Vanaf vandaag kan je in frituur De Gouden Friet in Zonhoven een speculaashamburger bestellen. De zoete frituursnack combineert de klassieke hamburgeringrediënten met krokante speculaas en Joppiesaus. “Soms moet je eens wat anders doen dan de rest”, aldus bedenker en frituureigenaar Stevy Carlisi. [naar artikel]
Op maandag 15 mei vond de Zonhovense dialect plaats. Op aanvraag van de initiatiefnemers van het CC Zonhoven sloegen Godelieve Truyers, Monique Deckers en Louis Bynens de handen in elkaar en knutselden ze een heuse dialectavond in elkaar. [naar artikel]
Een frituur uit Zonhoven gaat vanaf 2019 alle plastic verpakkingen inruilen voor milieuvriendelijke materialen. Kwestie van het jaar goed te beginnen en om een steentje bij te dragen aan het milieu. Papieren verpakkingen zijn wel iets duurder, maar dat heeft de frituuruitbater er voor over. Van goede voornemens gesproken. [naar artikel]
Frituur Frietboetiek in Meeuwen is, net zoals in 2014, verkozen tot ‘Frituur van het Jaar’. Uitbaters Ronny en Peggy ontvingen hun prijs dinsdagmiddag uit de handen van televisiepresentator Peter Van Asbroeck. [naar artikel]
Filip De Neve en Davy de Neve zijn voor elkaar gemaakt. Ze delen dezelfde achternaam en de passie voor frieten bracht hen bij elkaar. “Hopelijk blijft het zo, want volgend jaar zal de strijd om de titel van beste frituur van Aalter hevig worden.” [naar artikel]
Er zit een hoop nostalgie in het project, maar Pierre Engels is niet minder trots. In Pattaya, zowat de mondiale hoofdstad van het sekstoerisme, opende de Brusselaar een authentieke Belgische frituur. “Vijfhonderd kilometer door Thailand moeten reizen, maar toch gevonden: ossevet.” [naar artikel]
Wel dertig nachten heeft hij doorgewerkt aan de inrichting van zijn frituur De Zoutkorrel, afgelopen jaar. Joeri Cornelis (43) moet zowat de meest gepassioneerde friturist van Vlaanderen zijn. [naar artikel]
Frituur Royerssluis aan het Noordkasteel moet weg omdat de sluis met dezelfde naam breder gemaakt wordt. Nu de frituur daardoor definitief verdwijnt, dan blijft er in Antwerpen nog maar een echte barak over: Frituur LO. In de gemeenten rondom zijn er wel nog wat, maar ook daar steeds minder. “Jammer dat deze traditie verloren gaat.” [naar artikel]
Heel wat Vlamingen zijn gehecht aan hun vaste frituur. Vaak dankzij de zelfgemaakte tartaar of lekkere stoofvleessaus, maar even vaak ook omdat de uitbaters maar al te graag een babbeltje slaan of een luisterende oor bieden. En om dat te vieren willen we van jou weten: wat maakt jouw favoriete frituur nu zo bijzonder? [naar artikel]
Het begint spannend te worden in onze verkiezing van de ‘Beste frituur van Vlaanderen’. Al 55.000 mensen brachten hun stem uit, maar alles kan nog veranderen. Misschien kan jouw frituur nog wel een duwtje in de rug gebruiken: stem dan zeker via onderstaande link of deel de wedstrijd met je vrienden. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.