Verschillende chef-koks in Limburg zetten zich in om het zorgpersoneel in de ziekenhuizen te voorzien van lekkere, gezonde maaltijden. Ze scharen zich daarmee achter het initiatief 'Feed The Nurses'. [naar artikel]
De ene week waterzooi en kroakemandels, de andere week mezze of een Balkanbuffet. In restaurant Gent-Zuid op het Sint-Annaplein wisselen de Gentse en de zuiderse keuken elkaar af. Opvallend: in de potten roeren enkel vrouwelijke chefs. [naar artikel]
Naast de wereldberoemde Michelin-sterren voor restaurants over de hele wereld, brengt het bedrijf ook elk jaar een Bib Gourmand-gids uit. Daarin worden restaurants geselecteerd die volgens de Michelin-inspecteurs de beste prijs-kwaliteitverhouding hebben. De criteria zijn duidelijk: een volledig menu aanbieden (voorgerecht, hoofd- en nagerecht) voor maximaal 37 euro en toch veel kwaliteit en plezier bieden. Op 22 november komt de Benelux editie 2019 uit. [naar artikel]
Een vol-au-vent of balletjes in tomatensaus bij de brasserie om de hoek, dat noemen we weleens de simpele keuken. Maar als het van Syntra afhangt, staan ook daar straks fermenteren, vriesdrogen en ultrasoon koken op het menu. “Geen moleculaire gelletjes, wel de juiste producten naar een nieuw niveau tillen”, klinkt het. [naar artikel]
De Mechelse chef Wouter Joossens (44) hoopt volgend jaar zijn eigen restaurant te openen, maar nog tot eind deze zomer kookt hij in een zomerbar in Zemst. En daar betrekt hij ook zijn collega Gerbrecht Voorspoels (29) van Tømmer bij die door de coronacrisis heel wat opdrachten zag wegvallen. “In deze tijden steunen we elkaar”, zegt Wouter. [naar artikel]
Sinds een dikke week draait pop-uprestaurant Instroom op het Antwerpse Eilandje volop. In de geïmproviseerde keuken staat een bonte mix van nieuwkomers en vluchtelingen. Zij serveren de culinaire verhalen van hun thuisland, chef-kok Seppe Nobels geeft er een Belgische twist aan. 'Het vertrouwen krijgen om je eigen keuken te brengen, dat doet een mens groeien.' [naar artikel]
Wat eten we vandaag? Het is een vraag die we ons allemaal wel eens stellen. Vanaf nu krijgen we daar hulp bij van drie topchefs, die exclusief voor HLN elke dag recepten en tips delen. “Ik denk dat ik sneller pizzaballetjes met chorizo en tomatensaus op tafel zet dan dat je een pizza kan bestellen.” [naar artikel]
Weet je nog niet wat je de komende week gaat klaarmaken? Zet eens zalm op het menu. Sandra Bekkari tipt een heerlijk receptje waarbij je de vis een oosters tintje geeft door hem te marineren en te combineren met wok van Chinese kool. Jelle Beeckman maakt er dan weer taco's met sushirijst van. Piet Huysentruyt stilt op zijn beurt je honger met klassieke Vlaamse kost. En dat allemaal niét kostelijk voor de portefeuille: dat smaakt extra goed dus! Voor welk gerecht ga jij? [naar artikel]
Filmpjes met mannen in bloot bovenlijf die maaltijden op een zeer sexy manier bereiden? Het voelt bijna ongepast om naar kijken, en toch vergaren de video’s miljoenen views en likes. En de knappe kerels achter het fornuis? Die zijn inmiddels uitgegroeid tot bekende namen op sociale media. Is deze trend een kink, fetisj of gewoonweg een guilty pleasure? [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.