Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

09 August 2020
22:20 uur

Maker van de ‘retweet’ heeft spijt: “Alsof je een kleuter een geweer geeft”

Het Laatste Nieuws

24/07/2019 - 11:09

Ontwikkelaar Chris Wetherell, die tien jaar geleden de functie bedacht om snel tweets te delen - de retweet - betuigt spijt. Achteraf voelt het...


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HET LAATSTE NIEUWS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Politica vernietigt geweer, maar overtreedt daarmee de wetten die ze wil verstrengen (12/03/2018 - Het Belang van Limburg)
  Een Amerikaanse lerares die graag in het Congres wil zetelen, vernietigde vorige week een zwaar geweer van haar echtgenoot om “een standpunt in te nemen rond wapens”. Ze sneed het geweer in stukken met een elektrische zaag, maar krijgt nu bakken kritiek omdat ze een belangrijke wapenwet overtrad. Het is namelijk illegaal om een geweer met een afgezaagde loop te creëren, een vergrijp waarop serieuze straffen staan. “Ik wist wat ik deed”, aldus de politica. “Het geweer is nu in handen van de politie.”
  [naar artikel]
 2. Let op! Een retweet kan u een forse boete kosten (18/09/2019 - Het Belang van Limburg)
  De rechtbank van Osaka veroordeelde vannacht een populaire Japanse journalist tot een boete van 2.760 euro wegens een retweet. Sindsdien regent het verontwaardige reacties.
  [naar artikel]
 3. Kind vindt geweer in zetel Ikea en begint te schieten (26/06/2018 - Het Laatste Nieuws)
  In een Ikea in de Amerikaanse staat Indiana loste een kind maandag een schot met een geweer. Een groepje kinderen had het geweer gevonden in een...
  [naar artikel]
 4. “Deze twitterfunctie had er nooit mogen komen” (28/07/2019 - Metro)
  De man die tien jaar geleden de functie bedacht om snel tweets te delen heeft enorm veel spijt van zijn uitvinding. “Het voelt alsof we kleuters doorgeladen geweren gaven.” Chris Wetherell, die ondertussen niet meer werkt bij Twitter, ontwikkelde de functie zodat “stemmen beter gehoord konden worden.” Maar toen de functie eenmaal live ging, zag Wetherell al snel zijn fout in. “We hebben een vierjarige een shotgun gegeven”, zegt hij tegen Buzzfeed News. “Dat dacht ik al op het moment dat de functie online werd gezet. Het maakt me doods- en doodsbang.” RT Voor de functie bestond, kopieerden twitteraars tweets en plaatsten er dan de letters RT bij. Omdat dat nogal omslachtig was, vond Wehterell de retweet uit. “Toen we het ontwikkelden hebben we nooit nagedacht over bredere sociale vragen als ‘wat gaat er gedeeld worden’. Daar werd nooit over nagedacht.” Valse informatie Niet snel na de lancering van de retweet begonnen extremisten en andere kwaadwillenden de functie te misbruiken. Zo kon heel wat valse informatie met een simpele klik verspreid worden. De CEO van Twitter, Jack Dorsey en hoofdproductontwikkelaar Jason Goldman zijn zelfs van mening dat de retweet het grootste probleem is op hun sociale netwerk. Lees ook : VIDEO. Deze meeuwen geven verkeersupdates op Twitter Het bericht “Deze twitterfunctie had er nooit mogen komen” verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 5. Courteney Cox heeft spijt van haar "afschuwelijke" strijd tegen ouder worden (25/08/2016 - Het Laatste Nieuws)
  'Friends'-actrice Courteney Cox heeft naar eigen zeggen eindelijk vrede genomen met het feit dat ze ouder wordt. Ze geeft ook toe dat ze spijt
  [naar artikel]
 6. Jager schiet met scherp op groen politicus: “Ik heb spijt dat ik mijn geweer niet bij heb” (09/03/2020 - Het Nieuwsblad)
  De Looise partij Groen heeft beslist klacht in te dienen tegen de jager die gemeenteraadslid Dirk Camps op de gemeenteraad met de dood bedreigde. Aanleiding was de verhuring van de gemeentelijke gronden in het kader van het jachtrecht.
  [naar artikel]
 7. Leraar VS verontschuldigt zich voor afvuren geweer in klaslokaal (18/03/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Een leraar van een middelbare school in Californië heeft zijn verontschuldigingen aangeboden nadat hij per ongeluk een geweer afvuurde in zijn...
  [naar artikel]
 8. Leraar verontschuldigt zich voor afvuren geweer in klaslokaal (18/03/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Een leraar van een middelbare school in Californië heeft zijn verontschuldigingen aangeboden nadat hij per ongeluk een geweer afvuurde in zijn...
  [naar artikel]
 9. Gepassioneerde doe-het-zelvers tonen hun kunnen op de Maker Faire (04/05/2019 - VRT NWS)
  Een massa kijklustigen heeft een bezoek gebracht aan de Maker Faire in Gent. De beurs is een initiatief van komiek Henk Rijckaert, die het Amerikaanse concept van de "maker faire" naar België bracht.
  [naar artikel]
 10. Trump verontschuldigt zich met twee maanden vertraging voor retweet Britain First (26/01/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De Amerikaanse president Donald Trump verontschuldigt zich voor de retweet van anti-moslimvideo's van de extreemrechtse groep Britain First. Hij...
  [naar artikel]
 11. 15 jaar geleden droeg hij de broodjes rond, nu stapelt hij de prijzen op: vrienden verklaren het succes van tv-maker Tim Van Aelst (20/11/2018 - Het Nieuwsblad)
  ‘Benidorm Bastards’, ‘Wat Als?’, ‘Safety First’ en nu ook ‘Hoe zal ik het zeggen?’: het lijkt wel alsof alles wat tv-maker Tim Van Aelst (40) aanraakt, verandert in goud. Of toch minstens in een Emmy Award. En dat terwijl hij 15 jaar geleden nog manusje-van-alles was. Zijn beste vrienden verklaren het succes van Van Aelst.
  [naar artikel]
 12. Beschuldigde Tom Verboven voor assisen: “Spijt dat hij zijn leven verknoeid heeft, geen spijt over slachtoffer” (03/06/2019 - Het Nieuwsblad)
  Tom V. (26) heeft spijt dat hij een deel van zijn leven verknoeid heeft. “Maar hij heeft tegenover mij nooit zijn spijt uitgedrukt over de dood van het slachtoffer”, getuigde de onderzoeksrechter maandagnamiddag op het assisenproces van Tom V. Ook opvallend: de beschuldigde zegt het in de gevangenis nog niet zo slecht hebben. “Ik probeer gewoon het beste van de situatie te maken”, stelde Tom V.
  [naar artikel]
 13. VIDEO. Rukwind blaast kinderwagen met kleuter drukke baan op (12/02/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Een stevige rukwind heeft een kinderwagen met daarin een kleuter op een drukke baan geblazen. De vader van de kleuter liet het kind een paar...
  [naar artikel]
 14. Trump verontschuldigt zich (met twee maanden vertraging) voor retweet van extreemrechtse groepering (26/01/2018 - Het Belang van Limburg)
  De Amerikaanse president Donald Trump verontschuldigt zich voor de retweet van anti-moslimvideo’s van de extreemrechtse groep Britain First. Hij doet dat in een interview met tv-presentator Piers Morgan dat vrijdag wordt uitgezonden op ITV. De tweets in kwestie dateren al van eind november.
  [naar artikel]
 15. 36.224 euro gemeentelijke toelage voor kleuter- en basisscholen (06/06/2017 - Het Belang van Limburg)
  Het gemeentebestuur van Lanaken heeft een toelage van 36.224 euro voor het kleuter- en lager onderwijs goedgekeurd. Kleuter- en lagere scholen ontvangen een toelage van 16 euro per leerling en kunnen deze toelage vrij besteden.
  [naar artikel]
 16. De Wever heeft spijt van “prulpartij”-uitspraak, Van Grieken niet onder de indruk: “Spijt komt altijd te laat” (26/05/2019 - Het Nieuwsblad)
  N-VA-voorzitter Bart De Wever heeft er spijt van dat hij Groen in de pers een “prulpartij” heeft genoemd. Dat heeft hij zondagochtend gezegd, voor hij 9 kilometer ging lopen. Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken vindt dat praat na de vaak. “Spijt komt altijd te laat.”
  [naar artikel]
 17. Kleuter met vastgeplakte handen in 'strafstoel' (19/09/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Een Antwerpse kinderverzorgster riskeert acht maanden cel omdat ze een kleuter onterend heeft behandeld. Het jongetje van 3 werd in de naschoolse
  [naar artikel]
 18. IS laat kleuter gevangene executeren op speelplein (09/01/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Terreurgroep Islamitische Staat (IS) heeft weerzinwekkende videobeelden gelanceerd waarop te zien is hoe een kleuter van amper een jaar of drie
  [naar artikel]
 19. Bart De Wever heeft spijt van “prulpartij”-uitspraak, Tom Van Grieken niet onder de indruk: “Spijt komt altijd te laat” (26/05/2019 - Gazet van Antwerpen)
  N-VA-voorzitter Bart De Wever heeft er spijt van dat hij Groen in de pers een “prulpartij” heeft genoemd. Dat heeft hij zondagochtend gezegd, voor hij negen kilometer ging lopen. Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken vindt dat praat na de vaak. “Spijt komt altijd te laat.”
  [naar artikel]
 20. "Dat ik niet hielp met dat geweer, ja, dat was een vergissing" (09/11/2018 - VRT NWS)
  Soms is een filmfragment "te opvallend verkeerd" om onbesproken te blijven. Zoals bijvoorbeeld in de blockbuster "Jurassic Park", die in 1993 in de bioscoopzalen verscheen. Ook nu nog, zovele jaren later, blijft de vraag waarom de jonge Tim, een rol van Joe Mazzello, tijdens een aanval van voorhistorische roofdieren, zijn medevluchters in nood niet helpt door eenvoudigweg een geweer op te rapen. Joe Mazzello, die momenteel schittert als bassist John Deacon in "Bohemian rhapsody", geeft nu toe dat deze scène niet goed doordacht was.
  [naar artikel]
 21. MIJN EERSTE GEWEER (10/04/2019 - De Morgen)
  Honderdduizenden Amerikaanse kinderen hebben een eigen geweer. Meisjes kiezen meestal een roze. Ziet er heel speelgoedachtig uit, maar er zit wel degelijk een kogel in - een echte. Fotografe An-Sofie Kesteleyn zocht en vond een stel 'geweerkinderen'.
  [naar artikel]
 22. De Wever heeft spijt van “prulpartij”-uitspraak over Groen (26/05/2019 - Het Belang van Limburg)
  N-VA-voorzitter Bart De Wever heeft er spijt van dat hij Groen in de pers een “prulpartij” heeft genoemd. Dat heeft hij zondagochtend gezegd, voor hij 9 kilometer ging lopen. Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken vindt dat praat na de vaak. “Spijt komt altijd te laat.”
  [naar artikel]
 23. Vierjarige kleuter van verdrinkingsdood gered aan zwemvijver in Hengelhoef (09/08/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Een vrouw heeft maandag een vierjarige kleuter van de verdrinkingsdood gered in de zwemvijver van Hengelhoef in Houthalen-Helchteren. Burgemeester Alain Yzermans (sp.a) heeft het nieuws, dat de VRT bekendmaakte, donderdag bevestigd. De ouders van het jongetje zijn nu op zoek naar de vrouw die hun zoontje heeft gered. De kleuter was even aan de aandacht van zijn vader ontsnapt.
  [naar artikel]
 24. Amerikaanse stand-upcomedian Louis C.K. geeft seksueel wangedrag toe: "Ik heb spijt" (10/11/2017 - VRT NWS)
  De Amerikaanse stand-upcomedian Louis C.K. geeft het seksueel wangedrag toe waarvan hij beschuldigd wordt. "Ik heb spijt van mijn daden", zegt hij in een verklaring. 
  [naar artikel]
 25. Overvaller zet geweer op hoofd van medewerker Kruidvat en plundert kassa (10/08/2018 - Het Nieuwsblad)
  In het centrum van Waregem hebben twee mannen vrijdagavond het Kruidvatfilliaal overvallen. Een van hen bedreigde een medewerker met een geweer en ging en er met de inhoud van de kassa vandoor.
  [naar artikel]
 26. Nieuw gemeenteraadslid (22) onder vuur voor deelname aan neonazistische betogingen als 18-jarige: “Ik heb er spijt van" (27/03/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Kenzo Van den Bosch (22) die sinds maandag voor Vlaams Belang in Mechelen gemeenteraadslid is, heeft als 18-jarige deelgenomen aan betogingen van neonazistische organisaties. Hij geeft dat ook toe. “Het is een jeugdzonde, ik heb er spijt van en ik neem er afstand van”, reageert hij. Voor nationaal voorzitter Tom Van Grieken volstaat dat.
  [naar artikel]
 27. Kerngezond op reis, doodziek terug: kleuter (4) op sterven na slok zeewater (11/08/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Een dagje aan het strand heeft dramatische gevolgen gehad voor een kleuter uit Limburg. Aleyna (4) kreeg bij het spelen aan de Turkse rivièra een
  [naar artikel]
 28. Kerngezond op reis, doodziek terug: Vlaamse kleuter (4) op sterven na slok zeewater (11/08/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Een dagje aan het strand heeft dramatische gevolgen gehad voor een kleuter uit Limburg. Aleyna (4) kreeg bij het spelen aan de Turkse rivièra een
  [naar artikel]
 29. Kleuter (3) zwaargewond na aanval jonge hond (21/02/2017 - Het Laatste Nieuws)
  In Genk heeft een 3-jarige kleuter zware verwondingen opgelopen na een bijtincident met een hond. De feiten dateren van vrijdag, maar kwamen pas
  [naar artikel]
 30. Hiervan hebben we het meeste spijt in ons leven (01/06/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Als er een ding is waar niemand op wil terugkijken in zijn leven is het 'spijt'. Spijt dat je een bepaalde stap niet gezet hebt, dat je een keuze...
  [naar artikel]
 31. VIDEO. Nogal drastisch: burgemeester zet lawaaimaker op zijn plaats met antiek geweer (06/02/2017 - Het Nieuwsblad)
  Dirk De Vis, burgemeester van Ham (CD&V), heeft in de nacht van een lawaaimaker op zijn plaats gezet met een Winchester geweer in zijn hand. Dat gebeurde aan de broodautomaat aan zijn huis.
  [naar artikel]
 32. Twitter geeft eerste label voor 'gemanipuleerde media' aan retweet van Trump (09/03/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Twitter heeft voor de eerste keer ooit een tweet gelabeld als gemanipuleerde content. Het label was voor een misleidende video van Democraat Joe...
  [naar artikel]
 33. Vooral CD&V-kiezers hebben spijt van hun stem (04/04/2019 - De Morgen)
  Iets meer dan één op de tien kiezers heeft een halfjaar na de verkiezingen spijt van zijn stem. Wie een stem uitbracht op één van de drie regeringspartijen heeft vaker spijt van zijn stemgedrag dan kiezers van de oppositiepartijen. Dat blijkt uit een opiniepeiling die Het Laatste Nieuws organiseerde.
  [naar artikel]
 34. VIDEO. Priester gaat door het lint tijdens doopsel en mept baby in het gezicht (21/06/2018 - Metro)
  Niet elke priester houdt van kinderen, dat blijkt uit dit filmpje. Zo zijn er beelden opgedoken van een priester die een huilende baby tijdens het doopsel in het gezicht slaat. Dat een baby of kleuter niet bepaald op zijn of haar gemak is tijdens een doopsel, is geweten. Dat was ook het geval bij bovenstaand tafereel. Eerst probeert de Franstalige priester de huilende kleuter nog te kalmeren. Zonder veel succes. En dan mept ie het kind in het gezicht! Alsof dat zou helpen! Dat was voor omstaanders én de vader van het kind hét teken om in te grijpen. Al geeft de priester het kind niet meteen af… Wie de priester is of waar en wanneer de beelden opgenomen zijn, is nog niet duidelijk. Het bericht VIDEO. Priester gaat door het lint tijdens doopsel en mept baby in het gezicht verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 35. Dag van de kleuter in scholengroep14 (29/03/2019 - Het Belang van Limburg)
  Maar liefst 20 lagere scholen van scholengroep 14 Maasland vierden de dag van de kleuter.
  [naar artikel]
 36. Tv-maker Pedro Elias over de ziekte van zijn zoon: ‘Een kind met kanker hebben is verschrikkelijk, maar het geeft je wel de kans om er heel actief van te houden.’ (22/12/2019 - De Morgen)
  Het leven heeft tv-maker Pedro Elias (45) het afgelopen jaar niet vertroeteld. Zijn 4-jarige zoon kreeg leukemie, zijn 83-jarige vader overleed. Tussen de ellende door was er ook schoonheid. ‘Vrienden – ik noem hen ‘de vrienden van de klink’ – hebben maandenlang eten voor ons gemaakt.?ze hingen dat dan ’s ochtends aan de deurklink op. Dat was ongelooflijk ontroerend.’
  [naar artikel]
 37. Tom Waes verhuist en zet zetel te koop: “Nu 4.000 euro” (13/01/2020 - Het Belang van Limburg)
  “Zetel te koop. Met veel spijt wegens te groot voor nieuw huis.” Die advertentie plaatste tv-maker Tom Waes (51) afgelopen weekend op Instagram.
  [naar artikel]
 38. Maker tv-reeks 'Chernobyl' vraagt om respect (13/06/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Regisseur Craig Mazin heeft een oproep gedaan aan alle toeristen die Tjsernobyl bezoeken. De maker van de HBO-serie ‘Chernobyl’ verzoekt iedereen...
  [naar artikel]
 39. Pedofiele theatermaker die 60-tal tieners benaderde, drukt spijt uit (21/03/2017 - Gazet van Antwerpen)
  De 28-jarige Joachim P. (28), die een zestigtal tienerjongens seksuele voorstellen had gedaan via sociale media, heeft dinsdag zijn spijt betuigd voor de rechtbank. “Ik stond niet stil bij het leed van mijn slachtoffers, maar nu besef ik dat wel. Ik schaam me voor wat ik gedaan heb en heb veel spijt.”
  [naar artikel]
 40. Vrouw ruitenwasser getuigt: “Mijn man is geen moordenaar, hij heeft zijn gezin gered” (08/08/2018 - Gazet van Antwerpen)
  “De buurman stond plots voor ons met zijn geweer. Steve heeft hem tegengehouden. Daarbij brak de kolf van het geweer en heeft de buurman zichzelf in de lies geschoten.” De vrouw van ruitenwasser Steve V.L. begrijpt niet waarom haar man twee nachten in de cel moest doorbrengen na de dodelijke burenruzie in Bonheiden. Gisteren werd V.L. vrijgelaten, maar hij blijft wel verdacht van doodslag.
  [naar artikel]
 41. Kleuter (4) overleeft val van 11 meter uit venster (27/07/2016 - Het Laatste Nieuws)
  In de Naamse stad Gembloers heeft een jongen van vier jaar een val van elf meter uit een venster overleefd. De kleuter liep breuken op aan het
  [naar artikel]
 42. Kleuter (3) zet rookalarm in werking (04/03/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Bij Juwelier Vercammen in Heist-op-den-Berg heeft een spelende kleuter zaterdag het rookalarm in werking doen treden.
  [naar artikel]
 43. Kleuter (4) overleeft val vanop vijfde verdieping omdat hij in struik belandt (20/08/2018 - Het Laatste Nieuws)
  In het Franse Maisons-Laffitte, op zo'n 20 kilometer van Parijs, heeft een kleuter een val uit een raam op de vijfde verdieping overleefd. De...
  [naar artikel]
 44. Vrouw van verdachte burenruzie: “Mijn man is geen moordenaar. Hij heeft zijn gezin gered” (08/08/2018 - Het Nieuwsblad)
  “De buurman stond plots voor ons met zijn geweer. Steve heeft hem tegen­gehouden. Daarbij brak de kolf van het geweer en heeft de buurman zichzelf in de lies geschoten.” De vrouw van ruitenwasser Steve V.L. begrijpt niet waarom haar man twee nachten in de cel moest doorbrengen na de dodelijke burenruzie in Bonheiden. Gisteren werd V.L. vrij­gelaten, maar hij blijft wel ­verdacht van doodslag.
  [naar artikel]
 45. Kleuter maakt dolle rit op bagageband van luchthaven (27/07/2019 - VRT NWS)
  Op de luchthaven van Atlanta in de Verenigde Staten heeft een kleuter een tocht gemaakt op een bagageband. Zijn ongewone reis werd volledig vastgelegd door bewakingscamera's.
  [naar artikel]
 46. Kleuter (4) morst boterham en plast in vrachtwagen, trucker gaat door het lint (25/11/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Een trucker uit Herselt riskeert een jaar cel omdat hij een kleuter die met hem meereed ernstige slagen heeft toegediend. Het kind had in de vrachtwagen in zijn broek geplast.
  [naar artikel]
 47. Kleuter (4) wil absoluut snoep en rijdt weg met auto van overgrootvader (13/06/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De combinatie van chocolade met pindakaas is voor sommigen écht onweerstaanbaar. Neem nu de kleine Sebastian uit Minnesota, een kleuter van amper...
  [naar artikel]
 48. Auto rijdt klein meisje aan maar zij staat recht alsof er niets gebeurd is (30/07/2016 - Het Belang van Limburg)
  Op deze beelden uit de Chinese provincie Anhui is te zien hoe een auto een kleuter aanrijdt die plots van tussen twee auto’s komt gelopen. Hoewel de man onmiddellijk op de rem gaat staan, kan hij een botsing niet vermijden. Het meisje krijgt een klap en wordt weggeslingerd maar staat snel rechts alsof er niets aan de hand is. Enkele seconden later komt de moeder aangelopen die haar kind eventjes uit oog verloren had. Wonder boven wonder houdt de kleine meid er enkel wat schrammen en blauwe plekken aan over.
  [naar artikel]
 49. Kleuter (2) komt om bij jammerlijk ongeval: auto rolt in rivier, maar ouders denken dat hij gestolen is (20/03/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Een jammerlijk ongeval heeft gisteren het leven geëist van een kleuter van twee jaar oud. De kleine Kiara Moore uit Wales kwam om toen de wagen...
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.