KV Kortrijk slaat terug in blessuretijd en ontneemt Zulte Waregem derbyzege

29/02/2020 - 23:11
"KV Kortrijk is het zwarte beest van Essevee. Na zes opeenvolgende nederlagen konden de Boeren weer niet winnen van de Kerels. Bruno en De fauw brachten de thuisploeg 2-0 voor. Na de pauze waren de Kerels de betere. Moffi zorgde voor de 2-1. In de extra tijd knikte Tuta de gelijkmaker nog binnen. Een oorverdovende stilte streek neer over het Regenboogstadion."

1. KV Kortrijk slaat terug in blessuretijd en ontneemt Zulte Waregem derbyzege (29/02/2020 - Het Belang van Limburg)

KV Kortrijk is het zwarte beest van Essevee. Na zes opeenvolgende nederlagen konden de Boeren weer niet winnen van de Kerels. Bruno en De fauw brachten de thuisploeg 2-0 voor. Na de pauze waren de Kerels de betere. Moffi zorgde voor de 2-1. In de extra tijd knikte Tuta de gelijkmaker nog binnen. Een oorverdovende stilte streek neer over het Regenboogstadion. [naar artikel]

2. Zulte Waregem maakt zich op voor finale Play-off 2 na derbyzege tegen Kortrijk (05/05/2018 - Het Belang van Limburg)

Zulte Waregem heeft de derby op het veld van KV Kortrijk met 1-2 gewonnen. Een sterk spelende Bongonda opende al vroeg de score met een prachtige knal en zette nog voor rust de actie van de winnende treffer op. Tussendoor maakte Ouali wel gelijk, maar Kortrijk beet dus in het zand. Zulte Waregem vergroot door de zege zijn voorsprong op de Kerels tot zeven punten in Play-off 2A, met nog drie matchen te gaan. De finale lonkt voor Essevee. [naar artikel]

3. De verlosser komt pas in blessuretijd: Brazilië beukt pas in blessuretijd Costa Ricaanse deur open (22/06/2018 - Het Belang van Limburg)

Brazilië heeft zich niet laten verrassen door Costa Rica, maar veel scheelde het niet. Pas in de 91ste minuut tikte Coutinho de verlossende 1-0 binnen, aan het einde van de blessuretijd kwam daar nog de 2-0 van Neymar bij. De Seleçao begint met vier op zes aan het WK, maar schitterde nog niet. [naar artikel]

4. Leekens verlaat Kortrijk met derbyzege (09/04/2019 - De Morgen)

Met de winst op het veld van streekrivaal Zulte Waregem kreeg Georges Leekens het afscheidsgeschenk dat hij in gedachten had. Zo eindigt KV Kortrijk op een schitterende vijfde plaats, het beste resultaat ooit in de hoogste klasse. [naar artikel]

5. Woeste Sá Pinto druipt af met Standard, Saponjic knikt Zulte Waregem in blessuretijd naar zege (23/01/2018 - Het Laatste Nieuws)

Een oud zeer. Standard slikte opnieuw een tegendoelpunt in blessuretijd. Pijnlijk voor de Rouches. Het maakt er het feest bij Zulte Waregem niet... [naar artikel]

6. Larin brengt Waasland-Beveren de wanhoop nabij met winnende treffer voor Zulte Waregem in blessuretijd (02/11/2019 - Het Belang van Limburg)

Bijzonder zure thuisnederlaagvoor Waasland-Beveren dat na rust op karakter op weg leek naar een eerste puntje na drie opeenvolgende nederlagen.Een bijzonder fortuinlijk Zulte Waregem gaf 93 minuten lang niet thuis op de Freethiel maar dankzij een doelpunt van Larin - diep in de toegevoegde tijd - bleef de thuisploeg uiteindelijk toch weer met lege handen achter. [naar artikel]

7. Hekkensluiter Beerschot knokt zich in blessuretijd naar gelijkspel tegen Zulte Waregem (29/01/2022 - Het Laatste Nieuws)

Beerschot leeft nog een heel klein beetje, Zulte Waregem liet op het Kiel twee belangrijke punten liggen die het halfweg in de knip leek te hebben. Voor Essevee, dat zich in de slotfase ging ingraven en op 2 op 9 blijft steken sinds Nieuwjaar, is het nu angstig uitkijken naar wat Seraing straks thuis tegen Eupen vermag. [naar artikel]

8. Penalty in blessuretijd veroordeelt Seraing tot voorlaatste plaats (2-2), KV Oostende, Zulte Waregem en Eupen zijn gered (02/04/2022 - Het Belang van Limburg)

Een thriller van jewelste in de Diaz Arena: KV Oostende heeft zich via het allerkleinste gaatje van het behoud verzekerd. Tot minuut 90 leek het alsof Seraing zou winnen aan zee, maar een penalty van Gueye (2-2) in de blessuretijd zorgde voor een Oostends delirium. Zo zijn Eupen en Zulte Waregem ook meteen gered. [naar artikel]

9. LIVE ZULTE WAREGEM-KV KORTRIJK. 2-3! Publiekslieveling Avenatti zet Kortrijk opnieuw op voorsprong (24/02/2023 - Het Laatste Nieuws)

Vandaag staat de befaamde West-Vlaamse-derby op het programma. Mits winst kan Kortrijk zeven punten uitlopen op Zulte Waregem. Voorlopig staat het 2-3. Volg alle actie via deze liveblog! [naar artikel]