Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

29 May 2022
13:06 uur

'Haal Fyra van spoor tot problemen opgelost zijn'

De Morgen

07/04/2019 - 09:42

Nadat de Fyra gisteren weer werd afgeschaft, is ook voor politici de maat vol. Ze willen een Belgisch-Nederlandse hoorzitting over de trein. Ook vandaag rijdt de trein tussen Amsterdam en Brussel niet.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP DE MORGEN

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. 'Niet zeker of Fyra ooit nog zal rijden' (13/04/2019 - De Morgen)
  De kans dat de Fyra ooit over het spoor zal rijden, wordt met de dag kleiner. Dat blijkt uit getuigenissen van Nederlandse parlementsleden. Voor het eerst stelt de spoortop de toekomst van de Fyra luidop in vraag.
  [naar artikel]
 2. 'Problemen met Fyra zijn normaal voor nieuwe trein' (05/04/2019 - De Morgen)
  'De mankementen van de Fyra zijn typische problemen van een nieuwe trein.' Dat heeft de topman van treinbouwer AnsaldoBreda, Maurizio Manfellotto, gezegd op een persconferentie. Hij verdedigt zich tegen de 'schandalige' beschuldigingen van de NMBS.
  [naar artikel]
 3. 'Nederland verloor al half miljard aan Fyra' (05/04/2019 - De Morgen)
  NMBS-topman Marc Descheemaecker komt morgen toelichting geven in de Kamercommissie Infrastructuur over het Fyra-debacle. Vrijdag schrapte de Belgische spoorwegen de Italiaanse hogesnelheidstrein voorgoed. Ook Nederland zou al een half miljard verloren hebben aan de problemen met de Fyra.
  [naar artikel]
 4. 'Fyra is trein van de Aldi' (05/04/2019 - De Morgen)
  De problemen met de Fyra naar Amsterdam zijn na vier dagen nog niet onder controle. De nachtmerrie van veel spoormannen lijkt uit te komen: de Italiaanse bouwer AnsaldoBreda doet zijn reputatie van 'knoeier' alle eer aan.
  [naar artikel]
 5. Informaticaprobleem spoor Brussel – Problemen opgelost, zegt Infrabel (15/10/2019 - Metro)
  De informaticaproblemen bij het spoor zouden voorbij moeten zijn. Onder meer de omroepsystemen en informatieborden in de stations zouden weer operationeel zijn. Dat zegt spoornetbeheerder Infrabel dinsdagavond. De IT’ers van Infrabel konden de problemen rond 20.45 uur oplossen, zegt woordvoerder Thomas Baeken. “Alles zou weer moeten werken.” Door de informaticapanne, die rond 17.00 uur optrad, stonden treinen een twintigtal minuten stil in de noord-zuidverbinding. Daardoor raakte de avondspits fors ontregeld. Bovendien vielen de informatieborden en de omroepsystemen uit in vele stations, vooral in Vlaanderen, en waren de reisplanners niet meer up-to-date. bron: Belga Het bericht Informaticaprobleem spoor Brussel – Problemen opgelost, zegt Infrabel verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 6. De Fyra-treinen gaan weer rijden (04/06/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De Fyra-treinen duiken weer op in Italië, ruim zes jaar nadat ze in België en Nederland van het spoor werden gehaald wegens gebreken. Vanaf 9 juni...
  [naar artikel]
 7. Intercity's vervangen tijdelijk Fyra (11/04/2019 - De Morgen)
  Vanaf dit weekend rijden er weer intercity's tussen Roosendaal en Antwerpen. Dat heeft de NMBS beslist. De Italiaanse producent van de Fyra krijgt intussen drie maanden de tijd om de problemen met de hogesnelheids- trein op te lossen.
  [naar artikel]
 8. Toekomst Fyra blijft koffiedik kijken (29/03/2019 - De Morgen)
  De Belgische en Nederlandse spoorwegmaatschappijen hebben nog geen concrete datum waarop er een alternatief voor de Fyra beschikbaar zal zijn. Over de toekomst van de Fyra zelf hebben de NMBS en NS sterke twijfels.
  [naar artikel]
 9. Zes jaar na Fyra-debacle: bijna één op vijf Intercitytreinen tussen Brussel en Amsterdam loopt vertraging op (29/12/2018 - Het Nieuwsblad)
  Bijna een op de vijf intercitytreinen tussen Brussel en Amsterdam komt met vertraging op het eindstation aan. De treinen op het traject kampen, zes jaar nadat de Fyra-treinen vanwege gebreken van het spoor werden gehaald, nog steeds met mankementen, zo meldt de Nederlandse openbare omroep NOS zaterdag. De trein doet er in het spoorboekje ook nog altijd een uur langer over dan de Fyra, en een lastminuteticket is ruim 7 euro duurder.
  [naar artikel]
 10. Wist NMBS dat Fyra onveilig was? (05/04/2019 - De Morgen)
  Thierry Breyne, hoofd van de hoogste veiligheidsinstantie van het spoor, moet zich vandaag verantwoorden in het federaal parlement. Tijdens de hoorzitting zal Breyne één kernvraag stellen: waarom greep de NMBS zo laat in toen ze wist dat de Fyra onveilig was?
  [naar artikel]
 11. 'De Fyra had alles om het te maken' (05/04/2019 - De Morgen)
  'De aanbesteding van de Fyra is correct verlopen, zonder inmenging of corruptie.' Leo Pardon zette negen jaar geleden zijn handtekening onder het Fyracontract. Als directeur-generaal Reizigers speelde hij een sleutelrol in de aankoop van de Fyra. Een flop, zo weten we nu. Maar volgens Pardon ligt dat niet aan hem.
  [naar artikel]
 12. België en Nederland sluiten rangenrondfiasco met Fyra (05/04/2019 - De Morgen)
  De Belgische en Nederlandse spoorwegen sluiten de rangen in de zoektocht naar een alternatief voor de Fyra. Dat hebben minister van Overheidsbedrijven Jean-Pascal Labille (PS) en zijn Nederlandse collega gezegd nadat de NMBS eenzijdig besloot de Fyra te dumpen.
  [naar artikel]
 13. Fyra-afdankertjes maken zich op voor tweede leven op Italiaans spoor (06/09/2018 - De Morgen)
  Vijf jaar nadat ze in Nederland zijn uitgerangeerd, krijgen de Fyra-treinen een bestemming. Italiaanse spoorfanaten hebben de treinen gespot op het station van Napels en rijdend in de buurt van de Hitachi-fabriek in Pistoia bij Florence. De zogenoemde V250’s maken proefritten om goedgekeurd te worden voor het Italiaanse net.
  [naar artikel]
 14. Opvolger Fyra van het spoor in Nederland (04/04/2019 - De Morgen)

  [naar artikel]
 15. Fyra gaat weer rijden (in Italië) (04/06/2019 - VRT NWS)
  De Fyra-treinen duiken weer op, in Italië, ruim zes jaar nadat ze in België en Nederland van het spoor werden gehaald vanwege gebreken. Vanaf 9 juni zullen de treinen, opgefrist en omgedoopt tot ETR 700, rijden tussen de steden Milaan en Ancona. Dat meldden Nederlandse media, en de aankondiging staat ook op de website van de Italiaanse spoorwegmaatschappij Trenitalia.
  [naar artikel]
 16. Problemen met vaste netwerk opgelost, bedrijf biedt excuses aan (05/04/2019 - Metro)
  De problemen op het vaste telefoonnetwerk van telecomoperator Proximus zijn sinds 19 uur opgelost. Dat zegt Proximus op Facebook. “Proximus volgt de situatie op de voet om zeker te zijn een volledige en kwalitatieve dienst op het vaste telefoonnetwerk te kunnen garanderen en verontschuldigt zich voor de hinder.” Proximus kampte deze namiddag met nationale problemen op het vaste telefoonnetwerk. Daardoor waren de nooddiensten 100, 101, 112 urenlang niet bereikbaar. “Proximus heeft intensief gewerkt om het probleem op te lossen en bevestigt dat sinds 19 uur de problemen op het vaste telefoonnetwerk zijn opgelost”, klinkt het. Sindsdien zijn de nummers van de hulpdiensten weer beschikbaar. bron: Belga Het bericht Problemen met vaste netwerk opgelost, bedrijf biedt excuses aan verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 17. Technische problemen met geldautomaten zo goed als opgelost (04/01/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Sinds maandag waren er problemen met sommige geldautomaten, overwegend bij ING. Dat probleem lijkt vandaag opgelost. "Meer dan 95 procent van de
  [naar artikel]
 18. Bijna alle problemen opgelost (14/09/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Na twaalf uur zijn bijna alle problemen opgelost, vertelt VTM NIEUWS-journalist Katrien Saelens. 95 procent van het getroffen gebied heeft
  [naar artikel]
 19. Technische problemen met app en website NMBS opgelost (11/09/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De technische problemen waardoor de app en de routeplanner van de NMBS vanochtend niet de juiste gegevens weergaven, zijn opgelost. Dat meldt...
  [naar artikel]
 20. Fyra gaat weer rijden... in Italië (04/06/2019 - De Morgen)
  De Fyra-treinen duiken weer op, in Italië, ruim zes jaar nadat ze in België en Nederland van het spoor werden gehaald vanwege gebreken. Vanaf 9 juni zullen de treinen, opgefrist en omgedoopt tot ETR 700, rijden tussen de Italiaanse steden Milaan en Ancona. Dat meldden Nederlandse media, en de aankondiging staat ook op de website van de Italiaanse spoorwegmaatschappij Trenitalia.
  [naar artikel]
 21. Problemen met Brugse meisjesbende nog niet opgelost (10/11/2017 - Het Laatste Nieuws)
  In Brugge zijn de problemen met de meisjesbende die de stationsbuurt terroriseert nog steeds niet opgelost. Dat meldt de VRT. 
  [naar artikel]
 22. Problemen voor wie belt met vaste lijn opgelost (30/01/2017 - Het Nieuwsblad)
  Nogal wat Proximus-abonnees die bellen met een vaste lijn hebben vanmorgen problemen ondervonden. Ze konden niet bellen of niet gebeld worden. De problemen zouden nu opgelost moeten zijn, zegt Jan Margot van Proximus.
  [naar artikel]
 23. Na problemen met Fyra nu ook Thalys defect (14/04/2019 - De Morgen)

  [naar artikel]
 24. Problemen met vaste netwerk Proximus opgelost, bedrijf biedt excuses aan (05/04/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De problemen op het vaste telefoonnetwerk van telecomoperator Proximus zijn sinds 19 uur opgelost. Dat zegt Proximus op Facebook. “Proximus volgt...
  [naar artikel]
 25. Speurwerk Fyra botst op een muur (10/04/2019 - De Morgen)
  Gebrek aan transparantie bij de NMBS, geen medewerking van de Nederlandse autoriteiten. Het Rekenhof gooit de handdoek in het onderzoek naar de Fyra.
  [naar artikel]
 26. Technische problemen bij Rijksregister opgelost (25/07/2018 - Metro)
  De technische problemen bij het Rijksregister zijn opgelost, zo maakt de woordvoerder van Binnenlandse Zaken bekend. Het Rijksregister lag sinds 10 uur plat als gevolg van technische problemen. Gedurende enkele uren was dus de uitreiking van bijvoorbeeld identiteitskaarten, rijbewijzen of paspoorten niet mogelijk. Het Rijksregister is de centrale databank waar alle Belgen of buitenlanders die officieel in België verblijven, zijn geregistreerd. De databank wordt onder meer gebruikt door de gemeenten, de politiediensten, OCMW’s en de Dienst Vreemdelingenzaken. Die werden door Binnenlandse Zaken op de hoogte gebracht van de panne, als gevolg van technische problemen. “We willen ons tegenover hen excuseren”, aldus woordvoerder Koen Schuyten, na afloop van de panne. bron: Belga Het bericht Technische problemen bij Rijksregister opgelost verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 27. Chaos, wachten en file op het spoor (28/03/2019 - De Morgen)
  En plots, ja plots, werden alle treinen Fyra's, werd Brussel een zandloper en bewoog het land in slomo. Verslag van een dag verdwazing op het spoor, van Gent naar Brussel. Als wachten omslaat in woede: Daar is 'm! Daar is 'm!
  [naar artikel]
 28. Bourgeois over Turteltaks: 'Problemen nog niet opgelost' (22/06/2017 - De Standaard)
  Het Grondwettelijk Hof vindt dat de Turteltaks ongrondwettelijk is, maar schrapt de taks pas vanaf 2018. Vlaams minister-president Geert Bourgeois (N-VA) zegt dat de problemen nog niet zijn opgelost. Hij kijkt al vooruit naar 2020 en zelfs naar 2030.
  [naar artikel]
 29. De Fyra gaat in Italië rijden (14/08/2017 - Knack)
  De Fyra, de geflopte hogesnelheidstrein die normaal tussen Nederland en België moest sporen, zal in Italië rondrijden.
  [naar artikel]
 30. Problemen bij lancering Streamz opgelost (14/09/2020 - Het Nieuwsblad)
  De lancering van Streamz, de Vlaamse streamingdienst met content van onder meer VTM en VRT, is maandag niet volledig vlekkeloos verlopen. Twee blockbusters, ‘De Bende van Jan de Lichte’ en ‘Fair Trade’, waren in de voormiddag niet beschikbaar via de Telenet-decoder. “Intussen zijn de problemen opgelost”, klinkt het bij Telenet-woordvoerster Isabelle Geeraerts.
  [naar artikel]
 31. De Fyra plant comeback (in Italië) (03/03/2017 - De Standaard)
  Afgeschreven in België en Nederland, maar na het nodige oplapwerk goed genoeg voor de Italiaanse spoorwegen: de blundertrein Fyra zou vanaf juni terug in gebruik genomen worden.
  [naar artikel]
 32. 'Vrijdag al alternatief voor uitgevallen Fyra' (10/04/2019 - De Morgen)
  De NMBS en de Nederlandse Spoorwegen (NS) wer- ken aan twee oplossingen om het uitvallen van de Fyra op te vangen: een oplossing op korte termijn en eentje op lange termijn.
  [naar artikel]
 33. Problemen met elektronisch betalen opgelost, maar organisaties zijn boos: “De maat is vol!” (23/05/2018 - Het Nieuwsblad)
  Er zijn woensdagnamiddag een tijdlang problemen geweest met het betaalverkeer via Bancontact in heel het land. Door een informaticaprobleem bij Wordline, het bedrijf dat elektronische betalingen normaliter mogelijk maakt, slaagden vele honderden mensen er niet in om te betalen. De situatie is intussen opgelost, maar verschillende zelfstandigenorganisaties zijn boos: “De maat is vol!”
  [naar artikel]
 34. Problemen bij Tax-on-web opgelost: site terug bereikbaar (12/07/2018 - Het Nieuwsblad)
  De problemen met Tax-on-web zijn opgelost. Door een kapotte kabel was het online platform waarop u uw belastingformulier kan indienen, een tijdlang onbereikbaar. Slechte timing, want de deadline voor het indienen van elektronische aangiftes uitgerekend vanavond zou verlopen. De termijn om uw belastingformulier digitaal in te dienen wordt daarom verlengd tot en met zondag 15 juli. Dat bevestigt woordvoerder van het ministerie van Financiën Francis Adyns.
  [naar artikel]
 35. "Problemen van de F1 zijn na vier goede races niet opgelost" (12/08/2019 - Het Belang van Limburg)
  Volgens Haas F1 teambaas Guenther Steiner moet de Formule 1 op haar hoede zijn en mag men na vier goede races nu niet in de val trappen door te denken dat alle problemen opgelost zijn."
  [naar artikel]
 36. Eurostarlessen voor de Fyra (12/04/2019 - De Morgen)
  Is het imago van fiascotrein Fyra nog te herstellen? Volgens de voormalige communicatie-experten van de Eurostar is niet alles verloren. Ook die hogesnelheidstrein kende een moeizame start, maar slaagde erin uit te groeien tot een hip merk.
  [naar artikel]
 37. Problemen met geldafhalingen en onlinetoepassingen KBC opgelost (11/09/2017 - Metro)
  De technische problemen bij bank-verzekeraar KBC, waardoor geldafhalingen en online verrichtingen sinds vanmorgen heel moeizaam verliepen, zijn van de baan. “Alle systemen draaien weer zoals normaal”, laat woordvoerder Stef Leunens van KBC rond 12.50 uur weten. Volgens de woordvoerder was er een technisch probleem met een netwerktoestel, dat intussen werd opgelost. De problemen waren voelbaar in heel België. Geld afhalen was bijvoorbeeld niet mogelijk aan de automaten, maar evenmin aan het loket. bron: Belga
  [naar artikel]
 38. Treinverkeer tussen Brugge en Gent op één spoor door problemen met bovenleiding (21/11/2016 - Het Nieuwsblad)
  Tussen Brugge en Gent moeten de treinen maandagochtend over een paar honderd meters over één spoor, door problemen met de bovenleiding van het andere spoor. Mogelijk is er hinder.
  [naar artikel]
 39. Binnenkort kan ook u een verkeersboete via QR-code betalen: technische problemen zijn opgelost (17/09/2019 - VRT NWS)
  Vanaf november kan iedereen een verkeersboete betalen via QR-code, ongeacht bij welke bank u bent. Dat heeft de Federale Overheidsdienst Justitie in "De inspecteur" op Radio 2 gezegd. Er waren problemen ontstaan bij betalingen, doordat niet alle banken werken met de Europese standaard van de QR-code. Binnenkort zouden de problemen moeten zijn opgelost: u zal kunnen kiezen met welk betaalmiddel u wil betalen, zoals Bancontact of Mastercard. De betaling zal dan via de diensten van het betaalmiddel gebeuren.
  [naar artikel]
 40. Problemen met Whatsapp in België en in andere landen (03/11/2017 - VRT NWS)
  Verschillende gebruikers in België hebben vanochtend problemen gehad om berichten te versturen en te ontvangen via Whatsapp. Ook in andere landen waren er problemen. Bij sommige gebruikers lijken de problemen intussen opgelost, maar het is nog niet duidelijk of de problemen overal van de baan zijn. Er is nog geen officiële reactie van de berichtendienst.
  [naar artikel]
 41. Geflopte Fyra-treinen gaan in Italië rijden (14/08/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De Fyra, de geflopte hogesnelheidstrein die normaal tussen Nederland en België moest sporen, zal in Italië rondrijden. De Italiaanse
  [naar artikel]
 42. “Fyra rijdt als een zonnetje in Italië” (17/06/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De in België en Nederland uitgerangeerde flitstrein Fyra rijdt sinds een week in Italië, na een flinke revisie. Tot nu toe is van grote...
  [naar artikel]
 43. IT-problemen op vliegveld Heathrow opgelost (17/02/2020 - Metro)
  De IT-storing bij de inchecksystemen op het Londense vliegveld Heathrow zijn eind zondagavond opgelost. Reizigers moeten nog wel rekening houden met vertragingen en ongemak, meldt de luchthaven. Duizenden passagiers op de luchthaven zagen zondag hun vluchten geannuleerd of vertraagd. De storing trof alle vier de passagiersterminals, meldt de Independent. Heathrow is de drukste luchthaven van Europa. Meer dan honderd vluchten van en naar het vliegveld werden gedurende de dag geannuleerd, de overgrote meerderheid van British Airways. BA was al van plan ongeveer twintig vluchten te cancelen vanwege de storm, maar hield nog eens tachtig vluchten aan de grond naar aanleiding van wat Heathrow omschreef als “technische problemen die momenteel worden opgelost”. Aanvankelijk werd gemeld dat ook aan het begin van de nieuwe week nog problemen werden verwacht, of dat nog zo is, is nog onduidelijk. British Airways heeft al wel dertig vluchten op maandagochtend naar Heathrow geannuleerd. Bron: Belga   Het bericht IT-problemen op vliegveld Heathrow opgelost verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 44. Nederlandse regering ruziet verder over Fyra (05/04/2019 - De Morgen)
  Nederlands minister van Financiën Jeroen Dijsselbloem is niet te spreken over de verontschuldigingen die in zijn naam zijn overgemaakt aan de NMBS. Dijsselbloem liet zich kritisch uit over de manier waarop die de Fyra had stopgezet, maar later kwamen er Nederlandse excuses.
  [naar artikel]
 45. Hinder op spoor na ongeval in Kortenberg bijna opgelost (17/07/2018 - Metro)
  De hinder op het spoor tussen Leuven en Brussel na het persoonsongeval in Kortenberg is zo goed als opgelost. Tegen 22.15 uur moet het treinverkeer weer normaal verlopen. Dat meldt Infrabel dinsdagavond. “Twee van de vier sporen zijn inmiddels vrijgegeven door het parket”, zegt een woordvoerster van Infrabel. “Het gaat om de sporen aan de buitenkant. Het parket is nog steeds ter plaatse. De twee binnenste sporen blijven versperd. Die worden vrijgegeven tussen 22 en 22.15 uur.” De hinder voor het treinverkeer is nagenoeg opgelost. Er blijven wel nog enkele lokale omleidingen van kracht. Dat is het geval tussen Brussel-Noord en Mechelen en tussen Mechelen en Leuven. Op de spoorlijn in Kortenberg in Vlaams-Brabant vond rond 18 uur een persoonsongeval plaats. Daardoor werden de vier sporen in het station van Kortenberg versperd en was er een tijdlang geen treinverkeer mogelijk. bron: Belga Het bericht Hinder op spoor na ongeval in Kortenberg bijna opgelost verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 46. Problemen met verkeerslichten in en rond Antwerpen (07/12/2021 - Gazet van Antwerpen)
  In de hele provincie Antwerpen zijn er dinsdagochtend problemen met de verkeerslichten. Het Vlaams Verkeerscentrum waarschuwt voor hinder. Het is voorlopig nog niet duidelijk wanneer de problemen zullen opgelost worden.
  [naar artikel]
 47. Aanhoudende problemen opgelost: trajectcontroles zullen binnenkort werken (26/01/2021 - Het Belang van Limburg)
  De problemen met de niet-functionele trajectcontroles zijn van de baan. Dat meldt Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters. De problemen die al jarenlang aanslepen met de overkoepelende nationale databank zijn opgelost en dus wil Lydia Peeters zo snel mogelijk alle trajectcontroles die technisch klaar zijn operationeel krijgen. In Limburg zou het om vijf trajectcontroles gaan die al geïnstalleerd zijn en nog niet werken. Eind vorig jaar kondigde minister Peeters ook al zes nieuwe trajectcontroles in Limburg aan die in de loop van 2021 geplaatst zullen worden.
  [naar artikel]
 48. De Fyra zal uiteindelijk in Italië sporen (14/08/2017 - De Tijd)
  12:44 De Fyra, de hogesnelheidstrein die normaal gezien tussen Nederland en België moest sporen, zal in Italië rondrijden. De Italiaanse spoorwegmaatschappij Trenitalia heeft de treinstellen gekocht.
  [naar artikel]
 49. Fyratopman verwijt NS en NMBS gebrek aan competentie (05/04/2019 - De Morgen)
  Welke oplossing komt er voor de reiziger? Dat is de vraag die rest na de parlementaire hoorzitting over de Fyra. Het werd een debat waarin de Italiaanse Fyratopman de show stal. 'De enige optie is voortdoen met de Fyra.'
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy