Unizo West-Vlaanderen roept de kustburgemeesters op om de huur te laten vallen voor de strandbars zolang die niet kunnen opengaan. Die financiële steun is belangrijk omdat strandbaruitbaters meestal geen recht hebben op de steunmaatregelen voor de horeca. [naar artikel]
Zo’n twintig procent van de kleine of middelgrote ondernemingen in Oost-Vlaanderen heeft moeite om te overleven door de coronacrisis. Vooral de horeca, evenementen- en kunstsector krijgen het nog steeds hard te verduren. Ondernemersorganisatie Unizo Oost-Vlaanderen pleit ervoor om een nieuwe lockdown te vermijden. [naar artikel]
Horeca Vlaanderen meldt dat één op de drie horecazaken gevolgen voelt van het coronavirus, maar in Oost-Vlaanderen zou dat niet het geval zijn. Zo werden er volgens vzw Gent hotels in de hele maand februari maar 22 hotelboekingen geannuleerd in Gent, vooral van Italiaanse reizigers. [naar artikel]
Bij ons in de studio Filip Vanheusden van Horeca Vlaanderen. [naar artikel]
Horeca Vlaanderen wil dat er volgende week al meer duidelijkheid komt over de heropening van de cafés en restaurants. Dat schrijft de krant De Zondag. De nationale veiligheidsraad, die over die heropenig beslist, zou pas begin volgende maand daarover samenkomen. "Maar de horeca heeft tijd nodig om een heropening voor te bereiden, daarom moet er al sneller gecommuniceerd worden", zegt Horeca Vlaanderen. [naar artikel]
Horeca Oost-Vlaanderen zet zijn leden ertoe aan een QR-code aan te vragen op een website. Met die code kunnen klanten van restaurants en cafés hun gegevens zelf registreren. Uitbaters moeten dan geen tijd steken in een administratieve rompslomp om vanaf zaterdag de gegevens van hun klanten te noteren. Die verplichting komt van de veiligheidsraad, en moet het makkelijk maken om mensen op te sporen die in dezelfde zaak waren als eventueel besmette personen. [naar artikel]
Nu de Nederlandse horeca op 1 juni weer opent, stijgt ook de druk in Vlaanderen. Horeca Vlaanderen dringt voor de meer dan 60.000... [naar artikel]
Horeca Vlaanderen had aan de regering gevraagd om op 1 maart open te kunnen gaan, mits inachtname van strenge voorzorgsmaatregelen, maar daar is na het Overlegcomité geen sprake van. "Dit is niet de ambitieuze nieuwjaarsbrief die we gehoopt hadden te horen", zei Matthias De Caluwe, CEO van Horeca Vlaanderen, in het VRT-journaal. [naar artikel]
Een jaar na de oprichting van het Steunpunt Bewindvoering kunnen nu ook mensen uit de gerechtelijke arrondissementen van Leuven, Antwerpen en Oost-Vlaanderen er terecht met hun vragen over bewind. Voordien was het steunpunt alleen in West-Vlaanderen actief. "De nood is groot, mensen hebben veel vragen", zegt vrederechter Jorn Dangreau in "De ochtend" op Radio 1. [naar artikel]
Horeca Vlaanderen vreest een bijzonder zware slag voor de horecasector, nu de Nationale Veiligheidsraad alle restaurants, discotheken en cafés... [naar artikel]
Horeca West-Vlaanderen, de belangenorganisatie van uitbaters van hotels, restaurants, cafés en ook van strandbars, vraagt aan de overheid om dringend duidelijkheid te scheppen over de strandbars. "We willen 1 reglement voor alle strandbars aan de Belgische kust", zegt Yves Van Moorter van Horeca West-Vlaanderen. "Het kan niet zijn dat sommige stranduitbaters een boete krijgen en anderen niet." [naar artikel]
De nationale kappersfederatie Febelhair reageert ontstemd op een uitspraak van de topman van Horeca Vlaanderen. Matthias De Caluwe zei vandaag dat er geen sprake kan zijn van andere versoepelingen als de horeca niet open mag in mei. "Wij wensen als sector niet betrokken te worden in dergelijke chantage", stelt Febelhair-voorzitter Charles-Antoine Huybrechts. [naar artikel]
Horeca Vlaanderen zit nog met veel vragen over de opening van de terrassen op 8 mei, en de opening van binnenruimtes in de horeca in juni. [naar artikel]
De horeca-uitbaters zijn teleurgesteld nu brouwer AB inbev de prijs van zijn bieren met drie procent gaat verhogen. Volgens AB Inbev moet dat na investeringen om duurzamer te brouwen. Horeca Vlaanderen vreest dat de horeca-uitbater niet anders kunnen dan de hoge bierprijs door te rekenen aan de consument. [naar artikel]
Vanaf maandag moeten de cafés en restaurants verplicht een maand sluiten. "Dit komt onwaarschijnlijk hard aan. Als er geen bewijzen zijn voor meer besmettingen in de horeca, voelt dit aan als een onrechtvaardige beslissing", zegt Matthias De Caluwé, CEO van Horeca Vlaanderen, in VTM NIEUWS. “Iedereen die de regels heeft overtreden heeft een verpletterende verantwoordelijkheid en treft zo 61.000 mensen uit de horeca”, klinkt het. [naar artikel]
Topman Matthias De Caluwe van Horeca Vlaanderen spreekt over een gitzwarte dag, nu het Overlegcomité van de verschillende regeringen heeft beslist dat de horecasector tijdelijk moet sluiten om de verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Hij verwacht financiële compensaties voor de sector. Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (SP.A) zegt dat die compensaties er ook komen en dat ze ruim zullen zijn. [naar artikel]
"Hier roken kan u geld kosten". Met die boodschap wil Horeca Vlaanderen duidelijk maken dat wie rookt in een horecazaak, beboet kan worden. [naar artikel]
Terwijl Horeca Vlaanderen aan de overheid vraagt om de cafés en restaurants op 1 maart te openen, signaleert de West-Vlaamse afdeling 2 andere problemen: er zijn te veel afhaalmaaltijden en intussen loopt het personeel weg naar de grote warenhuisketens. "Veel zaken zitten met de handen in het haar", zegt de voorzitter van Horeca West-Vlaanderen, Yves Van Moorter. [naar artikel]
De topman van ondernemersorganisatie UNIZO roept Antwerpenaren op om ook buiten hun eigen provincie op zoek te gaan naar werk. "In Antwerpen zijn er meer werkzoekenden dan vactures. In Oost- en West-Vlaanderen is dat niet zo", zegt Danny Van Assche aan Radio2. [naar artikel]
16:38 Nu de Nederlandse horeca op 1 juni weer opent, stijgt ook de druk in Vlaanderen. Horeca Vlaanderen dringt voor de meer dan 60.000 horeca-ondernemers aan op duidelijkheid. [naar artikel]
Matthias De Caluwe is ceo van Horeca Vlaanderen. Maar hoe is hij als mens? Om deze 20 vragen te beantwoorden, had hij 28 minuten en 14 seconden nodig. [naar artikel]
Net zoals deze restaurantuitbater is Horeca Vlaanderen teleurgesteld met de mondmaskerplicht voor het personeel. Maar ze voegen er wel aan toe dat het positieve gevoel overheerst. Want klanten kunnen met een positief, veilig gevoel op café en restaurant blijven gaan. En dat is essentieel na al de moeilijkheden die de horeca tijdens de coronapandemie al te verduren kreeg zei Kaatje Goyens van Horeca Vlaanderen vanmiddag in onze studio. [naar artikel]
Horeca Vlaanderen wil dat er op het volgende Overlegcomité, op 26 februari, een concrete tijdlijn wordt voorgesteld voor de heropening van de cafés en restaurants. Dat laat de organisatie vrijdag weten. Bovendien hoopt Horeca Vlaanderen ook op meer financiële ondersteuning. [naar artikel]
De horeca zal pas ten vroegste na 8 juni als een van de laatste sectoren weer aan de slag mogen gaan. Om die periode te kunnen overbruggen, is wel een bijkomend steunmaatregelenpakket nodig, zo benadrukte de CEO van Horeca Vlaanderen, Matthias De Caluwe, zondagavond in VTM Nieuws na afloop van de Nationale Veiligheidsraad. [naar artikel]
De sector is niet te spreken over enkele maatregelen in het zomerakkoord van de regering Michel. Horeca Vlaanderen vreest oneerlijke concurrentie, en is het beu dat de sector weinig expliciete steun krijgt van de overheid. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.