Dat discotheken amper twee maanden na de heropening al opnieuw -tijdelijk- de deuren moeten sluiten, komt hard aan bij de uitbaters, ook al heeft de regering beloofd dat er opnieuw steunmaatregelen komen. Er is begrip voor het feit dat er nu ingegrepen moet worden, maar toch voelt de sector zich geviseerd. Ook Horeca Vlaanderen dringt aan op een sterk pakket steunmaatregelen. "Dezelfde als voorheen zullen niet voldoende zijn." [naar artikel]
Sinds de laatste verstrenging van de coronamaatregelen, zien de horecazaken in Vlaanderen de reserveringen van grotere groepen mensen massaal geannuleerd worden. Dat zegt Matthias De Caluwe, de CEO van Horeca Vlaanderen. Hij herhaalt ook zijn oproep voor steunmaatregelen voor de sector. [naar artikel]
“Het is vreemd dat een sector met dezelfde toegevoegde waarde als de farmaceutische sector niet werd vermeld.” Zo heeft Matthias De Caluwe van Horeca Vlaanderen bij VTM Nieuws gereageerd op de persconferentie van de overheden. “Het is Black Friday, maar voor onze sector is het Bloody Friday.” [naar artikel]
De steunmaatregelen van de overheid hebben de horeca tijdens corona gered. Maar naast een eerste zomer zonder beperkingen komt er met de inflatie ook een nieuwe storm op de sector af. Horeca Vlaanderen lanceert daarom een opvallend hervormingsplan dat de branche rendabeler moet maken: “Een witte kassa voor élke horeca-activiteit, in ruil voor blijvende btw-verlaging van 6% op niet-alcoholische drank”. [naar artikel]
De horeca wil zo snel mogelijk duidelijkheid over hoe de cafés en restaurants weer moeten opengaan en kijkt daarvoor ook naar Nederland. Daar kan een terrasje vanaf maandag. Vandaag pleit de sector ook voor extra steunmaatregelen in het parlement. [naar artikel]
De steunmaatregelen van de overheid hebben de horeca tijdens corona gered. Maar naast een eerste zomer zonder beperkingen komt er met de inflatie ook een nieuwe storm op de sector af. Horeca Vlaanderen lanceert daarom een opvallend hervormingsplan dat de branche rendabeler moet maken: “Een witte kassa voor élke horeca-activiteit, in ruil voor blijvende btw-verlaging van 6% op niet-alcoholische drank”. [naar artikel]
"Het is vreemd dat een sector met dezelfde toegevoegde waarde als de farmaceutische sector niet werd vermeld." Dat zegt Matthias De Caluwe van Horeca Vlaanderen na de persconferentie van de overheden. "Voor onze sector is het Bloody Friday." De federatie pleit ervoor "veel strenger op te treden tegen wie de regels niet volgt.” [naar artikel]
De sector is niet te spreken over enkele maatregelen in het zomerakkoord van de regering Michel. Horeca Vlaanderen vreest oneerlijke concurrentie, en is het beu dat de sector weinig expliciete steun krijgt van de overheid. [naar artikel]
“Een drama voor de sector”, zo omschrijft voorzitter Filip Vanheusden van Horeca Vlaanderen de sluiting van alle cafés en restaurants. De sectorfederatie wil zo snel mogelijk samenzitten met de overheid voor de oprichting van een noodfonds. [naar artikel]
De horeca-, cultuur- en evenementensector krijgt 500 miljoen euro steun tot het einde van dit jaar. De horeca reageert tevreden... The post Horeca tevreden, evenementensector teleurgesteld na overleg over steunmaatregelen appeared first on Business AM. [naar artikel]
Het eerste overleg tussen de horecasector, de vakbonden, de hotelsector en de federale ministers van Economie en Werk Pierre-Yves Dermagne en van Middenstand, Zelfstandigen, KMO’s David Clarinval zijn constructief verlopen, laten alle partijen weten. Tegen eind deze week hoopt Horeca Vlaanderen duidelijkheid te hebben over de gedetailleerde invulling van de steunmaatregelen. [naar artikel]
Vrijdag komt het overlegcomité samen. Cafés en restaurants hopen natuurlijk op wat perspectief. Er is een denkpiste om enkel de terrassen te openen, maar dat is geen goede oplossing, vindt Horeca Vlaanderen. Want dat is niet rendabel. En het weer is hier ook te onvoorspelbaar. [naar artikel]
Horeca Vlaanderen bezorgt het Overlegcomité dinsdag een protocol voor de heropening van de cafés en restaurants. Het voorstel: vanaf 1 of 3 mei enkel de terrassen openen, maar met blijvende steunmaatregelen. Drie weken later wil de horeca volledig heropenen. [naar artikel]
Horeca Vlaanderen bezorgt het Overlegcomité vandaag een protocol voor de heropening van de cafés en restaurants. Vanaf 1 of 3 mei mogen enkel de terrassen open, maar de steunmaatregelen blijven. Drie weken later wil de horeca volledig heropenen. [naar artikel]
"Het voelt als 'Freedom Friday'. Geen sluitingsuur meer, geen maximum aantal personen per tafel... Naar deze vrijheden heeft onze sector, na meer dan anderhalf jaar beperkingen, toegeleefd." Zo reageert Horeca Vlaanderen vrijdag op de versoepelingen die het Overlegcomité heeft aangekondigd. [naar artikel]
"Het is een gitzwarte dag voor de horeca." Matthias De Caluwe van Horeca Vlaanderen zuchtte eens diep toen de strengere maatregelen bekend werden. Want zijn sector is (opnieuw) zeer zwaar getroffen: cafés en restaurants moeten een maand de deuren sluiten. Er werden "ruimschootse compensaties" beloofd, maar wat weten we al over die steunmaatregelen? [naar artikel]
Net zoals deze restaurantuitbater is Horeca Vlaanderen teleurgesteld met de mondmaskerplicht voor het personeel. Maar ze voegen er wel aan toe dat het positieve gevoel overheerst. Want klanten kunnen met een positief, veilig gevoel op café en restaurant blijven gaan. En dat is essentieel na al de moeilijkheden die de horeca tijdens de coronapandemie al te verduren kreeg zei Kaatje Goyens van Horeca Vlaanderen vanmiddag in onze studio. [naar artikel]
Eerste minister Alexander De Croo (Open Vld) geeft om 14.15 uur een persconferentie. Hij licht er de beslissingen over de steunmaatregelen van de Kern en de Ministerraad toe. Er komt geen nieuwe BTW-verlaging in de horeca. [naar artikel]
De horeca wil zo snel mogelijk duidelijkheid over hoe de cafés en restaurants weer moeten opengaan en kijkt daarvoor ook naar Nederland. Daar kan een terrasje vanaf maandag. Vandaag pleit de sector ook voor extra steunmaatregelen in het parlement. [naar artikel]
De horeca kan dan wel rekenen op steunmaatregelen voor de heropening op 8 juni, voor veel café’s en restaurants in onze provincie is het kwaad echter geschied. [naar artikel]
Horeca Vlaanderen heeft een plan klaar om cafés en restaurants stapsgewijs te heropenen. Met ‘Safe Spring’ hopen ze het Overlegcomité te overtuigen om op 1 april te versoepelen voor de zwaar getroffen sector. “Wij zijn een bondgenoot die ervoor kan zorgen dat mensen het nog volhouden tot het einde van de vaccinatiecampagne”, zegt Matthias De Caluwe, CEO van Horeca Vlaanderen. [naar artikel]
Horeca Vlaanderen is teleurgesteld met het zomerakkoord van de federale regering. "We dragen als sector wel de lasten maar kunnen niet genieten [naar artikel]
Exact twee weken voor de vooropgestelde datum bevestigde het Overlegcomité vandaag dat de buitenhoreca op zaterdag 8 mei kan heropenen. Op het terras een pintje drinken of steak met frietjes eten zal opnieuw kunnen, onder voorwaarden: maximaal vier personen per tafel, tenzij de gezinsbubbel groter is, en een sluitingsuur om 22 uur. De meeste horeca-uitbaters zijn blij hun klanten opnieuw te mogen ontvangen, al zijn de spelregels niet voor iedereen even haalbaar. Zo kijken de patron van het dorpscafé, de bistro-uitbater en restaurantkok naar de langverwachte ‘heropening’. [naar artikel]
‘Het is Black Friday, maar voor onze sector is het Bloody Friday.’ Het is de zoveelste welgemikte sappige quote waarmee Matthias De Caluwe (38) de aandacht weet te vestigen op zijn noodlijdende sector. De baas van Horeca Vlaanderen is heel aanwezig. Maar wie is hij eigenlijk? ‘Hij is heel charmant, maar weet verdomd goed wat hij wil.’ [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.