Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Het Laatste Nieuws

Eén van de laatste frietkoten van 't Stad verdwijnt

27/12/2016 - 14:03
"Al bijna tien jaar bakt hij ze (goud)bruin, maar Luc Van Ranst van frituur 't Steen heeft van het stadsbestuur geen verlenging van zijn concessie"

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Minister Diependaele wil frietkoten beschermen als monument: “Ik hou van een heerlijk pak friet, maar de typische frietkoten gaan verloren” (02/12/2021 - Het Laatste Nieuws)

Het is deze week de Week van de Friet. Volgens Vlaams minister van Onroerend Erfgoed Matthias Diependaele (N-VA) de ideale gelegenheid om onze frietkotcultuur extra in de kijker te zetten. Hij deelt dan ook in primeur mee om de Vlaamse frietkoten te beschermen als monument. [naar artikel]


2. Eén van de laatste frietkoten van 't Stad verdwijnt (27/12/2016 - Het Laatste Nieuws)

Al bijna tien jaar bakt hij ze (goud)bruin, maar Luc Van Ranst van frituur 't Steen heeft van het stadsbestuur geen verlenging van zijn concessie [naar artikel]


3. Gent ontkent anti-frietkotenbeleid na weghalen iconische etablissementen: "Frietkoten horen thuis in de stad" (25/11/2021 - VRT NWS)

Gent ontkent dat het de frietkoten op het openbaar domein in de stad liever ziet verdwijnen. Dat zegt schepen Sofie Bracke (Open VLD) naar aanleiding van de frietkoten die op de Vrijdagmarkt en op het Fratersplein zijn weggehaald. "Frietkoten horen thuis in Gent, maar deze 2 hadden al betalingsmoeilijkheden vanaf dag 1." [naar artikel]


4. Na sluiting Frituur Royerssluis is Frituur LO laatste echte barak in Antwerpen: “Frietkoten zijn nochtans deel van onze cultuur” (15/01/2020 - Gazet van Antwerpen)

Frituur Royerssluis aan het Noordkasteel moet weg omdat de sluis met dezelfde naam breder gemaakt wordt. Nu de frituur daardoor definitief verdwijnt, dan blijft er in Antwerpen nog maar een echte barak over: Frituur LO. In de gemeenten rondom zijn er wel nog wat, maar ook daar steeds minder. “Jammer dat deze traditie verloren gaat.” [naar artikel]


5. Zoveel winst maken frietkoten op sausjes (05/08/2016 - Het Nieuwsblad)

Mayonaise, ketchup, andalouse... Iedereen heeft wel een favoriet sausje voor bij de frietjes. Gelukkig maar voor de frituristen, want het is op die sausjes dat ze heel wat winst maken. Tot bijna 400 procent winst, zo blijkt uit een rondvraag van de Franstalige Sudpresse-kranten. [naar artikel]


6. Zoveel winst maken frietkoten op sauzen (05/08/2016 - Het Belang van Limburg)

Mayonaise, ketchup, andalouse... Iedereen heeft wel een favoriet sausje voor bij de frietjes. Gelukkig maar voor de frituristen, want het is op die sausjes dat ze heel wat winst maken. Tot bijna 400 procent winst, zo blijkt uit een rondvraag van de Franstalige Sudpresse-kranten. [naar artikel]


7. De Gault&Millau van de frietkoten (06/02/2017 - Het Nieuwsblad)

“Voor mij een kleintje met mayonaise en een Bicky Burger.” Met dat zinnetje schuimt Tae-Yoon Michielsens (27) Vlaanderen af voor “de eerste echte frietkotrecensiesite”. En het is hem menens. “Voor een goeie friet rij ik met plezier 90 kilometer ver.” De definitie van een topfriet? “Mooi krokant, licht gebruinde randjes, maar toch nog perfect prikbaar met een vorkje.” [naar artikel]


8. Wil jij Brusselse frietkoten in nieuw jasje steken? Dit is je kans (17/07/2017 - Het Laatste Nieuws)

De Stad Brussel heeft een ontwerpwedstrijd gelanceerd om de acht verouderde frietkoten en kiosken te vervangen door een specifiek en herkenbaar [naar artikel]


9. Belgische frietkoten erkend als erfgoed (20/07/2017 - Het Laatste Nieuws)

Onze Belgische frietkotcultuur is officieel erkend als Belgisch immaterieel erfgoed. Alle bevoegde regeringen hebben daarvoor het licht op groen [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!