De liefde maakt blind, zegt men weleens. Maar ook de liefde van ouders voor hun kinderen kan ervoor zorgen dat je rare dingen doet. Zoals tot 1 uur... [naar artikel]
We leven langer, gezonder én gelukkiger wanneer we lang bij ons lief blijven, schrijft de Duitse wetenschapper en gevierd auteur Werner Bartens. Hij geeft meteen ook de nodige tips mee: ‘Ruziemaken is een teken dat je de ander nog ziet.’ [naar artikel]
We leven langer, gezonder én gelukkiger wanneer we lang bij ons lief blijven, schrijft de Duitse wetenschapper en gevierd auteur Werner Bartens. Hij geeft meteen ook de nodige tips mee: ‘Ruziemaken is een teken dat je de ander nog ziet staan.’ [naar artikel]
Het Paul-Henri Spaakgebouw in Brussel, waar het Europees Parlement samenkomt, gaat waarschijnlijk binnen enkele jaren tegen de vlakte. Volgens de secretaris-generaal van het parlement is een renovatie van het 25 jaar oude gebouw “extreem duur en complex”. Hij pleit voor nieuwbouw, maar ook dat heeft een prijskaartje: zo’n 500 miljoen euro. [naar artikel]
Het is krabben om aan koerskilometers te geraken in aanloop naar het Vlaamse openingsweekend. Yves Lampaert (29) is maar wat blij dat hij morgen kan starten in de Tour de Provence. “Een noodzaak”, zegt hij. Tiesj Benoot (26) kiest bewust voor een voorbereiding zonder wedstrijden. Hij trok zich terug op een berg in Tenerife. “Hier voel ik geen enkele stress.” [naar artikel]
Uiterlijk speelt natuurlijk een belangrijke rol in het kiezen van een partner, maar allesoverheersend is het niet. Uit een recente enquête die werd... [naar artikel]
Van biologische landbouw wordt gezegd dat het milieu en onze gezondheid er wel bij varen. Maar net dat is niet definitief bewezen. Natuurwetenschapper en ethicus Stijn Bruers is er alvast bijna mee gestopt. [naar artikel]
Of je nu in Barcelona of Brugge rondstruint: je ziet overal dezelfde foodketens en iedereen haalt sushi af of waagt zichzelf aan een receptje van Ottolenghi. De wereld lijkt één groot dorp, waar dezelfde (eet)gewoontes gelden. Maar niets is minder waar: elke land houdt er zijn eigen ‘eetiquette’ op na. Onze culinair journaliste zet op een rijtje waarom je beter niét je duim opsteekt naar de chef in Iran en andere belangrijke eetgewoontes waar je graag van op de hoogte bent. [naar artikel]
Of je nu in Barcelona of Brugge rondstruint: je ziet overal dezelfde foodketens en iedereen haalt sushi af of waagt zichzelf aan een receptje van Ottolenghi. De wereld lijkt één groot dorp, waar dezelfde (eet)gewoontes gelden. Maar niets is minder waar: elke land houdt er zijn eigen ‘eetiquette’ op na. Hoe gedraag je jezelf op vakantie aan tafel? Wat doe je wel en wat doe je vooral beter niét? [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.