In het Albertkanaal zijn gisteren ter hoogte van het sas in Godsheide twee everzwijnen in het kanaal gesukkeld. Passanten die de dieren zagen zwemmen verwittigden de hulpdiensten. De brandweer van Hasselt en het Natuurhulpcentrum kwamen ter plaatse. “De brandweer had de everzwijnen al aan de kant kunnen trekken”, zegt Bart Hilven van het Natuurhulpcentrum. “Een van de twee had het avontuur niet overleefd. Het andere dier hebben we meegenomen en vrijgelaten. Het gebeurt wel vaker dat everzwijnen het kanaal in sukkelen. Omwille van de steile wand slagen ze er niet in om er op eigen kracht uit te kruipen.” [naar artikel]
Hasselaar Johnny Grondelaers is stilaan radeloos. Al voor de vijfde keer sinds begin 2020 heeft een rotte everzwijnen zijn complete voortuin omgeploegd. “Ik overweeg om kunstgras te leggen, want dit is niet houdbaar.” [naar artikel]
De Brusselse brandweer is zondagavond moeten uitrukken om twee mensen uit het kanaal te redden. Het ging om twee mannen die zelf in het kanaal waren gedoken maar er niet meer op eigen kracht uit geraakten. Dat meldt brandweerwoordvoerder Walter Derieuw. [naar artikel]
De Brusselse brandweer is zondag twee keer moeten uitrukken om een persoon te redden die in het kanaal was gevallen. [naar artikel]
Jeffrey Herlings (KTM) heeft de eerste reeks in de MXGP gewonnen in de Grote Prijs motorcross van Nederland, de achttiende en voorlaatste manche [naar artikel]
Er werden in Vlaanderen dit jaar al zo’n 1.000 everzwijnen geschoten, waarvan ruim 800 in Limburg, maar toch is het merendeel van het everzwijnenvlees dat in de warenhuizen ligt en op restaurant wordt geserveerd nog altijd geïmporteerd. “De meeste everzwijnen die we schieten, belanden in onze eigen frigo’s, omdat je amper geld krijgt voor het vlees”, zegt Ludo Fastré, voorzitter van de Limburgse jagersvereniging. “Daarnaast is er in Vlaanderen geen enkel wildverwerkingsbedrijf meer dat zelf everzwijnen verwerkt wegens te veel kosten en de strenge regelgeving.” [naar artikel]
Er werden in Vlaanderen dit jaar al zo’n 1.000 everzwijnen geschoten, waarvan ruim 800 in Limburg, maar toch is het merendeel van het everzwijnenvlees dat in de warenhuizen ligt en op restaurant wordt geserveerd nog altijd geïmporteerd. “De meeste everzwijnen die we schieten, belanden in onze eigen frigo’s, omdat je amper geld krijgt voor het vlees”, zegt Ludo Fastré, voorzitter van de Limburgse jagersvereniging. “Daarnaast is er in Vlaanderen geen enkel wildverwerkingsbedrijf meer dat zelf everzwijnen verwerkt wegens te veel kosten en de strenge regelgeving.” [naar artikel]
Hechtel-EkselJagers hebben afgelopen weekend zestien everzwijnen geschoten tijdens de grote drijfjacht op het militair domein in Hechtel. Dat zijn er een pak minder dan het recordaantal van 56 evers dat tijdens de eerste drijfjacht eind oktober werd gedood. [naar artikel]
voeren Vorig jaar zijn in Vlaanderen 1.404 everzwijnen doodgeschoten, het merendeel in Limburg. Dat zijn er ruim 500 meer dan het jaar voordien. Volgens Natuur en Bos (ANB) ligt een combinatie van factoren aan de oorzaak van het succes: meer everzwijnen, meer ervaring, meer jachtterreinen. “En de nieuwe jachtwet, waardoor jagers meer middelen kregen. Alles samen heeft dat ervoor gezorgd dat we de populatie vorig jaar veel beter konden uitdunnen”, zegt Marie-Laure Vanwanseele, woordvoerder van ANB. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.