Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Het Belang van Limburg

Poelier helpt door brand getroffen patisserie met pop-up op parking

16/10/2019 - 10:38
"De bakkerij van Patisserie Guy in Heppen werd afgelopen dinsdagnacht volledig verwoest na een grote brand. Maar dankzij de vrienden van De Fijne Graankip mag de patissier nu een pop-up openen op de parking van de poelier in de Kanaalstraat. "

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Poelier helpt door brand getroffen patisserie met pop-up op parking (16/10/2019 - Het Belang van Limburg)

De bakkerij van Patisserie Guy in Heppen werd afgelopen dinsdagnacht volledig verwoest na een grote brand. Maar dankzij de vrienden van De Fijne Graankip mag de patissier nu een pop-up openen op de parking van de poelier in de Kanaalstraat. [naar artikel]


2. Bekendste poelier van Antwerpen bestaat 100 jaar: “Als de longen van de kip wit zijn, weten we dat het niet goed is” (10/03/2022 - Gazet van Antwerpen)

Het gebeurt niet te vaak dat een familiezaak in Antwerpen de honderd haalt. Maar bij poelier Hermans in de Abdijstraat zouden ze als ze konden er nog minstens honderd jaar bijdoen. Al sinds 1922 verkoopt de familie gevogelte, wild en kalkoen alsof het voor zichzelf zou zijn. Het verhaal van twee broers, hun vrouwen en hun liefde voor de stiel. [naar artikel]


3. Van Albert Heijn tot de lokale poelier: waar scoor je het goedkoopste wild? En eet de Vlaming dit type vlees nog veel? (14/12/2022 - Het Laatste Nieuws)

Van fazant tot hert en konijn: het wildseizoen is volop aan de gang. Dat soort stukken vlees zijn niet altijd even goedkoop: merken de poeliers en supermarkten dat de Vlaming bespaart op hun stukje wild? Of zijn die wildprijzen minder wild geworden dan we denken? We vroegen het aan een authentieke poelier en aan vijf grote supermarktketens. “Deze soort wild vlees is de helft goedkoper en minstens even lekker.” [naar artikel]


4. Eet de Vlaming nog veel wild? En is het duurder geworden? 5 supermarktketens én poelier vergeleken (14/12/2022 - Het Laatste Nieuws)

Van fazant tot hert en konijn: het wildseizoen is volop aan de gang. Dat soort stukken vlees zijn niet altijd even goedkoop: merken de poeliers en supermarkten dat de Vlaming bespaart op hun stukje wild? Of zijn die wildprijzen minder wild geworden dan we denken? We vroegen het aan een authentieke poelier en aan vijf grote supermarktketens. “Deze soort wild vlees is de helft goedkoper en minstens even lekker.” [naar artikel]


5. Geen kerstkalkoen meer bij de Truiense poelier: “Ons beroep sterft langzaam uit, zoals het wild” (21/12/2022 - Het Belang van Limburg)

Voor het eerst in 60 jaar zal er deze 24ste december geen ellenlange wachtrij meer aanschuiven voor de winkel van Richard Bosmans (81). De poelier van Wild & Gevogelte Bosmans in de Truiense Diesterstraat, maakte bij de start van het wildseizoen zijn kapblok voorgoed proper. En zo blijven de Limburgse poeliers nog met negen over. [naar artikel]


6. Vijf huiszoekingen na faillissement bekende Mechelse patisserie (28/07/2016 - Gazet van Antwerpen)

De lokale politie Mechelen-Willebroek heeft woensdag vijf huiszoekingen uitgevoerd. naar aanleiding van een fraudeonderzoek na het faillissement van de bekende Mechelse brood- en banketbakker Verstraelen. [naar artikel]


7. 222 jaar oude patisserie overgenomen nadat vorige eigenaar (70) blind werd (14/02/2017 - Het Nieuwsblad)

“222 jaar is een mooi moment om over te laten”, aldus Marc Sansen. De man moest zijn patisserie abrupt sluiten nadat hij blind werd en een heup brak. “Ik ben blij dat de jonge opvolgers onze streekproducten blijven aanbieden.” [naar artikel]


8. Biscuiterie Seghers uit Temse neemt Nederlandse Euro Pâtisserie over (13/01/2018 - Metro)

Biscuiterie Seghers uit Temse neemt het Nederlandse Euro Pâtisserie uit Twello over. De nieuwe groep is goed voor een gezamenlijke jaaromzet van ruim 85 miljoen euro en stelt 320 mensen tewerk, van wie 70 in België. Dat meldt het bedrijf zaterdagochtend in een persbericht. Beide koekjesbakkerijen maken gebak voor de huismerken van grote retailers. Tegen […] [naar artikel]


9. Bèr is 92, maar maakt nog iedere dag de fijnste patisserie “Soms babbel ik tegen mijn taarten” (24/01/2018 - Het Nieuwsblad)

Bèr Schoofs is wellicht de oudste ambachtelijke bakker van België. Volgende week wordt hij 92 jaar, maar elke dag is Bèr nog in de weer met zijn grote specialiteit: patisserie. “Behalve op maandag, dan is het rustdag en doe ik helemaal niets.” [naar artikel]


10. Hier leer je de beste Antwerpse patisserie maken (24/01/2018 - Gazet van Antwerpen)

Marsepeinen figuurtjes, taart en koekjes, dat zijn maar enkele voorbeelden van de vele lekkernijen die je als leerling aan het PIVA kan leren maken. Het provinciale instituut PIVA organiseerde daarom woensdag een echte DOEdag om leerlingen van het 6de leerjaar te laten proeven van de verschillende richtingen: bakkerij, slagerij, hotel en toerisme. [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!