In Turnhout verschijnt vandaag een dief voor de rechter die geïdentificeerd werd door DNA op een potje chocolademousse. "We hebben aan één cel genoeg je DNA-profiel op te maken", zegt Els Jehaes van het Antwerpse forensisch DNA-laboratorium op Radio 2 Antwerpen. [naar artikel]
Het wat scherpe zuur van een verse ananas past geweldig bij de milde zoetheid van luchtige, witte chocolademousse. Ik snij de ananas flinterdun, [naar artikel]
Leuk nieuws voor liefhebbers van chocomousse: in Parijs heeft een bar, volledig aan het dessert gewijd, de deuren geopend. De nieuwe hotspot vind je pal op de bekende boulevard Champs-Elysées. [naar artikel]
Een maaltijd is niet compleet zonder een lekker dessert. Maar welk toetje serveer je dan het je liefst: tiramisu, chocolademousse, rijstpap of vanillepudding? Sterrenchef Luc Bellings proeft van al het lekkers van de huismerken van de supermarkten en gaf aan de beste uit de test zijn eigen toets. “Veel producten missen smaak, maar gelukkig zijn er enkele uitzonderingen die zéér goed scoren.” [naar artikel]
Je hebt miso ongetwijfeld al zien opduiken op de menukaart van een Aziatisch restaurant, in een recept van Pascale Naessens, of gewoon: op een potje in de supermarkt. De smaakmaker past mooi in het rijtje naast de klassieke bouillon om sauzen en gerechten af te smaken, al valt de smaak met niets anders te vergelijken. “Het proeft niet alleen zoutig, maar tegelijkertijd ook vol, aromatisch en hartig.” Onze culinair journaliste vroeg 5 Vlaamse chefs uit over deze foodtrend én kreeg exclusieve recepten te pakken om thuis zelf aan de slag te gaan. [naar artikel]
Op vakantie, tijdens een daguitstap naar de kust of de Ardennen of op een terrasje om de hoek: wat een mens deze zomer ook doet, eten moeten we sowieso. En om je te helpen bij al die rijkelijk gevulde menukaarten stellen we Michaël Sels, hoofddiëtist van het UZA wekelijks voor een dilemma: wat is nu het gezondst? Vandaag: tiramisu of chocomousse. [naar artikel]
Net zoals Kylie Minogue de Australische popgodin is, is Donna Hay (53) de Australische keukengodin. Met meer dan acht miljoen verkochte kookboeken is ze een wereldwijd fenomeen en met haar nieuwste boek wil ze ook de thuiskok doen schitteren. Lifestyle-journalist David Devriendt sprak haar tijdens haar bezoek in Antwerpen én kreeg twee van haar favoriete recepten te pakken. “Als je de basis onder de knie hebt, kan je beginnen experimenteren.” [naar artikel]
De Europese Unie en het Verenigd Koninkrijk zijn dinsdag frontaal in aanvaring gekomen over de brexit. In een uitzonderlijke, aan Boris Johnson persoonlijk gerichte tweet liet de voorzitter van de Europese Raad Donald Tusk weten dat de toekomst van Europa op het spel staat ‘en niet het winnen van een stom spel over de schuldvraag’. [naar artikel]
15:44 De bedrijven van de broers Hedwig en Jan De Meyer groeiden in het kielzog van Rock Werchter uit tot toonaangevende eventspelers, de ene met concertpodia en de andere met elektriciteitskasten. De pande... [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.