In Teuven konden Voerbezoekers proeven van streekproducten. Samen met gids Johan Meermans trok een select groepje op pad. In het centrum, op de Mostert en in Green Valley stonden ambachtelijke streekproducten in de kijker: stroop, honing, sleedoornjenever, trip, (appel)wijn, appelsap... . [naar artikel]
Op hun vlucht van de ene bloesem naar de volgende bloem verzamelen bijen niet alleen nectar en pollen, maar ook bacteriën, zo blijkt uit een recente internationale studie. Komen die ook in ons potje honing terecht en kan dat onze gezondheid schaden? Honingexpert en imker Wim Reybroeck (ILVO) legt uit waar we bij honing voor moeten opletten: “Honing kan dodelijk zijn voor kinderen van minder dan een jaar oud.” Hij waarschuwt ook voor honingfraude. [naar artikel]
VTM-huiskok Loïc Van Impe tovert elke dag zonder al te veel moeite passie op je bord en op je scherm. Vandaag maakt hij aperoballetjes van... [naar artikel]
De Voerstreek kent tal van lekkere streekproducten. Sleedoornjenever, stroop, witte en rode trip, forel, wijn en bier zijn maar enkele van de lekkernijen die nog op ambachtelijke en kleinschalige wijze geproduceerd worden. Tal van geïnteresseerden werden zaterdagochtend olv gids Hans tijdens een streekproducten wandeling in Sint-Pieters-Voeren verwend met deze lekkernijen. [naar artikel]
Honing is een heerlijk alternatief voor suiker. Maar is het vloeibare goud echt zo gezond voor je lijf als beweerd wordt? Diëtiste Sanne Mouha zet... [naar artikel]
Mmm, honing! De ene ziet er vooral een zoete lekkernij in, de ander schrijft er allerlei geneeskrachtige eigenschappen aan toe. Maar wat is waar en wat niet? Diëtiste Fatima Pas en Karolien Olaerts, biomedisch wetenschapper met specialisatie voeding, zetten naar aanleiding van Week van de Bij, van 30 mei tot en met 6 juni 2021, de feiten en fabels op een rij. [naar artikel]
In 2021 is er beduidend minder honing bij de Limburgse imkers geoogst dan andere jaren. Voornaamste reden: het koude voorjaar en de natte zomer. “De honing bij veel imkers gaat in november al op zijn”, zegt Wim Tollenaers van de Lieteberg, kenniscentrum voor de bijenteelt. [naar artikel]
Op hun vlucht van de ene bloesem naar de volgende bloem verzamelen bijen niet alleen nectar en pollen, maar ook bacteriën, zo blijkt uit een recente internationale studie. Komen die ook in ons potje honing terecht en kan dat onze gezondheid schaden? Honingexpert en imker Wim Reybroeck (ILVO) legt uit waar we bij honing voor moeten opletten: “Honing kan dodelijk zijn voor kinderen van minder dan een jaar oud.” Hij waarschuwt ook voor honingfraude. [naar artikel]
Raf Bleus heeft zijn laatste ambachtelijke Loonse stroop gemaakt. De stroopstoker verhuist na elf jaar van Borgloon naar Wellen omdat de historische stoomstroopfabriek momenteel gerestaureerd wordt. Tegen eind 2018 zal de toeristische dienst er komen te zitten, en komt er in fabriek een belevingscentrum van het fruit in Haspengouw. Ongeveer de helft van de 7,5 miljoen euro aan restauratiekosten komt uit subsidies. [naar artikel]
Stroopstokerij Bleus draait bijna weer op volle kracht. Niet meer op de stroopsite in Borgloon, wel in buurgemeente Wellen. “Ik geloofde nochtans sterk in de plannen voor de historische stroopsite. Helaas dacht niet iedereen er zo over. Ik had de stap naar dit nieuwe bedrijf tien jaar eerder moeten zetten”, zegt stroopstoker Raf Bleus. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.