Het is deze week de Week van de Friet. Volgens Vlaams minister van Onroerend Erfgoed Matthias Diependaele (N-VA) de ideale gelegenheid om onze frietkotcultuur extra in de kijker te zetten. Hij deelt dan ook in primeur mee om de Vlaamse frietkoten te beschermen als monument. [naar artikel]
Al bijna tien jaar bakt hij ze (goud)bruin, maar Luc Van Ranst van frituur 't Steen heeft van het stadsbestuur geen verlenging van zijn concessie [naar artikel]
Gent ontkent dat het de frietkoten op het openbaar domein in de stad liever ziet verdwijnen. Dat zegt schepen Sofie Bracke (Open VLD) naar aanleiding van de frietkoten die op de Vrijdagmarkt en op het Fratersplein zijn weggehaald. "Frietkoten horen thuis in Gent, maar deze 2 hadden al betalingsmoeilijkheden vanaf dag 1." [naar artikel]
Frituur Royerssluis aan het Noordkasteel moet weg omdat de sluis met dezelfde naam breder gemaakt wordt. Nu de frituur daardoor definitief verdwijnt, dan blijft er in Antwerpen nog maar een echte barak over: Frituur LO. In de gemeenten rondom zijn er wel nog wat, maar ook daar steeds minder. “Jammer dat deze traditie verloren gaat.” [naar artikel]
Mayonaise, ketchup, andalouse... Iedereen heeft wel een favoriet sausje voor bij de frietjes. Gelukkig maar voor de frituristen, want het is op die sausjes dat ze heel wat winst maken. Tot bijna 400 procent winst, zo blijkt uit een rondvraag van de Franstalige Sudpresse-kranten. [naar artikel]
Mayonaise, ketchup, andalouse... Iedereen heeft wel een favoriet sausje voor bij de frietjes. Gelukkig maar voor de frituristen, want het is op die sausjes dat ze heel wat winst maken. Tot bijna 400 procent winst, zo blijkt uit een rondvraag van de Franstalige Sudpresse-kranten. [naar artikel]
“Voor mij een kleintje met mayonaise en een Bicky Burger.” Met dat zinnetje schuimt Tae-Yoon Michielsens (27) Vlaanderen af voor “de eerste echte frietkotrecensiesite”. En het is hem menens. “Voor een goeie friet rij ik met plezier 90 kilometer ver.” De definitie van een topfriet? “Mooi krokant, licht gebruinde randjes, maar toch nog perfect prikbaar met een vorkje.” [naar artikel]
De Stad Brussel heeft een ontwerpwedstrijd gelanceerd om de acht verouderde frietkoten en kiosken te vervangen door een specifiek en herkenbaar [naar artikel]
Onze Belgische frietkotcultuur is officieel erkend als Belgisch immaterieel erfgoed. Alle bevoegde regeringen hebben daarvoor het licht op groen [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.