Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
VRT NWS

Feed The Nurses: Limburgse chefs koken voor zorgpersoneel

08/04/2020 - 16:02
"Verschillende chef-koks in Limburg zetten zich in om het zorgpersoneel in de ziekenhuizen te voorzien van lekkere, gezonde maaltijden. Ze scharen zich daarmee achter het initiatief 'Feed The Nurses'."

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Feed The Nurses: Limburgse chefs koken voor zorgpersoneel (08/04/2020 - VRT NWS)

Verschillende chef-koks in Limburg zetten zich in om het zorgpersoneel in de ziekenhuizen te voorzien van lekkere, gezonde maaltijden. Ze scharen zich daarmee achter het initiatief 'Feed The Nurses'. [naar artikel]


2. In dit restaurant koken enkel vrouwen: “Allemaal <I>vree wijze</I> chefs die koken naargelang hun roots” (01/12/2019 - Het Nieuwsblad)

De ene week waterzooi en kroakemandels, de andere week mezze of een Balkanbuffet. In restaurant Gent-Zuid op het Sint-Annaplein wisselen de Gentse en de zuiderse keuken elkaar af. Opvallend: in de potten roeren enkel vrouwelijke chefs. [naar artikel]


3. 20 nieuwe Belgische adressen in de Michelin-gids Bib Gourmand Benelux 2019: chefs koken steeds internationaler (08/11/2018 - VRT NWS)

Naast de wereldberoemde Michelin-sterren voor restaurants over de hele wereld, brengt het bedrijf ook elk jaar een Bib Gourmand-gids uit. Daarin worden restaurants geselecteerd die volgens de Michelin-inspecteurs de beste prijs-kwaliteitverhouding hebben. De criteria zijn duidelijk: een volledig menu aanbieden (voorgerecht, hoofd- en nagerecht) voor maximaal 37 euro en toch veel kwaliteit en plezier bieden. Op 22 november komt de Benelux editie 2019 uit. [naar artikel]


4. Koken met geluid en bacteriën: cursus moet chefs producten naar “nieuw niveau” laten tillen (09/10/2019 - Het Nieuwsblad)

Een vol-au-vent of balletjes in tomatensaus bij de brasserie om de hoek, dat noemen we weleens de simpele keuken. Maar als het van Syntra afhangt, staan ook daar straks fermenteren, vriesdrogen en ultrasoon koken op het menu. “Geen moleculaire gelletjes, wel de juiste producten naar een nieuw niveau tillen”, klinkt het. [naar artikel]


5. Mechelse chefs koken samen in zomerbar: “In deze tijden steunen we elkaar” (18/08/2020 - Gazet van Antwerpen)

De Mechelse chef Wouter Joossens (44) hoopt volgend jaar zijn eigen restaurant te openen, maar nog tot eind deze zomer kookt hij in een zomerbar in Zemst. En daar betrekt hij ook zijn collega Gerbrecht Voorspoels (29) van Tømmer bij die door de coronacrisis heel wat opdrachten zag wegvallen. “In deze tijden steunen we elkaar”, zegt Wouter. [naar artikel]


6. De nieuwe sous-chefs van Seppe Nobels komen uit alle hoeken van de wereld: 'Kunnen koken doet hen groeien' (18/06/2021 - Knack)

Sinds een dikke week draait pop-uprestaurant Instroom op het Antwerpse Eilandje volop. In de geïmproviseerde keuken staat een bonte mix van nieuwkomers en vluchtelingen. Zij serveren de culinaire verhalen van hun thuisland, chef-kok Seppe Nobels geeft er een Belgische twist aan. 'Het vertrouwen krijgen om je eigen keuken te brengen, dat doet een mens groeien.' [naar artikel]


7. Deze 3 chefs serveren vanaf nu elke weekdag verse inspiratie op je bord: “Koken moet plezant zijn, ook na een drukke werkdag” (05/09/2022 - Het Laatste Nieuws)

Wat eten we vandaag? Het is een vraag die we ons allemaal wel eens stellen. Vanaf nu krijgen we daar hulp bij van drie topchefs, die exclusief voor HLN elke dag recepten en tips delen. “Ik denk dat ik sneller pizzaballetjes met chorizo en tomatensaus op tafel zet dan dat je een pizza kan bestellen.” [naar artikel]


8. 5x lekker koken voor 21,5 euro: HLN-chefs tippen deze toprecepten voor de komende week (18/03/2023 - Het Laatste Nieuws)

Weet je nog niet wat je de komende week gaat klaarmaken? Zet eens zalm op het menu. Sandra Bekkari tipt een heerlijk receptje waarbij je de vis een oosters tintje geeft door hem te marineren en te combineren met wok van Chinese kool. Jelle Beeckman maakt er dan weer taco's met sushirijst van. Piet Huysentruyt stilt op zijn beurt je honger met klassieke Vlaamse kost. En dat allemaal niét kostelijk voor de portefeuille: dat smaakt extra goed dus! Voor welk gerecht ga jij? [naar artikel]


9. Gespierde armen, een sixpack en sensueel koken: sexy chefs zijn populair op sociale media (12/04/2023 - Het Laatste Nieuws)

Filmpjes met mannen in bloot bovenlijf die maaltijden op een zeer sexy manier bereiden? Het voelt bijna ongepast om naar kijken, en toch vergaren de video’s miljoenen views en likes. En de knappe kerels achter het fornuis? Die zijn inmiddels uitgegroeid tot bekende namen op sociale media. Is deze trend een kink, fetisj of gewoonweg een guilty pleasure? [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!