Wereldmelkdag vandaag is een geschikte dag om stil te staan bij het oude gezegde ‘melk is goed voor elk’. Naast die gewone koemelk die vroeger de enige 'melk’ in het schap van de supermarkt was, staan nu veel plantaardige varianten op basis van soja, haver of zelfs aardappelen: welke is dan het gezondst? En is die koemelk zo slecht voor ons als wordt beweerd? Diëtiste Celien Rombouts legt uit. “De grootste verschillen zitten in de hoeveelheden verzadigd vet en suikers.” [naar artikel]
Wereldmelkdag vandaag is een geschikte dag om stil te staan bij het oude gezegde ‘melk is goed voor elk’. Naast die gewone koemelk die vroeger de enige 'melk’ in het schap van de supermarkt was, staan nu veel plantaardige varianten op basis van soja, haver of zelfs aardappelen: welke is dan het gezondst? En is die koemelk zo slecht voor ons als wordt beweerd? Diëtiste Celien Rombouts legt uit. “De grootste verschillen zitten in de hoeveelheden verzadigd vet en suikers.” [naar artikel]
Op 1 januari een dieet starten? Da’s geen goed idee, zo zegt diëtiste Celien Rombouts (28) uit Hoogstraten. Met haar onderneming Healthy Habits leert ze hoe je komaf kan maken met de dieetcultuur door te focussen op intuïtief eten. “Alles begint met zorg dragen voor jezelf en je lichaam.” [naar artikel]
Na aardappelmelk, sojamelk of amandelmelk vinden we sinds kort in de winkelrekken nog een nieuwe soort: melk van erwten. Al moeten we het plantaardige alternatief voor melk een ‘drank’ noemen. De erwtendrink is beter voor het milieu, maar is ze ook gezond? Diëtiste Sanne Mouha bekijkt de ingrediëntenlijst en geeft antwoord. “Je kan het beter opschuimen dan andere plantaardige dranken.” [naar artikel]
Een hele zomer lang zal ze ons helpen afkicken van diëten en ons gidsen naar een betere relatie met ons lijf én met voeding. Daarom stellen we haar dit nu al even in detail aan jullie voor: antidieet-diëtiste Celien Rombouts. [naar artikel]
Belgische vrouwen zijn gemiddeld dertig jaar van hun leven op dieet. Een immens lange tijd van kritisch in de spiegel kijken en ongelukkig naar de weegschaal staren. Diëtiste Celien Rombouts hamert daarom op intuïtief eten: een ‘antidieet’ dat draait rond verbinding vinden met je lichaam, bewust eten en zelfaanvaarding. “Het gaat over wat we deden vóór de dieetindustrie vat op ons kreeg", stelt ze. Wat is dat dan juist en hoe begin je er zélf aan? [naar artikel]
Op 1 juni is het wereldmelkdag. Vandaag staan er naast gewone koeienmelk tal van plantaardige alternatieven in de supermarktrekken. Steeds meer mensen kiezen hiervoor, maar zijn deze dranken voedzamer dan gewone melk of helemaal niet? En welke keuze maak je best als je toch voor een alternatief kiest? HLN-diëtiste Sanne Mouha zet 9 soorten op een rijtje en deelt advies. “Het eiwitgehalte van deze sojadrink is gelijk aan dat van koemelk.” [naar artikel]
Met F*ck it, maandag start ik écht heeft de bekende diëtiste Celien Rombouts (27) uit Meer (Hoogstraten) eindelijk een eigen boek uit. Eindelijk, want niet alleen haar 85.000 volgers op Instagram, maar ook meerdere uitgeverijen waren al langer vragende partij. Met haar boek hoopt de Kempense definitief komaf te maken met de dieetcultuur en haar lezers te helpen om hun eigen lichaam weer graag te zien. “Want als je je lichaam haat, ga je jezelf niet verzorgen en niet met liefde voeden’’, zegt ze. [naar artikel]
Je hebt melk, en je hebt de barista-versie, voor dat perfect schuimende laagje. Welke is de beste? Joke De Coninck is barista en uitbaatster van Black & Yellow Coffeebar in Antwerpen. Wekelijks stoomt ze meer dan honderd liter melk. Zij test blind zes soorten plantaardige baristamelk én verse koemelk. Ze proeft de melk koud, gestoomd en vervolgens ook in een cappuccino. [naar artikel]
Was het mooi? Was het goed? Zeven vrouwen uit het voorbije Billie-jaar blikken terug op hun 2022. Ze vertellen ons waar ze op hopen en waar ze van dromen voor 2023. En hoe ze dat nieuwe jaar inzetten. Online diëtiste Celien Rombouts gaf tijdens de zomer 2022 wekenlang dieetadvies op Billie.be, vandaag blikt ze terug én vooruit. [naar artikel]
We maken ons op voor een weekend met uitgebreide feesttaferelen. Op het menu? Kroketjes, kalkoen en een kerststronk. Kortom, zeer veel eten, met mogelijk alle gevolgen van dien. ‘Anti-dieetdiëtiste’ Celien Rombouts tipt hoe je jezelf bevrijdt van enige schuldgevoelens en van het gevaar dat je je laat gaan. “Je mág jezelf overeten en het dessert erbij proppen. Als je er écht zin in hebt.” [naar artikel]
Een hele zomer lang helpt ze ons afkicken van diëten en gidst ze ons naar een betere relatie met ons lijf én met voeding: antidieet-diëtiste Celien Rombouts. Vandaag beantwoordt ze de vraag van Lise (25): “Ik sta elke ochtend en avond op de weegschaal, en ik vind het zo moeilijk om dat los te laten. Hoe kan ik zonder weegschaal weten dat ik goed bezig ben?” [naar artikel]
Een hele zomer lang helpt ze ons afkicken van diëten en gidst ze ons naar een betere relatie met ons lijf én met voeding: antidieet-diëtiste Celien Rombouts. Vandaag beantwoordt ze de vraag van Lisa (45): “Ik eet wel gezond maar m’n porties zijn erg groot. Dat denk ik toch als ik zie hoeveel mijn vriendinnen maar eten. Hoe eet ik minder?” [naar artikel]
Een hele zomer lang helpt ze ons afkicken van diëten en ons gidsen naar een betere relatie met ons lijf én met voeding: antidieet-diëtiste Celien Rombouts. Vandaag beantwoordt ze de vraag van Lore (36): “Ik ben al m’n hele leven op dieet, en ik ben nog altijd even dik. Terwijl mijn vriendinnen mogen eten wat ze willen, zo lijkt het wel. Doe ik iets verkeerd? Moet ik nog meer koolhydraten schrappen?” [naar artikel]
Een bord dat altijd proper leeg moet, geen McDonalds zonder dat de spinazie mooi is opgegeten, en een fotofilter die toont wat er gebeurt ‘als je heel veel koekjes eet’. Alle drie dingen die je het best niét doet bij je peuter of kleuter, zegt de Genkse diëtiste Rolinde Demeyer. Samen met collega Celien Rombouts brengt ze een kaartenset uit die een luchtig, positief gesprek met je kind op gang moet brengen over eten. “Ouders kiezen wat ze aanbieden van eten, maar een kind beslist zélf wat hij eet.” [naar artikel]
De ‘what I eat in a day’-video’s op sociale media zijn massaal terug. Nochtans zijn ze nog altijd niet onschuldig. Diëtiste Celien Rombouts waarschuwt: deze mensen moeten zulke filmpjes meteen skippen. “Ze kunnen een gigantische trigger zijn.” [naar artikel]
De ene gebruikt altijd olijfolie om het vlees in te bakken, de andere bezwijkt voor koolzaad- of zonnebloemolie om zijn groenten mee te besprenkelen voor die de oven ingaan. Het aanbod aan vetstoffen is gigantisch groot: van boter tot kokosolie en ghee. Welke vetstoffen kies je nu écht het best in de keuken voor een gewone maaltijd of om een gebakje mee te maken? En welke vetstof is het gezondst? Voedingsexperte Karolien Olaerts licht toe. “Beperk de plantaardige boter.” [naar artikel]
Vandaag is hét moment om je dorst te lessen met een fris glas … melk. Op 1 juni is het immers Wereldmelkdag. Maar hoe zit het nu eigenlijk met het witte drankje? Meer en meer mensen kiezen voor een plantaardige vervanger. Is dat terecht? Of is melk écht goed voor elk? Kan je wel zonder? En maakt melk je botten werkelijk sterker? Michaël Sels, hoofddiëtist van het UZA, overloopt de feiten en de fabels. [naar artikel]
Een hele zomer lang helpt ze ons afkicken van diëten en gidst ze ons naar een betere relatie met ons lijf én met voeding: antidieet-diëtiste Celien Rombouts. Vandaag beantwoordt ze de vraag van Marieke (37): “Ik ben zo goed bezig met mijn dieet. Ik kan me er een hele dag goed aan houden en dan kom ik ’s avonds thuis na een lange dag hard werken, is er de avondrush met de kinderen, plof ik in de zetel en ... duik ik toch in de snoepkast en stop ik mezelf vol met junk. Wat kan ik doen?” [naar artikel]
Een hele zomer lang helpt ze ons afkicken van diëten en gidst ze ons naar een betere relatie met ons lijf én met voeding: antidieet-diëtiste Celien Rombouts. Vandaag beantwoordt ze de vraag van Lore (36): “Ik ben al m’n hele leven op dieet, en ik ben nog altijd even dik. Terwijl mijn vriendinnen mogen eten wat ze willen, zo lijkt het wel. Doe ik iets verkeerd? Moet ik nog meer koolhydraten schrappen?” [naar artikel]
Op 1 juni is het wereldmelkdag. Vandaag staan er naast gewone koeienmelk tal van plantaardige alternatieven in de supermarktrekken. Steeds meer mensen kiezen hiervoor, maar zijn deze dranken voedzamer dan gewone melk of helemaal niet? En welke keuze maak je best als je toch voor een alternatief kiest? HLN-diëtiste Sanne Mouha zet 9 soorten op een rijtje en deelt advies. “Het eiwitgehalte van deze sojadrink is gelijk aan dat van koemelk.” [naar artikel]
Een bord dat altijd proper leeg moet, geen McDonalds zonder dat de spinazie mooi is opgegeten, en een fotofilter die toont wat er gebeurt ‘als je heel veel koekjes eet’. Alle drie dingen die je het best niét doet bij je peuter of kleuter, zegt diëtiste Rolinde Demeyer. Samen met collega Celien Rombouts brengt ze een kaartenset uit die een luchtig, positief gesprek met je kind op gang moet brengen over eten. “Ouders kiezen wat ze aanbieden van eten, maar een kind beslist zélf wat hij eet.” [naar artikel]
“Ik begon vroeger in mei te lopen, om tegen de zomer af te vallen.” Krijg jij ook al stress als je denkt aan jouw summer body en hoe je nog niet klaar bent voor die bikini? Deze periode worstelen velen met ‘bikinivrees’, bevestigt diëtiste Celien Rombouts. Ze legt uit hoe je het overwint, of kiezen voor een badpak een oplossing is en waarop je kan letten in aanloop naar de zomer. “Volg alle soorten lichamen online, niet alleen die dunne modellen.” [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.