De Week van de Friet, de jaarlijkse ode aan de frietjes van de frituur, is aan zijn twintigste editie toe. Dit jaar worden onder meer bekende standbeelden ingeschakeld ter promotie van het goudgele Belgische culinaire erfgoed. “Door frietjes op onverwachte plaatsen in het straatbeeld te laten opduiken, willen we iedereen herinneren aan de fierheid die […] Het bericht Week van de friet – Bekende standbeelden vieren 20ste editie van Week van de Friet verscheen eerst op Metro. [naar artikel]
Door de onrust in de Verenigde Staten staat bij ons ook Leopold Il volop ter discussie omdat hij als kolonisator dood en leed heeft veroorzaakt in Congo. Standbeelden van hem zijn de laatste dagen beschadigd en besmeurd. Op sociaalnetwerksites circuleert een petitie met de vraag om de standbeelden weg te halen. "Het Journaal" sprak met de Initiatiefnemer, een jongen van 14. "Ik wil dat de standbeelden verdwijnen en vervangen worden door andere standbeelden", klinkt het. [naar artikel]
Een maand geleden lanceerde het Belgisch diepvriesfrietjesmerk Belviva de petitie ‘voteforbelgianfries.be’ om de French voorgoed uit French fries te halen en er Belgian fries van te maken. Uiteindelijk tekenden 18.200 Belgen de petitie. Daarop heeft Belviva een open brief verstuurd aan Merriam-Webster ‘America’s most-trusted online dictionary’, met als verzoek de benaming French fries te wijzigen […] Het bericht VIDEO. Adil El Arbi en Bilall Fallah waarschuwen Amerikanen: “‘Franse’ friet is eigenlijk ‘Belgische’ friet” verscheen eerst op Metro. [naar artikel]
De Belgische friet zit door de coronacrisis in de puree. Romain Cools, secretaris van sectorfederatie Belgapom, ziet de markt stilvallen nu ook de zomerfestivals in het gedrang komen. ‘En de diepvriezers geraken nu bijna vol.’ [naar artikel]
Wat Jan Palfijn in Kortrijk en de Kotmadam in Leuven deze week gemeen hebben? Ze lijken zin te hebben in een pak friet. Zij, en nog 3 andere bekende standbeelden in Vlaanderen, krijgen een week lang een puntzak met frietjes in hun handen. Doel: frietjes van de frituur promoten. [naar artikel]
Met biefstuk-friet kan je iedereen een plezier doen, maar waar eet je de lekkerste versie van dit gerecht? HLN-foodie Stijn Baert gaat op zoek in Vlaanderen. Deze maand passeert hij bij vier zaken in Brugge, Brussel, Gent en Antwerpen, ingezonden door onze lezers. Moet de voorlopige nummer één op de restokaart plaats maken voor een nieuwe? “Ik had deze charmante zaak graag een beter oordeel gegund, maar wat prijs-kwaliteit betreft, moet dit beter.” [naar artikel]
Met biefstuk-friet kan je iedereen een plezier doen, maar waar eet je de lekkerste versie van dit gerecht? HLN-foodie Stijn Baert gaat op zoek in Vlaanderen. Deze maand passeert hij bij vier bekende zaken in Brugge, Brussel, Gent en Antwerpen, ingezonden door onze lezers. Moet de voorlopige nummer één op de restokaart plaats maken voor een nieuwe? “Ik had deze charmante zaak graag een beter oordeel gegund, maar wat prijs-kwaliteit betreft, moet dit beter.” [naar artikel]
Met biefstuk-friet kan je iedereen een plezier doen, maar waar eet je de lekkerste versie? HLN-foodie Stijn Baert gaat maandelijks op zoek in Vlaanderen. “Als ik niet zo ver woonde, kwam ik hier zeker een paar keer per jaar eten", verzucht Stijn na zijn bezoek aan vier brasserieën met oog voor authenticiteit, getipt door de HLN-lezers. Moet de voorlopige nummer één op de restokaart plaats maken? “Ook de kropsla, de witloofsalade en de mayonaise benaderden de perfectie.” [naar artikel]
Dat de ene steak-friet de andere niet is, moeten we vast niet meer vertellen. Maar waar eet je de lekkerste versie? HLN-foodie Stijn Baert proeft het gerecht in vier duurdere luxerestaurants, getipt door de HLN-lezers. Moet de voorlopig beste steak-friet van Vlaanderen op de restokaart plaats maken voor een nieuwe? “Een van de weinige chefs die het grillen echt onder de knie heeft, las ik op voorhand, maar het is niet slecht, noch exceptioneel of origineel.” [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.