Een raam moet elke dag tien minuten open

21/06/2019 - 20:19
"Ramen zijn er om open te zetten, minstens tien minuten per dag. Dat is het advies van Belgisch- en Nederlands-Limburgse onderzoekers naar gezonde binnenlucht."

1. Een raam moet elke dag tien minuten open (21/06/2019 - Het Belang van Limburg)

Ramen zijn er om open te zetten, minstens tien minuten per dag. Dat is het advies van Belgisch- en Nederlands-Limburgse onderzoekers naar gezonde binnenlucht. [naar artikel]

2. “Tien minuten met mijn kindjes uit het raam gehangen” (02/03/2017 - Het Belang van Limburg)

Tien minuten lang hing Kelly Schauwaers met haar vijf maanden oude zoontje Cedric en driejarige dochter Noor uit het slaapkamerraam op de eerste verdieping, totdat haar buren het gezin uit de brandende woning konden redden. “Gelukkig hebben ze mij horen schreeuwen”, zegt de Looise moeder, die haar redders eeuwig dankbaar is voor hun snelle reactie. [naar artikel]

3. Yulia (21) sterft op tragische wijze: moeder wil dochtertje langs raam uit auto halen, maar dat duwt op knop om raam te sluiten (13/09/2019 - Het Belang van Limburg)

Een jonge moeder is op wel erg ongelukkige wijze om het leven gekomen in Wit-Rusland. Uitgerekend op haar 21ste verjaardag kwam ze met haar nek geklemd te zitten tussen de ruit van haar auto toen ze haar dochtertje van 2 daaruit wilde halen. [naar artikel]

4. Woonzorgcentrum in Deurne brengt familie met hoogtewerker tot aan raam van bewoners: "Zelfs met raam ertussen is het heerlijk om mijn moeder van dichtbij te kunnen zien" (17/04/2020 - VRT NWS)

Door de coronamaatregelen mogen bewoners van woonzorgcentra al een tijdje geen bezoek meer ontvangen. Een woonzorgcentrum uit Deurne heeft daar een mouw aan gepast. Het brengt de bezoekers met een hoogtewerker tot aan het raam van de bewoner. [naar artikel]

5. Uitgetest: de 1 uur-kuur. Kan je een goede gewoonte ontwikkelen in 60 minuten? “Elke dag 10 minuten, daar bied je geen weerstand tegen” (28/02/2021 - Het Laatste Nieuws)

Omdat we voorlopig toch niet veel omhanden hebben in onze vrije tijd, is deze challenge een uitstekende bezigheid. Kan je je leven veranderen door eens één uur iets onder handen te nemen? In zestig minuten, of zes dagen op een rij tien minuutjes per dag. Het redactieteam van NINA schuwt geen enkele uitdaging en onderwiep vier collega’s aan de test. Sophie probeert socialer te zijn, Melanie waagt zich aan mediteren, Isabelle gaat aan het opruimen en David wil meer sporten. Maken zestig minuten voor hen het verschil? “Keukenwekker op en gáán.” [naar artikel]

6. Fink over acht minuten extra tijd: “Moeten we echt elke keer meer dan 100 minuten voetballen?” (21/01/2024 - Het Belang van Limburg)

Thorsten Fink zat er lang niet aangeslagen bij in het piepkleine perskamertje van Union. Maar de STVV-coach was duidelijk wel geambeteerd door de late tegengoal en acht minuten toegevoegde tijd. [naar artikel]

7. Chelsea, met Lukaku 90 minuten op de bank, rekent in tien knotsgekke minuten af met Burnley (05/03/2022 - Het Laatste Nieuws)

De verkoop van de club zat ongetwijfeld nog in de kopjes van de Blues. Tijdens de minuut stilte voor Oekraïne scandeerden Chelsea-supporters ‘Abramovich’ door het hele stadion. De fans zijn hun voormalige clubeigenaar duidelijk dankbaar voor de sportieve successen van de afgelopen jaren. Toch een ongepast moment om iemand te bedanken. De wedstrijd begon dus met een valse noot. [naar artikel]

8. Plafond gemeenteraadszaal stort in, luttele minuten na vergadering: “Tien minuten eerder was er nog een vergadering bezig” (07/07/2022 - Het Laatste Nieuws)

Het valse plafond van de raadzaal in het gemeentehuis van Lichtervelde is donderdagvoormiddag omstreeks 9.30 uur volledig naar beneden gekomen. De schade is groot, maar als bij wonder vielen er geen slachtoffers. “We hebben geluk gehad, want tien minuten eerder was er nog een vergadering bezig.” [naar artikel]

9. LIVE ANDERLECHT-CERCLE. Dreyer zet paars-wit na tien minuten (en na VAR-check van... 4 minuten) op voorsprong (27/12/2023 - Het Laatste Nieuws)

Anderlecht krijgt Cercle Brugge over de vloer. Paars-wit ging vorig weekend in extremis voorbij Genk, al krijgt die match waarschijnlijk nog een fameus staartje. Tegen Cercle moet paars-wit het doen zonder kapitein Jan Vertonghen. Hij staat vermoedelijk enkele weken aan de kant. [naar artikel]

10. Amper vijf minuten op het veld, maar OHL-spits Nathan Opoku loopt horrorblessure op in Westerlo: “Tien minuten rond hem moeten staan om hem te kalmeren” (23/04/2024 - Het Belang van Limburg)

Niemand bij OH Leuven die na afloop veel zin had om terug te blikken op de wedstrijd in Westerlo (1-1). Het ging alleen maar over de blessure van Nathan Opoku, vermoedelijk een scheenbeenbreuk. De 22-jarige Ghanees liep de breuk op bij een botsing met doelman Nick Gillekens. [naar artikel]