Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

21 May 2022
07:03 uur

Crypto gaat gepaard met risico op verslaving

De Standaard

13/05/2022 - 16:56

Het gaat om winst en verlies, de platformen zien er gelikt uit en je maakt deel uit van een groep: de wereld van de cryptomunten vertoont gelijkenissen met die van het gokken, inclusief het risico op verslaving.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP DE STANDAARD

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Crypto in 1-2-3: deze fouten moet je vermijden als je start met crypto (18/05/2022 - Het Laatste Nieuws)
  In deze tiende aflevering van de HLN-podcast Crypto in 1-2-3 geven Kim en Peter praktisch advies om te starten met crypto. Welke tools zijn er om van start te gaan in de cryptowereld? Hoe beperkt je je risico? Hoe verkrijg je bitcoins? Is er kapitaalgarantie? Wat is een broker? Welke fouten hebben Peter en Kim zelf gemaakt en wat zijn de belangrijkste stappen waar je moet opletten voor je gaat investeren? Vragen waarop we in deze tiende aflevering allemaal een antwoord op krijgen.
  [naar artikel]
 2. Nederlands experiment met verkoop van legale wiet gaat gepaard met ontmoedigingscampagne (03/04/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Het experiment met de verkoop van legaal geteelde wiet in Nederland gaat gepaard met een voorlichtingscampagne over de risico's. Dat schrijft de...
  [naar artikel]
 3. Russische centrale bank wil totaalverbod op crypto (16/12/2021 - Express)
  De Bank of Russia wil crypto-investeringen in het land verbieden omdat het risico’s ziet voor de financiële stabiliteit. Dat schrijft het persagentschap Reuters op basis van twee bronnen. De bank wil een “volledig verbod” op alle crypto’s en bereidt een adviesrapport over de kwestie voor. Als het verbod wordt goedgekeurd door de wetgevers, zou het […]
  [naar artikel]
 4. Drugshulpverlening werkt samen in Adviespunt Verslaving (26/04/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Antwerpenaars die met een verslaving kampen en hulp nodig hebben, kunnen vanaf woensdag bij het gloednieuwe Adviespunt Verslaving. Dat meldt Radio 2 Antwerpen donderdag. Het gaat om een nieuw initiatief waarbij de vier Antwerpse drugshulpverleningscentra samenwerken.
  [naar artikel]
 5. Wereldgezondheidsorganisatie erkent verslaving aan videospelletjes als ziekte (05/01/2018 - Het Nieuwsblad)
  De risico’s op verslaving aan computerspelletjes zullen op de elfde ICD-lijst komen (International Classification of Diseases), staan. Deze lijst, die door de WHO wordt opgemaakt, steunt op de conclusies van deskundigen in de hele wereld.
  [naar artikel]
 6. Betalen in crypto kun je voorlopig nog het meest in reissector (16/03/2022 - Express)
  Toerisme en e-commerce zijn de industrieën die het meest vooroplopen als het gaat om de acceptatie van cryptomunten als betaling voor goederen en diensten. Dat blijkt uit een studie uitgevoerd door de site Traders of Crypto. Koploper van de top 10 crypto-vriendelijkste industrieën, is de reissector volgens het onderzoek: zo accepteert 11,5 procent van de […]
  [naar artikel]
 7. Crypto in 1-2-3: wat is de blockchain en wat heeft die te maken met een “steak haché”? (23/03/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Bitcoins, blockchains, cryptovaluta... Heb je deze termen al gehoord maar heb je vooral het gevoel dat je de crypto-boot gemist hebt? Dan is Crypto in 1-2-3 de podcast voor jou. In tien afleveringen loodsen Peter Hoogland en Kim Londers jou stapsgewijs door de wereld van crypto. In deze aflevering zoomen ze in op het concept van de blockchain
  [naar artikel]
 8. Deze miljardair en voormalige crypto-criticus gaat plots 1,5 miljard dollar in crypto steken: ‘Bitcoin en Ethereum zijn interessant’ (27/05/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Deze miljardair en voormalige crypto-criticus gaat plots 1,5 miljard dollar in crypto steken: ‘Bitcoin en Ethereum zijn interessant’ De steenrijke superbelegger Carl Icahn hintte woensdag dat hij ‘zeker 1,5 miljard dollar’ in cryptomunten wil investeren. Nochtans stond Icahn al jarenlang bekend als een hevige criticus van cryptomunten. Ooit noemde hij het idee van digitale gedecentraliseerde munten ‘belachelijk’. Nu lijken ze hem ‘interessant’, indien ze reguleringen en volatiliteit kunnen overleven, weet persagentschap Bloomberg. Carl […] Lees dit artikel: Deze miljardair en voormalige crypto-criticus gaat plots 1,5 miljard dollar in crypto steken: ‘Bitcoin en Ethereum zijn interessant’
  [naar artikel]
 9. Wat is een bitcoin en kan het de wereld veranderen? Luister naar de nieuwe podcastreeks Crypto in 1-2-3 (09/03/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Bitcoins, blockchains, cryptovaluta... Je hebt ongetwijfeld deze termen al gehoord maar je hebt vooral het gevoel dat je de crypto-boot gemist hebt? Dan is Crypto in 1-2-3 de podcast voor jou. In tien afleveringen loodsen Peter Hoogland en Kim Londers je stapsgewijs door de wereld van crypto. Wat is crypto en vanwaar komt de bitcoin? Wat zijn de mythes en misvattingen rond crypto? En hoe begin je er eigenlijk aan en is dat wel een goed idee? Je krijgt alle antwoorden in deze nieuwe HLN-podcast zodat je helemaal up to date bent. Beluister hier de eerste aflevering.
  [naar artikel]
 10. Cuba hoopt via crypto Amerikaanse sancties te omzeilen. De centrale bank introduceert nieuw wettelijk kader voor digitale valuta (28/04/2022 - Express)
  Cuba begint officieel de met uitrol van een eigen wettelijke infrastructuur voor crypto. De centrale bank van het land – Banco Central de Cuba – heeft dinsdag de regelgeving uitgevaardigd voor aanbieders van cryptovaluta. Experts denken nu dat het eiland dankzij crypto mogelijk Amerikaanse sancties gaat omzeilen. Cuba had het gebruik van crypto voor particulieren […]
  [naar artikel]
 11. Crypto rukt op in de VS: deal van 700 miljoen verandert Staples Center in de Crypto.com Arena (17/11/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Crypto rukt op in de VS: deal van 700 miljoen verandert Staples Center in de Crypto.com Arena Cryptomunten nestelen zich steeds dieper in het culturele onderbewustzijn van de Amerikanen. Woensdag kondigde de eigenaar van het Staples Center in Los Angeles aan dat het sportstadion weldra de Crypto.com Arena zal noemen. Het Staples Center in Los Angeles kan 20.000 bezoekers ontvangen en is de thuisbasis van bekende NBA-ploegen, zoals de LA Lakers en […] Lees dit artikel: Crypto rukt op in de VS: deal van 700 miljoen verandert Staples Center in de Crypto.com Arena
  [naar artikel]
 12. Hacker steelt voor meer dan 600 miljoen dollar aan crypto in mogelijk een van de grootste crypto-overvallen ooit (30/03/2022 - Express)
  Het blockchain-project Ronin is door hackers bestolen van bijna 615 miljoen dollar aan crypto. Het zou zodoende een van de grootste crypto-overvallen ooit zijn. Het blockchainnetwerk van Ronin is gekoppeld aan de game Axie Infinity, dat gebruikmaakt van crypto. Het project verbindt verschillende blockchains met elkaar. Volgens Ronin hebben hackers op 23 maart zo’n 173.000 […]
  [naar artikel]
 13. Rapport Europese financiële toezichthouder noemt crypto “volatiel” maar “innovatief” (10/09/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Rapport Europese financiële toezichthouder noemt crypto “volatiel” maar “innovatief” De Europese Autoriteit voor effecten en markten (EAEM) publiceerde vorige week een rapport over financiële trends en risico’s, met daarin een scorebord voor financiële vernieuwing. Wat blijkt? Crypto-activa en gedistribueerde grootboektechnologie (DLT) voeren de innovatielijst aan. Het 110 pagina’s tellende EAEM-rapport, getiteld “Trends, Risico’s en Kwetsbaarheden”, ziet cryptomunten als een financiële innovatie, maar ook als […] Lees dit artikel: Rapport Europese financiële toezichthouder noemt crypto “volatiel” maar “innovatief”
  [naar artikel]
 14. Kans op verslaving is te groot: overheid wil kleinere doosjes slaappillen (29/10/2018 - Het Nieuwsblad)
  De FOD Volksgezondheid heeft aan de farma-industrie in België gevraagd kleinere doosjes slaapmedicatie op de markt te brengen. “In de meeste verpakkingen zitten nu dertig of zelfs zestig pillen en dat vergroot het ­risico op verslaving”, zegt expert Thierry Christiaens (UGent). Veel meer mensen dan nodig nemen in ons land “een pilletje” om te kunnen inslapen.
  [naar artikel]
 15. Kans op verslaving is te groot: overheid wil kleinere doosjes slaappillen (29/10/2018 - Het Belang van Limburg)
  De FOD Volksgezondheid heeft aan de farma-industrie in België gevraagd kleinere doosjes slaapmedicatie op de markt te brengen. “In de meeste verpakkingen zitten nu dertig of zelfs zestig pillen en dat vergroot het ­risico op verslaving”, zegt expert Thierry Christiaens (UGent). Veel meer mensen dan nodig nemen in ons land “een pilletje” om te kunnen inslapen.
  [naar artikel]
 16. Ook Belfius experimenteert met crypto, maar zeg het vooral niet voort (05/08/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Ook Belfius experimenteert met crypto, maar zeg het vooral niet voort Welke rol spelen de Belgische banken bij de geleidelijke, wijdverbreide aanvaarding van cryptomunten? Ze hebben het in het openbaar over de risico’s van Bitcoin, maar intern werken ze aan concrete toepassingen. Een voorbeeld van de staatsbank. De wereldwijde markt voor cryptomunten is momenteel 1,3 miljard euro waard. Van de duizenden digitale munten en tokens die […] Lees dit artikel: Ook Belfius experimenteert met crypto, maar zeg het vooral niet voort
  [naar artikel]
 17. Chinese internetproviders beginnen toegang tot handelsplatformen voor crypto’s te censureren (09/06/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Chinese internetproviders beginnen toegang tot handelsplatformen voor crypto’s te censureren China heeft de afgelopen weken een strengere houding aangenomen tegenover de cryptomunten. De regering gaat nu nog een stapje verder door de toegang tot de handelsplatformen voor crypto’s te censureren. Op woensdag begonnen grote Chinese internetdiensten censuurmaatregelen uit te vaardigen tegen de meest populaire handelsplatformen voor crypto’s. De maatregelen zijn van toepassing voor onder meer […] Lees dit artikel: Chinese internetproviders beginnen toegang tot handelsplatformen voor crypto’s te censureren
  [naar artikel]
 18. Munt van Crypto.com steeg met 91 procent sinds het bedrijf de naamrechten van Staples Center in LA verwierf (23/11/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Munt van Crypto.com steeg met 91 procent sinds het bedrijf de naamrechten van Staples Center in LA verwierf Het zijn hoogdagen voor de koers van het Crypto.com-token CRO. De reden? De aankondiging van de crypto exchange dat de naam van het Staples Center, de thuisbasis van de Los Angeles Lakers en de Los Angeles Clippers, zou worden veranderd naar de Crypto.com Arena. 13de grootste cryptomunt Crypto.com rallyde op maandag naar 0,7536 dollar; een […] Lees dit artikel: Munt van Crypto.com steeg met 91 procent sinds het bedrijf de naamrechten van Staples Center in LA verwierf
  [naar artikel]
 19. Steeds meer fraude met cryptomunten: "Je crypto op een exchange laten staan, houdt altijd een risico in” (25/06/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Deze week werden vijf mensen aangehouden voor fraude met cryptomunt Vitae. De zaak maakt nogmaals duidelijk hoe belangrijk het is om je digitale munten veilig te bewaren. Dit kan in een ‘wallet’, een soort digitale portemonnee. Maar hoe werkt dit? En welk type wallet kies je het best? Crypto-experten helpen je in onze cryptoreeks op weg met de belangrijkste informatie.
  [naar artikel]
 20. Adviespunt Verslaving van start in Antwerpen (26/04/2018 - VRT NWS)
  Wie een verslaving heeft en geholpen wil worden, kan vanaf 2 mei terecht bij het Adviespunt Verslaving. Een nieuw initiatief in Antwerpen, waarbij mensen tot bij de juiste hulpverlening gebracht worden.
  [naar artikel]
 21. Nederlandse voetbalclubs omarmen crypto: AZ gaat beleggen in Bitcoin (02/07/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Nederlandse voetbalclubs omarmen crypto: AZ gaat beleggen in Bitcoin AZ Alkmaar houdt voortaan een stukje van de clubfinanciën in Bitcoin vast. De nieuwigheid past in een samenwerking met het handelsplatform Bitcoin Meester. Bij Ajax en Feyenoord ging het om het handelsplatform Knaken, de subtopper AZ Alkmaar presenteerde deze week Bitcoin Meester als zijn partner. Zowel AZ, Ajax als Feyenoord beklemtonen dat er in de […] Lees dit artikel: Nederlandse voetbalclubs omarmen crypto: AZ gaat beleggen in Bitcoin
  [naar artikel]
 22. Morgan Stanley: op ineenstorting stablecoins volgt de NFT-crash (17/05/2022 - Express)
  De Amerikaanse investeringbank Morgan Stanley moet zich de laatste tijd verantwoorden tegenover klanten die zich zorgen maken over de economische situatie. Een veelgestelde vraag: betekenen de crypto-koersdippen en de ineenstorting van sommige stablecoins een systematischer risico voor de bredere financiële markten? De laatste weken leken crypto-activa wel aan het detoxen. Na een flinke zuivering veerde […]
  [naar artikel]
 23. OPROEP. Heb/had jij een verslaving waar je anoniem over wilt vertellen? (27/12/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Ongeveer 20 procent van alle Belgen krijgt ooit met een verslaving te maken. Zij vechten niet alleen tegen het duiveltje op hun schouder maar ook tegen schaamte. Om het onderwerp bespreekbaar te maken, is NINA op zoek naar mensen die over hun verslaving willen praten.
  [naar artikel]
 24. Kwart jongeren vindt crypto beste belegging in 2022 (21/01/2022 - De Tijd)
  15:12 Belgische beleggers verwachten dat vastgoed de beste belegging wordt van 2022, gevolgd door aandelen(fondsen) en crypto. Bij de groep onder 45 jaar zet bijna een kwart crypto op de eerste plaats.
  [naar artikel]
 25. De nieuwe burgemeester van New York wil dat scholen lesgeven over crypto, en dat is lang niet zijn enige pro-crypto initiatief (10/11/2021 - Express)
  Lees dit artikel: De nieuwe burgemeester van New York wil dat scholen lesgeven over crypto, en dat is lang niet zijn enige pro-crypto initiatief De Democraat Eric Adams, die vorige week werd verkozen, volgt op 1 januari Bill de Blasio op als burgemeester van New York City. Een van zijn prioriteiten voor de Big Apple is: alles wat met de crypto-industrie te maken heeft. De voormalige senator heeft verschillende projecten in de pijplijn zitten. De afgelopen dagen heeft Eric […] Lees dit artikel: De nieuwe burgemeester van New York wil dat scholen lesgeven over crypto, en dat is lang niet zijn enige pro-crypto initiatief
  [naar artikel]
 26. Visa lanceert crypto-adviesdienst voor financiële instellingen en handelaars (08/12/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Visa lanceert crypto-adviesdienst voor financiële instellingen en handelaars Visa, ’s werelds grootste betalingsverwerker, heeft woensdag een wereldwijde crypto-adviesdienst gelanceerd. Die dienst is beschikbaar voor banken en ook handelaars. Ook is de keuze voor crypto niet toevallig, aangezien digitale valuta overal aan populariteit lijken te winnen. Na een ongekende vraag van investeerders naar cryptoservices, lanceert Visa een crypto-adviesdienst. Het nieuwste aanbod is gericht op […] Lees dit artikel: Visa lanceert crypto-adviesdienst voor financiële instellingen en handelaars
  [naar artikel]
 27. Het verdriet van een verslaving: "Het is een wonder dat ik nog leef" (04/10/2016 - Het Belang van Limburg)
  De Nederlandse ex-presentatrice Jessica Broekhuis (52) raakte door haar verslaving aan drank, cocaïne en gokken alles kwijt. In haar onlangs verschenen boek 'STOP, het verdriet van een verslaving' beschrijft ze hoe ze na een succesvolle carrière in de goot belandde met een schuld van 130.000 euro.
  [naar artikel]
 28. Experts willen meer aandacht voor therapie van Facebook-verslaving (05/02/2018 - Het Belang van Limburg)
  Steeds meer Vlamingen vinden dat ze te veel tijd besteden aan sociale media. Bij sommigen gaat het zo ver dat ze niet meer normaal kunnen functioneren. In Nederland trekken specialisten nu aan de alarmbel. Ze willen een specifieke behandeling voor een Facebook-verslaving die wordt terugbetaald. Ook in Limburg kloppen mensen met een verslaving aan sociale media regelmatig aan bij hulpverleners. Ontdek hier hoe verslaafd u bent en hoe u een overmatig gebruik van Facebook vermijdt.
  [naar artikel]
 29. Grote dagverliezen voor crypto (11/05/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Grote dagverliezen voor crypto De markt voor cryptomunten toont weer haar grillige gezicht. De koersen van de belangrijkste munten verloren de voorbije 24 uur zowat 4 tot 10 procent. Bitcoin stond dinsdagochtend met een koersverlies van 6 procent tegenover de dollar op de tabellen, tot circa 55.200 dollar. Ether verloor 4 tot 5 procent en gaat weer onder de […] Lees dit artikel: Grote dagverliezen voor crypto
  [naar artikel]
 30. “Met crypto kan je jouw investeringen zelf in de hand hebben, maar let op voor typische beginnersfouten”: nieuwe HLN-podcast maakt je wegwijs in cryptoland (09/03/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Kim Londers is communicatiementor én crypto-expert. Via toevallige contacten kwam de gewezen verzekeringsagent enkele jaren geleden in contact met de cryptowereld. Vandaag is het haar missie om mensen op een heldere manier in te wijden in crypto en hen de voordelen ervan te laten zien. Dat doet ze onder meer via de podcast ‘Crypto in 1-2-3’ met Peter Hoogland die vandaag op de HLN-app verschijnt. Wij kregen een exclusief voorproefje van Kims cryptoavonturen.
  [naar artikel]
 31. Ook Belgisch leger gebruikte toestellen van Crypto AG (19/02/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Het Belgische ministerie van Defensie heeft tot het midden van de jaren '70 encryptietoestellen van het Zwitserse bedrijf Crypto AG gebruikt. Dat...
  [naar artikel]
 32. Crypto-economie blijft in de lift: Blockchain.com int 300 miljoen dollar aan durfkapitaal (24/03/2021 - Express)
  Blockchain.com, een in Londen gevestigd cryptobedrijf, haalde bij een recente investeringsronde maar liefst 300 miljoen dollar op. De internetinvesteringsfirma’s achter de kapitaalinjectie zijn DST Global, Lightspeed Venture Partners en VY Capital. Het gaat om de op twee na grootste kapitaalinjectie in de geschiedenis van de crypto-industrie. De waarde van Blockchain.com werd bij de investeringsronde geschat […] The post Crypto-economie blijft in de lift: Blockchain.com int 300 miljoen dollar aan durfkapitaal appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 33. Crypto-miljardair: “Vertrek van Bitcoin-miners uit China is positieve zaak” (01/07/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Crypto-miljardair: “Vertrek van Bitcoin-miners uit China is positieve zaak” Ondanks de ‘ondermijning’ door China bestaat Bitcoin (BTC) nog steeds en vindt de gemeenschap rond de grootste cryptomunt constant nieuwe manieren om te overleven, zegt Mike Novogratz, de CEO van crypto-investeringsbank Galaxy Digital. In het nieuws: Veel crypto-miners verlaten China na het harde optreden van het land tegen Bitcoin (BTC) (zo trekken ze onder meer […] Lees dit artikel: Crypto-miljardair: “Vertrek van Bitcoin-miners uit China is positieve zaak”
  [naar artikel]
 34. Rusland kan jaarlijks 13 miljard dollar verdienen met regulering van crypto (08/02/2022 - Express)
  Analisten in Moskou denken dat Rusland elk jaar 1 biljoen roebel kan ophalen met een duidelijk wetgevend kader voor crypto. Er is binnen de Russische overheid de laatste weken een hevige discussie aan de gang rond digitale activa zoals cryptomunten. De centrale bank, die crypto wellicht ziet als een bedreiging voor zijn controle over de […]
  [naar artikel]
 35. Hoe omschrijf je je crypto-activiteiten het best om niet verloren te lopen in het Belgisch belastingsysteem? (11/01/2022 - Express)
  Gezien de afwezigheid van specifieke regelgeving in België, is het gemakkelijker om een NFT te “ontginnen” dan om zelf te beoordelen hoe je crypto-transacties blootgesteld zijn aan de fiscus als individu, start-up of KMO. Een Luikse advocaat die gepassioneerd is door deze nieuwe financiële technologie, heeft de juridische weg uitgestippeld. Crypto en de Belgische fiscus, […]
  [naar artikel]
 36. Crypto in 1-2-3: wat is de bitcoin-pizzadag? (30/03/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Is het aantal Bitcoins gelimiteerd of zijn ze oneindig? Welke rol speelt het cijfer 2140? Wat is een halving en wat is het effect ervan op de koers van de Bitcoin? Wat met de koersschommelingen? Bestaat de kans dat die ooit verminderen? Wat is Bitcoin-pizzadag? En hoe zit het met de veiligheid van die wisselplatformen? Wat is de marktwaarde van crypto ten opzichte van bijvoorbeeld goud? In de nieuwe aflevering hierboven van de HLN-podcast Crypto in 1-2-3 geven Kim Londers en Peter Hoogland de antwoorden op al deze vragen.
  [naar artikel]
 37. Crypto vindt zijn weg omhoog in Turkije, bevolking zoekt alternatief voor Turkse lira (03/03/2022 - Express)
  Crypto slaat steeds meer aan in Turkije. Uit onderzoek van KuCoin, een cryptohandelaar, blijkt dat de interesse in de digitale valuta aan het toenemen is, vooral onder vrouwen en oudere generaties. De vraag naar crypto is de afgelopen tijd sterk toegenomen in Turkije als gevolg van de aanhoudende financiële crisis in het land. De inflatie […]
  [naar artikel]
 38. Crypto en de Belgische fiscus: hoeveel belasting moet ik betalen op mijn cryptowinsten? (10/07/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Crypto en de Belgische fiscus: hoeveel belasting moet ik betalen op mijn cryptowinsten? Business AM sprak met Antwerps fiscaal advocaat Thomas Spaas – gespecialiseerd in de crypto-industrie – over hoe de belastingwet in ons land wordt toegepast op digitale valuta’s.  Vooreerst: in België betaal je (momenteel) geen belastingen als je gewoon cryptomunten bezit of als je met crypto een aankoop doet; als je het met andere woorden als betaalmiddel gebruikt. […] Lees dit artikel: Crypto en de Belgische fiscus: hoeveel belasting moet ik betalen op mijn cryptowinsten?
  [naar artikel]
 39. Opnieuw boost voor digitale activa? Burger King VS gaat beloningen uitloven in crypto (01/11/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Opnieuw boost voor digitale activa? Burger King VS gaat beloningen uitloven in crypto Fastfoodketen Burger King is van plan om cryptomunten als prijzen weg te geven aan haar Amerikaanse klanten. Het bedrijf is hiervoor een samenwerking aangegaan met beleggingsapp Robinhood, weet cryptonieuwssite CoinDesk. Amerikaanse gebruikers van Burger Kings Royal Perks-app, een korting-applicatie voor vaste klanten, die meer dan 5 dollar uitgeven zullen worden beloond met één munt uit […] Lees dit artikel: Opnieuw boost voor digitale activa? Burger King VS gaat beloningen uitloven in crypto
  [naar artikel]
 40. "Onvoorspelbaarheid gaat gepaard met angstgevoelens" (09/11/2016 - De Redactie)
  Het nieuws dat Trump president wordt, komt bij heel wat mensen onverwacht. "Onvoorspelbaarheid gaat gepaard met angst", zegt psychiater Dirk De Wachter. Hij legt de schuld bij de media.
  [naar artikel]
 41. Waarom blockchain zo belangrijk is voor crypto’s (25/02/2022 - Express)
  Als het om crypto-valuta gaat zijn er 2 termen die altijd op de voorgrond staan: decentralized finance en blockchain. Wat wordt daar nu precies mee bedoeld? In de eerste plaats spreekt men over decentralized finance, omdat er geen partij is die Bitcoin en andere cryptomunten uitgeeft. Ze bestaan uitsluitend op het internet en kunnen niet […]
  [naar artikel]
 42. Niet alleen de crypto’s, maar ook de Europese beurzen duiken in het rood (19/05/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Niet alleen de crypto’s, maar ook de Europese beurzen duiken in het rood Het is allesbehalve een fijne dag voor de beleggers. Naast de crypto’s moeten ook de Europese beurzen terrein prijsgeven. Nadat de Europese beurzen gisteren nipt uit de rode zijn kunnen blijven, doken ze woensdag alsnog de dieperik in. De Bel20 verloor 1,3 procent en de Eurostoxx50 ging 1,65 procent lager. Vandaag hebben ook de crypto’s […] Lees dit artikel: Niet alleen de crypto’s, maar ook de Europese beurzen duiken in het rood
  [naar artikel]
 43. Verslaving: hoe kwetsbaar bent u? (15/11/2018 - Knack)
  Een verslaving is altijd een complex samenspel van factoren. De omstandigheden spelen een rol, maar ook erfelijkheid en aanleg spreken een woordje mee. En dus is stigmatiseren niet zo'n goed idee.
  [naar artikel]
 44. Crypto, altcoins en tokens (04/03/2022 - Express)
  Zoals iedere financiële sector heeft ook de wereld van de crypto’s haar eigen terminologie. In de vorige artikelen is duidelijk gemaakt dat cryptomunten een nieuwe virtuele valuta zijn. Ze bestaan alleen op het internet en zijn gebaseerd op de nieuwe technologie die blockchain wordt genoemd. De huidige crypto’s zijn ongebonden en niet beïnvloedbaar daar regeringen […]
  [naar artikel]
 45. Bitcoin is volledig hersteld van Chinees verbod op crypto-mining (11/12/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Bitcoin is volledig hersteld van Chinees verbod op crypto-mining Bitcoin-mining heeft zich volledig hersteld van de Chinese repressieve maatregelen tegen de crypto-industrie. Het Chinese verbod op crypto-mining haalde eerder dit jaar in één nacht meer dan de helft van alle delvers ter wereld offline. Het herstel wordt gemeten door te kijken naar de hashrate, een term die wordt gebruikt om de rekenkracht van alle […] Lees dit artikel: Bitcoin is volledig hersteld van Chinees verbod op crypto-mining
  [naar artikel]
 46. Drugskartels gebruiken steeds vaker crypto om hun geld te witwassen (14/03/2022 - Express)
  Drugskartels in Mexico en Colombia gebruiken in toenemende mate crypto om hun geld wit te wassen. Naar schatting gaat het jaarlijks in Mexico alleen al om 25 miljard dollar. Dit blijkt uit het rapport van het United Nations Office on Drugs and Crime (UNODC), dat gelieerd is aan de VN. Bitcoin en andere cryptovaluta lijken […]
  [naar artikel]
 47. Morgan Stanley-CEO: “Ik denk niet dat crypto zal verdwijnen” (15/10/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Morgan Stanley-CEO: “Ik denk niet dat crypto zal verdwijnen” James Gorman, CEO van de grote investeringsbank Morgan Stanley, beweert dat crypto niet in trek is bij de klanten van zijn bank. Toch gaf hij bij de Q3-winstoproep van de grootbank toe dat cryptomunten niet slechts een rage zijn, bericht Business Insider. Morgan Stanley-CEO James Gorman zegt dat crypto geen groot deel uitmaakt van de […] Lees dit artikel: Morgan Stanley-CEO: “Ik denk niet dat crypto zal verdwijnen”
  [naar artikel]
 48. De crypto-boksmatch van het jaar (20/07/2021 - Express)
  Lees dit artikel: De crypto-boksmatch van het jaar Elon Musk en Jack Dorsey die het debat over Bitcoin aangaan. Het is een confrontatie die er al weken zat aan te komen. Woensdag is het eindelijk zover. De twee techmiljardairs zullen met Ark Investment-baas Cathie Wood praten over de toekomst van ’s werelds grootste cryptomunt op de digitale “B word”-conferentie. De uiteenlopende opvattingen van […] Lees dit artikel: De crypto-boksmatch van het jaar
  [naar artikel]
 49. Patiënten diabetes type II lopen extra risico bij besmetting coronavirus (14/11/2020 - VRT NWS)
  Vandaag is het werelddiabetesdag. Patiënten die lijden aan diabetes type II, een ziekte die vaak gepaard gaat met overgewicht, lopen extra risico om zwaar ziek te worden wanneer ze besmet raken met het coronavirus. Werelddiabetesdag staat dit jaar in het teken van het verplegend personeel. Speciaal voor deze gelegenheid zet het ziekenhuis Gasthuisberg in Leuven het kunstwerk "Het Teken" in het blauw.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy