De beste Belgische krantenkoppen, elke minuut geupdate.

Nederland lacht met België: "Op uur meer medailles dan zij in 94 jaar"

Sporza

13/02/2018 - 16:44

In "Zondag met Lubach" steekt presentator Arjen Lubach de draak met de Belgen. "Zelfs het Romeinse Rijk staat boven ze op de medaillespiegel."


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP SPORZA

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. BOIC-voorzitter fier op prestaties: "Potentieel om 10 tot 12 medailles te halen" (21/08/2016 - Het Laatste Nieuws)
  "We keren terug naar België met zes medailles, maar we hadden het potentieel om 10 tot 12 medailles te halen", verheugde Pierre-Olivier Beckers,
  [naar artikel]
 2. België verovert 11 medailles in Rio: "Een fantastische editie" (18/09/2016 - Sporza)
  Ons land heeft de voorbije dagen op de Paralympische Spelen in Rio de Janeiro 11 medailles behaald. "De atleten hebben uitstekend werk geleverd."
  [naar artikel]
 3. Bondscoach Belgisch korfbalteam: "België zal Nederland op een dag verslaan" (29/10/2016 - Sporza)
  Voor de 4e keer op rij vormt België-Nederland de EK-finale. Maar de Belgian Diamonds slaagden er nog nooit in om te winnen. "De achterstand op Nederland haal je niet zomaar in."
  [naar artikel]
 4. 14-jarige Peerse DJ hot in Nederland: "Ik weet hoe ik moet omgaan met deze wereld vol alcohol en drugs" (08/09/2016 - Het Belang van Limburg)
  Je bent jong en je wilt wat. Dat moet de 14-jarige Lavanya Raghoenandan uit Peer ook gedacht hebben. Reeds op haar 9de kreeg ze de DJ-microbe te pakken. Nu, 5 jaar later, ligt Nederland aan haar voeten en komt haar plaat uit in Israël. "België zal ook nog volgen, maar ik begin voorlopig in Peer." lacht de jonge DJ die als Kendis achter de draaitafels staat.
  [naar artikel]
 5. Nederlands chocolademerk daagt Belgische chocoladesector uit met "slaafvrije" chocolade (06/04/2019 - VRT NWS)
  In Nederland kan je niet meer naast de veelkleurige verpakkingen van Tony's Chocolonely kijken. Sinds vorig jaar is het merk er marktleider.  Nog opmerkelijker is hun claim, dat ze 100 procent "slaafvrij" willen zijn.  "Nu willen we ook in België marktleider worden, misschien nog wel groter dan in Nederland", zegt het bedrijf in het Eén-magazine "De markt", "om zo de Belgische choladebedrijven uit te dagen het ook anders aan te pakken. Delhaize is het eerste bedrijf dat volgt en zijn huismerk "slaafvrij" maakt. 
  [naar artikel]
 6. Demarez: "België en Nederland beslissen vanavond wie 's werelds beste is" (21/08/2017 - Sporza)
  België en Nederland bekampen elkaar om 20u in de groepsfase van het EK hockey in Amsterdam. "Voor Nederland is dit een revanche voor Rio", weet commentator Eddy Demarez.
  [naar artikel]
 7. Hoe kan België meer Olympische medailles winnen? (04/07/2021 - Knack)
  Op de Olympische Spelen in Rio behaalde België zes medailles, twee van elke kleur. Dat is zeker niet slecht, maar als we zien dat Nederland bijna twintig medailles won, worden we toch een beetje jaloers. Hoe slagen zij erin om als klein land zoveel sportief succes te boeken en kunnen wij dat op een dag eens evenaren? Dat vroegen we aan Veerle De Bosscher, expert sportbeleid aan de VUB, die al jare...
  [naar artikel]
 8. Emotionele De Smedt: "Altijd gedroomd om beter te doen dan in Atlanta" (17/08/2016 - Sporza)
  De Olympische Spelen zijn nog niet voorbij, maar België gaat al zeker naar huis met zes medailles. "Dit zijn momenten die we misschien nooit meer zullen meemaken."
  [naar artikel]
 9. 75 jaar geleden: het begin van de "Hongerwinter" in Nederland (22/09/2019 - VRT NWS)
  De geallieerde Operatie Market Garden, van 17 tot 25 september 1944, loopt vast op de "brug te ver" in Arnhem. Nederland zal in 1944 niet meer helemaal bevrijd worden. Het is het begin van een kettingreactie die leidt tot hongersnood in West-Nederland, de "Hongerwinter".
  [naar artikel]
 10. Later in lockdown, sneller eruit: wat is het verschil tussen Nederland en België? "Er zijn te veel variabelen om dat te kunnen bepalen" (08/05/2020 - VRT NWS)
  Maandag 11 mei versoepelen in Nederland de coronamaatregelen. Daar zal vanaf komende week al iets meer mogen dan bij ons. Staat Nederland ondanks een andere aanpak verder dan België? En hoe komt dat dan? "Het is heel moeilijk om te bepalen wat precies het verschil maakt", zegt de Nederlandse viroloog Ab Osterhaus. "Hoe dan ook houdt een versoepeling van maatregelen een gigantisch groot gevaar in: we mogen niet verslappen of we zijn alles wat we opbouwden heel snel weer kwijt."
  [naar artikel]
 11. "Nieuws gaat vaak over problemen, en dan is het journalistiek smullen in België" (13/07/2017 - De Redactie)
  Na goed 15 jaar correspondentschap in België trekt Joris van Poppel terug naar zijn thuisland Nederland. Voor hem was het "journalistiek smullen" van de Belgische toestanden. Maar hij is ook persoonlijk gaan houden "van de cultuur, de mensen en het speciale bier".
  [naar artikel]
 12. De brok graniet genaamd Simone Biles:  "Ze doet iets aartsmoeilijks er zo simpel uit zien" (12/10/2019 - VRT NWS)
  De beste turnster aller tijden? Niemand die eraan twijfelt: Simone Biles, 22 jaar, 1,42 meter groot. En 22 WK-medailles, 16 wereldtitels en 4 olympische gouden medailles op haar palmares. Tot nog toe. Het valt intussen niet meer te tellen hoe dikwijls al de prestaties van de Amerikaanse gymnaste als "buitenaards" zijn bestempeld. Wat maakt van haar zo'n fenomeen? En gaat er ooit nog zo iemand opduiken? "Ze overstijgt alles", zegt Sporza-journaliste Inge Van Meensel. "Een combinatie van een uitzonderlijke fysiek, gekoppeld aan haar mentale kracht."
  [naar artikel]
 13. "ABBA is de beroemdste band in de geschiedenis van België" (03/02/2017 - De Redactie)
  Als Donald Trump zijn beleid voert vanuit het principe "America first", welke land komt dan "second"? Nederland was er als de kippen bij om voor die positie te solliciteren, maar nu doen ook andere landen dat. Zo ook België.
  [naar artikel]
 14. Jan Verheyen: "Wat "Patser" in Nederland doet, is historisch" (24/02/2018 - VRT NWS)
  Filmregisseur Jan Verheyen prijst de film "Patser" van regisseursduo Adil El Arbi en Bilall Fallah vanwege zijn opmerkelijke doorbraak in Nederland. "Patser" lokte daar tot nog toe 100.000 bezoekers naar de zalen. Het is bijna 30 jaar geleden dat een Vlaamse film  zo'n succes had in Nederland. In het Radio 1-programma "De ochtend" noemde Jan Verheyen die prestatie "historisch". 
  [naar artikel]
 15. Opmars van meningokokken type W in Nederland: "We volgen de situatie in België op" (11/09/2018 - VRT NWS)
  In Nederland zullen 130.000 jongeren van 14 jaar de komende weken een oproep in de brievenbus krijgen om zich te laten vaccineren tegen meningokokken. Het gevolg van een toename van infecties door meningokokken type W. Dit type blijkt ziekmakender: er zijn dit jaar al 78 infecties en 18 overlijdens in Nederland na infecties veroorzaakt door meningokokken type W. "We kunnen niet zeggen of er ook bij ons meer besmettingen zullen opduiken, maar we volgen de situatie in Nederland op de voet", zegt professor Katrien Lagrou.
  [naar artikel]
 16. Nederland viert 150 jaar friet: "90 procent kans dat het toen een Belgische frituur was" (30/09/2019 - VRT NWS)
  Nederland viert vandaag het 150-jarige bestaan van de friet. Het Nederlandse platform voor frituuruitbaters "frituurwereld" beweert dat juist anderhalve eeuw geleden de friet in Nederland is opgedoken. Volgens historicus Peter Scholliers (VUB), professor voedingsgeschiedenis, waren frietjes toen niet echt ingeburgerd in Nederland. België daarentegen had al een stevige "frietcultuur" midden negentiende eeuw. Het was misschien dus wel een Belg die deze allereerste frietjes verkocht.
  [naar artikel]
 17. Schotte: "WK piste in Hongkong was historisch en uniek voor België" (18/04/2017 - Sporza)
  Het WK baanwielrennen in Hongkong was met 5 medailles een succes voor België. "Aan Degrendele kunnen we nog jaren plezier aan beleven", zegt Renaat Schotte.
  [naar artikel]
 18. Hoe goed zijn onze atleten bezig? “Meer geld betekent meer medailles” (06/08/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Hoe goed zijn onze atleten bezig? We hebben nu vijf medailles, eentje minder dan in Rio maar drie meer dan in Londen 2012 en vier meer dan in Peking 2008. Kan het tegen Parijs 2024 nóg beter, zoals Nederland, dat 26 plakken scoort? Wat moeten we doen om onze noorderburen bij te benen? "Meer geld, één nationaal topsportinstituut en veel méér professionele trainers."
  [naar artikel]
 19. Vraag om gezamenlijke aanpak corona door Nederland en België: "Grens in de toekomst wellicht niet meer dicht" (13/07/2020 - VRT NWS)
  Er is voor het eerst een overleg geweest tussen Nederland en België over de aanpak van de coronacrisis in de grensstreek. Aan dat overleg namen, naast minister van binnenlandse zaken Pieter Decrem (CD&V) en zijn Nederlandse collega van justitie, ook heel wat provinciegouverneurs aan deel. "De aanpak bij een volgende coronacrisis moet anders", klinkt het.
  [naar artikel]
 20. "Besmette eieren uit België en Nederland al sinds april op Franse markt" (11/08/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Meer dan 200.000 uit België en Nederland ingevoerde eieren die met fipronil besmet zijn, zijn sinds april in Frankrijk "op de markt" gebracht.
  [naar artikel]
 21. Sven Vanthourenhout beseft dat hij voor moeilijke opdracht staat: "Ik kan niet toveren" (28/10/2017 - Het Laatste Nieuws)
  58 WK-medailles en tien profwereldkampioenen in vijftien jaar. 35 EK-medailles. 25 Wereldbekers. Het was prettig bondscoach zijn voor Rudy De Bie....
  [naar artikel]
 22. Bart Van Loo is bezig aan een grand slam: al 100.000 exemplaren verkocht van "De Bourgondiërs" en het buitenland lonkt (10/09/2019 - VRT NWS)
  "De Bourgondiërs" worden "Les Bourguignons", auteur Bart Van Loo zal volgend jaar voor het eerst in het Frans worden uitgegeven. In 2020 verschijnt het boek over de Bourgondische hertogen ook in het Engels en het Duits. In België en Nederland zijn ondertussen al meer dan 100.000 boeken verkocht.
  [naar artikel]
 23. Veldkamp: "Achterstand op schaatsland Nederland loop je nooit meer in" (15/02/2018 - Sporza)
  Nederland rijgt de successen weer aaneen op de Winterspelen. PyeongChang 2018 lijkt even succesvol te worden als Sotsji 2014. "We hebben in Nederland het schaatsen gefaciliteerd."
  [naar artikel]
 24. Medailles voor hoffelijke fietsers: "gebruik je arm als richtingaanwijzer, zoals we vroeger leerden" (16/09/2020 - VRT NWS)
  De Fietsersbond en de provincie Antwerpen hebben woensdagochtend medailles en sleutelhangers uitgedeeld aan fietsers die zich hoffelijk gedragen. Ze doen dat omdat de week van de mobiliteit start, en het is meteen ook de lancering van hun "Fietsvriendelijk"-campagne.
  [naar artikel]
 25. John Oliver : "België is een weerzinwekkende chocoladegoelag zonder bestaansreden" (19/02/2018 - VRT NWS)
  John Oliver, de presentator van de populaire Amerikaanse satirische televisieshow "Last Week Tonight" lacht graag met België en dat liet hij gisteren nog eens blijken. Ons land mocht er opdraven toen het over Donald Trump ging.  
  [naar artikel]
 26. Zonder hoofddoek, met bikini: "Maar té sexy weiger ik" (24/10/2016 - Het Laatste Nieuws)
  "Myriam, u niet opblazen, hé." De fotograaf lacht. Zij lacht hard terug. Myriam Sahili (19) uit Molenbeek trok samen met de 29 andere finalistes
  [naar artikel]
 27. "Spaar uw geld en ga niet naar de schertsvertoning Nederland-België" (08/11/2016 - Sporza)
  In België zijn de verwachtingen hooggespannen voor de wedstrijd tegen Nederland, maar hoe zit dat over de landsgrens?
  [naar artikel]
 28. "Haatimam Amaouch predikt al een jaar in Nederland" (02/11/2016 - Het Laatste Nieuws)
  De door België naar Nederland uitgezette haatprediker El Alami Amaouch blijkt al een jaar in het Nederlandse Veenendaal (provincie Utrecht)
  [naar artikel]
 29. Van Avermaet in Sportzomer 2016: "Ik heb in Rio iets onmenselijks gedaan" (15/12/2016 - Sporza)
  In "Sportzomer 2016: Olympische Spelen" blikken de Belgische protagonisten terug op een geslaagde editie in Rio de Janeiro. België sprokkelde zes medailles.
  [naar artikel]
 30. Medailles voor de Winterspelen onthuld: "houten" look met Koreaanse symbolen (21/09/2017 - Sporza)
  Op iets minder dan 5 maanden voor de start van de Olympische Winterspelen in Pyeongchang zijn de medailles voorgesteld. "De medaille moet een symbool zijn van Korea."
  [naar artikel]
 31. Drie keer meer doden bij woningbranden in ons land dan in Nederland, hoe komt dat? (15/07/2019 - VRT NWS)
  In de eerste helft van dit jaar zijn in België al 33 mensen omgekomen in een woningbrand. Ter vergelijking, in Nederland zijn er in dezelfde periode amper 13 doden gevallen bij branden. Hoe komt het dat er zo'n verschil zit tussen onze landen? "In Nederland is er een andere veiligheidsmentaliteit. Bij ons hangen daardoor veel minder rookmelders."
  [naar artikel]
 32. Goedele Wachters zegt na 13 jaar "ja" tegen "Slimste mens": "Ik zit nog in ontkenningsfase" (24/04/2017 - De Redactie)
  Erik Van Looy heeft de eerste namen voor het nieuwe seizoen van het spelprogramma bekendgemaakt: Dina Tersago en Goedele Wachters. "Ik weet nog steeds niet waarom", lacht die laatste.
  [naar artikel]
 33. "Het is begonnen met een gratis vlag", lacht Rode Duivels-verzamelaar Yves Claes uit Beringen (11/06/2021 - VRT NWS)
  Yves Claes uit Beringen is helemaal klaar voor het EK. Hij verzamelt al 8 jaar allerlei items die te maken hebben met de Rode Duivels. Een deel van zijn verzameling heeft hij nu gebruikt om zijn tuin aan te kleden. "Dat het maar snel zaterdag is", lacht Yves, "ik ben echt aan het aftellen!"
  [naar artikel]
 34. Youri Mulder: "Belgen zijn te duur geworden voor Nederlandse clubs" (05/08/2016 - Sporza)
  Vanavond trappen NEC en PEC Zwolle de Nederlandse competitie op gang. "België heeft het gat gedicht op Nederland. Misschien moet Nederland de play-offs herinvoeren."
  [naar artikel]
 35. Donald Trump: "Kim Jong-un lacht zelden tot nooit, behalve als hij mij ziet" (13/07/2019 - VRT NWS)
  De Amerikaanse president Donald Trump heeft nogmaals benadrukt hoe goed zijn band wel is met Kim Jong-un, de leider van Noord-Korea. "Het is iemand die blij is om mij te zien", zegt Trump tegen de aanwezige pers. "Hij test ook niet langer zijn wapens, wat een goede zaak is." Nog volgens Trump lacht de Noord-Koreaanse leider zelden tot nooit. "Maar als hij mij ziet, dan lacht hij en is hij gelukkig."
  [naar artikel]
 36. Wat als... Nederland versneld de gastoevoer aan België stopzet? (02/02/2018 - VRT NWS)
  Nederland gaat alles in het werk stellen om "zo snel mogelijk" zijn gaswinning te verlagen naar 12 miljard kubieke meter per jaar. Er zijn engagementen met België aangegaan om die afbouw - en de bijhorende dalende leveringsvolumes aan België - in goede banen te leiden, maar een bruuske versnelling van die afbouw zou geen goed nieuws zijn.   
  [naar artikel]
 37. "Men lacht niet met Holocaust": minister Somers vraagt aan burgemeester Aalst om carnavalisten te overtuigen (20/02/2020 - VRT NWS)
  Minister van Samenleven Bart Somers (Open VLD) vraagt aan de burgemeester van Aalst Christoph D'Haese (N-VA) om de carnavalisten te overtuigen "dat er dingen zijn waarmee men niet lacht". "Men lacht niet met slachtoffers van de Holocaust." Die oproep komt er nadat de Israëlische minister van Buitenlandse Zaken Katz had gevraagd om Aalst carnaval te verbieden, nadat er vorig jaar een praalwagen was met joodse karikaturen.
  [naar artikel]
 38. Wilmots: "De Rode Duivels? Ik volg het niet meer" (05/06/2017 - Sporza)
  Marc Wilmots ging met Ivoorkust zwaar onderuit in Nederland. De ex-bondscoach van België vraagt tijd om een ploeg te bouwen. "Het is een prachtige uitdaging."
  [naar artikel]
 39. Oranje-speelster Groenen groeide op in België: "Heel bijzondere match"" (24/07/2017 - Sporza)
  Een derby tussen Nederland en België is altijd speciaal en dat geldt zeker voor Jackie Groenen. "Mijn Belgische vriendinnen moeten in het Oranje komen supporteren."
  [naar artikel]
 40. Van Overtveldt scherp voor Rutte: "België afschilderen als een economische woestijn is enkele bruggen te ver" (11/11/2017 - VRT NWS)
  Minister van Financiën Johan Van Overtveldt (N-VA) haalt fel uit naar de Nederlandse premier Mark Rutte. Die had gezegd dat hij niet wil dat Nederland "België achterna gaat", een verwijzing naar multinationals die uit ons land zouden weggetrokken zijn. "België afschilderen als een economische woestijn, is enkele bruggen te ver", zegt Van Overtveldt. Later meer.
  [naar artikel]
 41. "Simpel: elke Nederlander kan schaatsen" (12/02/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Daar gaan we weer. Het snelschaatsen is begonnen en Oranje domineert. Na drie afstanden greep Nederland al zes van de negen medailles, inclusief...
  [naar artikel]
 42. Van "Patser" tot "Rundskop": deze vrouw maakt bijna alle Belgische filmposters (04/04/2018 - VRT NWS)
  "Patser", "Rundskop", "Home", "Rosie & Moussa", "Black", ... De posters van al die films zijn ontworpen door dezelfde vrouw: Amira Daoudi. De Brusselse is amper dertig jaar en al 8 jaar de meest gevraagde affichemaakster van België.  
  [naar artikel]
 43. Duitsers eisen "minutieus" onderzoek naar fipronil: "Duidelijk kwaad opzet in het spel" (05/08/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Duitsland roept België en Nederland op om een "minutieus" onderzoek te voeren naar de "criminele" besmetting met luizenbestrijdingsmiddel
  [naar artikel]
 44. Tanktoerisme vanuit Nederland herneemt: "Nederland is een maffia, met die prijzen daar" (16/06/2020 - VRT NWS)
  Het scheelt een slok op de borrel voor Nederlanders die in België komen tanken. De prijs van diesel is nagenoeg even hoog maar een liter benzine is in België 35 cent goedkoper. Op een volle tank maakt dat een noemenswaardig verschil. Sommigen noemen het crimineel, en tanken in België een normaliteit. "Jammer dat het zolang dicht was. Het is normaal dat wij hier naartoe komen." Ze zijn blij dat de grens tussen de beide landen nu weer helemaal open is.
  [naar artikel]
 45. Wie laatst lacht, best lacht in de derde aflevering van "De mol" (20/02/2017 - De Redactie)
  Ongeleide projectielen, een museuminbraak en een onwaarschijnlijk spannende eliminatie: ook tijdens de derde aflevering van "De mol" was het nagelbijten. De kandidaat die het spel moet verlaten, heeft het deze keer minder dan ooit verdiend. Spoiler alert!
  [naar artikel]
 46. Wie laatst lacht, best lacht… (04/02/2017 - De Redactie)
  Even mocht ze van Miss Universe 2015 proeven, maar uiteindelijk werd het "een complete vernedering". Hoe verging het Miss Colombia, een jaar nadat ze verkeerdelijk het kroontje op haar hoofd kreeg?
  [naar artikel]
 47. Onze coronacurve vergeleken met de buurlanden: hoe België, ooit het kneusje, nu beter af is dan Nederland en Duitsland (16/12/2020 - VRT NWS)
  Het kan verkeren: eind oktober was België nog de slechtste leerling van Europa wat betreft het aantal nieuwe coronabesmettingen, terwijl we het nu veel beter doen, en buurlanden strengere maatregelen dan België moeten nemen: zowel Nederland als Duitsland gaan op slot. Wij vergeleken België met Nederland, Duitsland en Frankrijk: hoe hard verschillen de curves, waar zit het verschil, en wat kunnen we eruit leren? "Wij kozen voor stabiliteit en zitten nu niet met een jojobeweging zoals in Nederland."
  [naar artikel]
 48. "Als Nederland olympisch volleykampioen kan worden, waarom België dan niet?" (27/04/2018 - Sporza)
  Met zijn nieuwe bondscoach Andrea "George Clooney" Anastasi lijkt België voor een stijlbreuk te kiezen met het verleden. Toch is Anastasi net als voorganger Vital Heynen streng in de leer.
  [naar artikel]
 49. Kritiek op ons land over fipronileieren (05/08/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Duitsland roept België en Nederland op om een "minutieus" onderzoek te voeren naar de "criminele" besmetting met luizenbestrijdingsmiddel
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy