Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

28 June 2022
05:10 uur

Ook Lokeren-trainer Peter Maes gearresteerd in kader van ‘Operatie Propere Handen’

Het Laatste Nieuws

22/10/2018 - 20:15

Ook Lokeren-trainer Peter Maes is opgepakt in het kader van ‘Operatie Propere Handen’, het onderzoek naar fraude in het Belgisch voetbal. Maes zou...


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HET LAATSTE NIEUWS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Ook Lokeren-trainer Peter Maes opgepakt in kader van ‘Operatie Propere Handen’ (22/10/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Ook Lokeren-trainer Peter Maes is opgepakt in het kader van ‘Operatie Propere Handen’, het onderzoek naar fraude in het Belgisch voetbal. Maes zou...
  [naar artikel]
 2. Ook Lokeren-voorzitter Roger Lambrecht ondervraagd in operatie Propere Handen (23/10/2018 - Metro)
  De voorzitter van Lokeren, Roger Lambrecht, is ook ondervraagd in kader van operatie Propere Handen. Dat vernam het persagentschap Belga uit gerechtelijke bronnen. Na verhoor mocht Lambrecht beschikken. De trainer van zijn club, Peter Maes, werd gisteren gearresteerd en vandaag voorgeleid bij de onderzoeksrechter in Tongeren. Die besliste Maes voorwaardelijk vrij te laten. De trainer van Lokeren is wel in verdenking gesteld van witwaspraktijken en lidmaatschap van een criminele organisatie, aldus zijn raadsman, Dirk Vanden Boer, vandaag bij het verlaten van het gerechtsgebouw in Tongeren. Peter Maes heeft dus ook een nacht in de cel doorgebracht. De trainer en voorzitter van Lokeren werden aan de tand gevoeld over makelaar Dejan Veljkovic. Veljkovic is de zaakwaarnemer van Peter Maes. Op training werd de opgepakte Maes vervangen door zijn assistent Arnar Vidarsson. bron: Belga Het bericht Ook Lokeren-voorzitter Roger Lambrecht ondervraagd in operatie Propere Handen verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 3. Lokeren-trainer Peter Maes gearresteerd in kader fraudeonderzoek voetbal (22/10/2018 - De Morgen)
  Peter Maes is gearresteerd in het kader van het onderzoek naar de voetbalfraude. Dat meldt Het Belang van Limburg en wordt bevestigd aan Het Laatste Nieuws. Maes is momenteel trainer van voetbalclub Lokeren.
  [naar artikel]
 4. Peter Maes opnieuw verhoord in operatie Propere Handen (20/02/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Speurders hebben dinsdag Peter Maes opnieuw op de rooster gelegd over zwart geld in het voetbal. Dat bevestigt de advocaat van de ex-trainer van Sporting Lokeren.
  [naar artikel]
 5. Peter Maes opnieuw verhoord in operatie Propere Handen (20/02/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Voetbaltrainer Peter Maes is gisteren opnieuw verhoord over zwart geld in het voetbal. Dat heeft de advocaat van de ex-trainer van Sporting Lokeren...
  [naar artikel]
 6. Sporting Lokeren kan terug op Peter Maes rekenen (23/10/2018 - Metro)
  Peter Maes, de trainer van Lokeren, werd na zijn verhoor door de onderzoeksrechter vrijgelaten onder voorwaarden. “Hij mag zijn taak als trainer weer op zich nemen”, zo maakte Lokeren in een persmededeling bekend. “Peter Maes werd in verdenking gesteld in het kader van een onderzoek naar witwaspraktijken en deelname aan een criminele organisatie, maar werd vrijgelaten onder voorwaarden, met name dat hij geen contact heeft met de pers en beschikbaar blijft voor verder onderzoek”, zo klinkt het in de mededeling. “In het dossier rond matchfixing wordt zijn naam absoluut niet genoemd. Via zijn advocaat liet de coach ook weten dat Peter Maes op elke mogelijke manier zal meewerken aan het onderzoek.” Hoe het nu verder moet in Lokeren, is voorlopig nog onduidelijk. Dinsdag raakte immers bekend dat ook voorzitter Roger Lambrecht maandag werd ondervraagd in kader van operatie Propere Handen. “Peter Maes en de voorzitter zullen in de heel nabije toekomst samenzitten om de recente gebeurtenissen te evalueren.” Bron: Belga   Het bericht Sporting Lokeren kan terug op Peter Maes rekenen verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 7. Sporting Lokeren kan terug op Peter Maes rekenen (23/10/2018 - Metro)
  Peter Maes, de trainer van Lokeren, werd na zijn verhoor door de onderzoeksrechter vrijgelaten onder voorwaarden. “Hij mag zijn taak als trainer weer op zich nemen”, zo maakte Lokeren in een persmededeling bekend. “Peter Maes werd in verdenking gesteld in het kader van een onderzoek naar witwaspraktijken en deelname aan een criminele organisatie, maar werd vrijgelaten onder voorwaarden, met name dat hij geen contact heeft met de pers en beschikbaar blijft voor verder onderzoek”, zo klinkt het in de mededeling. “In het dossier rond matchfixing wordt zijn naam absoluut niet genoemd. Via zijn advocaat liet de coach ook weten dat Peter Maes op elke mogelijke manier zal meewerken aan het onderzoek.” Hoe het nu verder moet in Lokeren, is voorlopig nog onduidelijk. Dinsdag raakte immers bekend dat ook voorzitter Roger Lambrecht maandag werd ondervraagd in kader van operatie Propere Handen. “Peter Maes en de voorzitter zullen in de heel nabije toekomst samenzitten om de recente gebeurtenissen te evalueren.” bron: Belga Het bericht Sporting Lokeren kan terug op Peter Maes rekenen verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 8. LIVE (20u). Hoe presteert Lokeren na aanhouding Peter Maes eerder deze week? (27/10/2018 - Het Laatste Nieuws)
  • Lokeren - Oostende • Aftrap: 20u • Daknamstadion • Peter Maes eerder deze week opgepakt in kader van ‘Operatie Propere Handen’, nadien werd hij...
  [naar artikel]
 9. 'Trainer Peter Maes van Lokeren gearresteerd' (22/10/2018 - De Tijd)
  20:29 Peter Maes, de trainer van eersteklasseploeg Lokeren, is maandag gearresteerd in het onderzoek naar de voetbalfraude. Dat meldt Het Belang van Limburg. De club is niet bereikbaar voor commentaar.
  [naar artikel]
 10. Nieuwe verhoren in Operatie ‘schone handen’, Peter Maes vrij na nacht in cel (20/02/2019 - De Standaard)
  In het kader van Operatie ‘schone handen’, het grote onderzoek naar witwaspraktijken en matchfixing in het Belgische voetbal, heeft het federaal parket dinsdag en woensdag verschillende huiszoekingen en verhoren uitgevoerd. Peter Maes, de ex-trainer van Sporting Lokeren, werd woensdag na een nacht in de cel vrijgelaten onder voorwaarden.
  [naar artikel]
 11. Trainer Peter Maes van Lokeren gearresteerd (22/10/2018 - Metro)
  Peter Maes, de trainer van eersteklasseploeg Lokeren, is gearresteerd in het onderzoek naar de voetbalfraude. Dat meldt Het Belang van Limburg. De club is niet bereikbaar voor commentaar. Maes wordt morgen voorgeleid bij de onderzoeksrechter. Volgens de krant gaat het niet om Joris Raskin tegen wie Hans Rieder, de advocaat van scheidsrechter Bart Vertenten, vanochtend een verzoek tot wraking heeft ingediend op de rechtbank in Tongeren. Het zou daarentegen gaan om een collega-onderzoeksrechter die eerder al bijstand bood. De arrestatie van Peter Maes heeft volgens de krant wellicht te maken met Dejan Veljkovic, de makelaar van de trainer, die al een tijdje in de cel zit voor zijn rol in de matchfixing en witwaspraktijken. bron: Belga Het bericht Trainer Peter Maes van Lokeren gearresteerd verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 12. Ook Peter Maes opgepakt in Operatie Schone Handen (22/10/2018 - De Standaard)
  Lokeren-trainer Peter Maes is opgepakt in Operatie Schone Handen. Dat meldt Het Belang van Limburg. Hij zal morgen worden voorgeleid bij een onderzoeksrechter.
  [naar artikel]
 13. Ook Peter Maes opgepakt in Operatie Schone Handen (22/10/2018 - De Standaard)
  Lokeren-trainer Peter Maes is opgepakt in Operatie ‘Schone Handen’. Dat meldt Het Belang van Limburg. Hij zal morgen worden voorgeleid bij een onderzoeksrechter.
  [naar artikel]
 14. Nieuwe verhoren in fraudedossier Belgisch voetbal, Peter Maes nacht in cel (20/02/2019 - Het Belang van Limburg)
  Op dinsdag en woensdag zijn 16 mensen verhoord in operatie ‘Propere Handen’, het fraudedossier over het Belgische voetbal. Dat meldt het Federaal Parket. Onder hen was ex-trainer Peter Maes en zijn vriendin. De voormalige coach van Lokeren bracht de nacht opnieuw in de cel door.
  [naar artikel]
 15. Peter Maes: “Het deed pijn dat ik door ‘bepaalde zaken’ niet meer aan de bak kwam” (17/10/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Peter Maes is de nieuwe trainer van 1B-club Lommel SK. De Limburger, die in opspraak kwam in ‘Operatie Propere Handen’, komt zo na bijna een jaar...
  [naar artikel]
 16. Een portret van Peter Maes: van succescoach tot koning van het zwart geld (07/12/2020 - Gazet van Antwerpen)
  Dan toch geen Bernd Hollerbach (ex-Moeskroen) als nieuwe coach bij STVV, wel Peter Maes (56). Promotie, bekerwinst, Trainer van het Jaar… Maes heeft als trainer wel al iets betekend in het Belgische voetbal. Alleen is hij geen onbeschreven blad door de operatie Propere Handen. Hij zou om en bij de 2,5 miljoen euro zwart geld hebben verduisterd, wat voor een smet op zijn blazoen zorgt.
  [naar artikel]
 17. Lokeren-trainer Peter Maes gearresteerd in onderzoek naar fraude in voetbal (22/10/2018 - VRT NWS)
  Peter Maes, de trainer van voetbalclub KSC Lokeren, is gearresteerd in het onderzoek naar fraude in het Belgisch voetbal. Dat meldt Het Belang van Limburg en het nieuws is bevestigd aan VRT NWS. Morgen wordt hij voorgeleid bij de onderzoeksrechter. 
  [naar artikel]
 18. Vriendin van Peter Maes leende 150.000 euro bij vader Veljkovic, af te betalen tegen dat hij 104 is (15/12/2021 - Het Belang van Limburg)
  Peter Maes blijkt een dubieuze hoofdrol te spelen in Operatie Propere Handen. Hij zou bijna 2,3 miljoen euro in het zwart hebben verdiend tijdens zijn passages bij Lokeren en KRC Genk. Zelfs de vriendin van Maes en de vader van spijtoptant Dejan Veljkovic werden daarvoor ingeschakeld.
  [naar artikel]
 19. Nieuwe verhoren in fraudedossier Belgisch voetbal, Peter Maes nacht in cel (20/02/2019 - Het Nieuwsblad)
  Op dinsdag en woensdag zijn 16 mensen verhoord in operatie ‘Propere Handen’, het fraudedossier over het Belgische voetbal. Dat meldt het Federaal Parket. Onder hen was ex-trainer Peter Maes en zijn vriendin.
  [naar artikel]
 20. Nieuwe verhoren in fraudedossier Belgisch voetbal, Peter Maes nacht in cel (20/02/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Op dinsdag en woensdag zijn 16 mensen verhoord in operatie ‘Propere Handen’, het fraudedossier over het Belgische voetbal. Dat meldt het Federaal Parket. Onder hen was ex-trainer Peter Maes en zijn vriendin.
  [naar artikel]
 21. Lokeren-trainer Peter Maes vrij onder voorwaarden, in verdenking voor witwassen en criminele organisatie (23/10/2018 - VRT NWS)
  Lokeren-trainer Peter Maes is vrijgelaten onder voorwaarden, hij is wel in verdenking gesteld voor witwaspraktijken en criminele organisatie. Gisteren werd Maes opgepakt in het kader van het grote onderzoek naar fraude in het Belgische voetbal. 
  [naar artikel]
 22. Na onthullingen over Peter Maes: wat doe je in godsnaam met 2,3 miljoen euro zwart geld? (15/12/2021 - Het Belang van Limburg)
  400.000 euro cash op tafel deed Peter Maes zwichten om trainer te worden van Lokeren. Dat heeft Dejan Veljkovic, spijtoptant van het voetbalschandaal Propere Handen, dinsdag verteld in Pano. Uiteindelijk zou Maes bijna 2,3 miljoen euro in het zwart verdiend hebben tijdens zijn passages bij Lokeren en Genk. Allemaal cash, verpakt in brood- en supermarktzakken. Maar kon hij überhaupt wel iets doen met dat geld? Je kunt er toch niet zomaar een grote aankoop mee doen?
  [naar artikel]
 23. Na onthullingen over voetbaltrainer Peter Maes: wat doe je in godsnaam met 2,3 miljoen euro zwart geld? (15/12/2021 - Het Nieuwsblad)
  400.000 euro cash op tafel deed Peter Maes zwichten om trainer te worden van Lokeren. Dat heeft Dejan Veljkovic, spijtoptant van het voetbalschandaal Propere Handen, dinsdag verteld in Pano. Uiteindelijk zou Maes bijna 2,3 miljoen euro in het zwart verdiend hebben tijdens zijn passages bij Lokeren en Genk. Allemaal cash, verpakt in brood- en supermarktzakken. Maar kon hij überhaupt wel iets doen met dat geld? Je kunt er toch niet zomaar een grote aankoop mee doen?
  [naar artikel]
 24. Lokeren-voorzitter Lambrecht ook ondervraagd, Peter Maes vrijgelaten (23/10/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Peter Maes, de trainer van KSC Lokeren, verscheen vandaag om 10.00 uur voor de onderzoeksrechter in Tongeren. Maes werd kort na de middag...
  [naar artikel]
 25. “Dubbele rol niet normaal” en “allemaal boter op het hoofd”: Coucke laat zijn licht schijnen over schandaal dat Belgisch voetbal op grondvesten deed daveren (22/10/2018 - Het Laatste Nieuws)
  ‘Operatie Propere Handen’ blijft het Belgisch voetbal domineren. Vandaag nog werd Lokeren-trainer Peter Maes opgepakt en in ‘La Tribune’, de Waalse...
  [naar artikel]
 26. Ook Peter Maes gearresteerd in onderzoek naar voetbalfraude (22/10/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Lokeren-trainer Peter Maes is gearresteerd in het onderzoek naar de voetbalfraude, zo vernam Het Belang van Limburg. Dinsdag wordt hij voorgeleid bij de onderzoeksrechter.
  [naar artikel]
 27. Sporting Lokeren stopt samenwerking met trainer Peter Maes (28/10/2018 - Metro)
  Na het gelijkspel van voetbalclub Sporting Lokeren tegen KV Oostende heeft Lokeren beslist om de samenwerking met trainer Peter Maes stop te zetten, zo staat zaterdagnacht op de website van de voetbalclub. De club verwijst naar de teleurstellende resultaten van de jongste weken. “Sporting Lokeren heeft na twaalf wedstrijden 6 punten. Die sportief negatief uitvallende resultaten hebben de club ertoe gebracht om de samenwerking met coach Peter Maes te beëindigen. Arnar Vidarsson neemt zijn taken tot nader order over”, klinkt het. Maes bezorgde de club in het verleden al heel wat successen. Hij leidde Sporting Lokeren tweemaal naar een zege in de Beker en dwong een aantal keer een plaats af in Play Off I. Vorig seizoen wist hij de ploeg in de hoogste afdeling te handhaven en was hij ook behoorlijk succesvol in Play Off II. Maar dit seizoen kon de club niet aanknopen bij die goede eindronde van vorig seizoen en dus drong ingrijpen zich op, luidt het op de website van Sporting Lokeren. De club wenst Peter Maes succes toe in het vervolg van zijn carrière. De trainer bracht afgelopen week nog een nacht in de cel door, in het kader van het fraudeschandaal in het Belgische voetbal. Maes werd door de onderzoeksrechter in verdenking gesteld in het kader van een onderzoek naar witwaspraktijken en deelname aan een criminele organisatie. Hij mag geen contact hebben met de pers. Bron: Belga   Het bericht Sporting Lokeren stopt samenwerking met trainer Peter Maes verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 28. Sporting Lokeren stopt samenwerking met trainer Peter Maes (28/10/2018 - Metro)
  Na het gelijkspel van voetbalclub Sporting Lokeren tegen KV Oostende heeft Lokeren beslist om de samenwerking met trainer Peter Maes stop te zetten, zo staat zaterdagnacht op de website van de voetbalclub. De club verwijst naar de teleurstellende resultaten van de jongste weken. “Sporting Lokeren heeft na twaalf wedstrijden 6 punten. Die sportief negatief uitvallende resultaten hebben de club ertoe gebracht om de samenwerking met coach Peter Maes te beëindigen. Arnar Vidarsson neemt zijn taken tot nader order over”, klinkt het. Maes bezorgde de club in het verleden al heel wat successen. Hij leidde Sporting Lokeren tweemaal naar een zege in de Beker en dwong een aantal keer een plaats af in Play Off I. Vorig seizoen wist hij de ploeg in de hoogste afdeling te handhaven en was hij ook behoorlijk succesvol in Play Off II. Maar dit seizoen kon de club niet aanknopen bij die goede eindronde van vorig seizoen en dus drong ingrijpen zich op, luidt het op de website van Sporting Lokeren. De club wenst Peter Maes succes toe in het vervolg van zijn carrière. De trainer bracht afgelopen week nog een nacht in de cel door, in het kader van het fraudeschandaal in het Belgische voetbal. Maes werd door de onderzoeksrechter in verdenking gesteld in het kader van een onderzoek naar witwaspraktijken en deelname aan een criminele organisatie. Hij mag geen contact hebben met de pers. bron: Belga Het bericht Sporting Lokeren stopt samenwerking met trainer Peter Maes verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 29. Peter Maes vrijgelaten, ook Lokeren-voorzitter Lambrecht werd ondervraagd (23/10/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Peter Maes, de trainer van KSC Lokeren, verscheen vandaag om 10.00 uur voor de onderzoeksrechter in Tongeren. Maes werd kort na de middag...
  [naar artikel]
 30. Veljkovic over tekengeld voor Peter Maes bij Lokeren: “Peter liet bundeltje briefjes van 500 euro langs zijn duim gaan. Dan stak hij alles in zijn tas” (14/12/2021 - Gazet van Antwerpen)
  400.000 euro tekengeld, cash op tafel, deed Peter Maes overstappen naar Lokeren, de club die hij zelf een “trainerskerkhof” zou genoemd hebben. Dat vertelt Dejan Veljkovic, de spijtoptant van het voetbalschandaal Propere Handen, in zijn boek. Uiteindelijk zou Maes bijna 2,3 miljoen euro in het zwart verdiend hebben tijdens zijn passages bij Lokeren en Genk. Ontvangen via uitpuilende enveloppen, verstopt in broodzakken.
  [naar artikel]
 31. Voetballer Fabien Camus aangehouden in kader van operatie Propere Handen (24/10/2018 - Metro)
  In het kader van de operatie Propere Handen is de 33-jarige voetballer Fabien Camus aangehouden en opgesloten in de gevangenis van Lantin. Dat schrijft Het Laatste Nieuws vandaag en is intussen bevestigd door het federale parket. Camus was speler bij KV Mechelen, waar zijn contract intussen afgelopen is. Camus is ook een ex-voetballer van KRC Genk en Antwerp. Hij wordt verdacht van witwassen en lidmaatschap van een criminele organisatie. bron: Belga Het bericht Voetballer Fabien Camus aangehouden in kader van operatie Propere Handen verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 32. Peter Maes niet langer trainer van Sporting Lokeren, assistent Vidarsson neemt voorlopig over (27/10/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Peter Maes is niet langer de trainer van Sporting Lokeren. De 54-jarige Limburger kende een zwakke competitiestart met Lokeren, dat de laatste...
  [naar artikel]
 33. Maes opnieuw verhoord in operatie Propere Handen (20/02/2019 - Het Belang van Limburg)
  Speurders hebben Peter Maes opnieuw op de rooster gelegd over zwart geld in het voetbal. Dat bevestigt zijn advocaat David Engelbos.
  [naar artikel]
 34. Verloren zoon Peter Maes keert terug naar Lokeren (06/04/2019 - De Morgen)
  Een pushbericht van HLN.be. Zo vernamen de spelers van Sporting Lokeren dat hun trainer, Runar Kristinsson, ontslagen was. Ongeloof alom. Even later een tweede melding: 'Peter Maes is de nieuwe T1'.
  [naar artikel]
 35. Peter Maes niet langer trainer van Sporting Lokeren (27/10/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Peter Maes is niet langer de trainer van Sporting Lokeren. De 54-jarige Limburger kende een zwakke competitiestart met Lokeren, dat de laatste...
  [naar artikel]
 36. Peter Maes opnieuw verhoord (20/02/2019 - Metro)
  Voetbaltrainer Peter Maes is gisteren opnieuw verhoord over zwart geld in het voetbal. Dat heeft de advocaat van de ex-trainer van Sporting Lokeren bevestigd aan de kranten van Mediahuis. In het programma “Extra time” werd maandagavond nog geopperd dat het grote onderzoek naar witwaspraktijken en matchfixing in het Belgische voetbal zou stilliggen. Dat is helemaal niet het geval, blijkt nu uit het verhoor van Peter Maes. De ex-trainer van KV Mechelen, Lokeren en RC Genk moest gisteren naar de burelen van de federale politie komen voor een nieuwe ondervraging. Dat bevestigt zijn advocaat David ­Engelbos. Maes zou er bijkomende inlichtingen hebben moeten geven over zijn professionele relatie met de Servische makelaar Dejan Veljkovic, sinds enkele maanden spijtoptant van het federaal parket. Allicht werd hij geconfronteerd met wat Veljkovic over hem heeft verklaard de afgelopen maanden. De twee kennen elkaar sinds 2010, toen Maes Mechelen inruilde voor Lokeren. Het was Veljkovic die de contracten van Maes onderhandelde. Het gerecht vermoedt dat er constructies werden opgezet met zwart geld. Of Maes ook geld verdiende bij de transfers van spelers, is niet geweten. Zijn advocaat, gespecialiseerd in het finan­ciële luik van het ondernemingsrecht, wou geen verdere informatie kwijt. Ook het ­federaal parket, dat in oktober de aanzet gaf tot operatie Propere Handen, onthield zich van commentaar. Maes bracht eind oktober al twee nachten door in een politiecel. Nu mocht hij wel naar huis. Hij blijft officieel in verdenking gesteld van witwaspraktijken en corruptie. bron: Belga Het bericht Peter Maes opnieuw verhoord verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 37. Sporting Charleroi krijgt speurders over de vloer in kader van ‘Operatie Propere Handen’: onderzoek naar transfers Mogi Bayat (24/06/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Sporting Charleroi heeft vanochtend agenten van de gerechtelijke politie over de vloer gekregen in het kader van Operatie Propere handen. Dat heeft...
  [naar artikel]
 38. Peter Maes vrijgelaten onder voorwaarden, ook Lokeren-voorzitter Lambrecht werd ondervraagd (23/10/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Peter Maes, de Trainer van KSC Lokeren, is door de onderzoeksrechter in Tongeren vrijgelaten onder voorwaarden. Maes wordt wel nog in verdenking...
  [naar artikel]
 39. Nieuwe mokerslag voor Peter Maes: Lokeren gooit coach op straat (28/10/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Peter Maes is niet langer coach van Sporting Lokeren. Het 0-0-gelijkspel tegen KV Oostende van zaterdagavond is hem fataal geworden. Lokeren blijft daardoor gedeeld laatste in de Jupiler Pro League, samen met Moeskroen en Zulte Waregem. Hiermee eindigt een gitzwarte week met een mokerslag voor Peter Maes. De trainer zat eerder deze week in de cel nadat hij in verdenking werd gesteld van witwaspraktijken en lidmaatschap van een criminele organisatie.
  [naar artikel]
 40. Nieuwe mokerslag voor Peter Maes: Lokeren gooit coach op straat (28/10/2018 - Het Belang van Limburg)
  Peter Maes is niet langer coach van Sporting Lokeren. Het 0-0-gelijkspel tegen KV Oostende van zaterdagavond is hem fataal geworden. Lokeren blijft daardoor gedeeld laatste in de Jupiler Pro League, samen met Moeskroen en Zulte Waregem. Hiermee eindigt een gitzwarte week met een mokerslag voor Peter Maes. De trainer zat eerder deze week in de cel nadat hij in verdenking werd gesteld van witwaspraktijken en lidmaatschap van een criminele organisatie.
  [naar artikel]
 41. Sporting Charleroi krijgt speurders over de vloer in kader van ‘Operatie Propere Handen’ (24/06/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Sporting Charleroi heeft deze ochtend agenten over de vloer gekregen in het kader van Operatie Propere handen. Dat heeft de club zelf bekendgemaakt.
  [naar artikel]
 42. Lokeren-trainer Peter Maes in verdenking gesteld, maar vrij onder voorwaarden (23/10/2018 - De Standaard)
  De Lokeren-trainer Peter Maes is in het onderzoek naar fraude in het voetbal in verdenking gesteld voor witwaspraktijken en criminele organisatie. Hij is vrijgelaten onder voorwaarden.
  [naar artikel]
 43. Lokeren-trainer Peter Maes in verdenking gesteld voor witwaspraktijken (23/10/2018 - De Standaard)
  De Lokeren-trainer Peter Maes is in het onderzoek naar fraude in het voetbal in verdenking gesteld voor witwaspraktijken en criminele organisatie. Hij is vrijgelaten onder voorwaarden.
  [naar artikel]
 44. Peter Maes vrijgelaten onder voorwaarden maar in verdenking gesteld, ook Lokeren-voorzitter Lambrecht werd ondervraagd (23/10/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Peter Maes, de trainer van KSC Lokeren, is door de onderzoeksrechter in Tongeren vrijgelaten onder voorwaarden. Maes wordt wel nog in verdenking...
  [naar artikel]
 45. “Peter liet een bundeltje briefjes van 500 euro langs zijn duim gaan. Dan stak hij alles in zijn tas” (14/12/2021 - Het Belang van Limburg)
  400.000 euro tekengeld, cash op tafel, deed Peter Maes overstappen naar Lokeren, de club die hij zelf een “trainerskerkhof” zou genoemd hebben. Dat vertelt Dejan Veljkovic, de spijtoptant van het voetbalschandaal Propere Handen, in zijn boek. Uiteindelijk zou Maes bijna 2,3 miljoen euro in het zwart verdiend hebben tijdens zijn passages bij Lokeren en Genk. Ontvangen via uitpuilende enveloppen, verstopt in broodzakken.
  [naar artikel]
 46. Peter Maes kreeg jaarlijks 160.000 euro in het zwart (21/02/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Spijtoptant Dejan Veljkovic heeft tijdens meer dan honderd uur aan verhoren de afgelopen maanden zijn volledige zwarte boekhouding onthuld. Met ex-trainer Peter Maes praatte hij een eerste grote naam aan de galg. Maes, blijkt uit mails en telefoontaps, zou als trainer van Lokeren net geen half miljoen euro extra in het zwart zijn uitbetaald.
  [naar artikel]
 47. Lokeren zet trainer Runar Kristinsson al na twee speeldagen op straat, Peter Maes is zijn vervanger (09/08/2017 - Het Belang van Limburg)
  De Jupiler Pro League is nog maar twee speeldagen ver, of er zijn al twee trainers ontslagen. Lokeren heeft woensdag zijn IJslandse trainer Runar Kristinsson ontslagen na tegenvallende resultaten. Peter Maes wordt zijn opvolger. Lokeren haalde 0 op 6 tegen Club Brugge en Kortrijk. De 47-jarige Kristinsson, die op woensdagmorgen nog de training leidde, nam pas in oktober vorig jaar over van Georges Leekens.
  [naar artikel]
 48. Operatie Propere handen: voorlopig met 21 op de strafbank, maar wie wordt van welk misdrijf verdacht in voetbalschandaal? (26/06/2019 - Het Nieuwsblad)
  260 dagen na de start van Operatie Propere Handen, het grote onderzoek naar zwart geld en omkoping in ons Belgische voetbal, is het gerecht begonnen aan een nieuwe golf van verhoren. Met Peter Maes, Erwin Lemmens, Georges Leekens en Herman Van Holsbeeck passeerden al enkele bekenden de revue. De komende dagen gaan de verhoren verder. Voorlopig riskeren 21 personen strafrechtelijke vervolging, een deel krijgt enkel de fiscus op zijn dak. Een overzicht voor wie door de bomen het bos niet meer ziet.
  [naar artikel]
 49. Trond Sollied volgt Peter Maes op bij Lokeren (29/10/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Trond Sollied is de nieuwe trainer van Sporting Lokeren. De Noor volgt op Daknam Peter Maes op, die zaterdagavond na het 0-0-gelijkspel tegen KV...
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy