Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Het Nieuwsblad

Vrouwen die wekelijks seks hebben, komen later in menopauze

15/01/2020 - 17:20
"Hoe vaak vrouwen seks hebben en wanneer ze hun menopauze krijgen, zijn gerelateerd aan elkaar. Dat blijkt uit een nieuwe studie bij 3.000 vrouwen van onderzoekers aan de University College of London (UCL). “We wisten al dat roken en overgewicht een invloed hadden, nu worden er ook verbanden ontdekt met seks en relaties”, zegt professor Johan Verhaeghe (UZ Leuven)."

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Vrouwen die wekelijks seks hebben, komen later in menopauze (15/01/2020 - Het Nieuwsblad)

Hoe vaak vrouwen seks hebben en wanneer ze hun menopauze krijgen, zijn gerelateerd aan elkaar. Dat blijkt uit een nieuwe studie bij 3.000 vrouwen van onderzoekers aan de University College of London (UCL). “We wisten al dat roken en overgewicht een invloed hadden, nu worden er ook verbanden ontdekt met seks en relaties”, zegt professor Johan Verhaeghe (UZ Leuven). [naar artikel]


2. ‘De menopauze kan ook iets zijn om naar uit te kijken’: waarom we beter even stilstaan bij de menopauze (02/11/2023 - De Morgen)

[naar artikel]


3. De business rond de menopauze: “Nochtans is de menopauze medisch nooit een taboe geweest” (29/01/2024 - Het Laatste Nieuws)

De menopauze is ‘hot’, in alle betekenissen. Er zijn boeken, er zijn apps, podcasts, coaches, consulenten, hulpmiddelen en geneesmiddelen. Vanwaar die verhoogde interesse voor wat zo oud is als de vrouw? Daarbij moeten we kritisch blijven voor commerciële drijfveren. “Als straks elk kwaaltje wordt toegeschreven aan de overgang, zijn vrouwen niet geholpen.” [naar artikel]


4. Marie-des-Neiges wil met praktijk vrouwen seksueel genot leren kennen: "Na de menopauze zijn vrouwen zelfs méér op te winden" (14/07/2022 - Gazet van Antwerpen)

Haar aristocratische achtergrond en leeftijd hielden Marie-des-Neiges de Liedekerke niet tegen om een praktijk rond seksualiteit te beginnen. "Als vrouwen van hun lichaam leren houden, kunnen mannen hen niet langer domineren." [naar artikel]


5. Onderzoek: vrouwen die op het platteland wonen komen later in menopauze (01/10/2019 - Het Laatste Nieuws)

Vrouwen die op het platteland wonen zouden 16 maanden later in de menopauze komen dan dames die in de stad wonen, dat toont een nieuw onderzoek aan. [naar artikel]


6. Factcheck: 'Vrouwen die in het groen wonen, komen gemiddeld anderhalf jaar later in de menopauze' (30/07/2020 - Knack)

Dat lazen we onlangs in het tijdschrift Plus Magazine. Maar klopt dat wel? [naar artikel]


7. Je leeftijd beïnvloedt wat je aantrekkelijk vindt. Gedragsbioloog en seksuologe: “Het heeft te maken met het feit dat vrouwen in de menopauze komen” (26/05/2021 - Het Laatste Nieuws)

“Voortplanting is na je vijftigste minder belangrijk, gezelschap en hulp krijgen prioriteit. En dan is de kans op succes groter wanneer je kijkt naar het innerlijk.” Australische onderzoekers brachten in kaart wat mannen en vrouwen aantrekkelijk vinden en ontdekten dat onze voorkeuren grondig veranderen als we ouder worden. Gedragsbioloog Mark Nelissen en klinisch seksuologe en relatietherapeute Chloé De Bie leggen uit hoe onze leeftijd bepaalt wat we aantrekkelijk vinden. “Een man laat zich instinctief leiden door ‘het voortplantingssucces’.” [naar artikel]


8. ‘Veel vrouwen beseffen niet dat ze al op weg zijn naar de menopauze’: ook veertigers kunnen last hebben van hormonale pieken en dalen (21/04/2022 - De Morgen)

[naar artikel]


9. ‘Nogal wat vrouwen hebben zelf niet door wat er aan de hand is’: wanneer de menopauze je parten speelt op de werkvloer (31/05/2023 - De Morgen)

[naar artikel]


10. Professor de Boer onderzoekt vrouwen tijdens de menopauze: ‘Ja, we moeten het over de overgang hebben’ (04/09/2023 - De Morgen)

[naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!