Anderlecht draait Zulte Waregem door gehaktmolen en komt op amper één punt van top zes

07/03/2020 - 22:25
"In zijn derde ruime zege op rij heeft Anderlecht geen spaander heel gelaten van Zulte Waregem. Paars-wit maakte de West-Vlamingen belachelijk met 7-0 dankzij drie doelpunten van Michel Vlap en pakt voor het eerst dit seizoen negen op negen. Door het puntenverlies van KV Mechelen staat Anderlecht plots op één puntje van de top zes. "

1. Wipt bezige bij Zulte Waregem over Anderlecht naar plaats 5? (22/10/2017 - Sporza)

Zulte Waregem ontvangt Waasland-Beveren in de afsluiter van speeldag 11. Als een druk bezet Essevee wint, komt het op een punt van de derde plaats. [naar artikel]

2. Nieuwe mokerslag voor Anderlecht, dat na defensief geknoei ook onderuit gaat tegen Zulte Waregem (18/01/2023 - Het Laatste Nieuws)

Zulte Waregem duwt Anderlecht nog dieper in de miserie en klimt met een duurbevochten driepunter zelf weg van de voorlaatste plaats. Ondanks twee doelpunten binnen evenveel minuten van Benito Raman in het derde kwartier, leed het team van Brian Riemer een pijnlijke thuisnederlaag. Paars-wit houdt amper vijf punten voorsprong op Zulte Waregem en de eerste degradatieplaats. Hoeveel dieper kan de trotse recordkampioen nog zakken? [naar artikel]

3. Anderlecht plukt jonge doelman weg bij Zulte Waregem (27/03/2017 - Het Laatste Nieuws)

Anderlecht heeft zich versterkt met Jinse Van Keirsbulck. De 16-jarige doelman komt over van de U17 van Zulte Waregem en heeft zopas een [naar artikel]

4. LIVE (20u30): Spoelt Anderlecht eerste nederlaag onder Vanhaezebrouck door tegen Zulte Waregem? (25/10/2017 - Het Laatste Nieuws)

Constant Vanden Stockstadion Scheidsrechter: Luc Wouters Zulte Waregem kon slechts 1 keer winnen op Anderlecht In minder goede doen met nul op negen [naar artikel]

5. Anderlecht met moeite voorbij Zulte Waregem (07/05/2017 - Gazet van Antwerpen)

Leider Anderlecht heeft zondagavond dankzij een 2-0-zege tegen Zulte Waregem de kloof met eerste achtervolger Club Brugge opnieuw vergroot tot vier punten. Door die overwinning kan paars-wit volgende week zondag op het veld van aartsrivaal Brugge zijn 34e landstitel pakken. Maar dan zal het wel beter moeten spelen dan vanavond, want Zulte Waregem creëerde in het Astridpark genoeg kansen aanspraak te maken op een gelijkspel. [naar artikel]

6. Club Brugge kruipt dichter bij Anderlecht na zege tegen Zulte Waregem (01/05/2017 - Gazet van Antwerpen)

Club Brugge heeft een tumultueuze wedstrijd tegen Zulte Waregem met 2-1 gewonnen. Blauw-zwart reageerde met flitsend voetbal op een vroege goal van de bezoekers en zette de scheve situatie zo voor de rust nog recht, maar zakte erna weg. Zulte Waregem zag twee goals afgekeurd, Dalsgaard kwam onbegrijpelijk weg met een vliegende tackle onder de neus van de ref. Door de zege springt Club Brugge over AA Gent naar de tweede plek en komt het op vier punten van Anderlecht. [naar artikel]

7. Zet Oostende tegen Zulte Waregem zijn wederopstanding voort? (05/11/2017 - Sporza)

Oostende en Zulte Waregem sluiten de 14e speeldag af. Oostende is met een 6 op 6 een beetje uit de doden opgestaan, Zulte Waregem kan bij een punt weer in de top 6 komen. [naar artikel]

8. Zulte Waregem sleept tegen KV Kortrijk punt uit de brand na twee goals in vier minuten (25/09/2021 - Het Laatste Nieuws)

Zulte Waregem hield in het slot een punt thuis in de West-Vlaamse derby tegen KV Kortrijk. In minuut 83 stonden de Kerels nog 0-2 voor, maar Pletinckx en Vossen - vanop de stip - keerden de situatie op vier minuten tijd om. KVK is nu zevende, Zulte Waregem veertiende. [naar artikel]

9. Francky Dury predikt rust nu Zulte Waregem nog amper punt voorsprong telt op degradatieplaats: “Wij zullen ook nog wel winnen als niemand het verwacht” (05/12/2021 - Het Laatste Nieuws)

Eén week na de hoopgevende thuiszege tegen Beerschot, die Zulte Waregem wat meer zuurstof leek te geven, zorgt het verlies op Anderlecht ervoor dat Essevee in de rangschikking nog amper één punt voorsprong overhoudt op de eerste degradatieplaats. De zorgelijke blik bij Francky Dury was dus begrijpelijk, maar de éminence grise van het nationale trainersgild blijft er rustig onder. “Wij kijken niet naar Cercle Brugge of naar de andere teams in onze buurt, alleen naar onze eigen prestaties”, maakt hij zich sterk. [naar artikel]

10. Grote afwezige bij Anderlecht, Zulte Waregem start zonder verrassingen aan Supercup (22/07/2017 - Het Belang van Limburg)

Anderlecht en Zulte Waregem strijden vanavond tegen elkaar voor de Supercup. Anderlecht start zonder met nieuwkomers Kums en Sels, maar zonder Dendoncker. De centrale middenvelder zit zelfs niet in de selectie. bekerwinnaar Zulte Waregem start zonder verrassingen aan de match. [naar artikel]

11. Anderlecht klopt Zulte Waregem in nagelbijtend spannende match (12/02/2017 - Het Belang van Limburg)

Anderlecht heeft de topper van de 26e speeldag in de Jupiler Pro League gewonnen: Zulte Waregem werd moeizaam verslagen na een spektakelstuk, gekruid met zes doelpunten: 4-2. De bezoekers kwamen al in de tweede minuut op voorsprong maar de thuisploeg zette die situatie nog voor rust recht en leek met de 3-1 meteen na rust op weg naar een makkelijke zege. Maar Essevee kreeg al snel een strafschop, waardoor het toch nog spannend werd. Pas in de slotminuten legde Chipciu de 4-2-eindstand vast. Anderlecht komt zo zelfs voorlopig naast Club Brugge aan de leiding. Zulte Waregem blijft derde. [naar artikel]

12. Zulte Waregem blijft op de sukkel (11/04/2019 - De Morgen)

Dringend gezocht door Zulte Waregem: een zege. De laatste dateert van 27 juli 2014 en zaterdag, exact twee maanden later, komt Anderlecht op bezoek. Je zou voor minder beginnen te panikeren. Essevee staat na een nieuwe nederlaag en een 3 op 21 straks mogelijk laatste. [naar artikel]

13. Anderlecht maakt het zichzelf nog lastig, maar sleept dankzij twee goals van Lior Refaelov wel zege binnen tegen Zulte Waregem (05/12/2021 - Het Belang van Limburg)

Danku, Lior Refaelov. Anderlecht haalde het met 3-2 van Zulte Waregem en de Gouden Schoen eiste opnieuw een hoofdrol op met twee doelpunten. Paars-wit bracht meer dan degelijk voetbal, maar maakte het zichzelf nog lastig door twee onnodige doelpunten weg te geven. Het trok uiteindelijk wel de drie punten over de streep en staat op zijn minst voorlopig in de top vier. Zulte Waregem komt onderin weer aardig in de problemen. [naar artikel]

14. Anderlecht wint ruim tegen tien spelers van Zulte Waregem en komt op de vierde plek (21/03/2021 - Het Belang van Limburg)

Het begon niet goed – 0-1 na vijf minuten – maar onder impuls van een sterke Trebel hield Anderlecht de drie punten thuis tegen een tienkoppig Zulte Waregem na een 4-1 overwinning. Paars-wit blijft zo in de running voor een stek in play-off 1. [naar artikel]

15. 'Zulte Waregem geeft geen cadeaus' (11/04/2019 - De Morgen)

Alleen Zulte Waregem kan Anderlecht nog van een 28ste titel houden. Een lastige of dankbare klip voor paars-wit, wie zal het zeggen? Tot voor enkele weken nog bestempeld als de grote seizoensrevelatie, oogt Zulte Waregem nu na een 2 op 21 helemaal lamgeslagen. [naar artikel]

16. Anderlecht bezweert (voorlopig) de crisis en pakt deugddoende zege, Zulte Waregem blijft op de sukkel (07/10/2018 - Het Belang van Limburg)

Anderlecht heeft de volle buit gepakt op het veld van Zulte Waregem. Dankzij doelpunten van Zakaria Bakkali en Pieter Gerkens leidde paars-wit geruststellend met 0-2, maar in de blessuretijd werd het plots nog spannend. Buffel tekende voor de aansluitingstreffer in de 93e minuut en Baudry had de gelijkmaker kunnen binnenkoppen, maar besloot in het zijnet. Zulte Waregem verliest zo een zevende keer op rij, in Anderlecht halen ze opgelucht adem. [naar artikel]

17. Charleroi nestelt zich steviger in top 6 door knappe zege tegen Zulte Waregem (27/01/2017 - Het Belang van Limburg)

Charleroi heeft met 2-1 gewonnen tegen Zulte Waregem. Daarmee komt het op een voorlopige vierde plaats. Zulte Waregem speelde erg zwak. Bekijk de beelden vanaf 23u. [naar artikel]

18. Aandeelhouders Anderlecht vangen bot bij eigenaar Zulte Waregem (30/11/2017 - Knack)

Minderheidsaandeelhouders van Anderlecht hebben Tony Beeuwsaert, hoofdaandeelhouder van Zulte Waregem, gepolst of hij geen aandelen wil kopen van paars-wit. Maar die is niet geïnteresseerd. [naar artikel]

19. Anderlecht zet titelambities glans bij met moeizame zege tegen Zulte Waregem (12/02/2017 - Gazet van Antwerpen)

Mbaye Leye scoorde tweemaal voor Zulte Waregem tegen Anderlecht, maar dat leverde uiteindelijk geen punt(en) op na de 4-2 nederlaag in het Astridpark. Toch heeft Leye toch een beetje reden tot feesten na afloop. Hij treedt namelijk toe tot de club van 100, spitsen die 100 doelpunten scoorden in de Belgische eerste klasse. Leye is de 26e speler die die kaap overschrijdt. [naar artikel]

20. VAR-chaos in Zulte Waregem - Anderlecht: goal paars-wit pas na 5 minuten afgekeurd en vervangen door “onterechte penalty” (20/10/2022 - Het Belang van Limburg)

De eerste helft tussen Zulte Waregem en Anderlecht eindigde met liefst elf minuten extra tijd. De reden: enkele fases waarbij de VAR moest ingrijpen. [naar artikel]

21. Anderlecht loopt weg van Zulte Waregem na hardbevochten zege (12/02/2017 - Sporza)

Anderlecht heeft nummer 3 Zulte Waregem op 5 punten gezet. Het verkwanselde heel wat kansen tegen zijn concurrent, zodat het tot het einde spannend bleef: 4-2. [naar artikel]

22. Anderlecht wint wedstrijd met twee gezichten op het veld van Zulte Waregem en springt naar gedeelde derde plaats (12/02/2022 - Het Belang van Limburg)

Anderlecht heeft gedaan wat het moest doen op het veld van Zulte Waregem. Na een sterke eerste helft en een veel mindere tweede haalde paars-wit het met 1-2. Daarmee komt de ploeg van Vincent Kompany in de stand op gelijke hoogte met Club Brugge. [naar artikel]

23. Anderlecht bezweert crisis, zevende nederlaag op rij voor Zulte Waregem (07/10/2018 - Gazet van Antwerpen)

Anderlecht heeft de volle buit gepakt op het veld van Zulte Waregem. Dankzij doelpunten van Zakaria Bakkali en Pieter Gerkens leidde paars-wit geruststellend met 0-2, maar in de blessuretijd werd het plots nog spannend. Buffel tekende voor de aansluitingstreffer in de 93e minuut en Baudry had de gelijkmaker kunnen binnenkoppen, maar besloot in het zijnet. Zulte Waregem verliest zo een zevende keer op rij, in Anderlecht halen ze opgelucht adem. Bekijk om 23u de samenvatting op Sportwereld.be! [naar artikel]

24. LIVE (18u15). Boekt Anderlecht cruciale zege tegen Zulte Waregem? (21/03/2021 - Het Laatste Nieuws)