Op het internet circuleert er een recept dat momenteel razend populair is: de ‘magische chocoladetaart’ die gemaakt wordt met water en zonder eieren en boter. Maar is die ook lekker? We namen de proef op de som. [naar artikel]
Op het internet circuleert een razend populair recept voor een ‘magische chocoladetaart’. Die wordt gemaakt met water, zonder eieren en boter. Maar is die ook lekker? We namen de proef op de som. [naar artikel]
Of je ze nu bij voorkeur zachtgekookt, gepocheerd of in een omelet eet: iedere Belg lust graag een eitje. Over dat populaire voedingsmiddel bestaan er ook veel misverstanden. Waar de ene gelooft dat élke dag een eitje eten gezond is, stelt de andere dat je er maximum zes per week ‘mag’. Levensmiddelenmicrobioloog Frank Devlieghere en VLAM scheiden negen feiten van fabels. “Een groene schijn in de eidooier kan je nog tegengaan.” [naar artikel]
Een goedkope pangasius voor de prijs van een dure noordzeetong. Nieuw gesjoemel met uitstootcijfers bij Volkswagen. Bedrieglijke labels in het koelvak. Het lijkt wel de week van de belazerde consument. Bedrijven zetten ons af, de overheid laat het oogluikend toe en wij staan erbij en betalen vrolijk de rekening. Waarom kan dat zomaar? [naar artikel]
Jani Kazaltzis houdt van dessertjes, maar niet van extra kilo's. Dus kookt hij deze week samen met vriendin Marie-Claire, die zich na een carrière in de mode toelegde op raw food. Zo kent ze een recept voor een gezonde chocoladetaart, zonder boter en zonder bakken. [naar artikel]
19:10 De veelzijdige Waalse groep is het jaar 2018 begonnen zoals 2017 was geëindigd: Het gaat vrij goed met de takken Life Sciences en chemie, maar de feestvoeding heeft last van duurdere grondstoffen. [naar artikel]
Het Voedingscentrum waarschuwt voor het razend populaire Pioppidieet, vernoemd naar een Italiaans gehucht. 21 dagen, geen pasta, rijst en brood,... [naar artikel]
Dinsdag 4 oktober vieren we de werelddag van de cinnamon bun of de kaneelrol. De Scandinavische lekkernij vindt zijn weg steeds vaker naar Belgische horecazaken en ook de Amerikaanse versie zie je opduiken. Hoe herken je de échte klassieker en vooral: hoe maak je zelf? We passeerden bij Nordica 31, Have a Roll en Peas om het aan experts te vragen. “In het geval van kaneelrollen geldt écht dat meer van alles beter: meer boter, meer suiker, meer kaneel.” [naar artikel]
Dinsdag 4 oktober vieren we de werelddag van de cinnamon bun of de kaneelrol. De Scandinavische lekkernij vindt zijn weg steeds vaker naar Belgische horecazaken en ook de Amerikaanse versie zie je opduiken. Hoe herken je de échte klassieker en vooral: hoe maak je zelf? We passeerden bij Nordica 31, Have a Roll en Peas om het aan experts te vragen. “In het geval van kaneelrollen geldt écht dat meer van alles beter: meer boter, meer suiker, meer kaneel.” [naar artikel]
Heel Vlaanderen mag haar dan wel kennen als actrice in Dertigers en presentatrice op Radio 2, in thuisbasis Putte is Kim Van Oncen in de eerste plaats uitbaatster van de eerste en enige supermarkt in het grensdorp. Samen met haar broer Tom gaat ze nu een gloednieuwe en grotere winkel bouwen, aan de overkant van het kruispunt van de Ertbrandstraat met de Klinkaardstraat. “Na al die jaren wordt de droom van onze grootvader realiteit”, zegt de derde generatie van de ondernemersfamilie. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.