Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Het Belang van Limburg

Uitreiking HIB-label aan Melk & Suiker

23/04/2019 - 15:10
"UNIZO heeft in Maaseik het 'Handmade In Belgium'-label uitgereikt aan Luc Neyens en An Winckels. Ze ontvingen het HIB-label uit handen van Bart Lodewyckx, gedelegeerd bestuurder van UNIZO Limburg en Cat’rina Vandersteegen voorzitter UNIZO Maaseik."

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Doe geen suiker, maar wel zout bij je koffie (11/04/2017 - Gazet van Antwerpen)

Koffie drink je toch gewoon zwart of met een schepje suiker en wat melk, niet? Enkele koffiekenners en wetenschappers beweren net dat je best de suiker in je kopje vervangt door wat zout. Dat zou namelijk de bitterheid wat wegnemen. [naar artikel]


2. Melk is niet goed voor elk (21/10/2016 - Knack)

Melk kan allergieën, maar ook intolerantie veroorzaken. De grote schuldige is de lactose, de 'suiker' in melk. Toch waarschuwen diëtisten: "In de meeste gevallen is het absoluut niet nodig alle melkproducten te weren." [naar artikel]


3. Vergeet suiker of melk, de nieuwste foodhype is zout in je kop koffie: hoe (on)gezond of lekker is dat? (31/05/2023 - Het Laatste Nieuws)

Vergeet een klontje suiker of een wolkje melk: vanaf nu drink je jouw koffie met zout. Tenminste, als we de nieuwste internettrend mogen geloven. Maar waarom zou zout bij je koffie een goed idee zijn? Wat doet het met je gezondheid? En wat gebeurt er met de smaak? Diëtiste Sanne Mouha legt uit en onze journaliste nam de proef op de som. [naar artikel]


4. 5 voedingsleugens ontmaskerd: “Suiker is niet slecht” (02/07/2019 - Het Laatste Nieuws)

Granola als ontbijt, suiker door stevia vervangen, of lactosevrije melk drinken, omdat dat gezond is? Fout, zegt natuurarts Stef Mintiens. In zijn... [naar artikel]


5. Melk of suiker? Probeer dit eens in je koffie (14/12/2016 - Het Belang van Limburg)

Er is alweer een nieuwe rage in koffieland, maar wel eentje met een bekend ingrediënt namelijk meringue. Het zoete dessert werkt perfect als topping ter vervanging het traditionele lepeltje suiker. [naar artikel]


6. Uitreiking HIB-label aan Nesa (07/12/2018 - Het Belang van Limburg)

UNIZO heeft in Maaseik het 'Handmade In Belgium'-label uitgereikt aan Christopher Kyndt en Raf Neijens. Ze ontvingen het HIB-label uit handen van Bart Lodewyckx, gedelegeerd bestuurder van UNIZO Limburg en Cat’rina Vandersteegen voorzitter UNIZO Maaseik. [naar artikel]


7. Hoe kan je ei, melk, suiker of boter probleemloos vervangen in taart en gebak? (28/01/2022 - Het Laatste Nieuws)

Een ouderwets koffiekransje is vandaag niet meer wat het ooit geweest is. Tante Lieve mag geen suiker eten, nichtje Sophie is lactose-intolerant, nonkel Karel verdraagt geen gluten en jij eet sinds kort veganistisch, dus ook eieren zijn uitgesloten. Probeer dan maar eens een cake te bakken! Gelukkig zijn er vandaag veel alternatieve ingrediënten beschikbaar, maar smaakt je cake dan nog even lekker? En kun je alles zomaar vervangen door iets anders? Onze culinair journaliste ging de uitdaging aan met een eenvoudige vier-vierdencake. Zo vervang je ei, melk, suiker of boter. [naar artikel]


8. We verdragen geen lactose, gluten zijn te mijden en suiker is slecht? “Allemaal leugens” (02/07/2019 - Het Laatste Nieuws)

Granola als ontbijt, suiker door stevia vervangen, of lactosevrije melk drinken, omdat dat gezond is? Fout, zegt natuurarts Stef Mintiens. In zijn... [naar artikel]


9. Uitreiking HIB-label aan Bart Deroye (07/12/2018 - Het Belang van Limburg)

UNIZO heeft in Maaseik het 'Handmade In Belgium'-label uitgereikt aan Bart Deroye van het gelijknamige bedrijf Deroye Bart Houtwerken. Hij ontving het HIB-label uit handen van Bart Lodewyckx, gedelegeerd bestuurder van UNIZO Limburg en Cat’rina Vandersteegen voorzitter UNIZO Maaseik. [naar artikel]


10. Time to Eat: Chocoladequinoa met rijstpudding (24/02/2018 - Metro)

Wil je jezelf dit weekend verwennen met een lekker dessertje? Zet dan deze chocoladequinoa met rijstpudding op het menu. Smullen maar! Ingrediënten (Voor 4 personen) 40 cl water 80 g bruine suiker 60 cl halfvolle melk 25 cl vloeibare room 80 g witte quinoa 50 g pure chocolade 80% (in stukjes of fijngestampt) 1 tonkaboon […] [naar artikel]


11. Melk als slaapmutsje: werkt het echt? (18/04/2023 - Gezond.be)

Men zegt wel eens dat melk helpt om beter te slapen. Maar is dat ook echt zo? Eén ding is zeker: niets is zo ontspannend als een kop warme melk voor het slapengaan. Melk als slaapmuts vindt vooral zijn oorsprong in het feit dat melk tryptofaan bevat. Tryptofaan is een essentieel aminozuur en voorloper van […] Het bericht Melk als slaapmutsje: werkt het echt? verscheen eerst op Gezond.be. [naar artikel]


12. Koemelk vs. plantaardige ‘melk’: wat is nu écht het gezondst? Diëtiste Celien Rombouts maakt komaf met alle mythes (03/02/2022 - Het Laatste Nieuws)

Melk is goed voor elk. Of tenminste: dat is wat ons vroeger altijd verteld werd. Vandaag zien we veel meer plantaardige ‘melk’ op basis van soja, amandelen, erwten of zelfs aardappelen opduiken in de supermarkt. Zijn die qua voedingswaarden zoveel gezonder? Is de soja die erin verwerkt zit niet kankerverwekkend? En hoe schuim je een perfecte latte met plantaardige melk? Intuïtief eten diëtiste Celien Rombouts van Healthy Habits Celien neemt de plantaardige dranken onder de loep: “Het grote verschil ligt in de hoeveelheid verzadigd vet en de hoeveelheid suiker.” [naar artikel]


13. Heeft suiker een impact op de behandeling van kanker? (24/04/2018 - Knack)

Kankercellen kicken op suiker. In afwezigheid van suiker vertraagt hun groei, althans in een laboschaaltje en bij proefmuizen. De mens zit complexer in elkaar. [naar artikel]


14. Ontharing met suiker is aan opmars bezig (19/05/2022 - Het Belang van Limburg)

Ontharen met suiker, het zit in de lift. Schoonheidsspecialiste Silke Van de Velde uit Lummen doet enkel ontharingen met suiker en ze heeft er zelfs een prijs mee gewonnen. [naar artikel]


15. Deze zoete alternatieven zijn (ietsje) beter dan suiker (21/05/2019 - Het Laatste Nieuws)

Suiker is lekker, maar niet erg gezond. Wat zijn de mogelijkheden als we graag op iets zoets kauwen zonder veel geraffineerde suiker te gebruiken? [naar artikel]


16. Binnenkort drinken we allemaal erwtenmelk (05/02/2019 - Metro)

Enkele jaren geleden was het voor veganisten nog moeilijk om waardige zuivelvervangers te vinden. Sojamelk was zowat de enige voor de hand liggende optie. Tegenwoordig is de keuze enorm: melk van hazelnoten, rijst, havermout, amandelen… en nu dus ook erwten.  Groene melk?! Dat klinkt misschien niet zo smakelijk, maar oordeel niet te snel. De melk […] Het bericht Binnenkort drinken we allemaal erwtenmelk verscheen eerst op Metro. [naar artikel]


17. Drinken we straks melk met prik? (27/09/2017 - Het Belang van Limburg)

In een poging melk weer hip te maken komt een Britse zuivelproducent binnenkort met melk met prik op de markt. De bedoeling is dat het drankje later ook hier te koop is. [naar artikel]


18. Grote prijsverschillen voor melk in de supermarkt: "Misschien tijd voor een fairtradelabel voor Belgische melk" (17/09/2021 - VRT NWS)

Waarom zijn er zo'n grote prijsverschillen voor melk in de supermarkt? Van 55 cent tot 1,15 euro voor een liter halfvolle melk. De Federatie van de Zuivelindustrie klaagt bij De Inspecteur over een kunstmatig lage prijs voor melk: "Prijzenslag heeft de melkprijs doen kelderen." [naar artikel]


19. Hoe kan je gezonde desserts maken met niet te veel suiker en lactose in, die toch lekker zijn? (05/02/2021 - Gazet van Antwerpen)

Een smakelijk dessert dat niet boordevol suiker zit. Hoe maak je dat? En kun je de suiker eventueel vervangen door andere zoetigheid? Michaël Sels, hoofddiëtist van het UZA, legt het uit. [naar artikel]


20. Regula’s baktips: klontjes in je bruine suiker vermijden doe je zo (17/10/2018 - Het Laatste Nieuws)

Wanneer je een lange tijd geen bruine suiker hebt gebruikt, kunnen er soms wat klontjes vormen in je suikerpot. Hoe je hiervan terug zachte suiker... [naar artikel]


21. 5 voedingsleugens ontmaskerd: “Alle suikers zijn niet even slecht” (02/07/2019 - Het Laatste Nieuws)

Granola als ontbijt, suiker door stevia vervangen, of lactosevrije melk drinken, omdat dat gezond is? Fout, zegt natuurarts Stef Mintiens. In zijn... [naar artikel]


22. ‘Chinezen voegen leder toe aan melk’ (12/04/2019 - De Morgen)

Peking laat meer dan 6.000 tests uitvoeren om onder meer te zien of er gehydrolyseerde lederproteïne wordt toegevoegd aan melk. Dat product geeft net als melamine een hoger proteïnegehalte aan bij met water aangelengde melk. [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!