De jonge brouwerij Donbosvalk uit Runkst presenteert bij de 60ste Runkster Volksfeesten midden september haar ‘Runxter bier’. “Dit is het bier dat we zelf graag drinken maar nergens vonden”, zeggen de bedenkers Kristof ParDON, Roel BOSmans en Dirk VALKenborg die elk een deeltje van hun naam aan de brouwerij leenden. [naar artikel]
Zelf maakt ze geen kaas. Toch is Ann Keymeulen de meest gedreven kaasmeester van het land. 'We zijn niet trots genoeg op wat van eigen bodem komt.' [naar artikel]
De brandweerlieden van Poperinge hebben voor hun Duitse collega's bier gebrouwen, als teken van vriendschap en respect. Maar ook om de 54 jaar oude band tussen de 2 brandweerposten te vieren. Samen klinken, zat er door corona nog niet in, maar de brandweerlieden van het Duitse Obergrenzebach konden wel al een eerste keer proeven van het bier. [naar artikel]
07:36 De Nederlandse vleesprofessor Mark Post kweekt met zijn startup Mosa Meat hamburgers in een labo. ‘Binnen drie jaar maken we vlees in tanks zo groot als een zwembad.’ [naar artikel]
Studenten van de Universiteit van Californië in San Diego onderzoeken of het mogelijk is om bier te brouwen op de maan. Ze strijden met andere [naar artikel]
Tv-kok Jeroen Meus wil een nieuw bier op de markt brengen. Dat heeft hij donderdag gezegd in een gesprek op ROB-tv. “Ik ben ervan overtuigd dat het met een persoonlijke touch, ondanks de veelheid aan bestaande bieren, nog steeds mogelijk is om met een nieuw product het verschil te maken”, aldus Meus, die overigens al aan het tweede brouwsel toe is. [naar artikel]
De Deense brouwer Carlsberg wil artificiële intelligentie inschakelen om nieuwe aroma’s en smaken te ontdekken. Gehoopt wordt dat de technologie sneller tot nieuwe producten kan leiden dan met traditionele methodes. Carlsberg heeft daarvoor een samenwerkingsovereenkomst ondertekend met de Amerikaanse technologiegroep Microsoft, de Technische Universiteit Denemarken en de Aarhus Universiteit. De brouwer investeert een bedrag van […] The post Carlsberg doet een beroep op A.I. om beter bier te brouwen appeared first on Express [NL]. [naar artikel]
Graanresten die overblijven na het brouwen van bier kunnen gebruikt worden om zware metalen en zelfs radioactieve stoffen uit (zee)water te filteren. Tot dat opvallende resultaat komt UHasselt-onderzoekster Sara Vanderheyden in haar doctoraatsstudie. [naar artikel]
Graanresten die overblijven na het brouwen van bier kunnen gebruikt worden om zware metalen en zelfs radioactieve stoffen uit (zee)water te... [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.