Het Retro Café, ’t Link Kieke en Bar ‘Lo zijn failliet. De uitbater van de drie horecazaken legt noodgedwongen de boeken neer en Linkeroever, waar horeca al lang niet meer dik gezaaid is, blijft achter met drie zaken en “het beste terras van ’t stad” minder. [naar artikel]
Een onbekende man pleegde gisteren vijf pogingen tot inbraak in horecazaken in Blankenberge. Bij vier zaken werd ook effectief een raam aan diggelen geslagen, maar nergens geraakte de inbreker binnen. Er werd niets gestolen, maar de schade is groot. “Hij werd hier op heterdaad betrapt, maar kon vluchten”, klinkt het bij uitbater Jean-Paul Grooten. [naar artikel]
Met temperaturen van 25 graden en meer kregen de Antwerpse horecazaken dinsdag een onvervalste zomerdag voorgeschoteld. Onnodig te zeggen dat vooral de cafés met een terras gouden zaakjes deden. “De sangria gaat met tientallen de deur uit.” [naar artikel]
De gouverneur van Luik en een reeks burgemeesters uit de provincie zullen toelaten dat horecazaken hun terrassen openen op 1 mei, ook als het Overlegcomité morgen beslist dat het nog niet mag. Dat meldt de Franstalige nieuwssite RTL Info na een rondvraag. [naar artikel]
71% van de horecaondernemers in de provincie Antwerpen doet zaterdag hun terras open. Dat blijkt uit een enquête van Gazet van Antwerpen en Horeca Vlaanderen. De ruime meerderheid van die ondernemers kan zich vinden in de regels die ze moeten naleven. [naar artikel]
Amper een week na de heropening van de terrassen moet ongeveer een kwart van de horecazaken die alweer sluiten. De boosdoener: het slechte weer. “Het is niet rendabel om een niet-overdekt terras open te houden”, klinkt het. [naar artikel]
14:06 De coronacrisis hakt het zwaarst in op de horeca en de kunsten-, amusements- en recreatiesector. Uit een enquête van de Nationale Bank blijkt dat een op de vijf zaken in die sector voor het faillissem... [naar artikel]
Een namiddagje chillen met zicht op een fraaie tuin, een rimpelloze vijver én een stukje Nationaal Park Hoge Kempen? Dan is het elegante terras van brasserie Le Bistrot in Lanaken een optie. [naar artikel]
In 2015 werd het terras van restaurant Vivendum in Dilsen-Stokkem door de culinaire gids Gault&Millau uitgeroepen tot het mooiste van Vlaanderen. Nu is het nóg leuker en comfortabeler. [naar artikel]
Meer dan een paar heerlijk warme dagen zijn er niet nodig om het terrasseizoen officieel te openen. Hoog tijd dus voor de grote lenteschoonmaak! Maar hoe maak je nu het best je houten tuinmeubels of die in kunststof schoon? En hoe verwijder je die groene aanslag op je terras? Onze tuinexperte Laurence Machiels deelt haar beste advies. “Er bestaan kant-en-klare houtreinigers, maar die zijn duurder en niet per se efficiënter.” [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.