Gazet van Antwerpen

Westerlo bestolen nadat gelijkmaker niet wordt gevalideerd door scheidsrechter

05/10/2019 - 19:28
"Virton is de Angstgegner van Westerlo. Ruim een maand na de nederlaag van Westerlo in het Stade Yvan Georges verloren de Kemphanen ook de wedstrijd van de revanche. Hadji trof raak op de stip. Een schot van Abrahams over de doellijn werd niet gevalideerd. Tot grote woede van heel Westerlo."

1. “Het is logisch dat de lijn niet evenwijdig loopt met de zestienmeterlijn”: onze huisref fluit opvallend kwade Martínez terug na vermeend buitenspel bij gelijkmaker Wales (12/06/2022 - Het Laatste Nieuws)

Bondscoach Roberto Martínez was bijzonder ontstemd na het 1-1-gelijkspel in Wales. De Spanjaard voelde zich bestolen nadat de gelijkmaker van Wales in de slotfase door de VAR gevalideerd werd. “Ik wil een uitleg krijgen over wat hier gebeurd is.” Uitspraken die niet goed vielen bij onze analisten Jan Mulder en Marc Degryse, en ook onze huisref Tim Pots dient Martínez van repliek. [naar artikel]

2. “Die lijnen zijn wél goed getrokken”: onze huisref fluit opvallend kwade Martínez terug na vermeend buitenspel bij goal Wales (12/06/2022 - Het Laatste Nieuws)

3. VIDEO. Controverse tijdens kelderkraker nadat gelijkmaker in slotseconde wordt afgekeurd: “Bal was nooit volledig over de lijn” (17/03/2024 - Het Belang van Limburg)

De emoties gingen zaterdag alle kanten uit bij Biesen - Lanaken. De bezoekers voelden zich bestolen nadat de gelijkmaker in de laatste seconde werd afgekeurd, maar ook Biesen-trainer Thierry Walravens stond er ondanks de zege wat beteuterd bij. “Ik heb in feite mijn eigen vrienden genekt.” [naar artikel]

4. Waasland-Beveren houdt 1B met late gelijkmaker in Westerlo toch nog (een beetje) spannend (07/11/2021 - Gazet van Antwerpen)

De spanning in 1B is nog niet helemaal weg. Westerlo leek in de topper tegen Waasland-Beveren op weg naar een zuinige zege en een kloof van tien punten, maar slikte in de slotfase nog een zure gelijkmaker. [naar artikel]

5. COMMENTAAR. “Ook na de match tegen AA Gent blijven we overtuigd: dit Westerlo voetbalt ook volgend jaar in eerste klasse” (28/01/2024 - Gazet van Antwerpen)

Zonde, zuur, doodjammer. De gelijkmaker van AA Gent in de 97e minuut is zaterdag bij Westerlo hard aangekomen. Niet alleen door de timing, ook door het spelbeeld. De drie punten waren niet alleen verdiend geweest, ze hadden Westerlo ook de nodige ademruimte kunnen geven. [naar artikel]

6. Dol slot in Charleroi: thuisploeg veegt discutabele gelijkmaker van Westerlo uit in 96e (!) minuut (25/11/2023 - Sporza)

Het venijn zat duidelijk in de staart. Westerlo vierde in de blessuretijd zijn (discutabele) gelijkmaker, maar Charleroi wipte alsnog over zijn tegenstander. Sylla zorgde voor euforie bij de thuisploeg in de 96e (!) minuut. Charleroi schudt zo de degradatiezorgen even van zich af, Westerlo incasseert een nieuwe tik onderaan het klassement. [naar artikel]

7. Duel tussen Club NXT en Westerlo wordt uitgesteld na meer dan 7 besmettingen bij Westerlo (23/09/2020 - Het Belang van Limburg)

De wedstrijd tussen Club NXT en Westerlo van komende vrijdag in de 1B Pro League is door de kalendermanager uitgesteld. Dit gebeurde na een aanvraag van Westerlo nadat meer dan zeven A-kernspelers positief testen op COVID-19. [naar artikel]

8. Union vermijdt op het nippertje een zure thuisnederlaag tegen Westerlo: gelijkmaker valt pas in 92e minuut (06/11/2022 - Het Belang van Limburg)

Union is in het eigen Dudenpark net niet tegen een (verrassende) nederlaag aangelopen. Westerlo kwam op slag van rust op voorsprong via Foster. In de tweede helft ging Union nadrukkelijk op zoek naar minstens de gelijkmaker en die vond het pas in de extra tijd. Nilsson hield verdiend een puntje in Sint-Gillis. [naar artikel]

9. En dan greep de VAR niet in: Uruguay gaat naar WK, maar Peru voelt zich bestolen door arbitrage (25/03/2022 - Het Laatste Nieuws)

De hele wedstrijd lang domineren en in de laatste minuut geen doelpunt toekend krijgen: het geluk was niet aan de zijde van Peru. In de absolute slotfase van de wedstrijd tegen Uruguay ging de bal over de lijn, maar de scheidsrechter keurde het doelpunt niet goed. Na het zien van de beelden was er ook geen VAR-interventie. Peru voelde zich bestolen. [naar artikel]

10. Niemand had het verwacht: Westerlo krijgt het stevig te verduren (04/03/2017 - Het Belang van Limburg)

Westerlo leek op weg naar zekerheid over een verlengd verblijf in de Jupiler Pro League. Het leidde tegen Zulte Waregem, dat met een man minder stond. De Kempenaars creëerden veel kansen, maar vergaten de match dood te doen. In de slotfase slikten ze een pijnlijke gelijkmaker, 2-2. Door de overwinning van Moeskroen wordt de degradatiestrijd beslist op de laatste speeldag. [naar artikel]

11. LIVEBLOG WESTERLO-OHL. Dan toch wéér niet voor Westerlo? Maertens duwt de gelijkmaker binnen! (23/04/2024 - Het Laatste Nieuws)

OHL is de laatste twee wedstrijden goed op dreef. Aan Den Dreef wist OHL met het kleinste verschil te winnen van STVV. Pakken ze hun derde overwinning op een rij? Of wint Westerlo voor de eerste keer deze play-offs? [naar artikel]

12. LIVEBLOG WESTERLO-OHL. Tagir kopt Westerlo op voorsprong, gelijkmaker Brunes afgevlagd (23/04/2024 - Het Laatste Nieuws)

13. Videoref en scheidsrechter scoren 0 op 4 op speeldag 17 (04/12/2018 - Metro)

De videorefs en de scheidsrechters kenden op de zeventiende speeldag in de Jupiler Pro League geen al te best weekend. Van de vier VAR-situaties resulteerde geen enkele in een correcte beslissing, zo bleek uit de evaluatie die scheidsrechtersbaas Johan Verbist gisteravond maakte. Tijdens de wedstrijd tussen Lokeren en AA Gent (2-2) greep de videoref wel […] Het bericht Videoref en scheidsrechter scoren 0 op 4 op speeldag 17 verscheen eerst op Metro. [naar artikel]

14. Kortrijk voelt zich bestolen (13/04/2019 - De Morgen)

Voor KV Kortrijk heeft het woord 'bestolen' een nieuwe dimensie gekregen. Het zag in Genk al in het eerste kwartier twee geldige goals afgekeurd. Vooral bij de tweede begingen scheidsrechter Laforge en zijn assistent Ponsar een kolossale blunder. Een reglementaire goal van De Smet werd omgebogen in een hoekschop. [naar artikel]

15. Respect voor de scheidsrechter: deze club pakt het heel origineel aan (07/10/2017 - Het Nieuwsblad)

Zaterdag start de week van de scheidsrechter. En toeval of niet, maar een foto genomen door een scheidsrechter aan het voetbalterrein van KSK Steenbrugge gaat momenteel viraal op sociale media. Het bord wordt bejubeld door de boodschap er op. [naar artikel]

16. Anderlecht voelt zich ook bestolen: had gelijkmaker van Ndour moeten afgekeurd worden? (19/01/2023 - Het Belang van Limburg)

Anderlecht schoot zichzelf in de voet met twee doelpunten in cadeauverpakking voor Zulte Waregem. Maar net als afgelopen weekend keken ze bij paars-wit ook richting de arbitrage. Scheidsrechter Wesli De Cremer keurde de 2-2 van invaller Ndour aanvankelijk af voor hands, maar de VAR valideerde het doelpunt toch. Tot onvrede van Jan Vertonghen en co. [naar artikel]

17. Westerlo laat zich twee keer aftroeven in de lucht (25/10/2019 - Gazet van Antwerpen)

Tandengeknars gisteren bij Westerlo. Uitgerekend in hét competitieduel tussen de twee leiders gaven de bezoekers in de eerste helft niet thuis. Fabien Anthunes scoorde nog wel de aansluitingstreffer na de verdiende 2-0 voorsprong voor OH Leuven. Maar op de gelijkmaker kon Westerlo niet echt aanspraak maken. De ambities voor de eerste periodetitel kregen meteen een flinke knauw. [naar artikel]

18. Belg (63) bestolen nadat hij in Thaise homobuurt man mee naar zijn kamer neemt (26/04/2019 - Het Laatste Nieuws)

Een 63-jarige Belg is in Pattaya bestolen door een jongere Thaise man. Die had hij tijdens een avondje stappen leren kennen de bekendste homobuurt... [naar artikel]

19. COMMENTAAR. Ja, Antwerp mag zich wel degelijk ‘bestolen’ noemen op Standard (14/02/2021 - Gazet van Antwerpen)

“We zijn vandaag bestolen!” Het is een populaire uitroep bij voetbalfans, spelers, coaches en/of bestuurders. En iets té vaak klinkt die uitroep volstrekt overdreven. Maar soms ook niet. Na de wedstrijd tegen Standard had Antwerp FC meer dan reden tot klagen. Met een scheidsrechter en een VAR-busje dat wél bij de les was geweest, had de Great Old minstens één strafschop moeten krijgen en altijd gewonnen bij de Rouches. En verdiend. [naar artikel]

20. Moderne bankroof: 20.000 Britten bestolen (07/11/2016 - Het Laatste Nieuws)

Het Britse Tesco Bank heeft alle online betalingen stopgezet nadat dit weekend duizenden klanten zijn bestolen. Via het internet werden honderden [naar artikel]

21. Union vermijdt in extremis thuisnederlaag tegen Westerlo na late gelijkmaker van Nilsson (06/11/2022 - Het Laatste Nieuws)

Union heeft in extremis een nederlaag afgewend tegen Westerlo. Nilsson scoorde in het ultieme slot nadat Foster de bezoekers in de eerste helft op voorsprong had getrapt. Union wipt dankzij het gelijkspel wel over Club Brugge naar de derde plaats. [naar artikel]

22. Degradatiestrijd voor Westerlo blijft duren na pijnlijke tegentreffer in laatste minuten (04/03/2017 - Gazet van Antwerpen)

23. Lommel redt in slotfase nog punt op het veld van Westerlo (02/11/2019 - Het Belang van Limburg)

Westerlo is er zaterdag op de dertiende speeldag in de Proximus League niet in geslaagd de drie punten thuis te houden. Tegen Lommel werd het dankzij een late gelijkmaker van bezoeker Abdoulie Sanyang 1-1. [naar artikel]

24. ANALYSE. Serge Gumienny: “Ik begrijp de frustratie bij Westerlo, maar volgens de letter van het reglement was die penalty terecht” (13/11/2023 - Het Belang van Limburg)

Scheidsrechter Nicolas Laforge eiste vrijdagavond een hoofdrol op tijdens Westerlo-STVV (3-3) door STVV in de slotfase een lichte strafschop toe te kennen en vervolgens geen strafschop te fluiten voor Westerlo na een vermeende trekfout van Godeau. “Ik snap de frustratie bij Westerlo. De ref had die twee fases even streng moeten beoordelen”, vindt onze huisref Serge Gumienny. [naar artikel]