De beste Belgische krantenkoppen, elke minuut geupdate.

Voorzitter KS Vriendenkring komt terug op zijn woorden: “Geld toch niet naar maffia”

Het Belang van Limburg

16/09/2022 - 10:18

“Er is nooit één eurocent betaald aan wie dan ook met slechte bedoelingen.” Dat staat in de mail die de leden van de KS Vriendenkring gisteren kregen. Ad interim voorzitter Eddy Melis heeft het over een foute interpretatie toen hij bekend maakte dat de maffia het geld had. Inmiddels is er ook een steunfonds voor Michel Dylst opgericht.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HET BELANG VAN LIMBURG

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Eddy Melis: “Geld van KS Vriendenkring ging naar maffia die leven van Michel Dylst bedreigde” (11/09/2022 - Het Belang van Limburg)
  “Er is geld van de KS Vriendenkring naar de maffia gegaan omdat die het leven van onze voorzitter Michel Dylst bedreigde.” Dat zei ad interim voorzitter Eddy Melis tijdens een bijeenkomst met zo’n 3.500 mijnwerkers in Houthalen.
  [naar artikel]
 2. Interim-voorzitter blijft bij zijn verhaal: “Michel Dylst is vergiftigd, gemolesteerd en bedreigd door de maffia” (13/09/2022 - Het Belang van Limburg)
  Hoewel het parket voorlopig geen aanwijzingen heeft dat de maffia achter Michel Dylst zou hebben gezeten, blijft interim-voorzitter Eddy Melis van de KS Vriendenkring bij zijn verhaal: “Onze voorzitter is vergiftigd, gemolesteerd en bedreigd door de maffia.”
  [naar artikel]
 3. Niet alle oud-mijnwerkers geloven bedreigingverhaal: “Hongaarse maffia? Zever in pakjes” (13/09/2022 - Het Belang van Limburg)
  De saga rond Michel Dylst, die volgens de KS Vriendenkring door de maffia werd bedreigd, leidt tot stijgend ongeloof bij verschillende oud-mijnwerkers en leden van de vzw. “Er zijn er maar weinig die hun mond durven opentrekken, maar dit zaakje stinkt”, klinkt het.
  [naar artikel]
 4. 150 leden van KS Vriendenkring steunen voorzitter: “Als één blok achter het bestuur” (08/09/2022 - Het Belang van Limburg)
  Aan de mijnsite in Heusden-Zolder zijn donderdagmiddag ruim 150 leden van de KS Vriendenkring samengekomen. Secretaris Eddy Melis had opgeroepen om er om 12.30 uur samen te komen om hun voorzitter te steunen.
  [naar artikel]
 5. RTBF-reportage komt met onthullingen over Belgisch voetbal: “Een clubleider zei: ‘Mogi Bayat bood horloges aan in ruil voor transfers’” (28/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  “Omerta, geld, corruptie, leugens: de voetbalwereld heeft veel van de maffia.” Tot die conclusie komt RTBF-journalist Thierry Luthers (62) – zeg maar de Waalse Frank Raes – na twee jaar graven in de stinkende krochten van het Belgisch voetbal. ­Morgen komt zijn documentaire ‘Milieu du terrain’ uit. “Een groot deel gaat over de broers-Bayat. Mehdi is niet enkel uit familiale omstandigheden ­gestopt als voorzitter van de bond…”
  [naar artikel]
 6. Hein Vanhaezebrouck slaat terug na harde woorden van zijn voorzitter: “Of we nog verder kunnen zo? Ik moet daar niet over beslissen” (16/10/2022 - Het Belang van Limburg)
  Hein Vanhaezebrouck laat de harde woorden van voorzitter Ivan De Witte na de 4-2 tegen Djurgården niet zomaar over zich heen gaan. En dus beet hij, na een 3-0-overwinning tegen KV Mechelen, terug. Neen, de wind is nog niet gaan liggen in Gent, integendeel.
  [naar artikel]
 7. Hein Vanhaezebrouck slaat terug na harde woorden van zijn voorzitter: “Of we nog verder kunnen zo? Ik moet daar niet over beslissen” (16/10/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Hein Vanhaezebrouck laat de harde woorden van voorzitter Ivan De Witte na de 4-2 tegen Djurgården niet zomaar over zich heen gaan. En dus beet hij, na een 3-0-overwinning tegen KV Mechelen, terug. Neen, de wind is nog niet gaan liggen in Gent, integendeel.
  [naar artikel]
 8. Van Peteghem (CD&V) dient Bouchez (MR) van antwoord: "Dat zijn woorden die ik niet aanvaard” (19/06/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Het ging er afgelopen weken weer stevig aan toe in de Vivaldi-regering. Minister van Financiën Vincent Van Peteghem (cd&v) komt in VTM NIEUWS terug op de beschuldigingen van MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez (MR) aan zijn adres. Bouchez vergeleek de fiscus met de Stasi, de inlichtingendienst van de voormalige communistische Duitse Democratische Republiek. “Dat zijn woorden die ik niet aanvaard over mijn administratie”, zegt Van Peteghem duidelijk.
  [naar artikel]
 9. Ex-mijnwerkers dienen zelf een klacht in tegen bestuur KS-Vriendenkring (24/11/2022 - VRT NWS)
  De jongste dagen hebben al verschillende ex-mijnwerkers een klacht met burgerlijke partijstelling ingediend tegen het bestuur van KS-Vriendenkring. Aanleiding is de 'zaak Dylst' en het onderzoek naar de financiële transacties binnen de KS Vriendenkring, zij willen weten wat er met de lidgelden van de mijnwerkers is gebeurd. Ex-voorzitter Dylst zit nog in de cel in een onderzoek naar verduistering van geld van de vereniging.
  [naar artikel]
 10. Mijnwerkers: “Limburg heeft recht op 1,6 miljard euro van de mijnen” (03/12/2021 - Het Belang van Limburg)
  “Vlaanderen en Limburg hebben elk nog recht op 1,6 miljard euro.” Dat zegt Michel Dylst, voorzitter van de KS Vriendenkring, de dag voor Sint-Barbara, patroonheilige van de mijnwerkers. Hij roept jonge politici op zich het KS-dossier aan te trekken. “Anders lopen we het geld mis.”
  [naar artikel]
 11. Paul Magnette wil e-commerce dan toch niet uitbannen: “Daar is natuurlijk geen sprake van” (08/02/2022 - Het Laatste Nieuws)
  PS-voorzitter Paul Magnette komt in een interview met Sudinfo terug op zijn uitlatingen die hij gisteren in Humo deed. “Laat België maar een land worden zonder e-commerce”, verklaarde Magnette in het magazine. “Er is geen sprake van om alle e-commerce uit te bannen”, verduidelijkt de socialistische voorzitter vandaag.
  [naar artikel]
 12. INTERVIEW. PS-voorzitter Paul Magnette wil verlaagd energietarief voor wie minder dan 2.450 euro netto verdient: “Tijdens de oorlog zeggen we toch ook niet: tiens, er is geen geld om geweren te kopen” (07/09/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Volgens PS-voorzitter Paul Magnette moeten we tijdens deze energiecrisis niet te veel naar onze begroting kijken. “Het zal kosten wat het moet kosten. Ik zie dat sommigen zeggen dat er geen geld is om maatregelen te nemen. Maar aan de vooravond van de oorlog hebben we toch ook niet gezegd: ‘tiens, we hebben geen geld om geweren te kopen’?”
  [naar artikel]
 13. Geen Mega-klant, maar toch eist deurwaarder dat facturen betaald worden: “Het is te zot voor woorden” (04/11/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Stel je voor: je bent geen klant bij energieleverancier Mega en toch krijg je facturen in de bus. Als je weigert te betalen, komt er een deurwaarder aan te pas. Het lijkt pure kafka, en toch gebeurde het bij Siegfried en Joyce. “Het is te zot voor woorden. Toen we naar Mega belden, zeiden ze me dat ik bij de deurwaarder moest zijn.” Maar wat doe je nu best bij zo'n brief van de deurwaarder? Voorlopig betalen of net niet?
  [naar artikel]
 14. 70 miljard euro zwart geld gaat elk jaar rond in België, maar wie zijn de grootste foefelaars? “Onderschat de gewone man niet” (15/11/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Zo’n 15,4 procent van wat we in ons land produceren, gebeurt in het zwart. Met andere woorden: de Belgische schaduweconomie bedraagt elk jaar 70,77 miljard euro, terwijl op bankrekeningen nog eens 44,6 miljard euro aan zwart geld geparkeerd staat. “Wij Belgen zijn cracks als het over zwart geld gaat”, zegt professor fiscaal recht Michel Maus. Hoe komt dat toch? Wie zijn de grootste foefelaars? En waarom blijven we ook in het zwart betalen wanneer dat financieel mínder interessant is?
  [naar artikel]
 15. Paul Magnette wil e-commerce dan toch niet uitbannen (08/02/2022 - Het Belang van Limburg)
  PS-voorzitter Paul Magnette komt dinsdag in een interview met Sudinfo terug op zijn uitlatingen van daags voordien in Humo. “Laat België maar een land worden zonder e-commerce”, verklaarde Magnette in het magazine. “Er is geen sprake van om alle e-commerce uit te bannen”, verduidelijkt de socialistische voorzitter dinsdag
  [naar artikel]
 16. Leden stellen vragen bij constante steun die KS Vriendenkring vroeg: “Erger dan incassobureau” (08/09/2022 - Het Belang van Limburg)
  Hoewel de meeste leden van de KS Vriendenkring als een blok achter hun voorzitter blijven staan, stellen sommigen zich vragen bij de financiële steun die keer op keer werd gevraagd. “Ze drongen aan om meer te geven, nog erger dan een incassobureau”, klinkt het.
  [naar artikel]
 17. KS Vriendenkring wordt vervangen door Europese mijnwerkersvereniging: “Dylst heeft zich niet verrijkt” (19/09/2022 - Het Belang van Limburg)
  In aanwezigheid van zo’n 5.000 mijnwerkers heeft ad interim voorzitter Eddy Melis bekend gemaakt dat de KS Vriendenkring wordt opgedoekt en vervangen door een Europese Mijnwerkersvereniging. “Michel Dylst heeft zich niet persoonlijk verrijkt”, zei Melis nog.
  [naar artikel]
 18. Pensioendienst waarschuwt kompels die geld blijven storten aan vzw KS Vriendenkring (29/11/2022 - Het Belang van Limburg)
  De Pensioendienst waarschuwt ex-mijnwerkers voor de vraag om financiële steun vanuit de vzw KS Vriendenkring. Die kwam met valse beloftes en agressieve communicatie om kompels te overtuigen geld te blijven storten. Voorzitter Michel Dylst zit sinds september vast op verdenking van het verduisteren van meer dan 2,5 miljoen euro vzw-gelden.
  [naar artikel]
 19. Man die winkeluitbaters 50.000 euro leent, verliest geduld: "Ze betaalden terug met emmers vol centjes en dat bleef maar aanslepen” (03/12/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Een 44-jarige Torhoutenaar riskeert 18 maanden cel voor de afpersing van de zaakvoerders van een buurtwinkel. Hij leende de slachtoffers 50.000 euro, maar kreeg z’n geld niet terug en dreigde zelfs de Russische maffia op hen af te sturen. “Die mannen betaalden hem terug met emmers vol centjes en dat bleef maar aanslepen”, stelde z’n advocaat.
  [naar artikel]
 20. Vanaken of Nainggolan, wie blijkt straks z’n geld het meest waard? “Gheysens’ uitspraak was wellicht niet slecht bedoeld, maar wel ongelukkig” (23/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  “Liever Nainggolan voor twee miljoen dan Vanaken voor drie.” Woorden van voorzitter Paul Gheysens vlak na Antwerps stunttransfer van afgelopen zomer. Zondag kunnen Nainggolan en Vanaken in een onderling duel tonen wie zijn geld nu het meest waard is. “Wil Antwerp straks meedoen voor de titel, dan zal het de beste Radja nodig hebben.”
  [naar artikel]
 21. KS Vriendenkring blijft dan toch bestaan maar met nieuw bestuur (03/11/2022 - Het Belang van Limburg)
  In tegenstelling tot eerder aangekondigd blijft de vzw KS Vriendenkring bestaan. Donderdagmiddag werd tijdens een algemene vergadering een nieuwe voorzitter en penningmeester gekozen.
  [naar artikel]
 22. Limburgse mijnwerkers als een blok achter opgepakte voorzitter: "Maffia vergiftigden voorzitter en sloegen hem in elkaar" (11/09/2022 - VRT NWS)
  In Houthalen vond zondag om 11 uur een bijzondere algemene vergadering plaats van de vzw KS Vriendenkring en Mijnwerkers voor Werk. Volgens de politie zakten zo'n 1.000 tot 1.500 leden en sympathisanten af naar de mijnschachten om als een blok hun steun te betuigen aan hun opgepakte voorzitter Michel Dylst. Ze gaven het volledige bestuur een kwijtschelding voor alle gelden die tot nu toe gebruikt zijn en gaven Dylst een mandaat om ook in de toekomst hun belangen te verdedigen.
  [naar artikel]
 23. Angstaanjagende speech Poetin: “Ervan overtuigd dat natuurlijke en noodzakelijke zuivering ons land zal versterken” (17/03/2022 - Het Laatste Nieuws)
  “Een natuurlijke en noodzakelijke zuivering van de natie.” Die woorden rolden woensdagavond uit de mond van Vladimir Poetin. In een nieuwe toespraak verwees hij naar pro-westerse Russen als “uitschot en verraders”. Wie het pad van het Kremlin niet bewandelt, zal “als vliegen worden uitgespuwd”. Staalharde taal van de Russische president. “Dit zijn woorden van een man in het nauw gedreven”, zeggen experts.
  [naar artikel]
 24. Wie kritisch is, moet eruit bij KS Vriendenkring (06/12/2022 - Het Belang van Limburg)
  Ex-mijnwerkers die zich burgerlijke partij stelden of openlijk vragen stellen bij de gang van zaken van de vzw KS Vriendenkring, worden uit de vereniging gegooid. “Als je dingen zegt of schrijft die de vereniging schaden, dan hoor je daar niet thuis.”
  [naar artikel]
 25. Schepen Nabilla Ait Daoud (N-VA) zoekt geld om beginnende kunstenaars te steunen: “Dit komt niet door het protest tegen schrappen projectsubsidies” (04/11/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Antwerps schepen van Cultuur Nabilla Ait Daoud (N-VA) zoekt geld om startende kunstenaars te kunnen ondersteunen in 2024 en 2025. Daarmee wil ze na het schrappen van de projectsubsidies toch nog enige ondersteuning geven aan deze kunstenaars. “Ik ga binnen mijn eigen cultuurbudget op zoek naar geld”, zegt Ait Daoud.
  [naar artikel]
 26. BOIC-voorzitter ontroerd na zeven olympische medailles: “Dit komt op een moment dat ons land het echt nodig had” (08/08/2021 - Het Belang van Limburg)
  Pierre-Olivier Beckers was ontroerd toen hij zondag zijn laatste woorden sprak tijdens de persconferentie van het Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité (BOIC). Volgende maand treedt hij na bijna zeventien jaar af als voorzitter. Hij maakte ook een evaluatie van Team Belgium op de Olympische Spelen in Tokio: “missie geslaagd”.
  [naar artikel]
 27. BOIC-voorzitter ontroerd na zeven olympische medailles: “Dit komt op een moment dat ons land het echt nodig had” (08/08/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Pierre-Olivier Beckers was ontroerd toen hij zondag zijn laatste woorden sprak tijdens de persconferentie van het Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité (BOIC). Volgende maand treedt hij na bijna zeventien jaar af als voorzitter. Hij maakte ook een evaluatie van Team Belgium op de Olympische Spelen in Tokio: “missie geslaagd”.
  [naar artikel]
 28. Torpedo-voorzitter Tony Mertens wil Hades en Sporting niet achterna: “Daar is veel geld voor nodig” (01/04/2022 - Het Belang van Limburg)
  Torpedo Hasselt is één van de vijf eersteprovincialers die de licentie hebben aangevraagd en bekomen. Promoveren naar nationale via de eindronde zit er dus in voor de derde Hasseltse club.. “Wij willen dat ook echt”, zegt voorzitter Tony Mertens. Gelet op de aftandse accommodatie en het feit dat men gaat zweren bij nog meer jeugd verbaast dat toch even.
  [naar artikel]
 29. Afscheid van Hugo Camps. “'Een column is voor mij toch een soort van testament', zei hij me” (29/10/2022 - Het Laatste Nieuws)
  “Kus, mijn lieve vriend”. Met die woorden sloot Hugo Camps (79) elk gesprek en elk bericht af. Onze hoofdredacteur Brecht Decaestecker neemt met dezelfde woorden afscheid van de beste Vlaamse columnist aller tijden, een journalistiek icoon, een mentor, een groot observator, een bourgondiër en een goede vriend. “Een column is voor mij toch een soort van testament. Als ik niet geloof dat het eeuwigheidswaarde heeft, dan hoeft het niet.”
  [naar artikel]
 30. Coucke heeft geen spijt van overname, maar: “Als je bij Anderlecht in je neus peutert, is dat nationaal nieuws” (07/02/2019 - Het Laatste Nieuws)
  “Deze club komt terug.” ’t Zijn de woorden van Marc Coucke (54) -binnenkort één jaar voorzitter van Anderlecht- vandaag in ‘De Afspraak’. De...
  [naar artikel]
 31. INTERVIEW. PS-voorzitter Paul Magnette wil verlaagd energieta­rief voor wie minder dan 2.450 euro netto verdient (07/09/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Volgens PS-voorzitter Paul Magnette moeten we tijdens deze energiecrisis niet te veel naar onze begroting kijken. “Het zal kosten wat het moet kosten. Ik zie dat sommigen zeggen dat er geen geld is om maatregelen te nemen. Maar aan de vooravond van de oorlog hebben we toch ook niet gezegd: ‘tiens, we hebben geen geld om geweren te kopen’?”
  [naar artikel]
 32. VERMOORD OM HET GELD. De zaak-Franky Vroman: “Een diploma is voor niks nodig” (20/08/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Geld, het slijk der aarde. Geld dat verderft, dat omkoopt, dat verplettert, dat doodt en dat ruïneert. Geld dat zelfs het geweten van de mensen bederft. Geld, het allerlaagste motief om iemand van het leven te beroven. In de zomerreeks “VERMOORD OM HET GELD” blikt onze gerechtsverslaggever Erwin VERHOEVEN deze week terug op enkele schokkende moordzaken, waarbij hebzucht en de drang naar (meer) geld een cruciale rol speelden. Vandaag deel 1: de zaak Franky V.
  [naar artikel]
 33. PSG-voorzitter verdedigt Kylian Mbappé en haalt uit naar La Liga-baas: “Hij heeft zijn contract niet voor het geld verlengd” (22/06/2022 - Het Belang van Limburg)
  Nasser Al-Khelaïfi heeft als voorzitter van Paris Saint-Germain gereageerd op het verlengde verblijf van zijn superster Kylian Mbappé, die na veel geflirt dan toch niet inging op de interesse van Real Madrid. Al-Khelaïfi stelt dat de Fransman niet voor het geld in Parijs blijft en hij deelde ook nog een sneer uit aan La Liga-baas Javier Tebas.
  [naar artikel]
 34. “Te gek voor woorden. Moeten wij dan ook beginnen roepen en tieren?”: Alpecin-Fenix stelt zich vragen bij verstoppertje met Van Aert (18/04/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Hij had de benen niet om beter te doen, zei Mathieu van der Poel (27). En dus was negende het hoogst haalbare. Renner en ploeg hadden daar vrede mee. En toch maakte sportief manager Christoph Roodhooft zich plots boos. Dat Jumbo-Visma verstoppertje had proberen spelen met Van Aert ging er bij hem niet in. “Dat is toch te gek voor woorden?”
  [naar artikel]
 35. Achter de schermen van het bikkelharde 'Mocro Maffia': "Met deze serie laten we een nachtmerrie zien” (28/01/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Ze zijn terug. De Paus, Potlood, Romano en Tatta, de hoofdpersonen in een gloednieuwe reeks van ‘Mocro Maffia’, bij ons te bekijken op Streamz. Het Algemeen Dagblad ging een dagje meekijken op de set. Acteurs Nasrdin Dchar (43) en Mandela Wee Wee (39) en regisseur Victor Ponten (40) vertellen honderduit over levensechte ‘verwondingen’, hectische opnames en berichtjes van hoopvolle jongeren. “Ze willen die wereld niet meer in, maar ze willen acteren.”
  [naar artikel]
 36. Na proces rond Juventus: nu ook onderzoek naar banden tussen Napoli-voorzitter en maffia (06/11/2017 - Het Belang van Limburg)
  De disciplinaire commissie van de Italiaanse voetbalbond (FIGC) wil Napoli-voorzitter Aurelio De Laurentiis dinsdag verhoren over de mogelijke banden tussen zijn club en de maffia. Dat heeft de Gazzetta dello Sport maandag geschreven.
  [naar artikel]
 37. Italiaanse voetbalbond onderzoekt link tussen Juventus-voorzitter en maffia (18/03/2017 - Sporza)
  De Italiaanse voetbalbond heeft een onderzoek geopend naar Andrea Agnelli, de voorzitter van Juventus. Hij zou onderhandeld hebben met maffia over de verdeling van abonnementen.
  [naar artikel]
 38. Vlaamse oorlogsjournalist vlucht per trein weg uit Kiev: “Ik ben gebroken” (15/03/2022 - Het Belang van Limburg)
  Journalist Bruno Beeckman, die in Oekraïne is om verslag uit te brengen over de oorlog, is vertrokken uit Kiev en keert terug naar ons land. We bellen hem tijdens de zestien uur lange treinrit naar het zuidwesten van Oekraïne. “Ik heb mensen horen afscheid nemen met de woorden: je weet toch dat je de kip nog uit de ijskast moet halen?”
  [naar artikel]
 39. Het verhaal van Ten Bel in Tenerife: nu verloederd, vroeger een Vlaams vakantieparadijs. “Als het een dag regende, kreeg je je geld terug” (04/11/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Vandaag ligt het er deels verloederd bij, maar in zijn gloriejaren was Ten Bel een bruisend vakantiedomein waar honderdduizenden toeristen van zon, zee en strand genoten. Oprichter Michel Huygen was een visionair én een marketinggenie avant la lettre. “Als het een dag regende, kregen de mensen hun geld terug”, vertelt auteur Guy Devos. “Dat ze daarna een veelvoud van dat geld zouden opmaken in de bars en restaurants van Ten Bel, wist Michel Huygen maar al te goed.”
  [naar artikel]
 40. 2.100 Arco-coöperanten krijgen geld niet terug: “Rechtbank legt de lat te hoog” (03/11/2021 - Express)
  Lees dit artikel: 2.100 Arco-coöperanten krijgen geld niet terug: “Rechtbank legt de lat te hoog” 2.100 Arco-coöperanten die een schadevergoeding eisten voor het verlies dat ze hebben geleden na de val van Dexia, waarvan Arco een belangrijke aandeelhouder was, hebben hun gelijk niet gehaald voor de Brusselse ondernemingsrechtbank. Die oordeelde dat de vordering onontvankelijk was omdat “elke coöperant zelf moet bewijzen dat er sprake was van misleiding.” Het was zeker […] Lees dit artikel: 2.100 Arco-coöperanten krijgen geld niet terug: “Rechtbank legt de lat te hoog”
  [naar artikel]
 41. Anderlecht in diepste crisis ooit, maar voorzitter Vandenhaute wil niet weten van overgangsseizoen: “Europees voetbal blijft de ondergrens. Ja, dat zit er nog in” (24/10/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Het liefst van al werkt hij in de luwte, maar als het kot bijna letterlijk in brand staat, moet de voorzitter komen blussen. Wouter Vandenhaute gaf tekst en uitleg bij het ontslag van Felice Mazzu en de zoektocht naar een opvolger. “De tijd dat Anderlecht zich meer kon permitteren dan de rest komt niet meer terug. We moeten dagelijks onze borst nat maken en die cultuur is er nog te weinig.”
  [naar artikel]
 42. Sinterklaas komt naar verschillende steden en gemeenten, maar doet liefst aan social distancing: “Hij behoort immers tot een risicogroep” (07/11/2021 - Het Nieuwsblad)
  Hij komt! Hij komt! Die lieve goede Sint. Maar wel met een mondmasker en op een veilige afstand. Na een jaartje stilte ziet het er naar uit dat verschillende steden en gemeenten de goedheilige man zullen ontvangen. Het Sint-Nicolaasgenootschap wijst er wel op dat schootzitten niet zo’n goed idee is en dat mondmaskers best gedragen worden. “Hij behoort toch tot een risicogroep”, zegt voorzitter Geert Vandenhende.
  [naar artikel]
 43. Ex-mijnwerkers klagen bestuur KS Vriendenkring aan: “Misbruik van vertrouwen” (24/11/2022 - Het Belang van Limburg)
  Drie ex-mijnwerkers hebben zich burgerlijke partij gesteld tegen het bestuur van de KS Vriendenkring. Ze willen weten wat er met het lidgeld is gebeurd en zijn hierover al ondervraagd door de gerechtelijke politie.
  [naar artikel]
 44. KS-Vriendenkring opgedoekt en vervangen door Europese organisatie die belangen ex-mijnwerkers behartigt (19/09/2022 - VRT NWS)
  In de vroegere badzaal van de mijn van Zolder werd vandaag EMA voorgesteld, de European Miners Association. Dat is de opvolger van de KS-Vriendenkring die opgedoekt werd. De KS-Vriendenkring is de voorbije weken in opspraak gekomen nadat de voorzitter en z’n vrouw aangehouden werden op verdenking van gesjoemel met lidgelden van de vereniging.
  [naar artikel]
 45. MR-voorzitter Bouchez hekelt “burgerlijke ongehoorzaamheid” van cultuursector (26/12/2021 - Gazet van Antwerpen)
  MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez heeft uitgehaald naar de “burgerlijke ongehoorzaamheid”. Volgens hem wordt die aangemoedigd door politici en gerechtelijke autoriteiten, die aangegeven hebben niet te zullen optreden tegen film- en theaterzalen die toch openen. “Volledig destructief voor de rechtsstaat”, luidt het.
  [naar artikel]
 46. MR-voorzitter Bouchez hekelt “burgerlijke ongehoorzaamheid” van cultuursector (26/12/2021 - Het Nieuwsblad)
  MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez heeft uitgehaald naar de “burgerlijke ongehoorzaamheid”. Volgens hem wordt die aangemoedigd door politici en gerechtelijke autoriteiten, die aangegeven hebben niet te zullen optreden tegen film- en theaterzalen die toch openen. “Volledig destructief voor de rechtsstaat”, luidt het.
  [naar artikel]
 47. MR-voorzitter Bouchez hekelt “burgerlijke ongehoorzaamheid” van cultuursector (26/12/2021 - Het Belang van Limburg)
  MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez heeft uitgehaald naar de “burgerlijke ongehoorzaamheid”. Volgens hem wordt die aangemoedigd door politici en gerechtelijke autoriteiten, die aangegeven hebben niet te zullen optreden tegen film- en theaterzalen die toch openen. “Volledig destructief voor de rechtsstaat”, luidt het.
  [naar artikel]
 48. SEC-voorzitter Gary Gensler: “Stablecoins zijn als pokerchips in het casino” (22/09/2021 - Express)
  Lees dit artikel: SEC-voorzitter Gary Gensler: “Stablecoins zijn als pokerchips in het casino” Gary Gensler, de voorzitter van de Amerikaanse beurswaakhond SEC, denkt niet dat cryptomunten op lange termijn de rol van particulier geld kunnen vervullen. Ook vergeleek hij stablecoins met “pokerchips in het casino”. Hij deed deze uitspraken in een interview met de Washington Post. Gensler herhaalde daarbij een eerdere analogie waarin hij de cryptomarkt, goed voor […] Lees dit artikel: SEC-voorzitter Gary Gensler: “Stablecoins zijn als pokerchips in het casino”
  [naar artikel]
 49. “Ik ga nog even het water in”: Oostenrijkse toeriste komt om het leven na haaienaanval in Egypte (04/07/2022 - Het Laatste Nieuws)
  “Ik ga nog even kort het water in.” Het waren de laatste woorden van Elisabeth S., een van de vrouwen die vrijdag nabij de Egyptische badplaats Hurghada gedood werden door een haai. Volgens Daily Mail was de vrouw samen met haar partner met vakantie in Egypte, en zou ze bijna terug naar huis keren.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy