De beste Belgische krantenkoppen, elke minuut geupdate.

Voorzitter KS Vriendenkring komt terug op zijn woorden: “Geld toch niet naar maffia”

Het Belang van Limburg

16/09/2022 - 10:18

“Er is nooit één eurocent betaald aan wie dan ook met slechte bedoelingen.” Dat staat in de mail die de leden van de KS Vriendenkring gisteren kregen. Ad interim voorzitter Eddy Melis heeft het over een foute interpretatie toen hij bekend maakte dat de maffia het geld had. Inmiddels is er ook een steunfonds voor Michel Dylst opgericht.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HET BELANG VAN LIMBURG

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Eddy Melis: “Geld van KS Vriendenkring ging naar maffia die leven van Michel Dylst bedreigde” (11/09/2022 - Het Belang van Limburg)
  “Er is geld van de KS Vriendenkring naar de maffia gegaan omdat die het leven van onze voorzitter Michel Dylst bedreigde.” Dat zei ad interim voorzitter Eddy Melis tijdens een bijeenkomst met zo’n 3.500 mijnwerkers in Houthalen.
  [naar artikel]
 2. Interim-voorzitter blijft bij zijn verhaal: “Michel Dylst is vergiftigd, gemolesteerd en bedreigd door de maffia” (13/09/2022 - Het Belang van Limburg)
  Hoewel het parket voorlopig geen aanwijzingen heeft dat de maffia achter Michel Dylst zou hebben gezeten, blijft interim-voorzitter Eddy Melis van de KS Vriendenkring bij zijn verhaal: “Onze voorzitter is vergiftigd, gemolesteerd en bedreigd door de maffia.”
  [naar artikel]
 3. KS Vriendenkring wil geld terugkrijgen dat gerecht in beslag nam (08/05/2023 - Het Belang van Limburg)
  Uitleg over het gerechtelijk onderzoek naar erevoorzitter Michel Dylst kwam er niet tijdens de speeches voor een kleine 2.000 ex-mijnwerkers op de Dag van de mijnwerker. Wel de aankondiging van nieuwe acties van de KS Vriendenkring. “En we willen het geld terug dat het gerecht in beslag nam”, klinkt het.
  [naar artikel]
 4. Niet alle oud-mijnwerkers geloven bedreigingverhaal: “Hongaarse maffia? Zever in pakjes” (13/09/2022 - Het Belang van Limburg)
  De saga rond Michel Dylst, die volgens de KS Vriendenkring door de maffia werd bedreigd, leidt tot stijgend ongeloof bij verschillende oud-mijnwerkers en leden van de vzw. “Er zijn er maar weinig die hun mond durven opentrekken, maar dit zaakje stinkt”, klinkt het.
  [naar artikel]
 5. Demir roept op geen geld meer te geven aan KS Vriendenkring: “We moeten de mijnwerkers beschermen” (16/01/2023 - Het Belang van Limburg)
  Vlaams minister Zuhal Demir (N-VA) raadt de ex-kompels aan voorlopig geen giften te doen aan KS Vriendenkring. “De mijnwerkers moeten we beschermen. Minstens tot wanneer het gerechtelijk onderzoek tot een finale uitspraak komt.”
  [naar artikel]
 6. 150 leden van KS Vriendenkring steunen voorzitter: “Als één blok achter het bestuur” (08/09/2022 - Het Belang van Limburg)
  Aan de mijnsite in Heusden-Zolder zijn donderdagmiddag ruim 150 leden van de KS Vriendenkring samengekomen. Secretaris Eddy Melis had opgeroepen om er om 12.30 uur samen te komen om hun voorzitter te steunen.
  [naar artikel]
 7. Hein Vanhaezebrouck slaat terug na harde woorden van zijn voorzitter: “Of we nog verder kunnen zo? Ik moet daar niet over beslissen” (16/10/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Hein Vanhaezebrouck laat de harde woorden van voorzitter Ivan De Witte na de 4-2 tegen Djurgården niet zomaar over zich heen gaan. En dus beet hij, na een 3-0-overwinning tegen KV Mechelen, terug. Neen, de wind is nog niet gaan liggen in Gent, integendeel.
  [naar artikel]
 8. Hein Vanhaezebrouck slaat terug na harde woorden van zijn voorzitter: “Of we nog verder kunnen zo? Ik moet daar niet over beslissen” (16/10/2022 - Het Belang van Limburg)
  Hein Vanhaezebrouck laat de harde woorden van voorzitter Ivan De Witte na de 4-2 tegen Djurgården niet zomaar over zich heen gaan. En dus beet hij, na een 3-0-overwinning tegen KV Mechelen, terug. Neen, de wind is nog niet gaan liggen in Gent, integendeel.
  [naar artikel]
 9. Ex-mijnwerkers dienen zelf een klacht in tegen bestuur KS-Vriendenkring (24/11/2022 - VRT NWS)
  De jongste dagen hebben al verschillende ex-mijnwerkers een klacht met burgerlijke partijstelling ingediend tegen het bestuur van KS-Vriendenkring. Aanleiding is de 'zaak Dylst' en het onderzoek naar de financiële transacties binnen de KS Vriendenkring, zij willen weten wat er met de lidgelden van de mijnwerkers is gebeurd. Ex-voorzitter Dylst zit nog in de cel in een onderzoek naar verduistering van geld van de vereniging.
  [naar artikel]
 10. RTBF-reportage komt met onthullingen over Belgisch voetbal: “Een clubleider zei: ‘Mogi Bayat bood horloges aan in ruil voor transfers’” (28/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  “Omerta, geld, corruptie, leugens: de voetbalwereld heeft veel van de maffia.” Tot die conclusie komt RTBF-journalist Thierry Luthers (62) – zeg maar de Waalse Frank Raes – na twee jaar graven in de stinkende krochten van het Belgisch voetbal. ­Morgen komt zijn documentaire ‘Milieu du terrain’ uit. “Een groot deel gaat over de broers-Bayat. Mehdi is niet enkel uit familiale omstandigheden ­gestopt als voorzitter van de bond…”
  [naar artikel]
 11. Van Peteghem (CD&V) dient Bouchez (MR) van antwoord: "Dat zijn woorden die ik niet aanvaard” (19/06/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Het ging er afgelopen weken weer stevig aan toe in de Vivaldi-regering. Minister van Financiën Vincent Van Peteghem (cd&v) komt in VTM NIEUWS terug op de beschuldigingen van MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez (MR) aan zijn adres. Bouchez vergeleek de fiscus met de Stasi, de inlichtingendienst van de voormalige communistische Duitse Democratische Republiek. “Dat zijn woorden die ik niet aanvaard over mijn administratie”, zegt Van Peteghem duidelijk.
  [naar artikel]
 12. Vzw KS Vriendenkring vroeg vorige week nog geld aan mijnwerkers (16/01/2023 - Het Belang van Limburg)
  Naar schatting 6.000 ex-mijnwerkers denken dat er nog een zak geld op hen ligt te wachten. Het is de vzw KS Vriendenkring die via haar communicatiekanalen die verwachting heeft gecreëerd, zo blijkt uit documenten die onze redactie kon inkijken.
  [naar artikel]
 13. Wim eist geld terug nadat ‘eenvoudig mobieltje’ niets blijkt te kunnen: “Zoiets verkoop je toch niet?” (06/12/2023 - Het Nieuwsblad)
  Omdat Wim Plokker het niet breed heeft, kocht hij een goedkope gsm via Amazon. Een miskoop, zo bleek. Het toestel marcheerde voor geen meter. Wim wil zijn geld terug. “Want ze moeten niets verkopen dat niet werkt.”
  [naar artikel]
 14. INTERVIEW. PS-voorzitter Paul Magnette wil verlaagd energietarief voor wie minder dan 2.450 euro netto verdient: “Tijdens de oorlog zeggen we toch ook niet: tiens, er is geen geld om geweren te kopen” (07/09/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Volgens PS-voorzitter Paul Magnette moeten we tijdens deze energiecrisis niet te veel naar onze begroting kijken. “Het zal kosten wat het moet kosten. Ik zie dat sommigen zeggen dat er geen geld is om maatregelen te nemen. Maar aan de vooravond van de oorlog hebben we toch ook niet gezegd: ‘tiens, we hebben geen geld om geweren te kopen’?”
  [naar artikel]
 15. Geen Mega-klant, maar toch eist deurwaarder dat facturen betaald worden: “Het is te zot voor woorden” (04/11/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Stel je voor: je bent geen klant bij energieleverancier Mega en toch krijg je facturen in de bus. Als je weigert te betalen, komt er een deurwaarder aan te pas. Het lijkt pure kafka, en toch gebeurde het bij Siegfried en Joyce. “Het is te zot voor woorden. Toen we naar Mega belden, zeiden ze me dat ik bij de deurwaarder moest zijn.” Maar wat doe je nu best bij zo'n brief van de deurwaarder? Voorlopig betalen of net niet?
  [naar artikel]
 16. Mijnwerkers: “Limburg heeft recht op 1,6 miljard euro van de mijnen” (03/12/2021 - Het Belang van Limburg)
  “Vlaanderen en Limburg hebben elk nog recht op 1,6 miljard euro.” Dat zegt Michel Dylst, voorzitter van de KS Vriendenkring, de dag voor Sint-Barbara, patroonheilige van de mijnwerkers. Hij roept jonge politici op zich het KS-dossier aan te trekken. “Anders lopen we het geld mis.”
  [naar artikel]
 17. Pensioendienst waarschuwt kompels die geld blijven storten aan vzw KS Vriendenkring (29/11/2022 - Het Belang van Limburg)
  De Pensioendienst waarschuwt ex-mijnwerkers voor de vraag om financiële steun vanuit de vzw KS Vriendenkring. Die kwam met valse beloftes en agressieve communicatie om kompels te overtuigen geld te blijven storten. Voorzitter Michel Dylst zit sinds september vast op verdenking van het verduisteren van meer dan 2,5 miljoen euro vzw-gelden.
  [naar artikel]
 18. Paul Magnette wil e-commerce dan toch niet uitbannen: “Daar is natuurlijk geen sprake van” (08/02/2022 - Het Laatste Nieuws)
  PS-voorzitter Paul Magnette komt in een interview met Sudinfo terug op zijn uitlatingen die hij gisteren in Humo deed. “Laat België maar een land worden zonder e-commerce”, verklaarde Magnette in het magazine. “Er is geen sprake van om alle e-commerce uit te bannen”, verduidelijkt de socialistische voorzitter vandaag.
  [naar artikel]
 19. KS Vriendenkring blijft dan toch bestaan maar met nieuw bestuur (03/11/2022 - Het Belang van Limburg)
  In tegenstelling tot eerder aangekondigd blijft de vzw KS Vriendenkring bestaan. Donderdagmiddag werd tijdens een algemene vergadering een nieuwe voorzitter en penningmeester gekozen.
  [naar artikel]
 20. 70 miljard euro zwart geld gaat elk jaar rond in België, maar wie zijn de grootste foefelaars? “Onderschat de gewone man niet” (15/11/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Zo’n 15,4 procent van wat we in ons land produceren, gebeurt in het zwart. Met andere woorden: de Belgische schaduweconomie bedraagt elk jaar 70,77 miljard euro, terwijl op bankrekeningen nog eens 44,6 miljard euro aan zwart geld geparkeerd staat. “Wij Belgen zijn cracks als het over zwart geld gaat”, zegt professor fiscaal recht Michel Maus. Hoe komt dat toch? Wie zijn de grootste foefelaars? En waarom blijven we ook in het zwart betalen wanneer dat financieel mínder interessant is?
  [naar artikel]
 21. Limburgse mijnwerkers als een blok achter opgepakte voorzitter: "Maffia vergiftigden voorzitter en sloegen hem in elkaar" (11/09/2022 - VRT NWS)
  In Houthalen vond zondag om 11 uur een bijzondere algemene vergadering plaats van de vzw KS Vriendenkring en Mijnwerkers voor Werk. Volgens de politie zakten zo'n 1.000 tot 1.500 leden en sympathisanten af naar de mijnschachten om als een blok hun steun te betuigen aan hun opgepakte voorzitter Michel Dylst. Ze gaven het volledige bestuur een kwijtschelding voor alle gelden die tot nu toe gebruikt zijn en gaven Dylst een mandaat om ook in de toekomst hun belangen te verdedigen.
  [naar artikel]
 22. Paul Magnette wil e-commerce dan toch niet uitbannen (08/02/2022 - Het Belang van Limburg)
  PS-voorzitter Paul Magnette komt dinsdag in een interview met Sudinfo terug op zijn uitlatingen van daags voordien in Humo. “Laat België maar een land worden zonder e-commerce”, verklaarde Magnette in het magazine. “Er is geen sprake van om alle e-commerce uit te bannen”, verduidelijkt de socialistische voorzitter dinsdag
  [naar artikel]
 23. Leden stellen vragen bij constante steun die KS Vriendenkring vroeg: “Erger dan incassobureau” (08/09/2022 - Het Belang van Limburg)
  Hoewel de meeste leden van de KS Vriendenkring als een blok achter hun voorzitter blijven staan, stellen sommigen zich vragen bij de financiële steun die keer op keer werd gevraagd. “Ze drongen aan om meer te geven, nog erger dan een incassobureau”, klinkt het.
  [naar artikel]
 24. KS Vriendenkring wordt vervangen door Europese mijnwerkersvereniging: “Dylst heeft zich niet verrijkt” (19/09/2022 - Het Belang van Limburg)
  In aanwezigheid van zo’n 5.000 mijnwerkers heeft ad interim voorzitter Eddy Melis bekend gemaakt dat de KS Vriendenkring wordt opgedoekt en vervangen door een Europese Mijnwerkersvereniging. “Michel Dylst heeft zich niet persoonlijk verrijkt”, zei Melis nog.
  [naar artikel]
 25. Vandenhaute zet stap terug en wordt “niet-uitvoerend voorzitter”: “Ik had meer mijn best moeten doen om Kompany te houden” (14/01/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Wouter Vandenhaute zet een stap terug en wordt “niet-uitvoerend voorzitter” van Anderlecht na de hevige kritiek van de achterban. De dagelijkse leiding komt nu in handen van CEO’s Kenneth Bornauw en Jesper Fredberg. In een uitgebreide reactie praat Vandenhaute openlijk over het afscheid van Vincent Kompany, de toekomst van Jean Kindermans en de woede van de fans. “Niemand is groter dan de club. Ik wil mezelf in vraag stellen.”
  [naar artikel]
 26. Onderzoek naar Limburgse clan leidt tot “grootste onderzoek naar de Calabrese maffia tot nu toe” (03/05/2023 - Het Belang van Limburg)
  Een onderzoek naar een Limburgse clan van de Calabrese ‘Ndrangheta-maffia leidde tot wat door het parket omschreven wordt als het “grootste onderzoek naar de Calabrese maffia tot nu toe” wordt genoemd. De grootschalige actie leidde tot tientallen huiszoekingen in Italië, Duitsland, Frankrijk, Nederland en Portugal. In ons land zijn bij huiszoekingen in onder meer Genk zes verdachten gearresteerd.
  [naar artikel]
 27. Man die winkeluitbaters 50.000 euro leent, verliest geduld: "Ze betaalden terug met emmers vol centjes en dat bleef maar aanslepen” (03/12/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Een 44-jarige Torhoutenaar riskeert 18 maanden cel voor de afpersing van de zaakvoerders van een buurtwinkel. Hij leende de slachtoffers 50.000 euro, maar kreeg z’n geld niet terug en dreigde zelfs de Russische maffia op hen af te sturen. “Die mannen betaalden hem terug met emmers vol centjes en dat bleef maar aanslepen”, stelde z’n advocaat.
  [naar artikel]
 28. Vriendenkring laat bezoekers opnieuw genieten tussen de bloesems in Mettekoven (17/04/2023 - Het Belang van Limburg)
  Dorpsplein Den Dries in deelgemeente Mettekoven vormde zondag het idyllische decor voor de bloesemfeesten van de Vriendenkring Mettekoven. “We houden al bloesemfeesten sinds 2010”, zegt voorzitter Carina Volont. “Volwassenen kunnen er proeven van een streekbiertje of wijntje, terwijl de kinderen zich volop mogen uitleven op een springkasteel. Vorig weekend zijn we al gestart met ons gezellige bloesemterras en met een receptie voor alle inwoners van Mettekoven om elkaar beter te leren kennen.” 
  [naar artikel]
 29. Keert Messi toch terug naar Barcelona? Laporta is vastbesloten: “We willen hem er heel graag bij” (15/05/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Is er dan toch een reünie in de maak tussen Lionel Messi (35) en zijn geliefde FC Barcelona? Na de verboden trip naar Saoedi-Arabië en de vete met de Parijse fans lijkt zijn verhaal in de Franse hoofdstad geschreven. Barça-voorzitter Joan Laporta is vastbesloten om de Argentijnse wereldkampioen terug naar Camp Nou te halen. “Barçelona is zijn thuis”, aldus de Spanjaard.
  [naar artikel]
 30. Groenen razend na “schandalige uitspraken” van De Croo, maar premier komt niet terug op woorden: “Ik heb het Belgisch standpunt verkondigd” (24/05/2023 - Het Laatste Nieuws)
  De groenen en socialisten zijn snoeihard voor premier Alexander De Croo (Open Vld) die dinsdag had gepleit om op de “pauzeknop” te drukken omtrent de Europese natuurherstelwet. “De Croo is woordvoerder van de regering, niet van de grote vervuilers”, reageerde Groen-covoorzitter fors, maar De Croo ziet geen problemen in zijn uitspraken. “We moeten prioriteiten stellen”, verklaarde de premier, die - naar eigen zeggen - het “Belgisch standpunt” had verkondigd.
  [naar artikel]
 31. Vanaken of Nainggolan, wie blijkt straks z’n geld het meest waard? “Gheysens’ uitspraak was wellicht niet slecht bedoeld, maar wel ongelukkig” (23/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  “Liever Nainggolan voor twee miljoen dan Vanaken voor drie.” Woorden van voorzitter Paul Gheysens vlak na Antwerps stunttransfer van afgelopen zomer. Zondag kunnen Nainggolan en Vanaken in een onderling duel tonen wie zijn geld nu het meest waard is. “Wil Antwerp straks meedoen voor de titel, dan zal het de beste Radja nodig hebben.”
  [naar artikel]
 32. Italiaanse voetbalbond onderzoekt link tussen Juventus-voorzitter en maffia (18/03/2017 - Sporza)
  De Italiaanse voetbalbond heeft een onderzoek geopend naar Andrea Agnelli, de voorzitter van Juventus. Hij zou onderhandeld hebben met maffia over de verdeling van abonnementen.
  [naar artikel]
 33. Na proces rond Juventus: nu ook onderzoek naar banden tussen Napoli-voorzitter en maffia (06/11/2017 - Het Belang van Limburg)
  De disciplinaire commissie van de Italiaanse voetbalbond (FIGC) wil Napoli-voorzitter Aurelio De Laurentiis dinsdag verhoren over de mogelijke banden tussen zijn club en de maffia. Dat heeft de Gazzetta dello Sport maandag geschreven.
  [naar artikel]
 34. Onderzoek naar Limburgse clan leidt tot “grootste onderzoek naar ‘Ndrangheta-maffia ooit”, dertien arrestaties in ons land (03/05/2023 - Het Nieuwsblad)
  Een onderzoek naar een Limburgse clan van de Calabrese ‘Ndrangheta-maffia heeft geleid tot wat door het parket omschreven wordt als het “grootste onderzoek naar de Calabrese maffia tot nu toe”. De grootschalige actie leidde tot 150 huiszoekingen in acht Europese landen, waaronder Italië, Duitsland, Frankrijk, Nederland en Portugal. In ons land zijn bij huiszoekingen in onder meer Genk dertien verdachten gearresteerd.
  [naar artikel]
 35. Van "grote stommiteit" tot "degoutant": reacties op 'ontslag' ACV-voorzitter, die zo op brugpensioen kan, zijn niet mals (01/03/2023 - Het Laatste Nieuws)
  “Te zot voor woorden”, “kaakslag", “alle geloofwaardigheid kwijt”, de reacties op sociale media zijn niet mals voor Marc Leemans die vrijwillig stopt als voorzitter van ACV, maar zich wel laat ontslaan om zo een werkloosheidsuitkering en een toeslag op te strijken. Open Vld reageert snoeihard en N-VA eist zelfs een hoorzitting over de “sociale fraude”. “Dit is gewoon dégoutant”, klinkt het.
  [naar artikel]
 36. Van "grote stommiteit" tot "degoutant": reacties op 'ontslag' ACV-voorzitter, die zo op brugpensioen kan, zijn niet mals (01/03/2023 - Het Laatste Nieuws)
  “Te zot voor woorden”, “kaakslag", “alle geloofwaardigheid kwijt”, de reacties op sociale media zijn niet mals voor Marc Leemans die vrijwillig stopt als voorzitter van ACV, maar zich wel laat ontslaan om zo een werkloosheidsuitkering en een toeslag op te strijken. Open Vld reageert snoeihard en N-VA eist zelfs een hoorzitting over de “sociale fraude”. “Dit is gewoon dégoutant”, klinkt het.
  [naar artikel]
 37. KS-Vriendenkring opgedoekt en vervangen door Europese organisatie die belangen ex-mijnwerkers behartigt (19/09/2022 - VRT NWS)
  In de vroegere badzaal van de mijn van Zolder werd vandaag EMA voorgesteld, de European Miners Association. Dat is de opvolger van de KS-Vriendenkring die opgedoekt werd. De KS-Vriendenkring is de voorbije weken in opspraak gekomen nadat de voorzitter en z’n vrouw aangehouden werden op verdenking van gesjoemel met lidgelden van de vereniging.
  [naar artikel]
 38. Door de maffia bedreigde Amalia komt tot rust in Madrid: “Maar het gevaar is nog steeds niet geweken” (24/11/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Is kroonprinses Amalia (19) Nederland ontvlucht? De dochter en troonopvolgster van koning Willem-Alexander wordt in eigen land al ruim een jaar bedreigd door de maffia en kan alleen het huis uit voor haar studies. Maar het lijkt erop dat ze haar vrijheid opnieuw heeft gevonden in Spanje. “Maar hiermee lokt ze ook verontwaardiging uit bij de Nederlanders.”
  [naar artikel]
 39. N-VA wil hoorzitting over “sociale fraude die ACV-voorzitter pleegt”: “Dit is gewoon dégoutant” (01/03/2023 - Het Laatste Nieuws)
  “Te zot voor woorden”, “kaakslag", “alle geloofwaardigheid kwijt”, de reacties op sociale media zijn niet mals voor Marc Leemans die vrijwillig stopt als voorzitter van ACV, maar zich wel laat ontslaan om zo een werkloosheidsuitkering en een toeslag op te strijken. Open Vld reageert snoeihard en N-VA eist zelfs een parlementaire hoorzitting: “Dit is gewoon dégoutant.”
  [naar artikel]
 40. Harde kern Antwerp richt zich tot voorzitter Gheysens: “De slapende reus is wakker, laat hem niet terug in slaap vallen” (06/07/2023 - Gazet van Antwerpen)
  Waar ligt de toekomst van het Bosuilstadion? Het is dé hamvraag bij de trouwe aanhang van Antwerp. Nu de strijd tussen Paul Gheysens en Tania Mintjens de media domineert en ook de verdeeldheid onder de supporters groeit, komt Collectief 86 naar buiten met een statement. Gericht aan de voorzitter. “Wij vragen jullie met aandrang om terug aan tafel te gaan zitten en jullie Antwerp-hart te laten spreken.”
  [naar artikel]
 41. Siciliaanse maffia pompt zwart geld in groene energie (12/04/2019 - De Morgen)
  Nadat de Italiaanse maffia decennialang grof geld verdiende met het dumpen van zwaar chemisch afval, investeert ze steeds meer geld in ‘groene’ energie. Bij een grote politieactie in Sicilië werden meer dan 40 verdachte bedrijfjes opgerold.
  [naar artikel]
 42. HET PUNT VAN VAN IMPE. Is de bromance tussen Vooruit en N-VA voorbij? “Ze willen nu niet handje in handje over straat lopen” (26/01/2023 - Het Nieuwsblad)
  “Debiel”, “shame on you” en “alles gaat achteruit”. Tot daar de weinig flatterende woorden van Vooruit-voorzitter Conner Rousseau aan het adres van N-VA. En wij die dachten dat de twee partijen het al op een akkoordje hadden gegooid richting de volgende verkiezingen. Zit er een haar in de boter, of is in de politiek niets wat het lijkt? “Op je eigen familiefeest mag je de schoonfamilie al eens schofferen”, zegt hoofdredacteur Liesbeth Van Impe in onze podcast. “Dit komt beide partijen niet slecht uit.”
  [naar artikel]
 43. Wie kritisch is, moet eruit bij KS Vriendenkring (06/12/2022 - Het Belang van Limburg)
  Ex-mijnwerkers die zich burgerlijke partij stelden of openlijk vragen stellen bij de gang van zaken van de vzw KS Vriendenkring, worden uit de vereniging gegooid. “Als je dingen zegt of schrijft die de vereniging schaden, dan hoor je daar niet thuis.”
  [naar artikel]
 44. Vriendenkring De Lijn maakt nieuwe kalender: "Niet naakt, maar ze mogen gezien worden" (20/12/2018 - Het Belang van Limburg)
  Net als vorig jaar heeft de Vriendenkring van De Lijn een kalender klaar met voor elke maand een beeld van een van de mannelijke personeelsleden. “Waarom zouden het altijd vrouwen moeten zijn?”, lachen de voorzitter van de Vriendenkring Kristel Thijs en haar rechterhand Shaba Bouchenaoui. “We hebben zoveel knappe kerels in huis dat we gemakkelijk een tweede kalender konden vullen.”
  [naar artikel]
 45. Scrabble houdt grote kuis: na 400 ongepaste Engelse woorden, worden nu ook 62 Franse woorden verboden (27/12/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Opschudding in de Scrabblewereld nu het spel beslist om ongepast woorden te schrappen bij officiële wedstrijden. Nadat de Engelse versie zo’n 400 woorden verbood, verbant de Franse versie ook 62 woorden van het iconische bord. Woorden als “poof”, wat een denigrerende term is voor homoseksuelen, en “chintok”, wat Frans is voor de term “spleetoog”, mogen niet langer gebruikt worden.
  [naar artikel]
 46. Dylst en vrouw aangehouden voor verduistering van geld vzw KS Vriendenkring (08/09/2022 - Het Belang van Limburg)
  De onderzoeksrechter liet donderdag de 68-jarige Michel Dylst en zijn partner uit Zutendaal aanhouden op verdenking van het verduisteren van zo’n miljoen euro afkomstig van de vzw KS Vriendenkring.
  [naar artikel]
 47. INTERVIEW. PS-voorzitter Paul Magnette wil verlaagd energieta­rief voor wie minder dan 2.450 euro netto verdient (07/09/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Volgens PS-voorzitter Paul Magnette moeten we tijdens deze energiecrisis niet te veel naar onze begroting kijken. “Het zal kosten wat het moet kosten. Ik zie dat sommigen zeggen dat er geen geld is om maatregelen te nemen. Maar aan de vooravond van de oorlog hebben we toch ook niet gezegd: ‘tiens, we hebben geen geld om geweren te kopen’?”
  [naar artikel]
 48. Coucke heeft geen spijt van overname, maar: “Als je bij Anderlecht in je neus peutert, is dat nationaal nieuws” (07/02/2019 - Het Laatste Nieuws)
  “Deze club komt terug.” ’t Zijn de woorden van Marc Coucke (54) -binnenkort één jaar voorzitter van Anderlecht- vandaag in ‘De Afspraak’. De...
  [naar artikel]
 49. RECONSTRUCTIE. Van hoop naar wanhoop en weer terug, extatische fans op Bosuil zien Antwerp titel pakken: “Alle woorden schieten tekort, dit is onwezenlijk” (05/06/2023 - Gazet van Antwerpen)
  Sommige sprookjes schrijven zichzelf. In een scenario dat zelfs de meest geflipte schrijvers niet uit hun pen krijgen, kroont Royal Antwerp FC zich na 66 jaar opnieuw tot beste club van het land. 16.000 Reds gingen op de Bosuil van de hemel naar de hel en weer terug. De apotheose van misschien wel de meest waanzinnige titelstrijd ooit eindigde in Deurne-Noord met een feest zonder weerga. “Doldwaas, geflipt, gestoord. Hier zijn geen woorden voor.”
  [naar artikel]

Voor meer informatie of contact e-mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy