De Belgische, en meer bepaald de Vlaamse vlees- en zuivelproductie, heeft een groeiende globale impact. Dat blijkt uit een recent rapport van Greenpeace. Vooral varkens en kippen in Vlaanderen krijgen soja uit Zuid-Amerika te eten, met schadelijke gevolgen voor het klimaat en unieke ecosystemen zoals de Braziliaanse Cerrado, die momenteel net als het Amazonewoud met […] Het bericht “Brazilië brandt, ook voor ‘vlees van bij ons'” verscheen eerst op Metro. [naar artikel]
De Belgische, en meer bepaald de Vlaamse vlees- en zuivelproductie, heeft een groeiende globale impact. Dat blijkt uit een recent rapport van Greenpeace. Vooral varkens en kippen in Vlaanderen krijgen soja uit Zuid-Amerika te eten, met schadelijke gevolgen voor het klimaat en unieke ecosystemen zoals de Braziliaanse Cerrado, die momenteel net als het Amazonewoud met hevige branden kampt, zo meldt de milieuorganisatie. [naar artikel]
“Rood vlees is ongezond”, weerklinkt het overal in voedingsadviezen. Ook bewerkte vleeswaren zoals charcuterie zou je liefst achterwege laten als je lang en gezond wil leven. “Er treden wel degelijk meer chronische ziekten zoals kanker op bij mensen die vaker rood vlees eten tegenover bij wie veel kip of vis kiest", zegt bio-ingenieur Stefaan de Smet (UGent). “Toch is het minder zwart-wit”, benadrukt hij. Hoe ongezond is dat (rood) vlees dan en wat doet het écht met ons lichaam? [naar artikel]
• Aftrap: 20u • Groep G • Lusail Stadium • Ismail Elfath (VS) [naar artikel]
• 1/8ste finales • Ref: Clément Turpin (Fra) • Stadium 974 • Neymar traint weer [naar artikel]
• 1/8ste finales • Ref: Clément Turpin (Fra) • Stadium 974 • Neymar aan de aftrap [naar artikel]
• 1/8ste finales • Ref: Clément Turpin (Fra) • Stadium 974 • Neymar aan de aftrap [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.