Dominique Persoone roert zelf graag in de potten, maar schuift minstens even graag zijn voeten onder tafel in een goed restaurant. Maar waar doet hij dat het liefst? De chef tipt zijn zeven favoriete eetadressen. En opvallend: de chocolatier bestelt zelden een dessert. “Nu ik chocolatier ben, wil ik na de werkuren een goed stuk vlees en stevige, hartige gerechten.” [naar artikel]
De nieuwe show van Cirque Du Soleil heet 'Amaluna' en is volgens de creator een ode aan de vrouw. Een eerbetoon dat vanaf nu ook eetbaar is, want chocolatier Dominique Persoone creëerde een jurk uit 36 kilo Belgische chocolade, geïnspireerd op de kostuums van de Valkyries die in de voorstelling in een razend tempo over het publiek vliegen. Drie personen werkten drie dagen aan de jurk en hij is nog tot en met 19 augustus te bewonderen in de ontvangsttent van Cirque Du Soleil in Knokke-Heist. [naar artikel]
Chocolatier Dominique Persoone promoot mee Amaluna, de nieuwste productie van Cirque du Soleil. Hij maakte een chocolade kleed voor een van de actrices. Ook Tanja Dexters droeg al een van zijn creaties. [naar artikel]
Chef Sergio Herman en chocolatier Dominique Persoone zijn op culinaire expeditie in Mexico, en vandaag eten ze in topchef René Redzepi’s pop-uprestaurant Noma op het strand van Tulum. Kers op de taart: een babbel met Redzepi zelf en een rondleiding in de keuken. [naar artikel]
In een ver verleden genoten adellijke dames in hun boudoir, hun persoonlijke kleedkamer, van een boudoir, een langwerpig koekje met een suikerlaag. Het ene woord heeft echter niets met het andere te maken. Nu zijn boudoirkes vooral gewild als snoepgoed voor kinderen, voor ijstaarten en tiramisu. Koekjesspecialist Dominique Persoone kijkt naar de vorm en naar de karamellisering van de suikerlaag.André Peeters, Tine Bral, foto’s Wim Daneels [naar artikel]
De sint heeft nog maar net zijn rug gekeerd of de feestdagen zijn al begonnen voor chefs Roger van Damme, Dominique Persoone en Peppe Giacomazza . Voor het nieuwe Njam!-programma ‘De Chalet’ logeerden ze vijf dagen in de Belgische Ardennen en maakten ze hun fijnste gerechten klaar. Wij schotelden de drie chefs onze eindejaarsvraagjes voor. Vandaag: Dominique Persoone. [naar artikel]
De Brits-Israëlische chef Yotam Ottolenghi heeft met 'Sweet' zijn eerste boek over desserten in de rekken. Chocolatier Dominique Persoone was er snel bij om zijn pecantruffels met prosecco uit te testen. ‘Truffels en alcohol zijn een mooie combinatie.’ [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.