BusinessAM

Wist je dat élke minuut een kind blind wordt?

20/05/2019 - 07:31
" Wereldwijd zijn 1,4 miljoen kinderen blind. Maar liefst de helft daarvan heeft een vorm van vermijdbare blindheid. Dit betekent dat hun visuele beperking rechtstreeks in verband staat met armoede en moeilijke toegang tot medische zorgen. De Belgische ngo Licht voor de Wereld strijdt al meer dan twintig jaar tegen dit verschrikkelijk onrecht. Aangeboren of traumatische […] Het bericht Wist je dat élke minuut een kind blind wordt? verscheen eerst op Metro."

1. Wist je dat élke minuut een kind blind wordt? (20/05/2019 - Metro)

Wereldwijd zijn 1,4 miljoen kinderen blind. Maar liefst de helft daarvan heeft een vorm van vermijdbare blindheid. Dit betekent dat hun visuele beperking rechtstreeks in verband staat met armoede en moeilijke toegang tot medische zorgen. De Belgische ngo Licht voor de Wereld strijdt al meer dan twintig jaar tegen dit verschrikkelijk onrecht. Aangeboren of traumatische […] Het bericht Wist je dat élke minuut een kind blind wordt? verscheen eerst op Metro. [naar artikel]

2. Elke minuut wordt een kind blind (19/11/2019 - Metro)

Wist je dat er vandaag nog steeds blinde kinderen zijn die met een relatief eenvoudige operatie opnieuw zouden kunnen zien? 60 procent van de blinde kinderen sterft door ondervoeding binnen de twee jaar nadat blindheid optrad. Kinderblindheid aanpakken is dus van levensbelang. Al meer dan twintig jaar is dit de prioriteit van de Belgische ngo […] Het bericht Elke minuut wordt een kind blind verscheen eerst op Metro. [naar artikel]

3. Ze wist niks, ze wist een beetje, ze wist alles (10/04/2019 - De Morgen)

Christiane Taubira, de Franse minister die het homohuwelijk erdoor kreeg en voor aap versleten werd omdat ze zwart is, zit in een lastig parket. De oppositie eist haar ontslag omdat ze wist dat Sarkozy door het gerecht werd afgeluisterd en dat eerst ontkende. Als Taubira de laan uit moet, wint 'Sarko' een veldslag - en verliest François Hollande een icoon. [naar artikel]

4. Na ‘Blind gekocht’ en ‘Blind getrouwd’ nu ook ‘Blind gesprongen’: Nora Gharib helpt je aan nieuwe job (04/04/2022 - Gazet van Antwerpen)

Na huwelijkspartners en huizen, worden er op VTM voortaan ook blind jobs gekozen. In ‘Blind gesprongen’ geven vijf Vlamingen hun job op om zich in een nieuw professioneel avontuur te storten. [naar artikel]

5. De meest controversiële degradatie: treffer in 95ste minuut wordt afgekeurd waarna derdeklasser in 99ste minuut toch verliest en degradeert (14/05/2018 - Het Laatste Nieuws)

Al dan niet degraderen hangt soms aan een zijden draadje. Daar kunnen ze bij Córdoba B en Mérida na gisteren wel echt over meespreken. Thuisploeg... [naar artikel]

6. Veel zotter wordt het niet: ref blaast Afrika Cup-topper af in 85ste minuut, herstart de match en fluit dan af in 89ste minuut (12/01/2022 - Het Belang van Limburg)

Mali heeft op de Afrika Cup een knappe 0-1 zege geboekt tegen Tunesië. Ibrahima Koné scoorde vlak na rust het enige doelpunt op strafschop. De partij eindigde echter in grote controverse. [naar artikel]

7. Staatsgreep via WhatsApp: herbeleef de mislukte coup in Turkije minuut per minuut (26/07/2016 - Het Laatste Nieuws)

"We hebben vier mensen neergeschoten, alles oké hier." We lezen mee met de coupplegers die WhatsApp tijdens de staatsgreep in Turkije gebruikten [naar artikel]

8. Laundry Day 2016: Volg hier van minuut tot minuut (03/09/2016 - Gazet van Antwerpen)

Op het domein MIddenvijver in Antwerpen vindt vandaag het festival Laundry Day plaats. Op twaalf podia komt het beste van de dancemuziek en aanverwante genres aan bod. Meer dan ooit schenkt Laundry Day, de traditionele afsluiter van het Antwerpse festivalseizoen, aandacht aan randanimatie en lifestyle. Volg hier straks het festival van minuut tot minuut! [naar artikel]

9. Tijdlijn. De aanslagen in Brussel van minuut tot minuut (22/09/2016 - De Standaard)

Om acht uur wordt er een luide knal gehoord op Brussels Airport, minder dan twee uur later wordt een explosie gemeld in het metrostation Maalbeek. Een overzicht van de feiten. [naar artikel]

10. LIVE. Aanslag in Berlijn: volg hier van minuut tot minuut (20/12/2016 - Gazet van Antwerpen)

Bij een aanslag op de kerstmarkt in Berlijn vielen tot nu toe al 12 doden en raakten minstens 48 mensen gewond. U kan de laatste ontwikkelingen hier volgen. [naar artikel]