Ref Boucaut reageert op twee controversiële fases in Genk - Standard

18/12/2016 - 18:03
"Scheidsrechter Boucaut floot sterk tijdens Racing Genk - Standard. Twee fases in de tweede helft waren achteraf voer voor discussie: de rode kaart voor Standard-speler Isaac Mbenza en een strafschopfase met Karelis. "

1. Ref Boucaut reageert op twee controversiële fases in Genk - Standard (18/12/2016 - Het Belang van Limburg)

Scheidsrechter Boucaut floot sterk tijdens Racing Genk - Standard. Twee fases in de tweede helft waren achteraf voer voor discussie: de rode kaart voor Standard-speler Isaac Mbenza en een strafschopfase met Karelis. [naar artikel]

2. Dé twee fases uit Kortrijk-Anderlecht: welke ploeg heeft reden tot klagen? (Volgens Boucaut paars-wit zeker niet) (17/09/2017 - Het Laatste Nieuws)

Anderlecht kon gisteren niet winnen op het veld van KV Kortrijk (2-2). Paars-wit voelde zich bekocht na een niet-gefloten strafschopovertreding [naar artikel]

3. "Dit was gewoon penalty": Club baalt om niet-gefloten penalty op Vanaken, die reageert op uithaal Boucaut (07/02/2024 - Sporza)

2-0 had evengoed 3-0 kunnen zijn. In minuut 71 schreeuwde Club Brugge om een strafschop nadat Union-speler Charles Vanhoutte zich liet verrassen door Hans Vanaken. "Volgens mij was het gewoon penalty", aldus de middenvelder, die ook nog beredeneerd reageerde op enkele opvallende uitspraken van ex-ref Boucaut. [naar artikel]

4. "Dit was gewoon penalty": Vanaken baalt om niet-gefloten penalty en reageert op uithaal Boucaut (07/02/2024 - Sporza)

5. "Dit was gewoon penalty": Vanaken baalt om niet-gefloten strafschop en reageert op "babyface"-uithaal Boucaut (07/02/2024 - Sporza)

6. Extra Time reageert op uithaal Boucaut: “Het is een oude frustratie waarmee hij makkelijk wilt scoren” (13/02/2024 - Het Belang van Limburg)

Vorige week haalde ex-scheidsrechter Alexandre Boucaut in het RTBf programma ‘La Tribune’ uit naar Club Brugge speler Hans Vanaken. Boucaut beweerde immers dat Vanaken met zijn babyface één van de vervelendste spelers is op de Belgische velden. Een onderwerp dat Extra Time op maandagavond niet kon laten liggen. [naar artikel]

7. Na maanden procederen krijgt Standard ongelijk: “Boucaut vergiste zich niet tegen STVV” (29/10/2017 - Het Belang van Limburg)

De wedstrijd tussen STVV en Standard Luik (1-0) van de derde speeldag in de Jupiler Pro League wordt niet herspeeld. Scheidsrechter Alexandre Boucaut heeft zich niet vergist nadat hij Orlando Sa had uitgesloten na tussenkomst van de Video Assistant Referee (VAR), zo oordeelde de Geschillencommissie Hoger Beroep van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB). [naar artikel]

8. LIVE CROKY CUP (woe, 20u45). Van Bommel: “Beter verdedigen op stilstaande fases” - Vrancken: “El Khannouss reageert heel goed op alle aandacht” (10/01/2023 - Het Laatste Nieuws)

• Kwartfinale • Aftrap: 20u45 • Cegeka Arena • Kan Antwerp de Genkse pletwals een halt toeroepen? [naar artikel]

9. Drukke werkdag voor de VAR: Bekijk de fases uit Gent-Standard (30/04/2018 - Sporza)

De videoscheidsrechter speelde opnieuw een hoofdrol in Play-off I dit weekend. In de match Gent-Standard zorgde hij met zijn beslissingen drie keer voor discussie. [naar artikel]