Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

13 June 2021
04:40 uur

Ford schrapt “misplaatste” verwijzing naar Genk uit reclamespot

Het Belang van Limburg

07/12/2019 - 07:20

Autobouwer Ford heeft vrijdag een radioreclame uit de ether laten halen. In de radiospot werd ‘Forza Ford’ gezongen op de tonen van het supportersgezang van KRC Genk. “Pijnlijk en misplaatst”, zeggen ex-werknemers van Ford Genk.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HET BELANG VAN LIMBURG

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Ford schrapt ‘pijnlijke en misplaatste’ verwijzing naar Genk uit reclamespot (07/12/2019 - De Standaard)
  Autobouwer Ford heeft vrijdag een radioreclame uit de ether laten halen. In de radiospot werd ‘Forza Ford’ gezongen op de tonen van het supportersgezang van KRC Genk. ‘Pijnlijk en misplaatst’, zeggen ex-werknemers van Ford Genk.
  [naar artikel]
 2. Ford Genk kan voorlopig openblijven (09/04/2019 - De Morgen)
  Ford Genk mag in oktober volgend jaar starten met de bouw van de nieuwe Mondeo. De Amerikaanse directie van Ford heeft dat gisteren bevestigd. Of daarmee Ford Genk definitief gered is, blijft onzeker. Ondertussen rekent Ford wel op brugpensioen als onderdeel van een herstructureringsplan.
  [naar artikel]
 3. Eerste werknemer van Ford Genk overleden: “Nog aan legendarische Ford Taunus gesleuteld” (09/02/2017 - Het Belang van Limburg)
  Jef Geurts, de allereerste werknemer van Ford Genk, is vorige week op 84-jarige leeftijd overleden. Net omdat hij de eerste werknemer was van de tienduizenden arbeiders die Ford Genk telde, ontmoette hij tal van ministers en leden van de Europese Ford-directie. Hij was naar eigen zeggen ook de eerste die aan de legendarische Ford Taunus 12M heeft mogen sleutelen.
  [naar artikel]
 4. Saneringsgolf raast over autofabrieken (05/04/2019 - De Morgen)
  Een dag na Ford Genk valt ook het doek over twee zusterfabrieken in Groot-Brittannië. Ford schrapt zo 5.700 jobs in twee dagen. Hoewel de saneringen maanden geleden voorspeld werden, slaagde Europa er niet in een zachte landing te organiseren.
  [naar artikel]
 5. Nieuwe klap dreigt voor Limburg: na Ford Genk dreigt nu groot banenverlies bij Punch Powertrain (23/08/2019 - Het Nieuwsblad)
  Het bedrijf Punch Powertrain uit Sint-Truiden schrapt een onbekend aantal banen. Na Ford Genk dreigt weer groot banenverlies in de Limburgse autosector. Dat schrijven De Standaard en Het Belang van Limburg vrijdag.
  [naar artikel]
 6. Terrein Ford Genk wordt container-overslagplaats (29/03/2017 - De Tijd)
  16:04 Logistiek bedrijf H.Essers en Haven Genk nemen hun intrek in de voormalige Ford-fabriek aan het Albertkanaal in Genk.
  [naar artikel]
 7. 1.500 jobgesprekken in voormalige Ford-fabriek (24/10/2016 - Het Belang van Limburg)
  Maandag vond in de gebouwen waar vroeger Ford Genk gevestigd was, The Jobdate plaats. Bijna 100 bedrijven konden er op een namiddag 1.500 gesprekken met sollicitanten voeren. Het initiatief van JCI Limburg viel samen met de vierde verjaardag van de aankondiging dat Ford Genk zou sluiten.
  [naar artikel]
 8. 'Ford geeft de Europese markt niet op' (12/04/2019 - De Morgen)
  Gisteren ontkende woordvoerder Jo Declercq van Ford Genk berichten van het financiële persagentschap Bloomberg en zakenbank Morgan Stanley dat Ford één fabriek moet sluiten in Europa, en dat dat Genk wordt. 'Zeer onwaarschijnlijk', zegt ook Vic Heylen van het Flanders Centre for Automotive Research.
  [naar artikel]
 9. VIDEO. Wim Dries en Meryame Kitir blikken terug op sluiting Ford Genk: “Broek gescheurd aan piketten” (24/10/2017 - Het Belang van Limburg)
  Exact vijf jaar geleden kondigde Ford de sluiting van de fabriek aan in Genk. Duizenden werknemers van Ford en de toeleveranciers verloren hun job. TVL trok met de Genkse burgemeester Wim Dries (CD&V) en toenmalig vakbondsafgevaardigde en sp.a-politica Meryame Kitir naar de puinhopen van de site.
  [naar artikel]
 10. Ford schrapt meer dan 5.000 jobs in Duitsland (15/03/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Het Amerikaanse autoconcern Ford gaat in Duitsland meer dan 5.000 jobs schrappen. Het zal voornamelijk gaan om vrijwillig vertrek. Ford kondigde in...
  [naar artikel]
 11. 'Ford schrapt duizenden banen' (16/05/2017 - De Tijd)
  07:15 De Amerikaanse autobouwer Ford is van plan fors het mes te zetten in zijn personeelsbestand. Zowat 10 procent van de 200.000 jobs wereldwijd zou op de helling staan.
  [naar artikel]
 12. Amerikaans kunstenaar linkt sloop Ford Genk aan uitbreiding Z33 Hasselt (01/10/2020 - Het Belang van Limburg)
  In Z33 in Hasselt kan je vanaf zondag naar de expo Cure (The Work) van de Amerikaanse kunstenaar Sam Lewitt. De New Yorker linkt de sluiting en de sloop van Ford Genk aan de bouw van de nieuwe vleugel van Z33. Die processen verliepen gelijktijdig en inspireerden Lewitt tot de bouw van een productielijn van bouwstenen met elementen van de gesloopte Ford-site.
  [naar artikel]
 13. Een kwart van de Ford Genk-gedupeerden zoekt nog steeds werk (18/03/2017 - Het Laatste Nieuws)
  6000. Zo veel jobs sneuvelden er 2 jaar geleden bij Ford Genk. Hoe vergaat het de ex-werknemers intussen? Relatief goed, zo blijkt. De toekomst
  [naar artikel]
 14. Nieuwe klap voor Limburg: Punch Powertrain schrapt onbekend aantal banen (23/08/2019 - De Morgen)
  Het bedrijf Punch Powertrain uit Sint-Truiden schrapt een onbekend aantal banen. Na Ford Genk dreigt weer groot banenverlies in de Limburgse autosector. Dat schrijven De Standaard en Het Belang van Limburg vandaag.
  [naar artikel]
 15. Bijna drie jaar na sluiting: sloop Ford Genk van start (24/08/2017 - Het Belang van Limburg)
  Op 18 december 2014 liep in Genk de laatste Ford Mondeo van de band en de fabriek sloot voorgoed zijn deuren. Vandaag - bijna drie jaar later - is de sloop van de gebouwen op de Ford-terreinen gestart.
  [naar artikel]
 16. Limburg legde geslaagde inhaalrace af na sluiting Ford Genk (18/12/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Precies vijf jaar geleden werden de deuren van Ford Genk gesloten, wat een economisch drama voor duizenden gezinnen en de Limburgse economie...
  [naar artikel]
 17. Massale belangstelling voor afbraak Ford Genk (01/10/2017 - Het Belang van Limburg)
  Zondagvoormiddag hebben 1.200 mensen de teller gepasseerd bij het bezoek van Ford Genk in het kader van de Open Bedrijvendag. De grote stroom aan bezoekers wordt zondagnamiddag verwacht.
  [naar artikel]
 18. Guido Dumarey lonkt naar perserij Ford Genk (13/04/2019 - De Morgen)
  Ex-Punch-topman Guido Dumarey onderhandelt met Ford Genk over een overname van de perserij op de site in Genk. Hoewel hij het nieuws zelf niet wilde bevestigen, mag het niemand echt verbazen. De West-Vlaamse ondernemer legde de voorbije decennia een even succesvol als bochtig parcours af, waarin autotechnologie vaak de rode draad was.
  [naar artikel]
 19. Meryame Kitir: “Ex-collega maakt nog steeds omweg omdat het te pijnlijk is langs Ford-site te rijden” (24/08/2017 - Het Belang van Limburg)
  18 december 2014 was een bijzonder droeve dag voor heel wat Ford-werknemers van de site in Genk. Die dag rolde de laatste Ford Mondeo van de band en sloot de fabriek voorgoed zijn deuren. Donderdag, bijna drie jaar later, is de sloop van de gebouwen op de terreinen gestart. “Hopelijk kan de wonde nu een pleister krijgen”, reageert Meryame Kitir, die zelf 14 jaar werkzaam was bij Ford Genk.
  [naar artikel]
 20. Genk schrapt aanwervingsbonus 2 jaar vroeger dan gepland (12/12/2016 - Het Belang van Limburg)
  Na de sluiting van Ford Genk besloot het stadsbestuur om een aanwervingsbonus in het leven te roepen. Het doel was om in 4 jaar tijd 2.000 nieuwe jobs te creëren. Nu dat doel bereikt is, wordt de bonus afgeschaft. Dat maakte schepen van Werk en Financiën Angelo Bruno bekend op Twitter.
  [naar artikel]
 21. Erfgoedcel schenkt archief van Ford Genk aan de stad (18/12/2018 - Het Belang van Limburg)
  De Erfgoedcel heeft het archief van Ford Genk aan de stad Genk geschonken. Het gaat om filmpjes, documenten, het gastenboek, krantenknipsels en een grote hoeveelheid aan foto’s.
  [naar artikel]
 22. “Ooit schrijf ik een roman over Ford Genk” (13/08/2017 - Het Belang van Limburg)
  Pierre Brijs (71) maakt een selfie terwijl lassers op de achtergrond een pers ontmantelen. Vijfendertig jaar heeft hij in de B-hal van Ford Genk gewerkt. Vandaag bezoekt hij Ford voor het laatst, samen met zijn zoon Stefan (47), auteur van onder meer ‘De engelenmaker’. “Toen ik las dat de sloop begonnen was, wilde ik de lege hallen nog één keer zien”, zegt Stefan. “Ooit wil ik een roman schrijven over de sociale geschiedenis van Genk. Misschien vind ik hier een beginpunt.”
  [naar artikel]
 23. Masterplan Ford Genk goedgekeurd, voorziet in 2.500 jobs (16/08/2016 - Het Nieuwsblad)
  Vlaanderen, de stad Genk en de andere betrokkenen hebben het Masterplan voor de site van Ford Genk goedgekeurd. Op termijn zouden er 2.500 jobs moeten kunnen worden gecreëerd op de terreinen van de voormalige autofabriek.
  [naar artikel]
 24. Masterplan Ford Genk goedgekeurd, voorziet in 2.500 jobs (16/08/2016 - Knack)
  Vlaanderen, de stad Genk en de andere betrokkenen hebben het Masterplan voor de site van Ford Genk goedgekeurd. Op termijn zouden er 2.500 jobs moeten kunnen worden gecreëerd op de terreinen van de voormalige autofabriek.
  [naar artikel]
 25. Masterplan Ford Genk goedgekeurd, voorziet in 2.500 jobs (16/08/2016 - Gazet van Antwerpen)
  Vlaanderen, de stad Genk en de andere betrokkenen hebben het Masterplan voor de site van Ford Genk goedgekeurd. Op termijn zouden er 2.500 jobs moeten kunnen worden gecreëerd op de terreinen van de voormalige autofabriek.
  [naar artikel]
 26. Goedgekeurd masterplan Ford Genk voorziet in 2.500 jobs (16/08/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Vlaanderen, de stad Genk en de andere betrokkenen hebben het Masterplan voor de site van Ford Genk goedgekeurd. Op termijn zouden er 2.500 jobs
  [naar artikel]
 27. Genk Green Logistics in poleposition voor Ford-site in Genk (30/06/2017 - De Redactie)
  Het consortium Genk Green Logistics is aangeduid als voorkeursbieder voor de site van Ford Genk. Er wordt gemikt op 2.000 voltijdse jobs.
  [naar artikel]
 28. VIDEO. Ook bekende blauwe gebouw van Ford Genk tegen de vlakte (29/08/2018 - Het Belang van Limburg)
  Op de Fordsite in Genk werd woensdag het voormalige blauwe kantoorgebouw afgebroken. Hiermee verdwijnt weer een iconisch gebouw van Ford Genk. De afbraak en invulling van het terrein zijn op schema. In november zou het eerste bedrijf, Essers, de deuren al openen.
  [naar artikel]
 29. Ford Genk wacht bang af (11/04/2019 - De Morgen)
  De Mondeo is een cruciaal model voor Ford Genk. Twee van de drie auto’s die daar worden geassembleerd, zijn van dat model. Als de fabriek het kwijtraakt, lijkt ze ten dode opgeschreven.
  [naar artikel]
 30. Groen licht voor investering van 150 miljoen euro op oud Ford-terrein (25/10/2019 - Het Belang van Limburg)
  GenkHet schepencollege van de stad Genk wil halfweg november, uiterlijk op 26 november, de omgevingsvergunning toekennen aan Genk Green Logistics op de voormalige Ford-site.
  [naar artikel]
 31. Nieuwe klap dreigt voor Limburg (23/08/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Het bedrijf Punch Powertrain uit Sint-Truiden schrapt een onbekend aantal banen. Na Ford Genk dreigt weer groot banenverlies in de Limburgse...
  [naar artikel]
 32. Drie Roemenen krijgen 18 maanden cel voor koperdiefstal uit Ford Genk (30/03/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Drie mannen die vorig jaar op heterdaad werden betrapt terwijl ze koper uit de voormalige Ford-fabriek in Genk aan het stelen waren, zijn vandaag
  [naar artikel]
 33. Oude autofabriek Ford Genk verdwijnt onder sloophamer (24/08/2017 - De Tijd)
  20:27 De sloop van de oude fabriek van autoreus Ford in Genk is begonnen. Terwijl België de auto-industrie verder ziet verdwijnen, groeit de productie vlak over de grens met Nederland.
  [naar artikel]
 34. VTM censureert verwijzing naar ‘Thuis’, concurrent van ‘Familie’ (16/09/2017 - Het Belang van Limburg)
  Medialaan, moederbedrijf van VTM, heeft een reclamespot ­laten censureren waarin de naam van de Eén-soap ‘Thuis’ valt. Daar waar de rivaal van ‘Familie’ wordt vernoemd, is een biep te horen.
  [naar artikel]
 35. VTM censureert verwijzing naar ‘Thuis’, concurrent van ‘Familie’ (16/09/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Medialaan, moederbedrijf van VTM, heeft een reclamespot ­laten censureren waarin de naam van de Eén-soap ‘Thuis’ valt. Daar waar de rivaal van ‘Familie’ wordt vernoemd, is een biep te horen.
  [naar artikel]
 36. Ford Genk (20/12/2019 - Het Belang van Limburg)
  Het is deze week vijf jaar geleden dat op Ford Genk de laatste auto in elkaar werd geschroefd. Op 18 december 2014 sloot de fabriek definitief zijn deuren. Op 1 januari werd de Vlaamse overheid voor één euro eigenaar van de terreinen, waarop een begin kon worden gemaakt van de reconversie. In de directielokalen van Ford in Keulen werd op dat moment allicht een vreugdedansje gepleegd: de autobouwer was immers verlost van een kostelijke sanering van de site.
  [naar artikel]
 37. Ford stopt met voormalig Limburgs icoon Mondeo (26/03/2021 - De Tijd)
  20:02 In Valencia loopt over een jaar de laatste Ford Mondeo van de band. Het model was bijna twintig jaar de kurk waar de in 2014 gesloten Ford-fabriek in Genk op dreef.
  [naar artikel]
 38. Nederlanders stelen 157 kilo koper bij Ford Genk (05/05/2017 - Het Belang van Limburg)
  Een man en een vrouw uit Nederland kregen vrijdag een celstraf van 18 maanden en een jaar voor koperdiefstal in de fabriekshallen van Ford Genk. De twee werden betrapt met 157 kilogram gestript koper in hun wagen. De rechter beval de onmiddellijke aanhouding.
  [naar artikel]
 39. Toeleveranciers Ford Genk vallen als dominostenen (13/04/2019 - De Morgen)
  Service Magazijn Limburg, een toeleverancier van Ford Genk, heeft tijdens een ondernemingsraad de intentie tot sluiting van het bedrijf aangekondigd. Bij de drie nabijgelegen toeleveranciers, Lear, IAC en Syncreon, kreeg het personeel nadien dezelfde boodschap te horen.
  [naar artikel]
 40. Spreidstand over brugpensioen Ford Genk (29/03/2019 - De Morgen)
  Minister van Werk Monica De Coninck (sp.a) moet beslissen over de brugpensioenregeling bij Ford Genk. De adviserende commissie staat positief tegenover brugpensioen vanaf 52 jaar. Daardoor komen 1.772 werknemers in aanmerking voor de regeling. 'Dit is een sociale oplossing.'
  [naar artikel]
 41. Laatste bediende Ford Genk trekt poort achter zich dicht (03/10/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Martine Nijs (65) heeft afgelopen donderdag haar laatste dag gewerkt als bediende voor Ford Genk. "Ooit waren we hier met 14.000 werknemers. De
  [naar artikel]
 42. Sara trok na sluiting Ford Genk naar Keulen: “Duitse arbeiders kunnen nog veel leren van oud-collega’s” (01/05/2019 - Het Belang van Limburg)
  “Blijf bij ons”, was de simpele vraag die Sara Gielen uit Opglabbeek van de Forddirectie kreeg toen de fabriek in Genk sloot. Dus vertrok ze met haar gezin, na een familieraad, naar Keulen. Vier jaar en opnieuw een reorganisatie later, is Sara professioneel zonet aan een tweede hoofdstuk binnen de Duitse fabriek begonnen. “Ford blijft Ford, alles is er goed gestructureerd, in welk land je ook werkt. Al kunnen de Duitsers op het vlak van discipline nog veel van Genkse oud-collega’s leren.”
  [naar artikel]
 43. “Lage werkzaamheidsgraad gevolg van sluiting mijnen en Ford Genk” (18/09/2020 - Het Belang van Limburg)
  Een kwart van de Limburgse beroepsbevolking werkt niet en zoekt ook geen werk. Vlaams minister Hilde Crevits (CD&V) van Werk wijt dit voor een stuk aan de sluitingen van de mijnen en van Ford Genk.
  [naar artikel]
 44. Ford schrapt 12.000 banen in Europa (27/06/2019 - De Tijd)
  15:00 De Amerikaanse autobouwer Ford treft verregaande maatregelen in Europa. Tegen eind volgend jaar verdwijnen er 12.000 banen, een vijfde van het totale personeelsbestand in de regio. Het aantal fabrieke...
  [naar artikel]
 45. Achttien maanden gevangenis voor koperdiefstal uit Ford Genk (30/03/2017 - Het Belang van Limburg)
  Drie mannen die vorig jaar op heterdaad werden betrapt terwijl ze koper uit de voormalige Ford-fabriek in Genk aan het stelen waren, zijn donderdag door de correctionele rechtbank van Tongeren veroordeeld tot 18 maanden gevangenisstraf.
  [naar artikel]
 46. Inbraak bij Ford Genk (21/08/2017 - Het Belang van Limburg)
  Onbekenden konden voorbije weekend hun slag slaan op de terreinen van Ford Genk. Ze drongen er de voormalige bedrijfsgebouwen binnen en konden uit een bureauruimte onder meer een laptop, beamer en walkietalkies stelen van een firma die instaat voor de ontmanteling van de site. De vaststellingen gebeurden maandagochtend. (ppn)
  [naar artikel]
 47. Toeleveranciers krijgen sociaal plan Ford Genk (13/04/2019 - De Morgen)
  De werknemers van de toeleveringsbedrijven bij Ford Genk hebben dinsdag in de late namiddag een telefoontje gekregen dat de financiering van hun sociaal plan rond is. Ze kunnen tot vrijdag hun stem uitbrengen over de voorwaarden in het plan.
  [naar artikel]
 48. 188 banen op de tocht bij Punch Powertrain (30/08/2019 - De Morgen)
  Het bedrijf Punch Powertrain uit Sint-Truiden schrapt 188 banen. Na Ford Genk is dat weer groot banenverlies in de Limburgse autosector.
  [naar artikel]
 49. 188 banen geschrapt bij Punch Powertrain (30/08/2019 - De Morgen)
  Het bedrijf Punch Powertrain uit Sint-Truiden schrapt 188 banen. Na Ford Genk is dat weer groot banenverlies in de Limburgse autosector.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.