03/09/2019 - 16:19
"Daags na de eerste rustdag krijgen de renners een individuele tijdrit op hun bord in de Ronde van Spanje. Tussen Jurançon en Pau werd een parcours..."

1. LIVE VUELTA. De Gendt blijft 56 seconden boven tijd van Bevin, grijpt Roglic straks de macht? (03/09/2019 - Het Laatste Nieuws)

Daags na de eerste rustdag krijgen de renners een individuele tijdrit op hun bord in de Ronde van Spanje. Tussen Jurançon en Pau werd een parcours... [naar artikel]

2. De Oscars van de Ronde (deel 1): “19 seconden, 18 seconden, 17 seconden, 16 seconden... Wát een omwenteling” (04/04/2020 - Het Laatste Nieuws)

Geen 104de Ronde van Vlaanderen dit weekend. Omdat het coronavirus de hoogmis van het Vlaamse wielrennen niet zomaar in de vergeethoek kan duwen,... [naar artikel]

3. Pure chaos in de Vuelta: Evenepoel rijdt lek terwijl Roglic aanvalt, Pedersen wint voor vallende Roglic - wat is de schade voor Remco? (06/09/2022 - Gazet van Antwerpen)

Mads Pedersen (26) won de zestiende rit in de Vuelta, van Sanlucar de Barrameda naar Tomares (189,4 km). De renner van Trek-Segafredo was de snelste van een kleine groep die in de finale ontstond na een aanval van Primoz Roglic. Dat terwijl Remco Evenepoel lek reed. Maar omdat het gebeurde in de laatste drie kilometer kreeg Evenepoel de tijd van het peloton. Roglic viel net voor de finish en kwam gehavend over de finish. [naar artikel]

4. Roglic nadert na heerlijk duel in Vuelta weer tot op 13 seconden van leider Carapaz: “Ik koerste op instinct” (28/10/2020 - Het Belang van Limburg)

Primoz Roglic (Jumbo-Visma) heeft zijn negende overwinning van het seizoen beet, zijn tweede ritzege in deze Vuelta. Bovendien nadert hij in het klassement, de Sloveen is nu tweede, op 13 seconden van Richard Carapaz. [naar artikel]

5. LIVE VUELTA. Evenepoel neemt een kanonstart en zet Roglic en co aan het eerste tussenpunt op meer dan 20 seconden! (30/08/2022 - Het Laatste Nieuws)

Remco Evenepoel is begonnen aan de belangrijke tijdrit in de Ronde van Spanje! Zet onze landgenoot nog maar eens de puntjes op de i? Of recht Primoz Roglic de rug? U kan het allemaal volgen op deze pagina. [naar artikel]

6. LIVE VUELTA. Jumbo-Visma beslist straks of gehavende Roglic nog van start gaat: “Acht seconden tijdwinst zijn verwondingen niet waard” (07/09/2022 - Het Laatste Nieuws)

Vandaag is het in de Vuelta weer aan de klimmers. Een nieuwe kans voor de tegenstanders van Remco Evenepoel om hem het vuur aan de schenen te leggen, al is het nog maar de vraag of het weerwerk van Primoz Roglic zal komen. Jumbo-Visma beslist namelijk deze ochtend of de Sloveen nog op de fiets stapt na zijn zware val van gisteren. Volg hier alle ontwikkelingen op de voet. [naar artikel]

7. UITSLAG EN KLASSEMENT VUELTA. Evenepoel houdt 5 seconden op Vingegaard en 11 tellen op Roglic over (31/08/2023 - Het Laatste Nieuws)

Remco Evenepoel draagt niet langer het rood in de Vuelta. Maar belangrijker: hij verloor in de zesde etappe ruim een halve minuut op Jonas Vingegaard en Primoz Roglic. Steff Cras was met een negende plek de beste Belg. Bekijk hieronder de daguitslag én de stand in het algemene klassement. [naar artikel]

8. Lennard Kämna soleert naar winst, Primoz Roglic pakt enkele seconden op Remco Evenepoel en co na aanval voor tijdsopname in negende etappe Vuelta (03/09/2023 - Het Belang van Limburg)

Lennard Kämna heeft de negende etappe in de Vuelta op zijn naam geschreven. De 26-jarige Duitser finishte solo na een lange vlucht en heeft nu in alle drie de grote rondes een rit gewonnen. Wegens erbarmelijke omstandigheden in de laatste kilometers van de slotklim - onder meer in de laatste bocht lag er veel modder - werd de tijdsopname op iets meer dan twee kilometer van de finish gelegd. Primoz Roglic plaatste een paar honderd meter vooraf een aanval, waardoor hij een paar seconden pakte op Remco Evenepoel en co. [naar artikel]

9. Weer chaos in Vuelta: Roglic pakt paar seconden op Evenepoel en co in bizarre etappe, vluchter Kämna wint (03/09/2023 - Het Laatste Nieuws)

Lennard Kämna heeft een andermaal bizarre etappe in de Vuelta gewonnen. De Duitser van Bora-Hansgrohe was de beste van de vroege vlucht op een slotklim die voor de klassementsmannen werd ingekort door wat modder. Primoz Roglic pakte in alle hectiek een paar seconden op Remco Evenepoel en co. [naar artikel]

10. UITSLAG EN KLASSEMENT VUELTA. 20 seconden op Roglic en ruim één minuut op Vingegaard: zoveel tijd pakt Evenepoel op rivalen (05/09/2023 - Het Laatste Nieuws)

Een ongenaakbare Filippo Ganna in de tijdrit van de Vuelta. Remco Evenepoel gaf 16 seconden toe op de Italiaan maar pakte wel, zoals gehoopt, (fors) tijd op de klassementsrivalen. Onder meer twintig seconden op Primoz Roglic en één minuut en twee seconden op Jonas Vingegaard. Sep Kuss bleef leider. Bekijk hieronder de daguitslag én de stand in het algemene klassement. [naar artikel]