Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

24 January 2022
20:50 uur

Live - Nederland versoepelt: onderwijs en winkels gaan weer open, maar horeca en cultuursector blijven dicht

De Morgen

14/01/2022 - 19:18

Het aantal besmettingen met het coronavirus stijgt weer in België, gedreven door de nieuwe ‘omikrongolf’. Volg hieronder al het nieuws en de laatste ontwikkelingen rond het coronavirus. Download de app van De Morgen en krijg als eerste een bericht bij belangrijk nieuws.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP DE MORGEN

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Live - Nederland versoepelt licht: onderwijs en winkels gaan weer open, maar horeca en cultuursector blijven dicht (14/01/2022 - De Morgen)
  Het aantal besmettingen met het coronavirus stijgt weer in België, gedreven door de nieuwe ‘omikrongolf’. Volg hieronder al het nieuws en de laatste ontwikkelingen rond het coronavirus. Download de app van De Morgen en krijg als eerste een bericht bij belangrijk nieuws.
  [naar artikel]
 2. Lockdown in Nederland deels ten einde: winkels en kappers weer open, horeca en cultuur blijven dicht (14/01/2022 - Gazet van Antwerpen)
  De lockdown in Nederland is vanaf zaterdag gedeeltelijk ten einde. Winkels, kappers en sportscholen mogen onder voorwaarden weer open, maar de horeca en de cultuursector blijven op slot.
  [naar artikel]
 3. Coronablog: Nederland versoepelt lichtjes, maar horeca en cultuursector blijven dicht (14/01/2022 - Knack)
  Blijf in deze live op de hoogte van onze laatste updates over de coronacrisis.
  [naar artikel]
 4. Nederland versoepelt (een beetje): winkelen kan weer, horeca en cultuur blijven op slot: "Niet alles kan tegelijk" (14/01/2022 - VRT NWS)
  Vanaf morgen mogen niet-essentiële winkels, kappers en het hoger onderwijs opnieuw openen. Dat heeft premier Mark Rutte aangekondigd op een persconferentie. Voor de horeca en cultuursector is het wel nog even wachten. "Er zijn grote onzekerheden en daarom kan niet alles tegelijk open", argumenteert Rutte.
  [naar artikel]
 5. Versoepelingen in Nederland, maar horeca, evenementenbranche en cultuursector blijven dicht (14/01/2022 - Het Laatste Nieuws)
  In Nederland blijven de horeca, evenementenbranche en cultuursector dicht, zo heeft premier Mark Rutte op een persconferentie bevestigd. Wel komen er enkele versoepelingen.
  [naar artikel]
 6. Versoepelingen in Nederland, maar horeca, evenementenbranche en cultuursector blijven dicht (14/01/2022 - Het Laatste Nieuws)
  In Nederland blijven de horeca, evenementenbranche en cultuursector dicht, zo heeft premier Mark Rutte op een persconferentie bevestigd. Wel komen er enkele versoepelingen.
  [naar artikel]
 7. Nederland laat lockdown los: versoepelingen vanaf zaterdagochtend, maar horeca blijft er dicht (14/01/2022 - Express)
  De Nederlandse overheid heeft beslist om de coronamaatregelen terug te versoepelen. Vanaf zaterdagochtend mogen niet-essentiële winkels, kappers en scholen weer open. De horeca en de cultuursector moeten nog dicht blijven. In Nederlandse huishoudens zal men een algemene zucht van opluchting gelaten hebben vrijdagavond. Premier Mark Rutte en pasbenoemd minister van Volksgezondheid Ernst Kuipers kondigden namelijk […]
  [naar artikel]
 8. In Nederland blijven horeca en cultuursector zeker tot 25 januari dicht (14/01/2022 - De Tijd)
  20:22 Winkelen kan vanaf zaterdag weer in Nederland tot 17 uur. Restaurants en cafés blijven nog tot zeker 25 januari dicht.
  [naar artikel]
 9. Veel Nederlandse horecazaken toch open uit protest tegen aanhoudende maatregelen (15/01/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Winkels mogen weer open in Nederland maar de horeca moet nog minstens tien dagen dicht blijven. En dat pikken veel uitbaters niet meer. Op veel plaatsen, verspreid in Nederland, hebben cafébazen zaterdag gewoon de deuren geopend.
  [naar artikel]
 10. Nederland versoepelt alweer, ‘maar blijf als Belg vooral weg’ (19/11/2020 - De Morgen)
  Onze noorderburen mogen weer naar de bioscoop, een museum of een pretpark. De winkels zijn nooit gesloten geweest en een mondmasker is nog steeds niet verplicht. Alleen de horeca blijft nog dicht. Hoe hebben ze dat voor elkaar gekregen?
  [naar artikel]
 11. Nederland versoepelt “allicht” weer: horeca en cultuur langer open, weer publiek bij sportwedstrijden (24/01/2022 - Het Belang van Limburg)
  In Nederland zullen de coronamaatregelen woensdag allicht weer versoepeld worden. Dat bevestigen verschillende regeringsbronnen aan Nederlandse media. Cafés, bioscopen en theaters zullen weer open mogen blijven tot 22 uur. Evenementen mogen ook weer doorgaan als deelnemers een vaste zitplaats hebben, en er mag weer publiek op de tribunes van sportstadions aanwezig zijn.
  [naar artikel]
 12. Nederland versoepelt: terrassen vanaf volgende week in de namiddag opnieuw open, avondklok verdwijnt (20/04/2021 - Het Laatste Nieuws)
  In Nederland eindigt op woensdag 28 april om 04.30 uur de avondklok. Die dag mogen ook buitenterrassen opnieuw open van 12 tot 18 uur. Dat heeft premier Mark Rutte bekendgemaakt. Ook de winkels gaan weer open zonder afspraak.
  [naar artikel]
 13. Nederland versoepelt: terrassen vanaf volgende week in de namiddag opnieuw open, avondklok verdwijnt (20/04/2021 - Het Laatste Nieuws)
  In Nederland eindigt op woensdag 28 april om 04.30 uur de avondklok. Die dag mogen ook buitenterrassen opnieuw open van 12 tot 18 uur. Dat heeft premier Mark Rutte bekendgemaakt. Ook de winkels gaan weer open zonder afspraak.
  [naar artikel]
 14. Oostenrijk versoepelt coronamaatregelen: winkels, scholen, kappers en musea weer open (01/02/2021 - Het Belang van Limburg)
  Oostenrijk versoepelt over een week een aantal coronamaatregelen. Winkels, scholen, kappers, musea en dierentuinen kunnen vanaf 8 februari weer open. Wel blijven er verscherpte voorzorgsmaatregelen van kracht en worden de grenscontroles aangescherpt. Dat heeft bondskanselier Sebastian Kurz maandag aangekondigd op een persconferentie.
  [naar artikel]
 15. Winkels in Nederland weer open, maar noorderburen blijven liever Antwerpen opzoeken: “Het kan alleen maar beter gaan nu” (16/01/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Terwijl zich zaterdagochtend opnieuw een lange rij gele nummerplaten richting Antwerpen begaf, gingen in Nederland de winkels na bijna een maand sluiting weer open. “We hadden er meer van verwacht”, horen we de winkeliers in Breda zeggen. Maar gezelligheid was er wel.
  [naar artikel]
 16. Nederland versoepelt: mogen wij nu naar de Efteling? Of inkopen gaan doen over de grens? En waarom liggen daar zoveel minder mensen in het ziekenhuis dan bij ons? (18/11/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Nederlanders mogen weer naar de bioscoop, een museum of een pretpark. De winkels zijn nooit gesloten geweest en een mondkapje is nog steeds niet verplicht. Alleen de horeca blijft nog dicht. Al bij al zijn de regels in ons buurland soepeler en is er veel meer mogelijk. Hoe komt dat? Welke grote verschillen zijn er tussen de Lage Landen? En kunnen wij nu ook meegenieten van de grotere vrijheden in Nederland?
  [naar artikel]
 17. Volledige cultuursector dicht, behalve de bib: “Zo speelt regering in op een maatschappelijk verborgen nood” (30/10/2020 - Het Nieuwsblad)
  Corona gooit heel de cultuursector weer dicht. Maar deze keer blijven de bibliotheken wél open. Tot vreugde van de klanten: hun leesvoer én sociale contacten zijn gegarandeerd. Maar voor hoelang nog? Voor de zekerheid gingen ze donderdag nog gauw een stapel boeken halen.
  [naar artikel]
 18. Stany Crets: “Cultuursector wil samen met horeca openen op 1 mei” (07/03/2021 - Gazet van Antwerpen)
  1 mei, dag van de arbeid. De horeca mag dan normaal weer open en de cultuursector wil daar graag zijn wagonnetje aan vasthaken. Dat zei Stany Crets zondagochtend in ‘Wakker op Zondag’ op ATV.
  [naar artikel]
 19. Boekhandelaars, kledingwinkels, ... Alles gaat dicht. Kappers werken voorlopig voort met gespreide afspraken (18/03/2020 - VRT NWS)
  Sinds vanmiddag 12 uur moeten alle winkels dicht. Alleen de winkels die voeding of dierenvoeding verkopen mogen open blijven. Nachtwinkels moeten wel om 22.00 uur dicht. Ook apothekers en krantenwinkels blijven open. Een boekenhandelaar, kledingverkoopster en kapster doen hun verhaal bij Radio2 Oost-Vlaanderen.
  [naar artikel]
 20. Avondlockdown in Nederland: winkels en horeca moeten om 17 uur deuren sluiten (26/11/2021 - Het Laatste Nieuws)
  In Nederland gaat de ‘avondlockdown’ vanaf zondag officieel van start. Winkels en horeca moeten de deuren sluiten tussen 17 uur en 5 uur ‘s ochtends. Een uitzondering geldt voor supermarkten en drogisterijen, zij mogen tot 20 uur open blijven. Premier Mark Rutte erkende dat zijn boodschap tot nu toe te weinig overgekomen is. “Dat reken ik mezelf aan”, klonk het.
  [naar artikel]
 21. ‘Ik geef het je op een blaadje, die terrassen hier in Nederland gaan volgende week weer dicht’ (28/04/2021 - De Morgen)
  ‘Eindelijk’, was bij zowat elke terrasganger en horeca-uitbater in Nederland te horen. Anderhalve week voor België mogen de terrassen er na een dik halfjaar weer open, onder strikte voorwaarden. Volstaan die om het veilig te houden?
  [naar artikel]
 22. “Ik geef het je op een blaadje, die terrassen hier in Nederland gaan volgende week weer dicht” (29/04/2021 - Het Laatste Nieuws)
  “Eindelijk", was bij zowat elke terrasganger en horeca-uitbater in Nederland te horen. Anderhalve week voor België mochten de terrassen er gisteren na een dik halfjaar weer open, onder strikte voorwaarden. Volstaan die om het veilig te houden?
  [naar artikel]
 23. Bloemisten blijven dicht: "Een bloemetje halen is geen essentiële verplaatsing"  (24/03/2020 - VRT NWS)
  Winkels die bloemen verkopen blijven gesloten. Gisteren leek het erop dat bloemisten open mochten gaan door een bericht in het Staatsblad, maar dat werd snel weer ingetrokken. De Koninklijke Unie van Belgische Floristen is opgelucht. Winkels die voeding verkopen, mogen wel bloemen en planten aanbieden.
  [naar artikel]
 24. Winkels, kapsalons en fitnesscentra vanaf vandaag weer open in Nederland (15/01/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Niet-essentiële winkels, kapsalons en fitnesscentra mogen na vier weken verplichte sluiting door een lockdown weer open in Nederland. Winkels moeten de komende tijd wel om 17 uur hun deuren weer sluiten en klanten moeten ook nog altijd 1,5 meter afstand houden en een mondkapje dragen. Er mag ook maar een beperkt aantal mensen naar binnen.
  [naar artikel]
 25. Politie Antwerpen moet meer dan 10 horeca- en handelszaken meermaals dwingen te sluiten (16/03/2020 - VRT NWS)
  De Antwerpse politie heeft het afgelopen weekend meer dan 10 horecazaken en winkels meer dan één keer moeten bezoeken om ze aan te manen de deuren dicht te doen. Vanaf zaterdag om middernacht moesten horecazaken en winkels dicht. Alleen winkels die voeding verkopen of andere noodzakelijke producten, zoals apotheken, mogen nog in het weekend open zijn om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.
  [naar artikel]
 26. Ook Nederland sluit nu scholen en horeca door coronavirus (15/03/2020 - Het Belang van Limburg)
  Alle scholen in Nederland gaan dan toch dicht om verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Dat heeft het kabinet besloten na overleg met de organisaties in het onderwijs.
  [naar artikel]
 27. Live - Nederland op weg naar lockdown van drie weken: horeca en winkels om 19 uur dicht, thuis slechts vier gasten (12/11/2021 - De Morgen)
  Het aantal besmettingen en ziekenhuisopnames met het coronavirus loopt weer op in België. Volg hieronder de laatste ontwikkelingen in onze liveblog. Download de app van De Morgen en krijg als eerste een bericht bij belangrijk nieuws.
  [naar artikel]
 28. Live - Nederland op weg naar lockdown van drie weken: horeca en winkels om 19 uur dicht, thuis slechts vier gasten (12/11/2021 - De Morgen)
  Het aantal besmettingen en ziekenhuisopnames met het coronavirus loopt weer op in België. Volg hieronder de laatste ontwikkelingen in onze liveblog. Download de app van De Morgen en krijg als eerste een bericht bij belangrijk nieuws.
  [naar artikel]
 29. Nederland versoepelt: pretparken, zwembaden, theaters en bioscopen weer open (13/11/2020 - De Morgen)
  Terwijl in ons land de huidige coronamaatregelen behouden blijven, gaat Nederland komende donderdag versoepelen. Bioscopen, zwembaden, musea, theaters, pretparken en dierentuinen mogen volgende week hoe dan ook weer open. Dat heeft minister-president Mark Rutte vanmiddag nog een keer benadrukt.
  [naar artikel]
 30. Ook Nederland gaat richting strengere maatregelen, winkels mogelijk voor het eerst dicht (13/12/2020 - Het Belang van Limburg)
  Gaan de winkels in Nederland voor het eerst sinds de coronacrisis dicht? Het ziet er naar uit dat die plannen op tafel liggen van de regering Rutte. Zondagochtend zit het kabinet bij elkaar.
  [naar artikel]
 31. Gouden Kruispunt bereidt zich voor op opening: "Voor de fun gaan shoppen zal niet gaan" (05/05/2020 - VRT NWS)
  Als de Nationale Veiligheidsraad de coronamaatregelen morgen versoepelt, kunnen vanaf maandag 11 mei de winkels weer open. Met de nodige voorzorgen. Ook op het Gouden Kruispunt in Sint-Joris-Winge maken de winkels zich klaar. Wie er aan denkt om er te gaan shoppen voor de fun, heeft het mis. Winkelen kan, maar enkel gericht, zegt de burgemeester.
  [naar artikel]
 32. Zwembaden weer open, sauna en wellness blijven dicht (01/12/2020 - Het Belang van Limburg)
  Naast de winkels, zijn ook de zwembaden sinds vandaag weer open. En dat kwam voor de uitbaters al bij al als een verrassing, want ze hadden het niet onmiddellijk verwacht. Met man en macht is afgelopen weekend er alles aan gedaan om het water op temperatuur te krijgen. Dat is 29 graden en niet zo eenvoudig, omdat het zwembad weken dicht is bleef. Het sauna- en welnessgedeelte is nog altijd dicht. In Dommelslag in Pelt was Lizette er op de eerste dag als de kippen bij om weer baantjes te kunnen trekken.
  [naar artikel]
 33. Nederland gaat in strenge avondlockdown vanaf zondag: alles dicht na 17 uur, behalve essentiële winkels (26/11/2021 - VRT NWS)
  Nederland gaat de komende drie weken in avondlockdown: tussen 17 uur 's avonds en 5 uur 's morgens moeten o.a. de horeca, niet-essentiële winkels, cultuur- en sportzalen de deuren sluiten. Zowat alles dicht dus. Dat heeft premier Mark Rutte vanavond aangekondigd. Deze strenge maatregelen gaan in vanaf zondag en moeten de pijlsnelle stijging van de besmettingen en ziekenhuisopnames bij onze noorderburen afremmen.
  [naar artikel]
 34. Scholen straks open of dicht? Onderwijs bereidt zich voor op alle scenario’s (09/04/2020 - Het Belang van Limburg)
  Hoe zal het onderwijs er na de Paasvakantie uitzien? Wat als de scholen dicht blijven? Daarover zat minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) samen met vakbonden en koepels.
  [naar artikel]
 35. Raad van State veegt sluiting van de cultuursector van tafel, bioscopen blijven dicht (28/12/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De Raad van State schorst de sluiting van de cultuursector. Dit omdat de maatregel waartoe het Overlegcomité vorige week besloot ‘disproportioneel’ is en ‘niet steunt op adequate motieven’. Het gaat om een voorlopige schorsing, die evenwel onmiddellijk ingaat tot er een uitspraak ten gronde is. Dat betekent dus dat de cultuursector in principe vandaag weer open kan.
  [naar artikel]
 36. Hoe pakt horeca in Nederland de heropening maandag aan? “Moeilijk te voorspellen of het een stormloop wordt, maar ook Belgen zullen willen profiteren” (29/05/2020 - VRT NWS)
  Wanneer de horeca in België weer kan heropenen, blijft voorlopig een vraagteken. In Nederland daarentegen gaan cafés en restaurants weer open op Pinkstermaandag om 12 uur, volgende week dus. Hoe pakken onze noorderburen dat aan? Bern Opdenacker, journalist bij regionale radio- en televisieomroep L1 in Nederlands Limburg, blikt vooruit op komende maandag.
  [naar artikel]
 37. Italië versoepelt maatregelen: toeristische attracties en horeca weer open (01/02/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Italië heeft maandag de maatregelen tegen het coronavirus versoepeld. Bijna 300.000 horecazaken en toeristische attracties zoals het Colosseum en het Pantheon gaan weer open.
  [naar artikel]
 38. Bijna 150 Lidl-winkels blijven vandaag dicht (27/04/2018 - Het Nieuwsblad)
  Net als de vorige dagen wordt er ook vandaag weer gestaakt bij Lidl en blijven veel winkels dicht. Vrijdagmiddag is er overleg tussen vakbonden en directie.
  [naar artikel]
 39. Bijna 150 Lidl-winkels blijven vandaag dicht (27/04/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Net als de vorige dagen wordt er ook vandaag weer gestaakt bij Lidl en blijven veel winkels dicht. Vrijdagmiddag is er overleg tussen vakbonden en directie.
  [naar artikel]
 40. Italië versoepelt maatregelen: toeristische attracties en horeca weer open (01/02/2021 - De Morgen)
  Italië heeft maandag de maatregelen tegen het coronavirus versoepeld. Bijna 300.000 horecazaken en toeristische attracties zoals het Colosseum en het Pantheon gaan weer open. Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) komt de versoepeling te vroeg.
  [naar artikel]
 41. Winkels in Nederland terug open, toch nog veel shoppers in Antwerpen: “Hier kan je lekker terrasje pakken, gezellig!” (15/01/2022 - Gazet van Antwerpen)
  De winkeliers kunnen halfweg de solden nog altijd profiteren van onze noorderburen die massaal blijven afzakken naar Antwerpen. De winkels zijn in Nederland vanaf vandaag opnieuw open, maar de horeca niet. Nederlanders die er een daguitstap van willen maken, komen dan liever in onze stad winkelen. En daar varen de zaken goed bij, want in de eerste twee weken van de winterkoopjes hebben de winkeliers tien procent meer verkocht dan vorig jaar.
  [naar artikel]
 42. LIVE. Strengere maatregelen in Nederland: alle horeca dicht om 22 uur, sportwedstrijden weer zonder publiek (28/09/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Nederland voert strengere coronamaatregelen in naar aanleiding van de stijgende aantallen besmettingen en ziekenhuisopnames. Horecagelegenheden...
  [naar artikel]
 43. Nederland verstrengt coronamaatregelen: horeca en essentiële winkels sluiten om 20u (12/11/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Nederland verstrengt coronamaatregelen: horeca en essentiële winkels sluiten om 20u Nederland gaat drie weken strengere maatregelen tegen het coronavirus tegemoet. Vrijdagavond hebben minister-president Mark Rutte en minister van Volksgezondheid Hugo de Jonge extra strenge maatregelen aangekondigd tegen de opkomst van het coronavirus. De Nederlandse regering gaat extra verstrengingen invoeren om de verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Gisteren kende Nederland meer dan 16.000 […] Lees dit artikel: Nederland verstrengt coronamaatregelen: horeca en essentiële winkels sluiten om 20u
  [naar artikel]
 44. Nederland versoepelt coronaregels, maar Antwerpen blijft populaire uitwijkplaats: “Ook na de lockdown zullen we blijven komen” (16/01/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Op 18 december 2021 werd in Nederland een strenge lockdown ingevoerd. Als gevolg zochten onze noorderburen massaal hun heil in Antwerpen, een gegeven dat de lokale middenstand geen windeieren legde. Zaterdag werden de maatregelen opnieuw versoepeld. Zo mogen onder meer kledingwinkels er opnieuw de deuren openen. Maar de horeca blijft voorlopig dicht. Heeft dat een impact op de toestroom van Nederlandse bezoekers? We namen zondag een kijkje in de Antwerpse binnenstad.
  [naar artikel]
 45. Nederlandse gemeente Sluis roept Vlamingen op om niet te komen winkelen over de grens: “Doe alleen de noodzakelijke boodschappen, zo dicht mogelijk bij huis” (12/11/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De gemeente Sluis roept Vlamingen op om tijdelijk niet bij hen te komen winkelen. Net als bij ons is de horeca in Nederland dicht, maar alle winkels zijn er wel gewoon open.
  [naar artikel]
 46. Nederland verstrengt coronamaatregelen: horeca dicht om 20 uur en lege stadions (12/11/2021 - De Morgen)
  De Nederlandse premier Mark Rutte heeft een reeks nieuwe coronamaatregelen aangekondigd. Zo moeten vanaf zaterdagavond moeten in Nederland horeca en essentiële winkels om 20.00 uur de deuren sluiten. Rutte spreekt van een ‘harde klap voor de samenleving’.
  [naar artikel]
 47. (Horeca)-ondernemers op vooravond overlegcomité: “Niet zoals in Nederland alstublieft!” (21/12/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Gaan de horeca, alle niet-essentiële winkels en de niet-medische contactberoepen opnieuw dicht? Of beslist het Overlegcomité dat bijkomende maatregelen voldoende zijn om de omikronvariant van het coronavirus in toom te houden. Vandaag wordt beslist wat nodig wordt geacht om ons gezondheidssysteem rechtop te houden. We vroegen aan (horeca-)ondernemers wat zij vrezen, maar tegelijk ook waar ze in deze kersttijd op hopen.
  [naar artikel]
 48. In Nederland en elders heropent het nachtleven, hier blijven de deuren dicht: ‘Belgen zullen in Amsterdam gaan feesten’ (21/06/2021 - De Morgen)
  ‘We zijn hen niet vergeten’, zei premier Alexander De Croo (Open Vld) afgelopen vrijdag, maar uitbaters van nachtclubs in ons land voelen dat anders aan. Terwijl hun collega’s uit de buurlanden de deuren weer mogen openen, blijven zij wachten op perspectief. ‘Dat mensen nu in Amsterdam feest gaan vieren, lijkt me vanzelfsprekend.’
  [naar artikel]
 49. Doelstelling van de Alexander De Croo: ‘De scholen moeten weer open op 19 april’ (28/03/2021 - De Standaard)
  In De zevende dag maakt Alexander De Croo (Open VLd) zich sterk dat de scholen na de paasvakantie weer open zullen gaan. Over de opening van de winkels en horeca is hij voorzichtiger.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.