De beste Belgische krantenkoppen, elke minuut geupdate.

Vanaf volgende week vaccinatie tegen apenpokken mogelijk na hoogrisicocontact

Het Laatste Nieuws

07/07/2022 - 12:55

Zorgverleners en personen die een onbeschermd hoogrisicocontact hadden met een besmette persoon, kunnen zich vanaf volgende week laten vaccineren tegen apenpokken, liefst binnen de vier dagen na het contact. Dat meldt minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) donderdag. Wie denkt in aanmerking te komen voor vaccinatie, neemt best contact op met de huisarts, die kan overleggen met één van de negen referentiecentra in ons land.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HET LAATSTE NIEUWS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Vaccinatie tegen apenpokken mogelijk na hoogrisicocontact, gebeurt in overleg met huisarts (07/07/2022 - VRT NWS)
  Vanaf volgende week kunnen zorgverleners en personen die een onbeschermd hoogrisicocontact hadden met een besmette persoon zich laten vaccineren tegen apenpokken. Of je in aanmerking komt voor vaccinatie wordt bepaald door je huisarts, in overleg met het referentiecentrum. De vaccinatie gebeurt in 1 van de 9 referentiecentra van ons land.
  [naar artikel]
 2. Vaccin tegen apenpokken volgende week beschikbaar (07/07/2022 - De Tijd)
  16:49 Vanaf volgende week is het mogelijk om na een hoogrisicocontact een inenting te krijgen tegen het apenpokkenvirus. In ons land staat de teller intussen op 168 besmettingen. De meeste mensen hebben mil...
  [naar artikel]
 3. Vaccinatie tegen apenpokken wordt uitgebreid naar meer risicogroepen (29/07/2022 - De Tijd)
  20:15 De vaccinatie tegen de apenpokken wordt vanaf volgende week uitgebreid naar andere risicogroepen, onder wie mannelijke en transgender sekswerkers. Dat deelt de FOD Volksgezondheid vrijdagavond mee.
  [naar artikel]
 4. Vaccinatiecampagne tegen apenpokken botst op gebrek aan vaccins (10/08/2022 - De Tijd)
  16:39 Volgende week moeten twaalf hiv-referentiecentra zo veel mogelijk mensen vaccineren die het risico lopen op apenpokken. De groep mensen die preventief een prik kunnen krijgen, blijft klein omdat Belgi...
  [naar artikel]
 5. Frankrijk beveelt preventieve vaccinatie tegen apenpokken aan voor risicogroepen (08/07/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De Franse Hoge Gezondheidsautoriteit (HAS) beveelt preventieve vaccinatie tegen apenpokken aan voor mensen die een hoog risico lopen om met het virus besmet te raken via seksueel contact. De aanbeveling geldt voor mannen die seks hebben met andere mannen, transseksuelen met meerdere seksuele partners en sekswerkers.
  [naar artikel]
 6. Regering wil volgende week sneller vaccineren, maar hoe moet dat dan? (05/01/2021 - VRT NWS)
  Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (SP.A) vraagt de taskforce vaccinatie om een nieuw plan dat een versnelde vaccinatie tegen COVID-19 mogelijk moet maken. Hoe zo'n versnelling mogelijk kan worden gemaakt, is nog niet helemaal duidelijk. Volgens Yvon Englert, de Franstalige woordvoerder van de taskforce vaccinatie, kan dat door de doses voor de herinneringsvaccins niet drie weken in de diepvriezer te bewaren, maar als eerste dosis aan anderen toe te dienen.
  [naar artikel]
 7. Oostenrijk gaat in lockdown en verplicht vaccinatie vanaf februari (19/11/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Oostenrijk gaat in lockdown en verplicht vaccinatie vanaf februari De Oostenrijkse regering neemt nog ingrijpendere maatregelen dan eerder al aangekondigd om de opstoot van coronabesmettingen tegen te gaan. Het hele land gaat vanaf volgende week in lockdown, zo kondigde bondskanselier Alexander Schallenberg aan. Vanaf februari zullen alle Oostenrijkers zich ook verplicht moeten laten vaccineren. Het gaat om een dubbele primeur: Oostenrijk is het eerste […] Lees dit artikel: Oostenrijk gaat in lockdown en verplicht vaccinatie vanaf februari
  [naar artikel]
 8. Volgende week mogelijk staking bij De Lijn (16/01/2018 - VRT NWS)
  Vanaf volgende week donderdag 25 januari zijn er stakingsacties mogelijk bij vervoersmaatschappij De Lijn. De vakbonden hebben grote vragen bij een reorganisatieplan van de directie. Daardoor kunnen er tegen 2020 meer dan 300 jobs sneuvelen.
  [naar artikel]
 9. Opgelet: er circuleren valse uitnodigingen voor vaccinatie tegen apenpokken (08/06/2022 - Het Belang van Limburg)
  Krijg je een uitnodiging voor een gratis vaccinatie tegen apenpokkken, ga er dan vooral niet op in. Het Agentschap Zorg en Gezondheid zegt dat er helemaal geen vaccinatiecampagne voorzien is tegen het virus.
  [naar artikel]
 10. Opgelet: er circuleren valse uitnodigingen voor vaccinatie tegen apenpokken (08/06/2022 - Het Nieuwsblad)
  Krijg je een uitnodiging voor een gratis vaccinatie tegen apenpokkken, ga er dan vooral niet op in. Het Agentschap Zorg en Gezondheid zegt dat er helemaal geen vaccinatiecampagne voorzien is tegen het virus.
  [naar artikel]
 11. Zo'n 1.100 mensen kunnen volgende week preventief vaccin krijgen tegen apenpokken in Antwerpen  (15/09/2022 - VRT NWS)
  In het vaccinatiecentrum in Antwerpen kunnen volgende week donderdag zo'n 1.100 mensen voor het eerst preventief een vaccin tegen de apenpokken krijgen. Het gaat om een proefproject. Mannen die seks hebben met mannen en die het afgelopen jaar minstens 1 soa hebben gehad, kunnen zich aanmelden voor een vaccin.
  [naar artikel]
 12. Preventieve vaccinatie tegen apenpokken lijkt beste optie (02/08/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Volgens een voorlopige studie van het Instituut voor Tropische Geneeskunde (ITG), die afgelopen donderdag werd gepubliceerd, wordt best elke man met een hoog risico op infectie preventief gevaccineerd tegen apenpokken. Het onderzoek heeft nog geen peer review gekregen, al lijken de Belgische onderzoekers zeker van hun stuk.
  [naar artikel]
 13. Preventieve vaccinatie tegen apenpokken lijkt beste optie (02/08/2022 - Het Belang van Limburg)
  Volgens een voorlopige studie van het Instituut voor Tropische Geneeskunde (ITG), die afgelopen donderdag werd gepubliceerd, wordt best iedere man met een hoog risico op infectie preventief gevaccineerd tegen apenpokken. Het onderzoek heeft nog geen peer review gekregen, al lijken de Belgische onderzoekers zeker van hun stuk.
  [naar artikel]
 14. Oostenrijk voert volgende maand verplichte vaccinatie vanaf 18 jaar in (16/01/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Oostenrijk wil als eerste lidstaat in de Europese Unie, zoals gepland, de verplichte vaccinatie tegen het coronavirus begin februari invoeren. De conservatief-groene regering van bondskanselier Karl Nehammer stelde het wetsontwerp vandaag voor. De regering wil vaccinatie verplichten vanaf 18 jaar, niet vanaf 14 jaar zoals eerder werd gezegd.
  [naar artikel]
 15. Minister Vandenbroucke wil doelgroep apenpokken tegen volgende week vaccineren (10/08/2022 - De Morgen)

  [naar artikel]
 16. Vandaag lente, volgende week mogelijk sneeuw in Vlaanderen (01/04/2021 - De Morgen)
  Na twee opeenvolgende dagtemperatuurrecords (23,9 graden in Ukkel) gaat het kwik rond Pasen flink omlaag. Berg de winterjas nog niet op, want vanaf paasmaandag liggen de winterse minima rond het vriespunt. In de Ardennen is een sneeuwtapijt vanaf midden volgende week mogelijk.
  [naar artikel]
 17. Geen symptomen, maar wel hoogrisicocontact gehad? Vanaf maandag kan je je weer laten testen, maar énkel in testcentrum (17/11/2020 - VRT NWS)
  Wie een hoogrisicocontact heeft gehad met een coronapatiënt en geen symptomen heeft, zal zich vanaf volgende week maandag opnieuw kunnen laten testen. Net als vroeger, dus, al is er wel een verschil. Mensen zonder symptomen zullen voortaan rechtstreeks naar een testcentrum kunnen, zonder tussenkomst van een huisarts.
  [naar artikel]
 18. Taskforce Vaccinatie: 'Wie nu vaccin weigert, krijgt in volgende fase nog een kans' (27/03/2021 - Knack)
  Wie tijdens de huidige fase wordt uitgenodigd voor een vaccinatie tegen het coronavirus maar dat om welke reden dan ook weigert, zal later nog een nieuwe kans tot vaccinatie krijgen. Dat heeft de Taskforce Vaccinatie zaterdag bevestigd, na geruchten van het tegendeel eerder deze week.
  [naar artikel]
 19. Regering vraagt taskforce om versnelling vaccinatiecampagne vanaf volgende week (05/01/2021 - Knack)
  Premier Alexander De Croo (Open Vld) en minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (sp.a) hebben de taskforce vaccinatie gevraagd om de campagne vanaf volgende week te versnellen. "Er mogen geen vaccins blijven liggen", zei Vandenbroucke dinsdag in de bevoegde Kamercommissie.
  [naar artikel]
 20. Vaccinatie tegen apenpokken versnelt: al 1.100 mensen hebben zich laten vaccineren (24/08/2022 - VRT NWS)
  Tot nu toe zijn er in ons land al 1.100 van de beschikbare 3.200 vaccins tegen apenpokken toegediend. Dokter Stefaan Van der Borcht van de Risk Management Group waarschuwt dat het vaccin geen wonderoplossing is om niet besmet te raken en dat mensen met andere woorden ook een eigen verantwoordelijkheid dragen om niet besmet te raken.
  [naar artikel]
 21. Proefproject in Antwerpen met preventieve vaccinatie tegen apenpokken (15/09/2022 - Het Belang van Limburg)
  Volgende week donderdag 22 september start in Antwerpen een proefproject waarbij 1.120 mensen zich preventief kunnen laten vaccineren tegen het apenpokkenvirus. Dat meldt Vlaams minister van Volksgezondheid Hilde Crevits. Het gaat om mannen die seks hebben met mannen en het voorbije jaar minstens 1 soa hebben gehad. Daarmee zullen in Vlaanderen ook mensen die niet besmet zijn met het virus gevaccineerd worden.
  [naar artikel]
 22. Proefproject in Antwerpen met preventieve vaccinatie tegen apenpokken (15/09/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Volgende week donderdag 22 september start in Antwerpen een proefproject waarbij 800 mensen zich preventief kunnen laten vaccineren tegen het apenpokkenvirus. Dat meldt Vlaams minister van Volksgezondheid Hilde Crevits. Het gaat om mannen die seks hebben met mannen en het voorbije jaar minstens 1 soa hebben gehad. Daarmee zullen in Vlaanderen ook mensen die niet besmet zijn met het virus gevaccineerd worden.
  [naar artikel]
 23. Opgelet voor valse berichten over apenpokkenvaccinatie: “Er gebeurt momenteel geen vaccinatie” (30/05/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Het Vlaams agentschap voor Zorg en Gezondheid waarschuwt in een persbericht voor brieven en mails die beweren vaccinatie tegen het apenpokkenvirus aan te bieden. Dit zijn valse berichten. Er gebeurt momenteel geen vaccinatie tegen apenpokken, klinkt het.
  [naar artikel]
 24. Vaccinatie tegen apenpokken wordt uitgebreid naar risicogroepen (29/07/2022 - De Standaard)
  De vaccinatie tegen het apenpokkenvirus in ons land wordt uitgebreid. De Risk Management Group geeft bijkomende risicogroepen de kans om zich preventief te laten vaccineren, en dat niet langer alleen na een hoogrisico-contact.
  [naar artikel]
 25. Volgende week mogelijk 15 centimeter sneeuw in de Ardennen, ook in Vlaanderen kans op winterse neerslag (01/04/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Na twee opeenvolgende dagtemperatuurrecords (23,9 graden in Ukkel) gaat het kwik rond Pasen flink omlaag. Berg de winterjas nog niet op, want vanaf paasmaandag liggen de winterse minima rond het vriespunt. In de Ardennen is een sneeuwtapijt vanaf midden volgende week mogelijk.
  [naar artikel]
 26. Alles wat je wil weten over corona-vaccinatie bij de apotheker (24/10/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Vanaf volgende week dinsdag kan je ook bij de apotheek terecht voor je corona-vaccinatie, ook als je er nog nooit één hebt gekregen. Experts beantwoorden alle vragen omtrent de nieuwe mogelijkheid.
  [naar artikel]
 27. Herinschrijven voor inhaalmoment vaccinatie kan vanaf volgende week: zo zal het werken (25/06/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Vanaf volgende week dinsdag of woensdag start Vlaanderen met de inhaalronde voor wie zijn uitnodiging voor een coronavaccin heeft laten passeren, of de eerste keer expliciet zijn uitnodiging geweigerd heeft. Het gaat om een groep van ongeveer 300.000 personen, inschrijven zal via de Qvax-reservelijst kunnen.
  [naar artikel]
 28. Opnieuw grote onzekerheid over vaccinatie zorgpersoneel ziekenhuizen: mogelijk ook volgende week nul nieuwe inentingen (09/02/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Ook voor volgende week is er grote onzekerheid over de vaccinaties van het zorgpersoneel in de Vlaamse ziekenhuizen. Het is niet duidelijk of en hoeveel dosissen vaccinproducent Moderna zal leveren, zei minister Wouter Beke (CD&V) zonet in de commissie Welzijn. Mogelijk volgt er in heel februari zelfs geen enkele levering meer.
  [naar artikel]
 29. Groeiende vraag naar apenpokken­vaccin botst op te beperkte stock (29/07/2022 - De Standaard)
  Onder homomannen is de vraag naar het vaccin tegen apen­pokken groot. Te groot voor de kleine stock die ons land heeft. ‘Met een vaccinatie tegen apenpokken zou ik toch al één zorg minder hebben.’
  [naar artikel]
 30. Vlaamse overheid waarschuwt: valse uitnodigingen voor vaccinatie tegen apenpokken in omloop (30/05/2022 - VRT NWS)
  De Vlaamse overheid waarschuwt voor een nieuw soort phishingberichten dat de ronde doet. Daarin wordt opgeroepen om je te registreren voor een vaccin tegen de apenpokken, maar de link waarop je moet klikken is vals. De Vlaamse overheid benadrukt dat er momenteel niet gevaccineerd wordt tegen het virus.
  [naar artikel]
 31. Voorlopige studie: preventieve vaccinatie tegen apenpokken lijkt beste optie (02/08/2022 - De Morgen)

  [naar artikel]
 32. Er is maar één bedrijf op aarde dat vaccins tegen apenpokken kan maken (31/07/2022 - Express)
  Terwijl de apenpokken verder oprukken, neemt de vraag naar vaccins tegen het virus toe. Een piepklein Deens bedrijf is de enige leverancier. De uitbraak van apenpokken blijft zich uitbreiden. Op 23 juli bestempelde de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) de apenpokken al als een internationale medische noodsituatie. Het is de tweede keer op twee jaar tijd dat de […]
  [naar artikel]
 33. België koopt nog 30.000 vaccindosissen tegen de apenpokken (16/07/2022 - VRT NWS)
  België koopt nog eens 30.000 vaccindosissen tegen het apenpokkenvirus. Dat laat minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) weten. "Zodra we de extra dosissen ontvangen, hopelijk vroeg in het najaar, gaan we meer risicopersonen kunnen uitnodigen voor vaccinatie." In ons land raakten ondertussen al 224 mensen besmet met de apenpokken.
  [naar artikel]
 34. Ook voor volgende week grote onzekerheid over vaccinatie zorgpersoneel ziekenhuizen: mogelijk opnieuw nul nieuwe inentingen (09/02/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Ook voor volgende week is er grote onzekerheid over de vaccinaties van het zorgpersoneel in de Vlaamse ziekenhuizen. Het is niet duidelijk of en hoeveel dosissen vaccinproducent Moderna zal leveren, zei minister Wouter Beke (CD&V) zonet in de commissie Welzijn. Mogelijk volgt er in heel februari zelfs geen enkele levering meer.
  [naar artikel]
 35. “Britten krijgen vanaf volgende maand derde coronaprik” (02/08/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Zo'n 32 miljoen inwoners van Groot-Brittannië komen vanaf volgende maand in aanmerking voor een derde vaccinatie tegen het coronavirus. Dat meldt de Britse krant The Telegraph.
  [naar artikel]
 36. België rekent volgende week op recordlevering van 900.000 coronavaccins (24/04/2021 - Het Belang van Limburg)
  De vaccinatiecampagne in ons land krijgt volgende week een stevig duwtje in de rug. Op de wekelijkse persbriefing maakte Dirk Ramaekers, hoofd van de taskforce vaccinatie, bekend dat er 898.230 vaccins geleverd worden. De levering van de vaccins van Johnson & Johnson heeft mogelijk wel wat vertraging, maar die wordt ingehaald.
  [naar artikel]
 37. België rekent volgende week op recordlevering van 900.000 coronavaccins (24/04/2021 - Het Nieuwsblad)
  De vaccinatiecampagne in ons land krijgt volgende week een stevig duwtje in de rug. Op de wekelijkse persbriefing maakte Dirk Ramaekers, hoofd van de taskforce vaccinatie, bekend dat er 898.230 vaccins geleverd worden. De levering van de vaccins van Johnson & Johnson heeft mogelijk wel wat vertraging, maar die wordt ingehaald.
  [naar artikel]
 38. Experten willen onmiddellijke test na hoogrisicocontact: “Belangrijk om verspreiding tegen te gaan” (14/01/2021 - Het Nieuwsblad)
  De ministers van Volksgezondheid beslissen deze week nog of mensen na een hoogrisicocontact onmiddellijk moeten worden getest of niet. Tot nu gebeurt dat uit gebrek aan testcapaciteit pas op dag zeven en gaat er vaak belangrijke informatie verloren om verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.
  [naar artikel]
 39. Vanaf zondag lenteweer, volgende week mogelijk 20 graden (23/03/2021 - Het Laatste Nieuws)
  We krijgen vandaag al iets beter en zachter weer. Dinsdag blijft het droog, maar ook vaak bewolkt. In de voormiddag en avond zijn er opklaringen mogelijk, die in het westen soms breed kunnen zijn. De maxima liggen tussen 11 of 12 graden, voorspelt het KMI. Vanaf zondag wordt het beter, en volgende week gaan we richting 20 graden.
  [naar artikel]
 40. Krijgen we volgende week een hittegolf? Dit zegt onze weerman Frank Duboccage (07/07/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Vanaf volgende week schieten de temperaturen de hoogte in. Dat meldt weerman Frank Duboccage vandaag. Maandag stijgt het kwik tot 25 graden en vanaf dan zal het een langere periode zo warm of nog warmer worden. Eind volgende week kan het kwik mogelijk 30 graden bereiken. Als dat drie dagen of langer aanhoudt, dan is er sprake van een hittegolf.
  [naar artikel]
 41. Vaccinatie tegen apenpokken wordt uitgebreid: preventieve prik voor risicogroepen door tekort aan vaccins (29/07/2022 - De Morgen)

  [naar artikel]
 42. Regering vraagt taskforce om versnelling vaccinaties vanaf volgende week: “Er mogen geen vaccins in de diepvries blijven liggen” (05/01/2021 - Het Nieuwsblad)
  Premier Alexander De Croo en minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke hebben de taskforce vaccinatie gevraagd om de campagne vanaf volgende week te versnellen. “Er mogen geen vaccins blijven liggen”, zei Vandenbroucke dinsdag in de bevoegde Kamercommissie.
  [naar artikel]
 43. België krijgt volgende week recordlevering van 900.000 vaccins (24/04/2021 - De Tijd)
  15:35 De vaccinatiecampagne in ons land krijgt volgende week een stevige duw in de rug. Er worden volgende week 898.230 vaccins geleverd. Dat maakte Dirk Ramaekers, hoofd van de taskforce vaccinatie, bekend...
  [naar artikel]
 44. KIJK LIVE. Volg hier de persconferentie van Nationaal Crisiscentrum (02/12/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Het Verenigd Koninkrijk is het eerste land ter wereld dat goedkeuring heeft gegeven voor vaccinatie met het Pfizer/BioNTech-vaccin. Het middel moet vanaf volgende week beschikbaar zijn. In ons land worden ten vroegste halfweg januari vaccins tegen Covid-19 verwacht. Mogelijk kan er dan ook al gevaccineerd worden. Volg alle ontwikkelingen over het coronavirus in dit liveblog.
  [naar artikel]
 45. Vanaf volgende week kunnen ook 16- en 17-jarigen zich inschrijven op reservelijst vaccinaties (11/06/2021 - Het Belang van Limburg)
  Het wordt vanaf volgende week mogelijk voor 16- en 17-jarigen om zich in te schrijven op QVax, de lijst waarlangs Vlaanderen mensen oproept wanneer een vaccinatiecentrum doses over heeft. Die groep krijgt het vaccin van Pfizer/BioNTech.
  [naar artikel]
 46. Vanaf volgende week kunnen ook 16- en 17-jarigen zich inschrijven op reservelijst vaccinaties (11/06/2021 - Het Nieuwsblad)
  Het wordt vanaf volgende week mogelijk voor 16- en 17-jarigen om zich in te schrijven op QVax, de lijst waarlangs Vlaanderen mensen oproept wanneer een vaccinatiecentrum doses over heeft. Die groep krijgt het vaccin van Pfizer/BioNTech.
  [naar artikel]
 47. ‘32 miljoen Britten krijgen vanaf volgende maand derde coronaprik’ (02/08/2021 - De Morgen)
  Zo'n 32 miljoen inwoners van Groot-Brittannië komen vanaf volgende maand in aanmerking voor een derde vaccinatie tegen het coronavirus. Dat meldt de Britse krant The Telegraph.
  [naar artikel]

Voor meer informatie of contact e-mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy