtoptant Dejan Veljkovic (50) in Operatie Zero er - éindelijk - op. Het gerecht moet zijn overeengekomen strafvermindering in ruil voor alle verklikkerijen van voetballers, coaches en bestuurders nu enkel nog goedkeuren. “Met alles wat hij heeft verklaard, zullen er nog veel lelijke dingen over Dejan worden gezegd”, voorspelt zijn advocaat. Maar Kris Luyckx (51) had Veljkovic gewaarschuwd toen die aan zijn taak als ‘rat’ begon - overigens op voorzet van Luyckx: “In het strafrecht is het gewoon ieder voor zich.”
  [naar artikel]
 45. Van spilfiguur tot spijtoptant: het belang van makelaar Dejan Veljkovic in operatie ‘Propere Handen’ (20/11/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Na het uitbreken van het voetbalschandaal op 10 oktober werd vandaag duidelijk dat Dejan Veljkovic als spijtoptant zal meewerken met het gerecht in...
  [naar artikel]
 46. Ook Van Holsbeeck, Leko en twee scheidsrechters opgepakt voor verhoor (10/10/2018 - Metro)
  Naast makelaars Mogi Bayat en Dejan Veljkovic zijn ook oud-Anderlechtmanager Herman Van Holsbeeck, Club Brugge-trainer Ivan Leko en scheidsrechters Bart Vertenten en Sébastien Delferière opgepakt. Dat melden verschillende media en wordt nu ook bevestigd door het federaal parket. Dat federaal parket geeft voorlopig geen verdere commentaar over het onderzoek, dat in handen zou zijn van een Hasseltse onderzoeksrechter en de FGP Hasselt. (Later meer) bron: Belga Het bericht Ook Van Holsbeeck, Leko en twee scheidsrechters opgepakt voor verhoor verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 47. Spijtoptant Veljkovic noemt minstens 15 trainers, managers en bestuurders: kregen onder anderen Leko, Leekens en Van Holsbeeck cadeaus en (honderd)duizenden euro's aan geheime commissies? (30/11/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Georges Leekens, Ivan Leko en Herman Van Holsbeeck, dat zijn drie van de vijftien personen aan wie Dejan Veljkovic, de spijtoptant in Operatie Propere Handen, naar eigen zeggen geld in het zwart heeft betaald. Dat schrijven de kranten van Mediahuis vandaag.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy