Eupen knikkert Kortrijk na drie(!) strafschoppen uit de Beker en schrijft geschiedenis

13/12/2016 - 22:26
"Het bekersprookje duurt voort in de Oostkantons. Eupen wist zich vandaag voor het eerst in zijn geschiedenis te kwalificeren voor de halve"

1. Eupen knikkert Club Brugge uit de Beker, STVV met strafschoppen voorbij KV Mechelen (30/11/2016 - Knack)

Eupen heeft Club Brugge uit de Beker van België gewipt. De Oostkantonners wonnen in de achtste finales met 3-2, dankzij een doelpunt van Siebe Blondelle in de 97e minuut. Bij de rust stond Eupen 1-0 voor. STVV had verlengingen en strafschoppen nodig om voorbij KV Mechelen te komen. [naar artikel]

2. Eupen geeft KV Kortrijk pak voor de broek en is eerste halvefinalist in de beker (14/12/2016 - Gazet van Antwerpen)

KAS Eupen heeft voor het eerst in zijn geschiedenis de halve finale van de Beker van België gehaald. De Oostkantonners ontdeden zich met gemak van een alweer zwak KV Kortrijk, dat na rust drie penalty’s moest toestaan. Diallo, Luis Garcia, Mamadou Sylla en Henry Onyekuru zorgden voor de zware 4-0 eindstand. [naar artikel]

3. Eupen knikkert Club Brugge uit de Beker (29/11/2016 - Knack)

Eupen heeft Club Brugge uit de Beker van België gewipt. De Oostkantonners wonnen in de achtste finales met 3-2, dankzij een doelpunt van Siebe Blondelle in de 97e minuut. Bij de rust stond Eupen 1-0 voor. [naar artikel]

4. Eupen wipt nu ook Kortrijk uit de Beker: 4-0 (13/12/2016 - Knack)

Nadat het twee weken geleden Club Brugge uit de Beker werkte, lukte dat nu ook met Kortrijk. Eupen wist zich na 4-0 winst te plaatsen voor de halve finales van de Croky Cup [naar artikel]

5. Oostende na strafschoppen door in Beker van België, ook Genk, KV Mechelen, Eupen en STVV naar kwartfinales (05/12/2018 - Gazet van Antwerpen)

Vandaag stond de hoofdbrok van de 1/8e finales in de Beker van België op het programma met vijf wedstrijden. Genk, KV Mechelen, Eupen en Sint-Truiden plaatsten zich voor de kwartfinales. In Moeskroen-KV Oostende moesten strafschoppen voor de beslissing zorgen: KVO won die epiloog met 4-5. Later vanavond wordt meteen al geloot voor de volgende ronde in deze Croky Cup . [naar artikel]

6. KV Kortrijk heeft strafschoppen nodig om Dender uit de beker te kegelen, maar daar maalt Glen De Boeck niet om: “Dit is een mentale opsteker ” (02/11/2023 - Het Belang van Limburg)

KV Kortrijk had strafschoppen nodig om FCV Dender uit de Beker van België te kegelen. De West-Vlamingen moesten fors uit hun pijp komen om de tegenstander uit de Challenger Pro League te verslaan. “De kwalificatie is wel verdiend”, vond trainer Glen De Boeck. [naar artikel]

7. Wie schaart zich bij laatste 4, Eupen of Kortrijk? (13/12/2016 - Sporza)

Eupen en Kortrijk trappen om 20.30u de kwartfinales van de beker op gang. Volg live wie zich als eerste plaatst voor de halve finales. [naar artikel]

8. OVERZICHT. Knokke knikkert Malinwa uit Croky Cup, ook Cercle sneuvelt na strafschoppen - Charleroi en STVV stoten door (01/11/2023 - Het Laatste Nieuws)

Exit van drie eersteklassers in de Croky Cup: Malinwa werd na strafschoppen uit het toernooi geknikkerd in Knokke. Ook Cercle ging eruit na penalty’s tegen Zulte Waregem. Eerder op de avond was er ook een exit voor Eupen tegen KV Oostende. Anderlecht, STVV en Charleroi stoten wél door. [naar artikel]

9. KV Mechelen knikkert Lokeren uit Beker van België, Eupen en STVV kloppen amateurs (05/12/2018 - Het Belang van Limburg)

Vandaag stond de hoofdbrok van de 1/8e finales in de Beker van België op het programma met vijf wedstrijden. KV Mechelen, Eupen en Sint-Truiden plaatsten zich voor de kwartfinales. Moeskroen-KV Oostende begon al om acht uur maar daar moeten verlengingen voor de beslissing zorgen. Charleroi-Genk begon later en is nog niet afgelopen. Later vanavond wordt meteen al geloot voor de volgende ronde in deze Croky Cup . [naar artikel]

10. Onmondig Kortrijk verliest bij Eupen en doet slechte zaak onderin (20/03/2021 - Het Laatste Nieuws)

Eupen mag er drie punten bijschrijven. De Panda’s kenden weinig moeite met Kortrijk. Ngoy scoorde met een knappe knal in de bovenhoek, ook Musona pikte z’n goaltje mee. Door de drie punten zijn ze bij Eupen zo goed als zeker van het behoud, Kortrijk doet dan weer een slechte zaak. [naar artikel]

11. Hendrickx trapt beslissende penalty binnen na thriller op Mambourg en knikkert Anderlecht uit beker (01/12/2016 - Het Laatste Nieuws)

120 minuten en negen strafschoppen. Zoveel was er nodig voor Charleroi om een ticket voor de kwartfinale af te dwingen. Anderlecht leek nochtans [naar artikel]

12. Penaltyfouten nekken Kortrijk in beker (09/04/2019 - De Morgen)

Eupen 4KV Kortrijk 0 [naar artikel]

13. Kortrijk en Eupen houden elkaar in evenwicht (27/01/2018 - Het Belang van Limburg)

De match tussen Kortrijk en Eupen is geëindigd zoals het begon: met een 0-0 op het scorebord. KVK kon een sterke eerste helft niet verzilveren met een doelpunt. Eupen leek tevreden met een puntje, maar laat zo wel na de kloof met KV Mechelen echt uit te diepen. De Oostkantonners hebben nu twee punten voor op Mechelen, Kortrijk blijft hangen op drie punten van Play-off 1. [naar artikel]

14. Niet aflatend Cappellen dwingt Eupen tot strafschoppen: ”Trots op onze prestatie” (26/09/2019 - Gazet van Antwerpen)

Na een weinig overtuigende partij van de eersteklasser heeft Eupen zich toch bij de laatste zestien geschaard in de Beker van België. De Panda’s hadden zelfs penalty’s nodig tegen het moedige Cappellen uit tweede amateurklasse. [naar artikel]

15. Eupen verliest nu ook van Kortrijk en pakt 0 op 9 (09/02/2019 - Het Belang van Limburg)

KAS Eupen zit in een dipje. Na nederlagen bij Anderlecht en STVV ging het nu ook op eigen veld onderuit. Kortrijk had genoeg aan een doelpunt van Felipe Avenatti op slag van rust, het werd 0-1. Kortrijk vergroot zijn bonus op Eupen zo tot zes punten en nadert tegelijk tot op één punt van Charleroi. [naar artikel]

16. Charleroi wipt Anderlecht uit Beker na strafschoppen (01/12/2016 - Knack)

Nadat het na de reguliere tijd en na verlengingen 2-2 was gebleven, wist Charleroi Anderlecht via strafschoppen uit de Beker te wippen. [naar artikel]

17. VIDEO. Eupen klopt KV Oostende dankzij twee strafschoppen (04/05/2019 - Het Laatste Nieuws)

KVO heeft de kans gemist om zich nog te mengen in de strijd om groepswinst. Eupen won dankzij twee terecht toegekende strafschoppen. [naar artikel]

18. Eupen klopt KV Oostende dankzij twee strafschoppen (04/05/2019 - Het Laatste Nieuws)

19. Kortrijk beleeft moeilijke avond tegen Eupen, maar de paal (2x) en doelman Jakubech brengen redding (21/08/2020 - Het Belang van Limburg)

KV Kortrijk en Eupen bleven steken op een doelpuntenloos gelijkspel. Kortrijk miste aanvalsimpulsen en had geluk dat het Eupen aan efficiëntie ontbrak. Met het gelijkspel schieten beide teams weinig op. [naar artikel]

20. LIVE: Tienkoppig Dender dwingt Kortrijk tot strafschoppen na zenuwslopende verlengingen (01/11/2023 - Sporza)

Kortrijk leeft al maanden in crisissfeer. Een nederlaag in de beker tegen tweedeklasser Dender kunnen de West-Vlamingen missen als kiespijn. Volg de onderlinge confrontatie op deze pagina of luister naar Radio 1. [naar artikel]

21. Eén kopbal van Avenatti goed bezorgt Kortrijk de drie punten in Eupen (09/02/2019 - Het Laatste Nieuws)

KV Kortrijk zet de 9de plaats in de rangschikking wel heel stevig vast nu het eerste achtervolger Eupen zes punten achter zich houdt. KVK was... [naar artikel]

22. LIVE. Kortrijk en Eupen bikkelen om broodnodige driepunter in degradatiestrijd (08/04/2023 - Het Laatste Nieuws)

Laagvliegers KV Kortrijk en Eupen kijken elkaar in de ogen. Als de thuisploeg de drie punten kan thuishouden, zijn ze 99,9% zeker van een verlengd verblijf in 1A. Volg de wedstrijd op de voet via onderstaande liveblog. [naar artikel]

23. VIDEO. Eén kopbal van Avenatti goed bezorgt Kortrijk de drie punten in Eupen (09/02/2019 - Het Laatste Nieuws)

24. KV Kortrijk kan na twee maanden eindelijk nog eens winnen en lijkt na zege in Eupen zo goed als gered (21/12/2019 - Het Belang van Limburg)

Bij KV Kortrijk kunnen ze met een goed gevoel rond de kerstboom gaan zitten. In Eupen pakten ze eindelijk de eerste zege in twee maanden: 1-2. De kerels hadden sinds 20 oktober niet meer gewonnen. De warmste week in Kortrijk wordt nu ook nog heel mooi want er was al de winst tegen Union in de beker en de Veekaa lijkt nu ook zo goed als gered. [naar artikel]