Etienne Elpers uit Roosdaal heeft de eerste in de grond gekweekte aardbeien geplukt. Dat is vroeger dan normaal. De pluk begint doorgaans begin mei. Door de vele zon zijn de aardbeien dit jaar vroeger rijp. [naar artikel]
Wie zomer zegt, zegt aardbeien. En dat deze fruitsoort ontzettend populair is bij de Vlaming blijkt ook uit de cijfers van VLAM, waarbij de aardbei de sterkste stijger was van het meest gekochte fruit in 2022. Efi, Gina en Anne baten zelfs heuse aardbeien drive-ins uit, waar je terechtkan voor de fruitsoort in een speciaal jasje. Hoe werkt het concept? Wat verkopen ze? En hoe ziet een hoogdag eruit voor hen? “Uit al hoeken van ons land komen ze langs voor een pretpakket.” [naar artikel]
In een plas in het natuurgebied De Zig in Molenbeersel zijn woensdag een paar honderd jonge grote modderkruipers te water gelaten. De visjes van 2,5 maanden oud zijn gekweekt uit ouderparen die vorig jaar in de Lossing waren gevangen. Het is de eerste keer dat gezonde modderkruipers met materiaal van hier worden gekweekt en vrijgelaten. [naar artikel]
Nog tot en met morgen wisselen wetenschappers kennis uit tijdens het tweede internationale congres over kweekvlees in Maastricht. Hamburgers uit petrischaaltjes en kunstmatig gekweekt kippenvlees, dat wordt de toekomst. “De Wereldgezondheidsorganisatie heeft berekend dat we wereldwijd steeds meer vlees zullen eten. En de traditionele veeteelt volstaat niet”, zegt professor Mark Post. [naar artikel]
Wilde zalm wordt steeds zeldzamer. Wat we in de winkel kopen, is zo goed als steeds gekweekt. Maar vooral de industrieel gekweekte exemplaren bevatten heel wat pcb's en dioxines. [naar artikel]
Italiaanse wetenschappers hebben een medisch wonder verricht. Ze hebben een Syrisch jongetje met een ongeneeslijke huidziekte een geheel nieuwe huid gegeven, gekweekt in het laboratorium. [naar artikel]
Stel: je eet graag lokaal- en seizoensgebonden want je bent bekommerd om je eigen gezondheid én die van de planeet. Het enige probleem? Je hebt absoluut niet de tijd om een voor een bij alle lokale producenten langs te gaan. De oplossing? Een verse lading biogroenten die je aan huis laat leveren mét de fiets. […] [naar artikel]
Meer dan de helft van de vis die wereldwijd gegeten wordt, komt tegenwoordig uit kwekerijen. Dat blijkt uit het visserijrapport van de VN. En dan gaat het niet alleen over tilapia, pangasius of scampi. Ook de populaire zalm komt uit visboerderijen. [naar artikel]
De wereldwijde visvangst brak in 2016 met 171 miljoen ton een nieuw record, maar voor het eerst kwam meer dan de helft van de vis op uw bord uit kweekopstellingen. Overbevissing op zee blijft dan ook een ernstig probleem. [naar artikel]
Onderzoekers zijn erin geslaagd om in het lab minispiertjes van een ALS-patiënt te kweken. De vondst maakt het makkelijker om op maat gemaakte geneesmiddelen te testen. Twee kandidaat-medicijnen laten alvast positieve resultaten zien. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.