Rust in zijn hoofd heeft hij nooit. Altijd aan het denken, altijd aan het malen. Ooit zat drie-sterrenchef Gert De Mangeleer zo diep dat hij bijna niet meer uit de put raakte. Toch lukte het. 'Ik heb een enorme wilskracht. Waar een ander stopt, doe ik door.' [naar artikel]
“Wat ik van papa heb meegekregen: doe je ding, en vraag je niet te hard af wat anderen van je denken.” Dat Olga Leyers staat waar ze nu staat, heeft ze naar eigen zeggen te danken aan de opvoeding die ze kreeg van haar ouders, Jan Leyers (61) en Anne Meunier (60). Vader Jan schetst zijn dochter dan weer als volgt: “Als ik Olga in één zin moet samenvatten: ‘Het moest, het zou en het was.’” [naar artikel]
Jan Segers schrijft geregeld iets ongeregelds over een min of meer bekende kop. Vandaag: Gert Verheyen, voetbalanalist [naar artikel]
Het Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken heeft donderdag een beloning van 10 miljoen dollar (9,8 miljoen euro) uitgeloofd voor informatie over Russische inmenging in de Amerikaanse verkiezingen. Meer specifiek wordt gezocht naar informatie over het Internet Research Agency, een berucht Russisch ‘trollenleger’ onder leiding van Jevgeni Prigozjin, die ook bekend staat als “chefkok van Poetin”. [naar artikel]
Topchef Gert De Mangeleer brengt een kookboek uit dat volledig losstaat van zijn driesterrenzaak Hertog Jan. In 'Unplugged' toont hij de gerechten die hij maakt voor familie en vrienden. Op hetzelfde moment brengt ook zijn sommelier Joachim Boudens met 'Wat Zullen We Drinken' een boek uit over dranken. [naar artikel]
Het toprestaurant Hertog Jan, dat eind dit jaar de deuren sluit, behaalde in recordtijd de opperste bekroning van drie Michelin-sterren. Maar dat heeft een prijs. "Ik ben al 15 jaar moe", zei chef Gert De Mangeleer in augustus 2016. [naar artikel]
Eind dit jaar zijn we een driesterren-restaurant armer: Hertog Jan sluit dan de deuren. Maar er komt iets in de plaats. Veel zelfs. Zo blijkt uit de plannen die Gert De Mangeleer en Joachim Boudens hier voor het eerst uit de doeken doen. Hun drie sterren ruilen ze voor drie nieuwe restaurants en een exclusieve eventruimte. “We verkopen het pand ook niet”, zegt Gert. “En daar ben ik blij om. Na de aankondiging van de sluiting, stond ik hier soms met tranen in mijn ogen.” [naar artikel]
Dat Hertog Jan, het driesterrenrestaurant van topchef Gert De Mangeleer en sommelier Joachim Boudens in Zedelgem, op 22 december de deuren sluit is... [naar artikel]
Peter Goossens van Hof van Cleve, Gert De Mangeleer van Hertog Jan en Benoit Dewitte van Benoit & Bernard Dewitte staan in de top vijftig van Top300 Award van The Best Chef, een rangschikking van de beste chefs ter wereld. Joan Roca van El Celler de Can Roca in Gerona, Spanje, prijkt bovenaan de lijst. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.