Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Het Nieuwsblad

Luc en Gert willen China veroveren met Belgische frituur: “Met zak aardappelen en wat curryworsten vertrokken”

19/11/2019 - 14:27
"Twee Belgische ondernemers gaan een Belgische frituur openen in het Chinese Guanghzou. Het idee kwam er na een zakenreis, maar de uitvoering bleek geen sinecure. Luc Rijmenants (60) en Gert Van Mol (52) kregen dankzij een bevriende tolk ingang bij het Chinese ministerie van Handel. “We zijn dan uit België vertrokken met vijf kilo aardappelen, wat curryworsten en sauzen. De hoge piefen vonden ze lekker.”"

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Luc en Gert willen China veroveren met Belgische frituur: “Met zak aardappelen en wat curryworsten vertrokken” (19/11/2019 - Het Nieuwsblad)

Twee Belgische ondernemers gaan een Belgische frituur openen in het Chinese Guanghzou. Het idee kwam er na een zakenreis, maar de uitvoering bleek geen sinecure. Luc Rijmenants (60) en Gert Van Mol (52) kregen dankzij een bevriende tolk ingang bij het Chinese ministerie van Handel. “We zijn dan uit België vertrokken met vijf kilo aardappelen, wat curryworsten en sauzen. De hoge piefen vonden ze lekker.” [naar artikel]


2. “Aardappelen worden vaak verkeerd klaargemaakt": chef-kok tipt hoe je aardappelen altijd perfect gaar krijgt (17/02/2022 - Het Laatste Nieuws)

Aardappelen koken lijkt makkelijk, maar toch bestaan er veel misverstanden rond het gaarproces. Ga je voor kokend water of koud water? En schil je de aardappelen nu beter of niet? Chef-kok Francesca Sterckx van restaurant Mistinguett zet de meest gemaakte fouten op een rijtje en zorgt ervoor dat je ze nooit meer maakt. [naar artikel]


3. “Veel mensen maken aardappelen verkeerd klaar”: chef tipt hoe je aardappelen altijd perfect én snel gaar krijgt (06/02/2023 - Het Laatste Nieuws)

42 procent van de Belgen eet nog dagelijks tot wekelijks gekookte aardappelen, volgens cijfers van VLAM uit 2022. Aardappelen koken lijkt makkelijk, maar toch zijn er veel misverstanden rond het gaarproces. Start je met koud of kokend water? En schil je de aardappelen beter of niet? Chef-kok Francesca Sterckx van restaurant Mistinguett zet de meest gemaakte fouten op een rijtje en zorgt ervoor dat je ze nooit meer maakt. [naar artikel]


4. Kunnen Belgische curryworsten tekort in Nederland vermijden? (06/09/2022 - Het Nieuwsblad)

De grootste Belgische producent van curryworsten snelt Nederlandse snackbars te hulp nadat bij onze noorderburen een frikandellentekort dreigt. [naar artikel]


5. Deze man uit Beerzel wint BK curryworsten eten: 14 in een kwartier (04/03/2018 - Gazet van Antwerpen)

Jeugdhuis ’t Perron heeft voor het tweede jaar op rij het Belgisch kampioenschap ‘Curryworsten eten’ georganiseerd. De zes kandidaat-veelvraten kwamen van heinde en verre, maar uiteindelijk ging de trofee naar de kampioen van vorig jaar: Rik Nauwelaerts uit Beerzel. [naar artikel]


6. Joachim (30) is wereldkampioen curryworsten eten: “Snel starten en niet schrokken, dat was mijn tactiek” (03/04/2018 - Het Nieuwsblad)

19,5 frikandellen op een kwartier tijd, dat is de prestatie die Joachim Crape gisteren neerzette in café Bardot in het Oost-Vlaamse Lembeke. Hij peuzelde daarmee het wereldrecord (18) en het Belgisch record (14) op. [naar artikel]


7. "Winkeliers haalden hun Mannschaft-prullaria al voorzichtig uit de etalages: de slingers, de koekmannetjes, de in kleertjes gehesen curryworsten" (23/06/2018 - De Morgen)

Tijdens het WK schrijven de Nederlandse thuisblijvers Daan Heerma van Voss en Frank Heinen elke dag om beurt over wat hen opvalt aan het voetbalfeest in Rusland. Vandaag: Daan Heerma van Voss [naar artikel]


8. Inbreker frituur betrapt: “Hij lag languit op de stoep, omgeven door curryworsten” (18/09/2018 - Gazet van Antwerpen)

Vrijdagochtend werd er een inbraak vastgesteld bij het bekende frituur Frieterij in de Generaal Eisenhowerlei in Borgerhout. Niet leuk voor de uitbaters, maar het verhaal kreeg al snel een positieve en ietwat hilarische wending: een getuige had de dief op ‘heterdaad’ betrapt. De man lag naar verluidt languit en in dronken toestand tussen de gestolen curryworsten op de stoep, voor zijn eigen deur. [naar artikel]


9. Frituur schenkt diepgevroren snacks weg voor symbolische euro, klanten kunnen curryworsten thuis afbakken (03/04/2020 - Gazet van Antwerpen)

Om het contact met hun klanten warm te houden schenken de uitbaters van Frituur Weelde in Ravels hun diepgevroren curryworsten, vleeskroketten en satés weg aan hun klanten voor een symbolisch bedrag van 1 euro per stuk. [naar artikel]


10. Curryworsten zetten Duitsland op zijn kop: ex-bondskanselier Schröder mengt zich in debat (11/08/2021 - Knack)

Maandag maakte Volkswagen bekend dat ze de curryworsten in haar kantine zou vervangen door een vegetarisch alternatief. Dat raakt het land tot in de hoogste regionen. [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!