LIVE. Meeste kansen voor Union tegen Charleroi, maar beste redding van Moris: 0-0 halfweg

29/07/2022 - 21:52
"• 2de speeldag • Stade Joseph Marien • Aftrap: 20u45 • Vicekampioen Union wacht nog op eerste zege"

1. LIVE. Union meteen onder druk, Moris brengt redding op vrijschop Barisic (02/08/2022 - Het Laatste Nieuws)

• Derde kwalificatieronde Champions League (heen) • Den Dreef in Leuven • Union klopte overtuigend Charleroi, Rangers vlot over Livingston • LIVE OP VTM 2 [naar artikel]

2. De ongeziene goal in Union-Club die volgens Moris afgekeurd had moeten worden: "Dit heb ik nog nooit gezien" (21/04/2024 - Sporza)

Ai, ai, Athony Moris. De doelman is niet aan zijn beste weken bezig bij Union en dat bleek tegen Club Brugge nog maar eens. In de 52e minuut wilde de Luxemburger (te) snel uittrappen, maar hij mikte zijn schot vol tegen een uitgestoken been van Hugo Vetlesen. En zo verdween de bal in eigen doel. "Ik begrijp er niks van", zocht Moris achteraf zelf naar antwoorden. [naar artikel]

3. De opmerkelijke goal in Union-Club die volgens Moris afgekeurd had moeten worden: "Dit heb ik nog nooit gezien" (22/04/2024 - Sporza)

Ai, ai, Anthony Moris. De doelman is niet aan zijn beste weken bezig bij Union en dat bleek tegen Club Brugge nog maar eens. In de 52e minuut wilde de Luxemburger (te) snel uittrappen, maar hij mikte zijn schot vol tegen een uitgestoken been van Hugo Vetlesen. En zo verdween de bal in eigen doel. "Ik begrijp er niks van", zocht Moris achteraf zelf naar antwoorden. [naar artikel]

4. LIVE. Antwerp heeft de beste kansen via Frey, maar Moris staat telkens pal (01/05/2022 - Het Laatste Nieuws)

Komt Union alweer een stapje dichter bij de landstitel? De volgende opdracht is Antwerp, uit. Union heeft vertrouwen, want kan een onwaarschijnlijk rapport van 44 op 51 op verplaatsing voorleggen. Winnen ze ook op de Bosuil? Volg de aanloop en de match zelf op deze pagina! [naar artikel]

5. De ongeziene goal in Union - Club: Moris trapt bal tegen Vetlesen en zorgt zo voor 0-1 (21/04/2024 - Sporza)

Ai, ai, Athony Moris. De doelman is niet aan zijn beste weken bezig bij Union en dat bleek tegen Club Brugge nog maar eens. In de 52e minuut wilde de Luxemburger (te) snel uittrappen, maar hij mikte zijn schot vol tegen een uitgestoken been van Hugo Vetlesen. En de bal verdween zowaar in doel. Ongezien. [naar artikel]

6. LIVE. Beste kansen voor Union in eerste kwartier tegen Charleroi, maar nog geen goals in Dudenpark (29/07/2022 - Het Laatste Nieuws)

• 2de speeldag • Stade Joseph Marien • Aftrap: 20u45 • Vicekampioen Union wacht nog op eerste zege [naar artikel]

7. Football Talk. Union heeft deal met OHL voor Europa League-duels - Moris langer bij Union (25/08/2022 - Het Laatste Nieuws)

Anthony Moris (32) verdedigt ook de komende jaren het doel van vicekampioen Union. De Luxemburgse doelman verlengde zijn contract in het Dudenpark tot 2026, met optie op een extra jaar. Moris speelt sinds de zomer van 2020 voor Union en groeide in die periode uit tot een sterkhouder. Vorig seizoen hield-ie maar liefst 17 keer de nul, waarmee hij een groot aandeel had in de tweede plek van z'n ploeg. [naar artikel]

8. De ongeziene goal in Union-Club die volgens Moris afgekeurd had moeten worden: "Ik begrijp er niks van" (21/04/2024 - Sporza)

Ai, ai, Athony Moris. De doelman is niet aan zijn beste weken bezig bij Union en dat bleek tegen Club Brugge nog maar eens. In de 52e minuut wilde de Luxemburger (te) snel uittrappen, maar hij mikte zijn schot vol tegen een uitgestoken been van Hugo Vetlesen. En zo verdween de bal in eigen doel. "Elke week zie je zulke fases afgekeurd worden, toch?", zocht hij zelf naar antwoorden. [naar artikel]

9. Een geluk bij een ongeluk: uitstel van bekermatch is uitstekend nieuws voor Union-doelman Anthony Moris, ook opsteker voor Anderlecht-duo (17/01/2024 - Het Belang van Limburg)

Eerste doelman Anthony Moris was normaal gezien geschorst voor het bekerduel tegen Anderlecht woensdagavond. Door de slechte weersomstandigheden wordt die kwartfinale echter een week later pas afgewerkt en dus schuift de schorsing van Moris op naar de eerstvolgende wedstrijd van Union. [naar artikel]

10. Union ontsnapt door late goals tegen SK Beveren, dat baalt om gemiste kansen (07/12/2023 - Sporza)

Union is ontsnapt door het kleinste bekergaatje tegen SK Beveren. De tweedeklasser verkocht zijn huid duur en kreeg zelfs de beste kansen tegen de leider uit 1A, maar kreeg in het slot het deksel op de neus. Een owngoal en een treffer van Amoura stuurden Union naar de laatste 8. [naar artikel]

11. VIDEO. Dit is het oordeel van Referee Department over veelbesproken doelpunt van Vetlesen tegen Union-doelman Moris (22/04/2024 - Het Belang van Limburg)

Bij Union waren ze er niet over te spreken dat het openingsdoelpunt van Club Brugge, gescoord door Hugo Vetlesen, werd goedgekeurd. Maar het Referee Department is duidelijk: Vetlesen maakte geen beweging om Anthony Moris te hinderen bij zijn uittrap, de Union-doelman had ruimte genoeg, maar trapte de bal op de Club Bugge-speler. [naar artikel]

12. Onwaarschijnlijke goal voorbode van nieuwe nederlaag Union: doelman Moris trapt bal pardoes op Vetlesen (21/04/2024 - Het Laatste Nieuws)

Ongezien, de openingsgoal van Club Brugge in Union. Moris wilde snel uittrappen, maar schoot pardoes tegen het uitgestoken been van Vetlesen aan. De 0-1 hobbelde binnen. Het bleek de voorbode van de 1-2 nederlaag. [naar artikel]

13. Met deze geweldige reflex op de lijn redde doelman Anthony Moris in de 96e minuut de meubelen voor Union (24/07/2022 - Het Belang van Limburg)

Sint-Truiden en Union Sint-Gillis hebben zaterdagavond in hun opener van de nieuwe voetbaljaargang in de Jupiler Pro League 1-1 gelijkgespeeld op Stayen. De vicekampioen moet daar doelpuntenmaker Simon Adingra voor bedanken, maar zeker ook doelman Anthony Moris. Met een geweldige reflex op de lijn redde Moris in de 96e (!) minuut immers nog een punt voor Union: [naar artikel]

14. LIVE UNION-ANTWERP. Ekkelenkamp schiet beste kans van de wedstrijd over de kooi van Moris - Nilsson besluit naast (01/02/2023 - Het Laatste Nieuws)

• Aftrap: 20u45 • Dudenpark • Halve finale Croky Cup • Twee weken geleden werd het nog 2-0 voor Union in de competitie [naar artikel]

15. Union-doelman Anthony Moris geschokt door gedrag Eupen-fans: “Het is triest als kinderen van zeven, acht of negen jaar je beledigen” (18/09/2022 - Het Laatste Nieuws)

Union-doelman Anthony Moris reageerde erg emotioneel na de late zege van Union, én haalde met gebaren zijn gram tegenover Eupenfans die hem de hele wedstrijd viseerden: “Ik ben ook maar menselijk. Mijn reactie was niet het beste, maar ik was geraakt door alles wat ze naar mijn hoofd geslingerd hebben. Ik ben geschokt dat kinderen mij beledigen.” [naar artikel]

16. VIDEO. Van held naar antiheld: Anthony Moris houdt Mo Salah met knappe redding van de 1-0, maar gaat daarna pijnlijk in de fout bij tegendoelpunt (05/10/2023 - Het Belang van Limburg)

Van held naar antiheld: Anthony Moris heeft er op Anfield een bewogen eerste helft opzitten. Na vijf minuten kwam hij oog in oog te staan met Mo Salah, maar Moris pakte uit met een knappe redding. De Luxemburgse goalie leek op weg om een foutloze eerste helft te keepen, tot hij enkele minuten voor rust een schot van Trent Alexander-Arnold loste. Ryan Gravenberch pakte het geschenk met plezier uit: 1-0 voor Liverpool. [naar artikel]

17. Union-keeper Moris krijgt op Anfield vervelende laser in de ogen (en reageert met vette knipoog naar Klopp) (06/10/2023 - Het Laatste Nieuws)

Anthony Moris (33) kreeg in Liverpool af te rekenen met een laser. Een toeschouwer richtte bij een fase in de tweede helft een fel groen licht in het gezicht van de Union-doelman. Moris wees de scheidsrechter op het voorval en zegt nu - ludiek verwijzend naar Klopp: “Herspeel de wedstrijd.” [naar artikel]

18. LIVE: Tienkoppig Union geeft gouden driepunter nog uit handen tegen Antwerp na flater Moris in blessuretijd (17/03/2024 - Sporza)

De slotspeeldag van de reguliere competitie in de Jupiler Pro League serveert nog een heuse topper, met het duel tussen regerend landskampioen Antwerp en leider Union. Volg de wedstrijd hier live vanaf 16.00 uur. [naar artikel]

19. Karel Geraerts optimistisch over kansen tegen Rangers: “Zij zijn grote favoriet, maar Union zal geen plankenkoorts hebben” (01/08/2022 - Het Laatste Nieuws)

20. LIVE UNION-STVV. Union moet het zonder Amoura, Moris, Lapoussin en Vanhoutte doen, Lindner meteen in doel bij de leider (21/01/2024 - Het Laatste Nieuws)

Union dook als leider en met een reeks van 14 ongeslagen competitiematchen op rij de winterstop in. Gaat de koploper op dat elan door tegen STVV? Volg de wedstrijd in onze liveblog! [naar artikel]

21. ONZE PUNTEN. Pechvogel van de avond is toch de uitblinker bij Union, middenvelder valt door de mand (05/10/2023 - Het Belang van Limburg)

Een stunt zat er niet in op Anfield, maar Union is alleszins niet van de mat gespeeld tegen Liverpool. Een flater van Moris leverde de thuisploeg de drie punten op, maar toch was de Luxemburgse goalie de beste man bij de Brusselaars. [naar artikel]

22. Union behoudt vertrouwen in doelman Anthony Moris: Luxemburger staat ook tegen Antwerp gewoon in doel (23/04/2024 - Het Belang van Limburg)

Behoudens grote verrassingen staat Anthony Moris (33) ook donderdag tijdens de clash tegen Antwerp gewoon onder de lat bij Union. Ook na zijn fouten van de voorbije weken behouden de Brusselaars het vertrouwen in hun keeper en daar hebben ze een goede reden voor. [naar artikel]

23. “Het is elk weekend wel iets’: Moris vol ongeloof dat onwaarschijnlijke tegengoal telt, maar onze huisref ziet geldig doelpunt (21/04/2024 - Het Laatste Nieuws)

Ongezien, de openingsgoal van Club Brugge in Union. Moris wilde snel uittrappen, maar schoot tegen het uitgestoken been van Vetlesen aan. De 0-1 hobbelde binnen. Het bleek de voorbode van de 1-2 nederlaag. Achteraf begreep Moris er niets van, hij vond dat de goal moest afgekeurd worden. Maar volgens onze huisref Tim Pots nam scheidsrechter Vergoote de juiste beslissing. [naar artikel]

24. “Het zijn geen flaters, hé”: Philippe Vande Walle verdedigt Union-doelman Anthony Moris na fouten van de voorbije weken (16/04/2024 - Het Belang van Limburg)

Anthony Moris (33) kent door fouten tegen Antwerp, Genk en Anderlecht niet zijn beste weken bij Union. Mentor en ex-doelman Philippe Vande Walle neemt evenwel de verdediging van de keeper op zich. “Meevoetballend behoort hij tot de besten van Europa.” [naar artikel]

25. LIVEBLOG FENERBAHCE-UNION. Rusten geblazen: moedig Union - met de meeste kansen - kijkt nog steeds tegen 3-0-achterstand aan (14/03/2024 - Het Laatste Nieuws)

Union trekt naar Turkije voor de terugronde van achtste finales van de Conference League. De Brusselaars moeten een 3-0-achterstand proberen recht te zetten tegen het Fenerbahçe van Rode Duivel Michy Batshuayi. Wat kan Union in deze ‘mission impossible’? [naar artikel]