De beste Belgische krantenkoppen, elke minuut geupdate.

Boris Johnson is de nieuwe Britse premier: 'Zijn hele leven is een campagne'

Knack

23/07/2019 - 13:08

Boris Johnson is de nieuwe premier van het Verenigd Koninkrijk. Lees in onderstaande voorpublicatie Boris: Bestemming Bereikt van auteur Patrick Bernart wat voor premier Boris Johnson zal worden.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP KNACK

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Boris Johnson is nieuwe Britse premier (23/07/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Boris Johnson is door de Britse Conservatieve partij verkozen tot partijleider, en wordt daarmee ook de nieuwe Britse premier. De voormalige buitenlandminister en burgemeester van Londen haalde het zoals verwacht vlot van zijn rivaal, huidig minister van Buitenlandse Zaken Jeremy Hunt.
  [naar artikel]
 2. Britse kranten verdeeld over wankele Boris Johnson: van "Vecht voor zijn leven" tot "Het bittere einde" (07/07/2022 - VRT NWS)
  De Britse kranten hebben een hele kluif aan de machtsstrijd in Downing Street 10, de ambtswoning van premier Boris Johnson. De Britse premier zag meer dan 40 mensen uit zijn regering vertrekken, maar weigert zelf ontslag te nemen. De Britse kranten nemen zoals altijd een duidelijk standpunt in, voor of tegen de premier. Een overzicht van de belangrijkste voorpagina's.
  [naar artikel]
 3. Boris Johnson geeft eerste toespraak als nieuwe Britse premier (25/07/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Boris Johnson heeft om 12.30 uur het Britse Lagerhuis voor het eerst toegesproken als nieuwe Britse premier.
  [naar artikel]
 4. Boris Johnson is de nieuwe Britse premier (23/07/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De Conservatieve Partij heeft Boris Johnson (55) als haar nieuwe leider gekozen. Johnson volgt zo ook Theresa May op als premier van het Verenigd...
  [naar artikel]
 5. Boris Johnson wordt nieuwe Britse premier (23/07/2019 - Het Belang van Limburg)
  Boris Johnson is zopas verkozen tot de nieuwe premier van het Verenigd Koninkrijk door de leden van de Britse Conservatieve partij. Hij volgt Theresa May op.
  [naar artikel]
 6. Britse premier Boris Johnson in het ziekenhuis (06/04/2020 - Express)
  De Britse premier Boris Johnson (55), die eerder positief heeft getest op het coronavirus, is zondagavond in het ziekenhuis opgenomen... The post Britse premier Boris Johnson in het ziekenhuis appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 7. Britse kandidaat-premier Boris Johnson wil geen 39 miljard pond uitstapkosten betalen aan EU (09/06/2019 - VRT NWS)
  In zijn eerste campagne-interview, met de Sunday Times, spreekt Boris Johnson zijn veto uit tegen de beloofde uitstapkosten van 39 miljard pond voor de uitstap uit de Europese Unie. Johnson wordt getipt als grote kanshebber om Theresa May op te volgen als partijleider en Brits premier. Maar ook andere kandidaten zijn aan hun campagne begonnen met straffe uitspraken, beloftes en kritiek. 
  [naar artikel]
 8. Boris Johnson: “Verenigd Koninkrijk moet beste land ter wereld worden” (25/07/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Boris Johnson heeft om 12.30 uur het Britse Lagerhuis voor het eerst toegesproken als nieuwe Britse premier. Dat verliep erg onrustig: de premier...
  [naar artikel]
 9. Britse kranten opnieuw vernietigend over Boris Johnson: “De slechtste premier (sinds de vorige)” (05/09/2019 - Het Belang van Limburg)
  Boris Johnson leed woensdagavond twee zware nederlagen in het Britse Lagerhuis: de Britse premier moest er eerst een wet slikken die een ‘no deal’-Brexit onmogelijk maakt, en vervolgens zien hoe hij geen nieuwe verkiezingen kon uitschrijven. De Britse kranten zijn dan ook vernietigend voor Johnson, al deelt ook oppositieleider Jeremy Corbyn in de klappen.
  [naar artikel]
 10. “Britse premier Johnson ontslaat doorgaans aan hem loyale minister Gove”, derde minister neemt ontslag (07/07/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De Britse premier Boris Johnson heeft woensdagavond minister Michael Gove van Huisvesting ontslagen. Dat meldt de BBC. Gove wordt gezien als een politicus die loyaal is aan Johnson. Hij werkte nauw samen met Johnson aan de ‘Vote Leave’-campagne ten faveure van brexit. Woensdagavond laat stapte daarnaast Johnsons minister voor Wales Simon Hart op. Hij is daarmee de derde minister uit het kabinet van de Britse premier Boris Johnson die ontslag neemt.
  [naar artikel]
 11. "Missing in action": Britse premier Boris Johnson onder vuur na tweede vakantie op korte tijd  (16/08/2022 - VRT NWS)
  Opnieuw zorgt de Britse premier Boris Johnson voor ophef. Voor de tweede keer in twee weken tijd is Johnson op reis, terwijl de Britten gebukt gaan onder stijgende inflatie en piekende energieprijzen. De premier is ook nauwelijks nog te bespeuren op het politiek toneel. Boris Johnson is nog premier van het Verenigd Koninkrijk tot 6 september, al lijkt hij volgens Britse media in zijn hoofd al premier af te zijn.
  [naar artikel]
 12. Britse premier Boris Johnson kijkt aan tegen vertrouwenssteming (06/06/2022 - De Tijd)
  10:16 De Britse Conservatieve partij houdt maandagavond een vertrouwensstemming om over het lot van partijleider en premier Boris Johnson te beslissen. Johnson ligt al maanden onder vuur voor zijn aanwezigh...
  [naar artikel]
 13. Britse premier Boris Johnson al volop in campagnemodus in Schotland (06/09/2019 - VRT NWS)
  Of en wanneer er vervroegde verkiezingen komen in het Verenigd Koninkrijk, is nog altijd niet duidelijk, maar de Britse premier Boris Johnson is al volop aan de campagne begonnen. Tijdens een bezoek aan Schotland beloofde hij tientallen miljoenen voor Schotse landbouwers, onder meer om de gevolgen van de brexit op te vangen.
  [naar artikel]
 14. Boris Johnson stapt op als premier nadat kabinet leegbloedt (07/07/2022 - Express)
  Nadat deze ochtend opnieuw een aantal ministers hun ontslag hebben ingediend, stapte Boris Johnson op als partijleider van de Conservative Party en zei hij zijn premierschap op te zullen geven. Daarbij zei hij tijdelijk aan de macht te zullen blijven tot een nieuwe premier en partijleider worden gekozen tegen oktober. De Britse premier Boris Johnson […]
  [naar artikel]
 15. Boris Johnson noemt zoon naar artsen die zijn leven redden (02/05/2020 - Het Belang van Limburg)
  De Britse premier Boris Johnson en zijn vriendin Carrie Symonds hebben hun pasgeboren zoon Wilfred Lawrie Nicholas Johnson genoemd. Op Instagram zegt de trotse moeder dat de naam Nicholas een eerbetoon is aan de artsen die Boris Johnson verzorgden toen hij corona had. “Ze hebben zijn leven gered”, schrijft ze.
  [naar artikel]
 16. Boris Johnson, antipoliticus, provocateur bij uitstek, met ambities voor Britse premierschap (09/07/2018 - VRT NWS)
  Al sinds de Britse premier Theresa May in Downing Street 10 zit, aast Boris Johnson op haar plaats. Daar zijn veel Britten al langer van overtuigd. Komt het er binnenkort van, nu May mogelijk aan een vertrouwensstemming wordt onderworpen? Wordt de man met het hooimijt-kapsel, de antipoliticus, de provocateur bij uitstek de nieuwe premier van het Verenigd Koninkrijk? Een portret van Boris Johnson.
  [naar artikel]
 17. Als Boris Johnson hele regering naar zijn hand wil zetten, moet hij meer dan 120 benoemingen doen (25/07/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Boris Johnson heeft al zeventien nieuwe ministers gekozen sedert zijn benoeming tot Britse premier. Maar als hij de hele regering naar zijn hand...
  [naar artikel]
 18. Buren Britse kandidaat-premier Boris Johnson bellen politie na felle ruzie (22/06/2019 - VRT NWS)
  De Britse oud-minister en kandidaat-premier Boris Johnson is in opspraak gekomen door een felle ruzie met zijn vriendin. Buren van het koppel werden opgeschrikt door gegil, geroep en het geluid van brekend servies en waarschuwden uiteindelijk de politie. Boris Johnson is de grote favoriet om de nieuwe leider te worden van de Conservatieve partij, en dus ook Brits premier.
  [naar artikel]
 19. Kan Boris Johnson aanblijven? Vanavond vertrouwensstemming over lot van Britse premier (06/06/2022 - Gazet van Antwerpen)
  De Conservatieve Partij van Boris Johnson houdt maandagavond een vertrouwensstemming over het lot van de Britse premier. Dat heeft het invloedrijke parlementslid Graham Brady aangekondigd. Johnson ligt al maanden onder vuur voor overtredingen van de coronaregels in zijn ambtswoning. De kans lijkt wel groot dat de omstreden Britse premier ook ditmaal zal kunnen aanblijven.
  [naar artikel]
 20. LIVE. Boris Johnson stapt vandaag op volgens Britse media (07/07/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De Britse premier Boris Johnson zal vandaag alsnog opstappen. Dat melden de openbare omroep BBC en nieuwssite Sky News. Hij zal wel nog aanblijven tot er een nieuwe premier is in de herfst.
  [naar artikel]
 21. LIVE. Boris Johnson geeft eerste toespraak als nieuwe Britse premier (25/07/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Een grote verrassing was het niet toen de flamboyante Boris Johnson (55) dinsdag tot nieuwe premier van het Verenigd Koninkrijk werd verkozen. Twee...
  [naar artikel]
 22. Nieuwe problemen voor Boris Johnson: Britse premier ging niet in quarantaine na risicocontact (04/01/2022 - De Morgen)
  Ook na de jaarwisseling blijft de Britse premier Boris Johnson achtervolgd worden door vermoedelijke overtredingen van de coronaregels. Volgens de krant ‘The Mirror’ zou Johnson na een hoogrisicocontact bij het opnemen van zijn nieuwjaarstoespraak eind 2020 niet in quarantaine zijn gegaan.
  [naar artikel]
 23. Nieuwe tegenvaller voor Boris Johnson: Britse premier in parlement geconfronteerd met nieuwe feestfoto (09/02/2022 - De Morgen)
  De Britse premier Boris Johnson is weer in verlegenheid gebracht door een coronafeestfoto. Die verscheen op de website van tabloid The Mirror toen de geplaagde Conservatieve leider het parlement te woord moest staan tijdens het vragenuurtje.
  [naar artikel]
 24. Boris Johnson verhoogt belastingen om de corona- en sociale crisis aan te pakken (07/09/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Boris Johnson verhoogt belastingen om de corona- en sociale crisis aan te pakken De Britse premier Boris Johnson heeft dinsdag plannen aangekondigd om de belastingen te verhogen om de gezondheidszorg en hervormingen van het socialezekerheidsstelsel van het land te financieren. Vanaf april wil de regering-Johnson in het hele Verenigd Koninkrijk een nieuwe heffing van 1,25 procent voor sociale verzekeringen invoeren. In het kader van het Britse nationale verzekeringsstelsel […] Lees dit artikel: Boris Johnson verhoogt belastingen om de corona- en sociale crisis aan te pakken
  [naar artikel]
 25. Live - Boris Johnson houdt toespraak voor Britse parlementsleden (25/09/2019 - De Morgen)
  De Britse premier Boris Johnson krijgt het vandaag niet onder de markt in het Britse parlement. Dat opent opnieuw de deuren nadat het Britse Hooggerechtshof de schorsing door Johnson onwettig noemde. Johnson spreekt vanmiddag het parlement toe. Volg de livestream hieronder.
  [naar artikel]
 26. Britse premier Boris Johnson opnieuw vader geworden (09/12/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De Britse premier Boris Johnson en zijn vrouw Carrie Symonds hebben de geboorte aangekondigd van hun twee kindje. Het is een meisje.
  [naar artikel]
 27. Boris Johnson onder vuur in vragenuurtje, maar Britse premier denkt niet aan opstappen (06/07/2022 - Het Belang van Limburg)
  De Britse premier Boris Johnson ligt momenteel tijdens het wekelijks vragenuurtje in het Lagerhuis zwaar onder vuur. De voorbije twee dagen zag de premier een hele resem regeringsmedewerkers opstappen of hun vertrouwen in hun premier opzeggen, waaronder ook enkele belangrijke ministers. Oppositieleider Keith Starmer, van de partij Labour, trok woensdag hard van leer tegen Johnson, maar de premier maakte geen aanstalten om zich terug te trekken.
  [naar artikel]
 28. Liz Truss volgt Boris Johnson op als Britse premier (05/09/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Liz Truss volgt Boris Johnson op als Britse premier. Dat is zonet bekendgemaakt. De Britse Conservatieven verkozen haar tot nieuwe partijleider en dus automatisch ook tot eerste minister.
  [naar artikel]
 29. Britse premier Boris Johnson wordt opnieuw vader (31/07/2021 - Het Belang van Limburg)
  De Britse premier Boris Johnson en zijn echtgenote Carrie Symonds verwachten een tweede kind samen. Het koppel heeft al een zoontje, Wilfred.
  [naar artikel]
 30. Positie van Britse premier Boris Johnson wankelt: nog eens 6 ministers stappen op (06/07/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Nadat eerder reeds drie vooraanstaande ministers hun taken ontslag indienden, zijn vandaag nog eens zes Britse ministers afgetreden uit de regering van Boris Johnson. In totaal hebben 27 regeringsmedewerkers hun ontslag gegeven. De positie van de Britse premier Boris Johnson wordt steeds meer onzeker.
  [naar artikel]
 31. Britse kranten koppen: “Boris is de controle kwijt”, “Johnson vernederd” en “Over naar jullie, Britten” (04/09/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Een nieuwe dag, een nieuwe wending in de Brexit. Voor premier Boris Johnson werd dinsdag er één om snel te vergeten. De Britse kranten maken woensdag dan ook duidelijk dat de premier moeilijke dagen te wachten staan. “Vernedering voor Johnson”, titelt The Guardian bijvoorbeeld. Mirror houdt het op “Boris is de controle kwijt.” De teneur in veel kranten is ook dat het nu aan de inwoners van het Verenigd Koninkrijk is om een oplossing te forceren.
  [naar artikel]
 32. Britse kranten koppen: “Boris is de controle kwijt”, “Johnson vernederd” en “Over naar jullie, Britten” (04/09/2019 - Het Belang van Limburg)
  Een nieuwe dag, een nieuwe wending in de Brexit. Voor premier Boris Johnson werd dinsdag er één om snel te vergeten. De Britse kranten maken woensdag dan ook duidelijk dat de premier moeilijke dagen te wachten staan. “Vernedering voor Johnson”, titelt The Guardian bijvoorbeeld. Mirror houdt het op “Boris is de controle kwijt.” De teneur in veel kranten is ook dat het nu aan de inwoners van het Verenigd Koninkrijk is om een oplossing te forceren.
  [naar artikel]
 33. Britse premier Boris Johnson vraagt verkiezingen op 12 december, brexit wordt uitgesteld (24/10/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De Britse premier Boris Johnson wil dat er vervroegde parlementsverkiezingen komen op 12 december. Dat heeft hij zojuist aangekondigd. Johnson...
  [naar artikel]
 34. Boris Johnson slechtst beoordeelde Britse premier sinds Tweede Wereldoorlog (31/08/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Ongeveer de helft van de Britten meent dat Boris Johnson het slecht heeft gedaan als premier van het Verenigd Koninkrijk. Van alle naoorlogse Britse leiders scoort Johnson het laagst. Zo blijkt woensdag uit een poll van onderzoeksbureau Ipsos.
  [naar artikel]
 35. Britse premier Boris Johnson geeft aanwezigheid op lockdownfeest toe en biedt excuses aan (12/01/2022 - De Morgen)
  De Britse premier Boris Johnson heeft zich in het Britse parlement verontschuldigd voor het illegale tuinfeest tijdens de eerste lockdown in mei 2020. Hij geeft toe dat hij zelf ook aanwezig was. ‘Er zijn dingen die we niet goed gedaan hebben en ik moet hiervoor verantwoordelijkheid opnemen’, zei Johnson.
  [naar artikel]
 36. Kandidaat-premier Boris Johnson: "Ik pleit niet voor een no deal brexit, maar we moeten ons wel voorbereiden" (12/06/2019 - VRT NWS)
  Boris Johnson, de grootste kanshebber om de Britse premier Theresa May op te volgen, mikt in de eerste plaats op een brexit met een akkoord met de Europese Unie. Dat heeft hij duidelijk gemaakt tijdens een persmoment waarmee hij zijn campagne voor de leiderschapsverkiezingen bij de Britse Conservatieven heeft afgetrapt.
  [naar artikel]
 37. Verschillende topmedewerkers stappen op na uitspraken Britse premier Boris Johnson (03/02/2022 - Express)
  Verschillende ambtenaren van de Britse premier Boris Johnson stappen op. Het is ze te doen om de ongefundeerde uitspraken van Johnson aan het adres van Keir Starmer. De premier verweet oppositieleider Starmer ervan dat die gedurende zijn functie bij justitie de BBC-presentator en seksmisdadiger Jimmy Savile had laten lopen. Het is Johnson al een langere […]
  [naar artikel]
 38. Al 37 regeringsmedewerkers van Boris Johnson opgestapt, volgende week mogelijk nieuwe vertrouwensstemming over Britse premier (06/07/2022 - Het Laatste Nieuws)
  In totaal hebben al 37 Britse regeringsmedewerkers hun ontslag gegeven. De positie van de Britse premier Boris Johnson wordt steeds meer onzeker, maar hijzelf wil van geen wijken weten. “Ik blijf zitten. Het laatste wat dit land nu nodig heeft, is een verkiezing”, liet hij optekenen. Volgens de regels kan Johnson pas ten vroegste volgende week een nieuwe motie van wantrouwen verwachten.
  [naar artikel]
 39. Al 37 regeringsmedewerkers van Boris Johnson opgestapt, volgende week mogelijk nieuwe vertrouwensstemming over Britse premier (06/07/2022 - Het Laatste Nieuws)
  In totaal hebben al 37 Britse regeringsmedewerkers hun ontslag gegeven. De positie van de Britse premier Boris Johnson wordt steeds meer onzeker, maar hijzelf wil van geen wijken weten. “Ik blijf zitten. Het laatste wat dit land nu nodig heeft, is een verkiezing”, liet hij optekenen. Volgens de regels kan Johnson pas ten vroegste volgende week een nieuwe motie van wantrouwen verwachten.
  [naar artikel]
 40. Premier Boris Johnson wil liefdadigheidsfonds voor financiering van renovatie flat (02/03/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De Britse premier Boris Johnson probeert via een liefdadigheidsinstelling de financiering van zijn appartement in Downing Street te bekostigen. Dat bevestigt een woordvoerder in de Britse krant The Mail. Johnson zou zich hebben laten inspireren door een plan van het Witte Huis in Amerika.
  [naar artikel]
 41. Boris Johnson slechtst beoordeelde naoorlogse Britse premier (31/08/2022 - Het Belang van Limburg)
  Ongeveer de helft van de Britten meent dat Boris Johnson het slecht heeft gedaan als premier van het Verenigd Koninkrijk. Van alle naoorlogse Britse leiders scoort Johnson het laagst. Zo blijkt woensdag uit een poll van onderzoeksbureau Ipsos.
  [naar artikel]
 42. Britse premier Boris Johnson aan het werk: lockdown afzwakken nog niet aan de orde (27/04/2020 - VRT NWS)
  In Londen heeft de Britse premier Boris Johnson het publiek voor het eerst toegesproken sinds hij besmet raakte met het coronavirus. Johnson blaakte van energie en vertrouwen, maar waarschuwde de Britten dat het nog te vroeg is om de sociale en economische beperkingen op te heffen.
  [naar artikel]
 43. Britse ex-premier Boris Johnson (58) wordt voor achtste keer vader (19/05/2023 - Het Laatste Nieuws)
  De Britse ex-premier Boris Johnson (58) wordt opnieuw vader. Zijn echtgenote Carrie Johnson (35) kondigde het heugelijke nieuws aan op Instagram.
  [naar artikel]
 44. Britse premier Boris Johnson (55) overgebracht naar intensieve zorgen (07/04/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De toestand van de Britse premier Boris Johnson, die sinds zondag in het ziekenhuis ligt na aanhoudende klachten ten gevolge van het coronavirus,...
  [naar artikel]
 45. Britse premier Boris Johnson (55) overgebracht naar intensieve zorg (07/04/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De toestand van de Britse premier Boris Johnson, die sinds zondag in het ziekenhuis ligt na aanhoudende klachten ten gevolge van het coronavirus,...
  [naar artikel]
 46. Britse premier Boris Johnson besmet met corona (27/03/2020 - Het Belang van Limburg)
  De Britse premier Boris Johnson heeft positief getest op het coronavirus. Dat maakt hij zelf bekend op Twitter.
  [naar artikel]
 47. Boris Johnson gelooft in nieuwe brexitdeal met Europa (12/06/2019 - De Morgen)
  Boris Johnson, de favoriet in de race naar het Conservatieve partijleiderschap en Downing Street 10, gelooft dat een nieuwe Britse regering ‘met een nieuw mandaat, een nieuw optimisme en een nieuwe vastberadenheid’ een aangepast brexitakkoord kan onderhandelen in Europa. Dat zei hij bij de officiële aftrap van zijn campagne. De Europese leiders hebben altijd gezegd dat er aan het echtscheidingsakkoord dat premier Theresa May onderhandelde geen letter meer verandert.
  [naar artikel]
 48. Britse premier Boris Johnson uit ziekenhuis, maar nog weken out (13/04/2020 - Express)
  De Britse eerste minister Boris Johnson, die afgelopen weekend uit het ziekenhuis ontslagen werd, zal nog meerdere weken moeten herstellen... The post Britse premier Boris Johnson uit ziekenhuis, maar nog weken out appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 49. Nieuwe foto van Britse premier Boris Johnson op een kerstfeestje met drank tijdens lockdown (09/02/2022 - VRT NWS)
  De Britse krant The Daily Mirror pakt vandaag uit met een nieuwe foto van een al dan niet verboden kerstfeestje in aanwezigheid van premier Boris Johnson. Die zou aantonen dat een "kerstquiz" op 15 december wel degelijk opgevrolijkt zou zijn met schuimwijn, iets wat tot nu toe ontkend is.
  [naar artikel]

Voor meer informatie of contact e-mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy