Een biefstuk in de pan? Een kippenbil op het vuur? Schaam je er vooral niet voor, zegt professor Frédéric Leroy (VUB). Hij roept samen met duizend andere wetenschappers wereldwijd op tot een eerlijker debat over veeteelt en vleesconsumptie. [naar artikel]
Net geen kwart van de Belgen jonger dan 34 eet minstens drie maal per week vegetarisch. Dat was in 2016 nog slechts 12 procent. Vooral vrouwen en... [naar artikel]
Vrouwen, Brusselaars en Belgen jonger dan 34 eten steeds vaker vegetarisch. Dat heeft een onderzoek van de vegetarische organisatie EVA uitgewezen. Voor het eerst lijkt het percentage vegetariërs in België dan ook te stijgen. [naar artikel]
Net geen kwart van de Belgen jonger dan 34 eet minstens drie maal per week vegetarisch. Dat was in 2016 nog slechts 12%. Vooral vrouwen eten steeds minder dierlijke producten. De belangrijkste motivaties hiervoor zijn dierenwelzijn en het milieu. Dat blijkt uit een iVox-studie in opdracht van de vzw Ethisch Vegetarisch Alternatief (EVA). Vegetarisch eten […] Het bericht Vrouwen eten steeds minder vlees verscheen eerst op Metro. [naar artikel]
“Rood vlees is ongezond”, weerklinkt het overal in voedingsadviezen. Ook bewerkte vleeswaren zoals charcuterie zou je liefst achterwege laten als je lang en gezond wil leven. “Er treden wel degelijk meer chronische ziekten zoals kanker op bij mensen die vaker rood vlees eten tegenover bij wie veel kip of vis kiest", zegt bio-ingenieur Stefaan de Smet (UGent). “Toch is het minder zwart-wit”, benadrukt hij. Hoe ongezond is dat (rood) vlees dan en wat doet het écht met ons lichaam? [naar artikel]
Hoewel het aanbod aan vegetarische alternatieven is toegenomen, zien we dat Belgen amper 2 procent minder vlees en vis eten dan 10 jaar geleden. “In de Vlaamse eetcultuur zit vlees duidelijk diep ingebakken”, klinkt het in het VTM Nieuws. “Vlees kan wél effectief in een gezond eetpatroon passen”, legt diëtist Michaël Sels uit. Welke vleessoort is dan het gezondst? En hoeveel porties per week zijn aangeraden? “Er is een verschil tussen een biefstuk en salami.” [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.